Je potrebný cestovný pas pre bábätko do Chorvátska?
Potrebujem cestovny pas pre babatko do chorvatska ?
Ma 3 mesiace
Aj keby malo 1 deň, potrebuje doklad s fotkou, talze OP alebo pas.
Aj do Čiech či do Rakúska alebo do Maďarska 2 kilometre za hranicu na nákup potravín potrebuje každý občiansky s fotkou alebo pas. Každý, čiže aj dieťa.
Dakujem
Je to zahranicie...Aj keby si isla do Čiech, potrebuje aj tyzdnove babatko doklad S FOTKOU... ako by si inak dokazala ze je tvoje?
Do Chorvátska stačí aj občiansky s fotkou, nemusí mať pas
Uz moje 7rocne dieta vie ce do zahranicia potrebuje doklad na cestovanie. To su otazky,🤦
dievcata, toto je tu kazdy rok v niekolkych vlnach... ja chapem ze sme v EU a ze cesta do HR vedie cez krajiny EU, ale proste doklad totoznosti to dieta potrebuje... co urobi autorka ked ju zastavi policia... namatkova kontrola... ked sa nieco stane... nedajboze... proste neda sa inak legitimovat ako pasom alebo obcianskym s fotkou....
Uz som velakrat registrovala ze ludia chcu cestovat na karticku poistenca, na OP bez fotky, na rodny list, na pas rodica.... pre Boha zobudme sa uz....
Kam môžete cestovať iba s občianskym preukazom
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...
Nová legislatíva umožňuje požiadať o občiansky preukaz pre deti slúžiaci ako cestovný doklad
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...
A ty ho potrebujes?
@katkaseiner presne tak, ale zase uznaj.. logia pasu s fotkou mesacneho babatka.. o pol roka to s realitou nema nic, o dalsieho pol roka zase nic.. vypovedna hodnota 0. Dakedy bolo dieta v pase rodica a vybavene. Ale spravne pises, proste roky to takto je,v EU nie sme rok, dva, ze by to bola novinka, tak ako napriek sengenu, nechodime hore dole bez dokladov, tak ani male deita nemoze ist bez cohokolvek od zahranicia. proste normalna vec.
Autorka a neviem z akeho ste mesta, ale iste chod vybavovat doklad skor ako pred dovolenkou, alebo v maji /juni, ked sapreberu vsetci co nemaju doklad. Aj ked sa mi zda, ze prednost maju babatka, nie som si ista, ale aj tak si to nenechaj na poslednu chvilu. Radsje mat doklad a nevyuzit ako nemat doklad a potrebovat.
@simca06022011 prednosť majú ale len v čakaní v rade na fotenie, nie prednosť vo výrobe dokladu
A ja ešte dodám, že naposledy v HU pred pár mesiacmi do mňa aj v hoteli pýtali pas aj dieťaťa (4 roky). Bežne takto s malým necestujeme mimo SR, najmä nie do hotelov, tak ma to aj prekvapilo. Mali sme.
@maranco vsak to je dost, najhorsie je to cakanie v rade asi (ak niekto nejde na poslednu chvilu vybavovat)
@oblecenie99 vzdy pytaju, v kazdom. NIkdy sa mi nestalo, ze by nepytali... posledne roky v HU, Chorvatsku, Nemecku, Francuzsku.. vsade sme vytahovali aj dcerin pas a vypisovali za nu vsetky papiere.
@simca06022011 môžeš si vopred rezervovať termín v menších mestách a zoberú ťa na objednaný čas
@simca06022011 Hej, aj preto som.pisala, že človek môže nestretnut kontrolu na ceste, a bum, v hoteli budú pýtať..My sme s malým doteraz v hoteli v zahraničí neboli, preto ma to zaskočilo.. alebo keď si predstavím, že náhodou sa niečo stane, človek nikdy nevie, úraz, choroba, musíš s dieťaťom do nemocnice a nebudeš mať doklad, je to nepríjemné, neoplatí sa riskovať.
@maranco tak ja nemam babatko, mne je to jedno :D my nemame s dcerou problem, potrebuje pas celorocne, cize chodime hocikedy mimo sezonu a vybavene sme za chvilu

Alebo občiansky ale s fotkou