icon

Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?

elem23
27. jan 2025

Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem

11bodka11
27. jan 2025

@terezkaarthuramax mne by tiez bolo luto ze nebudu mat tiez zazitky. Ze ja si uzivam a oni sedia doma.

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@11bodka11 ano presne tak to myslim aj ja.

enmery
27. jan 2025

@11bodka11
@terezkaarthuramax
Strašne. Budu ešte len traunatizované, keď zistia, koľko zážitkov ste mali ešte pred ich narodením. A nedávajte ich do školy, vezmite si ich do práce. Tiež prídu o plno zážitkov, musíte byť s nimi 24/7, pretože už nie ste ženami, len matkami. 🤦‍♀️ Potom takéto matky vychovajú presne toho nesamostatného mamičkára. A ženy tu potom zúfalé zakladajú témy.

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@enmery preco na nas utocis. Ako aj ty aj ja a mamicka predomnou sme napisali svoj nazor. Nie kazdy spravi vsetko. Niekto pusti telku malému dieťaťu do 3 rokov a niekto o tom ani pocut.. rovnako by niekto proste bez deti na dovolenku nešiel. Kazdeho vec. A zapriala som autorke peknú dovolenku takže ju neodrádzam.

natalka13
27. jan 2025

ako s kamoskami ty a muz doma s detmi? jasnacka chod balit. a ak s muzom tiez chodte ak mate spolahlive strazenie.
zeny bezne chodia na sluzobky, aj do nemocnice bohuzial niekedy.... mat dieta neznamena ze do jeho 18 bez neho nepojdes nikam okrem wc sama.

11bodka11
27. jan 2025

@enmery lenze ja nemam peniaze na milion dovoleniek rocne. Cize urcite tie peniaze radsej investujem do dovolenky s detmi ako s kade kym. A skola je povinna. To je ine. Mna by to napr vobec nebavilo,stale by som rozmyslala co robia

tinqua
27. jan 2025

To, že ide žena niekam bez detí neznamená, že na ne nemyslí alebo ich vôbec nekontaktuje...hovorím teda za seba a pevne verím, že takto to má väčšina. Dovolenky s deťmi sú jednoducho iné, prispôsobuje sa všetko a veľa z nás robí aj veci, ktoré si skrátka neužíva...u mňa je to potápanie, neznášam to a aj tak som strávila týždeň so šnorchlom. Neviem prečo má mať niekto výčitky svedomia za to, že občas chce aj zábavu podľa svojho výberu a prislúchajúcu jeho vekovej skupine.

natalka13
27. jan 2025

@11bodka11 cize kvoli peniazom, inak by si sla🙃

natalka13
27. jan 2025

@terezkaarthuramax ake zazitky? ved s kamoskami su ine zazitky ako s detmi, deti nepojdu do tabora do svp lebo ty nebudes mat s nimi spolocne zazitky odtial?

dankabg
27. jan 2025

Autorka nemaj výčitky a chod. Ja to napr musím skrývať pred mojimi rodičmi, ktorí to ťažko znášajú, ale muž je s tým ok. Vzdy idem na pár dní, musím na to odkladať peniaze...ja ako neviem. Chodím do roboty a domov, nemám v podstate žiaden život, preto keď chcem ísť raz za pár mesiacov na víkend na turistiku podotýkam, že len so ženami, poprípade za kamarátkou, ktora byva stovky kilometrov ďaleko, alebo na 4 dni na joga pobyt, kde si naozaj oddýchnem, tak idem...dcéra zanedlho dospeje a ja čo? Nebudem mať žiadnych priateľov, nikoho s kým by som mohla tráviť voľný čas aktívne? ( Muž nie je ani na cvičenie ani veľmi na túry)
Pre mňa je veľmi dlho napr to, keď musím malú nechať v lete 2 týždne u babky a dedka, lebo bohužiaľ, treba chodiť do roboty, alebo teraz cez sviatky som choré dieťa nechala u rodičov, lebo som musela ísť do práce. To mi bolo ľúto.

hrabovo
27. jan 2025

@elem23 jasne, je úplne v poriadku si resetnut hlavu, bez deti, užiť si

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@natalka13 tabor je uplne ina vec.

11bodka11
27. jan 2025

@natalka13 urcite nie. Mne by chybali a stale by som rozmyslala nad nimi lebo viem ze by boli smutní.

terezkaarthuramax
27. jan 2025

Inak moja neter v osmich rokoch. Nebola schopná vydrzat u nas jedinu noc bez mamy. Az z toho horucku dostala..

enmery
27. jan 2025

@11bodka11 Aj v škole sú smutní?Aj u babky na prázdninách sú smutní?Veď toto je choré. Ja som brala sestrinho syna na týždeň preč a teda garantujem, že aj keď tam nemal mamu, smutný nebol. Poznám 2 skvelé mamy a raz za čas idú s manželom len oni dvaja niekam a deti majú bašavel u starých rodičov a najkrajšie spomienky. Daj výpoveď a seď s nimi 24/7 doma. Keby tu chodila žena každý mesiac na party a chlast, nepoviem.

dankabg
27. jan 2025

@terezkaarthuramax ja som začala chodiť aj do 12tok keď mala moja malá 4 roky. Mala som na výber? Nie. A keď bola chorá šla na týždeň k babke. Tiež za mnou plakala ale ako bohužiaľ.
Omnoho horšie je, keď ženy musia robiť v zahraničí a doma nechajú dieťa u starých rodičov. Bohužiaľ aj tak mnohe matky ziju

akvi
27. jan 2025

@elem23 s radostou by som vypadla na par dni s kamoskami. Ved to su uz velke deti, ktore naozaj nebudu stradat, ak mama odide na par dni. A to ja veru som z tych, co by dieta do troch rokov nenechali samotne, ani v jasliach a pod.. Ale 5 a 7 rocne? Kludne by som sla a uplne bez vycitiek..

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@enmery lenze moja neter u nas spala a smutno jej bolo

tilly
27. jan 2025

Úplne v poriadku. Choď, uži si

akvi
27. jan 2025

@terezkaarthuramax 8 rocne dieta nikdy nebolo v SVP alebo u babky na prazdninanch? Akoze jasne, ze su deti, ktorym je smutno, s tym sa da pracovat predsa. Mne je tiez smutno, ked ide muz na tyzden na sluzobku. Aj za sestrou mi je smutno, ze sa 8 mesiacov nevidime.. Otazka, je, ci s tym vie clovek pracovat, alebo sa necha pohltit tou emociou. A jasne, ze zalezi aj od dietata, niekto to zvlada tazsie, niekto lahsie. Ale myslim si, ze je uplne ok nechat to dieta skusit byt aj bez mamy. A v autorkinom pripade je to uplne idealne, pretoze tam bude OTEC. Mne sa velmi pacilo, ako nasa ucitelka v 1.triede pracovala so smutkom deti na SVP. Mali kazdy vecer "plačky". Nepopierala tu emociu, ktoru deti zazivali, boli prijate aj so svojim smutkom, pracovali s tym, mohli sa vyplakat, vyrozpravat. A ak videla, ze nejake dieta to naozaj nezvlada, ze ho to moze poznacit, tak sa volali rodicia.

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@akvi ved bola u nas. Takze u babky. Ale ona z toho dostala horučku.

havlicka11
27. jan 2025

Chodime s muzom raz za rok na 4 dni 3 noci si oddychnut 👍 snazime sa cez prazdniny aby babky nemali vela starosti, no tento rok to vyslo cez skolu, ale verim ze to zvladnu 😊 a dlhsie sa uz pohravam s myslienkou ist uplne sama na par dni, alebo s kamaratkami.....

enmery
27. jan 2025

@terezkaarthuramax Aj o ľudskom tele vieš veľa. Horúčku nastáva, keď má telo v sebe vírus či baktérie a takto sa bráni. Horúčka sa nedostáva z neprítomnosti rodiča.🤦‍♀️

enmery
27. jan 2025

@havlicka11 Nemáš svedomie🤭

havlicka11
27. jan 2025

Deti su inak zvyknute u babiek miluju to tam predsa len babky rozmaznavaju maju trosku volnejsie pravidla takze decka spokojne, rodicia tiez 👍 inak od babatiek nam mamina raz za mesiac vzala deti vecer a my sme isli do kina na veceru a tak, neskor sa zapojila aj svokra.

havlicka11
27. jan 2025

@enmery praveze mam 😁 a preto si chodime aj bez deciek posediet kamaratky a na diskoteku pripadne kludnejsie hackovacie stretko aby mali vyrovnanu a nie vystresovanu matku 😊

akvi
27. jan 2025

@terezkaarthuramax horúčku mohla dostať z niečoho úplne iného. Ak komunikovala, že jej je smutno, tak ako ste to riešili? Dostala, čo potrebovala? Alebo len "zbytočné" slová útechy a popierania pocitov? Skôr nad týmto sa zamysli. 8 ročné dieťa už má "výbavu", aby zvládlo odlúčenie od mamy, ak je po ruke iná osoba, ktorej môže dôverovať.

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@akvi zavolali sme jej mame a druhy den po nu prisli

akvi
27. jan 2025

@terezkaarthuramax dali ste jej sancu sa s tym vysporiadat? Vies, ono niekedy strachy nas dospelych nam nedovolia sa na vec pozerat triezvo. A uz len fakt, ze dieta vobec komunikovalo svoj strach je dobre znamenie, ze bolo pri vas v prostredi dovery. Vy ste jej mozno nedali ani sancu sa s tym vysporiadat - to nesudim, len "filozofujem". Chapem, ze horucka bola ten moment, ktory vo vas vyvolal strach, ale fakt to tak nemuselo byt, ze ju mala zo stresu. To uz je v tomto momente jedno. Skor by to bola pre mna vyzva, pracovat s tym dietatom na tom strachu z odlucenia. Moze sa to hodit vtedy, ked to bude nevyhnutne. Ak si to dieta zazije v bezpeci.. Ale ako pisem, rozumiem vam a je z mojho pohladu viac ok pocuvat dieta v takejto situacii, cize ja by som asi tiez volala rano rodicom, ak by to dieta takto komunikovalo..

11bodka11
27. jan 2025

@enmery je uplne ine byt v skole alebo ist na vylet s inou rodinou ci starymi rodicmi. Ale aby som si ja isla uzivat a deti sedeli doma na zadku tak to by mi nedalo. Ale ved ja nikomu nebranim predsa. Kazdy nech si spravi ako uzna za vhodne. Kazdy to mame inak. A k mojim rodicom chodia radi,maju s nimo zazitkov az az. Byvame o tri domy od nich cize su stale s nimi.