Je na palube počas dlhého letu lekár?
Je pri viachodinovom lete na palube pritomny lekar? Dakujem za info.
@hellwant ty píšeš zrejme o letoch, ktoré sú vyslovene cestovkové. Tam sú ceny úplne iné. Tam predpokladám ani klasickú first class nemajú, keďže to nemajú ani všetky bežné aerolinky na každej trase. Ak letíš normálnymi aerolinkami ako Emirates, Qatar, Etihad, Turkish, Air France, tak stredne dlhé lety (5-6 hodín) máš first class ceny za spiatočnú letenku +/- od 3000 eur vyššie, pri dlhých letoch od 5000 hore. Ale to je úplne iné cestovanie.
@melanta maju first class a economy plus, economy plus je len sedacka voľna medzi 2 ľudmi, ci viac miesta pre nohy. First class je so sampanskym, alko, nealko, plnohodnotnym jedlom, sedačku sklopis na spanok atd. , vzdy obmedzeny pocet , ale tam bolo myslim cca 1399 eur (krat 2 na spiatocnu) je doplatok ku letenke, ciže letenka by iste stala tak ako píšeš.🙂
@melanta maju first class a economy plus, economy plus je len sedacka voľna medzi 2 ľudmi, ci viac miesta pre nohy. First class je so sampanskym, alko, nealko, plnohodnotnym jedlom, sedačku sklopis na spanok atd. , vzdy obmedzeny pocet , ale tam bolo myslim cca 1399 eur (krat 2 na spiatocnu) je doplatok ku letenke, ciže letenka by iste stala tak ako píšeš.🙂
@hellwant otázna je úroveň tej first class, ja by som za first class v cestovkom lete neplatila, tá úroveň nie je proste hodná tej ceny. Videla som to na videu u kamošky z CK a stačí si pozrieť na google, čo znamená first class Emirates alebo Singapur, to nie je iba o sklopení sedadla.Tie aerolinky majú aj v bežnej economy class plnohodnotné teplé jedlo (na výber z viacerých variant), alko nealko snack. Ale zase my nechodievame s CK, ak niekto potrebuje CK a chce vyšší komfort, tak asi je to na mieste zaplatiť.
@hellwant otázna je úroveň tej first class, ja by som za first class v cestovkom lete neplatila, tá úroveň nie je proste hodná tej ceny. Videla som to na videu u kamošky z CK a stačí si pozrieť na google, čo znamená first class Emirates alebo Singapur, to nie je iba o sklopení sedadla.Tie aerolinky majú aj v bežnej economy class plnohodnotné teplé jedlo (na výber z viacerých variant), alko nealko snack. Ale zase my nechodievame s CK, ak niekto potrebuje CK a chce vyšší komfort, tak asi je to na mieste zaplatiť.
@melanta v poho, mňa to tiež nelaka, 🙂 pre mňa vyhodene prachy, mne by stačilo viac priestoru na nohy iba na dlhe lety. Netreba ma veľmi rozmaznavat😅 Ale zatiaľ som max mal cca 12 hod.
@hellwant tie lety z BA do Dominikanskej spolocnostou World2Fly maju business class a economy plus, nie first class
Lufthansa ma taky program “doctor on the board”. Lekar privatne cestujuci bude pri kupe letenky evidovany ako lekar a v pripade nudze poziadany o pomoc. Moj muz sa nikdy takto nenahlasoval, nechcel, aby na palube s 500 ludmi (hovorim o a380) ho volali zakazdym k
niekomu kvoli nejakej banalite. V pripade nudze by samozrejme poskytol pomoc. My sme leteli raz z Miami smer Nemecko a na palube kusok od nas bola invalidna pani, ktora dostala panicky zachvat hned po starte, nakolko sme sa dostali do silnej turbulencie. Nebol to teda prijemny zazitok. Mali sme male deti so sebou a mali sme co robit, aby sme ich upokojili.
Dalsi raz sme leteli z Dubaia na Mauricius a tiez tam bola pani tazko invalidna, vyzerala ako v bdelej kome a tiez sa tam udial nejaky incident, ale zatvorili tu pani s jej spolucestujucim na toaletu. Potom ju zasa doniesli na jej sedadlo. Takze cestuju rozni pasazieri, v takomto pripade vsak na vlastne riziko.

@melanta koľko je first class priplatok bez CK? V CK len Economy plus stoji teraz neviem či 299, či 399 na jedneho na jeden smer, čiže krat 2, keďže letiš aj späť. Pozeral som Dominikansku prelom decembra a januara, aj prvy januarovy týždeň ale 6,5 až 7 k pre 2+1 syn už ma 15, je ako dospely- vychadza slušnejši hotel, zas super, že priamy let z Bratiskavy cez Kartago. Keď som nahadzoval po vlastnej ose ( či Vieden, či Krakov atd.)vyšlo to drahšie a ešte s 1 ci 2 prestupmi od 14:30 do aj cez 1 den cesty v jeden smer.
@hellwant ty píšeš zrejme o letoch, ktoré sú vyslovene cestovkové. Tam sú ceny úplne iné. Tam predpokladám ani klasickú first class nemajú, keďže to nemajú ani všetky bežné aerolinky na každej trase. Ak letíš normálnymi aerolinkami ako Emirates, Qatar, Etihad, Turkish, Air France, tak stredne dlhé lety (5-6 hodín) máš first class ceny za spiatočnú letenku +/- od 3000 eur vyššie, pri dlhých letoch od 5000 hore. Ale to je úplne iné cestovanie.