Je pre deti lepší hotel all inclusive alebo vlastná kuchyňa?
Maminy poradte z vasich skusenosti. Mam dve deticky - v lete budu mat necelych 5r. a 2r. Co je lepsie hotel s all inclusive - alebo hladat nejake penzion ,kde budem stravu pripravovat ja....Pocuvam rozne nazory okolo - ake su vase skusenosti?
@nivi ved mne nevadi ze ide niekto na all mne je to jedno... baba sa pytala co doporucuje povedala som svoj nazor... pre mna je pohodlnejsie a prijemnejsie uvarit si ako chodi jest.... tot fsjo... a bez ohladu na peniaze
a tamta napisala ze ta co hovori ze jej nevadi varit na dovolenke ze klame alebo nemam na all peniaze... to je ale blbost... mne vyhovuje toto inemu ine... ale nech mi netvrdi clovek s opacnym nazor ze moja nazor je zly zato ze je opacny.... ved aj to som spominala ze clvek je min 3 hodky cez obed doma a nie na 40 C vonku... takze pre mna nie je varenie zainy problem,, radsej uvarim spagety ako citat knihu.... ale vec nazoru...
@jespera
ahoj,
mam deti priblizne vo veku tvojich a teda mi chodime na dovolenky aj aj... mame take tie velke s AI - tam je super ze si vsetci oddychnu, nemusis varit, my vyberame hoteli s naozaj super stravou takze si s muzom velmi pochutime ( deti su samozrejme na ryzy s kuratom , palacinkach, pizze a spagetach🙂) proste my raz za rok ideme na taku vyvalovaciu sa dovolenku kde nerobime nic len plavame, papame, uzivame si svoju pritomnost a bavime sa😉 nato je AI dobre...hlavne v krajinach kde toho na videnie nie je moc vela, pripadne sa s malymi detmi moc cestovat neda ( Turecko, Emiraty, Thajsko, Bali, Kuba a pod. )
v krajinach ako je Taliansko, Francia, Grecko a pod. sa podla mna necestovat neda - cize tam si zvykneme prenajat nejaky domcek na plazi ci pri plazi aj s kuchynkou - uprimne, ja si dovolenku za hrncami nepredstavujem, takze obedy a vecery riesime v miestnych restauraciach, ranajky ale doma😉 ked nie sme viazani na hotel tak sa nam aj lahsie cestuje a flexibilnejsie voli miesto stravovania😉
cize pre mna maju oboje moznosti svoje caro, co ja pre seba odmietam je dovolenka kde ja budem od rana do vecera v kuchyni varit a nasledne umyvat hrnce😉 ta dovolenka ma byt aj pre mna dovolenkou a toto by som tak nevnimala...
suhlasim ale s prispevkami ze kazdy pozna svoje deti, su rodiny kde deti maju specialne potreby a tam je asi to uplne sukromie najprijemnejsie, taktiez rodiny kde je nejaky problem s alergiami na potraviny etc. ... moje deti nastastie su velmi spolocenske a zvyknute na restauracie, takze sa bez problemov prisposobia prostrediu kde prave su...
cize odporucenie - treba si pozriet svoje budget a krajinu kde chcem ist - tym sa mozno automaticky vylucia niektore moznosti... ak mas budget neobmedzeny a ruku volnu tak si najdi miesto ktore vyhovuje tebe a tvojej rodine - ty ich najlepsie poznas a vies kde by ste si oddychli😉
@eeffka ja som bola pri mori s ani nie rocnym dietatom a takmer 5 rocnym dietatom (raz v chorv. a raz s AI v 5hviezdovom turecku) a nebol problem... normalne sme jedli vonku, maly jedol hippky, netreba vidiet za vsetkym problem... ved to dietatko si vie uzit more tiez... a preco az po 19stej z domu? normalne sme tam zili...
@dai suhlasim... ja ani doma nevarim cez vikendy, ked je pekne.. radsej sme cely den niekde vonku ako doma za hrncami sa obmedzovat, zivot je kratky a treba si ho uzivat a nie prestat ho pri hrncoch... na to potom ked budem stara spominat nebudem, ale na krasny vylet ano... aj deckam da viac vylet, ako byt doma pri materi, ktora stoji pri hrncoch a von sa da ist az po obede... to teda nie... my sa rano naranajkujeme, zbalime a do vecera sme na bicykloch alebo niekde na vylete a decka z toho urcite maju viac, aj cela rodina...
Varenie prichádza do úvahy len v Chorvátsku, Bulharsku, Grécku, Taliansku...všade tam kde sa človek nabali do auta a vyrazi....to žiaľ pre nas nie je dovolenka....my uprednostnujeme velke resorty, 5* ALL kde si obaja oddychneme, dame si wellness, deti maju minikluby, diskoteky, tobogany...idu si pre jedlo kedy chcú, pit si donesu kedy chcú...a ked chceme ist na výlet, tak si vyberieme nejaky u delegatky...a dopravu jedine letecku. Nebudeme sa trmacat niekde 10hodin autom.
Pri malych detoch je nepohodlne ist len s ranajkami a obedy a vecere riesit v miestnych restikach, lebo napr.spagety a la bolognesa mozu byt pripravene na iny sposob, ako je dieta zvyknute a potom ti to nezje a jedlo sa vyhodi a dieta zostane hladne, pri AI v tych bufetovych "restauraciach" (v skutocnosti tomu hovorim jedalen) je vela jedal "holych", t.j. bez omacok a kazdy si to nakombinuje, ako mu to vyhovuje, moje decka napr.ked boli mali,tak omacky nemali radi, tak som im dala na tanier grilovanu rybu, vareny zemiak, rozny salat prip.varenu zeleninu, na to olivovy olej a vedela som, ze mi to zjedia. Ak by som bola niekde v elegantnej restike a objednala jedlo a-la-carte, mozno by to bolo tak ochutene a prichutene, ze by mi to nezjedli. Ale upozornujem, stale sa bavim o malych detoch do tych 5-6 rokov, neskor je to aj o kulture stravovania v rodine, ak by som deckam varila doma na veceru krupicu alebo palacinky, tazko by som im vysvetlovala, ze na dovolenke sa bude jest ryba
@jespera vam sa chce na dovolenke varit? to potom co je za dovolenku? pokial vam to fin.moznosti dovolia, tak jednoznacne all inclusiv, alebo minimalne potom polpenziu, ze obedy sa prestravujete v miestnych restauraciach. okrem toho zalezi aj od miesta, kam idete. ak uvazujete o krajinach, ako egypt, turecko, tunis - ja by som tam nesla ani zadarmo, tak jedine aspon 5 hviezdiciek a all inclusiv. lebo 5 hviezt v takejto "spinavej" krajine je cca 3 hviezdy k europskej krajine.
@bbarboraa
@maznacik007 preco si myslite ze mam ai tak musim sediet na zadku v rezorte? tak isto mozem ist na vylet,max vynecham obed.
@evabb35 moja doma o 8mej uz spi ale na dovolenke do 10tej tancuje a potom este pobehuje a hra sa... Ved sme na ddovolenke tak nech si uzije🙂
@stanislavao s tym Tureckom nesuhlasim. aj tam je milion moznosti, aj varenia si samostatne. aj restauracie maju dobre ci uz drahe alebo lacnejsie. samozrejme ako vsade aj tam su aj tie zle a obcas sa cudujem, ze stale stoja a maju klientelu.
tiez poznam hotely so su dobre a maju menej ako 5*
nam viac vyhovovalo vlastne varenie, a viem porovnat z absolvovania obidva typy dovolenky. v hoteli sme skoro prisli o nervy, kym mala nieco zjedla. na sukromi mas viacej klud, ako doma.
pri mori sme casto piekli ryby, tie su rychlo, plus nejake cestoviny a pod. rychle jedla.
ale to musis sama vediet, co ocakavas od dovolenky, ci mas chut sa vecer nahodit do hotelovej restiky a pod. nasa skusenost inak bola, ze s dvojrocnym dietatom Ta ani nevezmu na organizovany celodenny vylet, ze to dieta nevydrzi, takze ak chces niekde ist, musis si pozicat auto (alebo mat vlastne). celkovo pre nas prva dovolenka s dietatom bola strasny sok, je to uplne ine ako bez deti, dalsie uz boli v pohode, lebo sme sa pripravili psychicky na to, ze poobede deti spia a maju kopu inych limitov, ktore nemas, ked si na dovolenke len s partnerom. celkovo travis vnutri viac casu s detmi, takze treba investovat do dobreho apartmanu, ak si chces dovolenku uzit. a este je fajn, ak je tam aj pracka. v hoteloch su sice sluzby, ze Ti to operu, ale co mam skusenosti, niekedy je cena taka, ze za to pomaly kupis nove tricka pre deti.
@tenerifka hej jasne... v kazdej z tych krajin co som menovala v zatvorke je toho vela co vidiet - ale nie s 2rocnym dietatom ( bezpecnost, strava, sposob cestovania etc. - je to moc ine ako u nas preto radsej s malymi detmi nepokusam... v eu krajinach mam pocit aspon ja akoby som bola na slovensku, tam mi aj s krpcami nerobi problem cestovanie )
@zuzkat1 ahoj... ja len ze hlavne v turecku si treba velmi dobre vyberat - pozriet tripadvisor a podobne... nie ej 5hviezdiciek ako 5 hviezdiciek😉 my sme tam vyskusali 3 hotely zatial - vsetky overili cez trip advisor a ja som teda nenormalne spokojna bola vzdy ( izby sa nedali sice porovnavat napr. s emiratmi a 5hviezdickami tam ale sluzby - hlavne pre deticky a strava - to bol top😉
zalezi na dietati a zalezi aj na rodicoch - pokial je dieta bezproblemove, zje vsetko, vy ako rodina mate radi dovolenku stylom zaparkovat v hoteli a nepohnut sa z neho a z prilahlej plaze 10 dni, manzel maloco pomoze pri vareni - tak jednoznacne all inclusive
ale ak je to dieta delikatnejsie na jedenie, po veceroch nechcete mat spolocnu vecierku v ten isty cas ako chodia spat deti,radi sa premavate po okoli a skusate miestne speciality a radi hladate miestne male restiky alebo bary, kde mozte vyskusat aj nieco ine nie len hranolky s kecupom tak potom urcite nejaky apartman
@dai Konkretne na Bali bolo strasne vela malych deti, videla som od 5 mesiacov, rocne, dvojrocne, trojrocne....vacsinou Francuzi, Nemci, Anglicania, Australcania.....deti jedli kade-tade a uplne v pohode,to len my sme taky narod, ze sa bojime vziat deti von do sveta a radsej sa trepeme 12 hodin autom do HR prip.ITA, ved co keby nahodou ochorelo, tak sa treba zbalit, prerusit dovolenku a s chorym dietatom v horuckach absolvovat znovu 12-hodinovu cestu na Slovensko,lebo musime ist k nasej pediatricke, kedze v cudzine nikomu nedoverujeme(nie vsetci tak romyslaju, ale dost podstatna vacsina).
Ale priznam sa, ze aj ja som prvykrat isla mimo Europu s az 8-rocnym dietatom, nie vsak kvoli obave, ze sa nieco stane, ale boli sme nuteni vzdy cestovat k rodine, ina moznost nebola
@tenerifka 🙂 neviem... myslim ze napr. my taka rodina nie sme... s muzom som presla polku sveta, s malou sme boli tiez vo viacerych krajinach ako vaecsina slovakov ktorych poznam... moj syn je ale predcasniatko a ma 2 roky, tym padom imunitu nie bohvieaku, preto preferujem krajiny kde je eu standart zdravotnictva hlavne - cize boli sme s nim v Turecku ked ma 1 rok napr. detto vo vaecsine eu krajin doteraz - teraz v zime prvykrat uvazujeme nad exotikou s nim - takze u nas sa momentalne riadi vyber miesta hlavne tym aby on bol v pohode😉
( dcerina prva dovolenka v jej 3/4roka boli prave Emiraty a zvladla ich na vybornu a my sme si od porodu asi prvykrat naozaj oddychli a vyspali sa🙂 )
@dai Neboj, ak cestujes hocikam do sveta a mas poistenie(pri cestach ho mame asi vsetci), tak sa vzdy dostanes na tu najlepsiu kliniku/nemocnicu, povacsine sukromnu.
Viem, ze nie vsetci su ustrachani, vychadzam len z toho, co obcas citam na MK, kde su niektori ludia schopni zobrat si na dovolenku do Egypta balenu vodu, ved co ked tam nahodou nebudu mat? 😀
@tenerifka 🙂 tak som sa v tvojom prispevku nasla trochu - do emiratov som trepala 1 kufor len pre malu - balene vody, hippky😀 my sme tam boli vtedy prvykrat a fakt som nevedela co cakat, tak pre istotu - potom som si samozrejme nadavala ale tak radsej byt pripraveny😀
s tou prvou castou suhlasim ale pri detoch je jednoducho clovek trosku precitliveni.... a hej, tiez nerozumiem ked sa tu rozobera ci 5rocne dieta zvladne hodinovy let😉

ako ja sa bavim o Taliansku mojej srdcovej krajine.... prip.ine europske krajiny ... ak sa bavime o Turecku, Egypte a pod. tak tam je to jasne rezort a all inc.