icon

Je voda v Turecku bezpečná na konzumáciu?

15. júl 2025

Ahojte. Ideme o týždeň aj niečo do Turecka do rezortu bude to 4/5 hviezdičkový hotel. Chceme uživať probiotiká pred dovolenkou aj počas. V Turecku som nikdy nebola, treba si tam nejak extremne davať pozor na vodu, zeleninu ovocie umytu v ich vode popr ľad v napoji či to bolo ok?
Môžete mi napísať caše skúsenosti, nechceme si pokaziť dovolenku 🙂 ďakujem

levantinka
15. júl 2025

V Turecku nie je pitna voda takze pit len balenu a umyvat si zuby len s takou. Lad by mal byt OK aj napoje, ktore podavaju. Oni sami nepiju tecucu, len balenu. Zeleninu a ovocie tam umyvaju pod tecucou vodou, takze ak si date probiotika malo by to byt v pohode.
Ale neviem to povedat 100% lebo nikdy som tam nebola ako na dovolenke v rezorte.

Ja som v Turecku jeden cas zila a teda ziadny extremny pozor som si nedavala. Ja nepijem vodu z vodovodu ani na Slovensku, nie to este tam. A zuby som si normalne umyvala pod tecucou a nebol problem a teda ziadne probiotika som neuzivala.

denden77
15. júl 2025

teraz sme sa vratili, boli sme aj s dcerou 5r.. ja som mala napoje s ladom, aj zuby som si umyvala s tecucou vodou, aj zeleninu jedla.. dcera akurat mala bez ladu a zuby umyvala pomocou balenej.. ziaden problem.. a teda bola to uz moja 5 dovolenka v Turecku a nikdy som nemala problem, dokonca ani probiotika nik z nas neuzival 😊

nikpa
15. júl 2025

@anonym_autor na pitie a umývanie zubov len balenu vodu, nápoje bez ľadu a neglgat vodu v bazéne 😄 Inak je to 50:50, nabal Hylak a živočíšne uhlie, snáď budete tí šťastní a zostanete bez srajdy a gračky 🙂 Ja práve pre toto neoblubujem Turecko a poobedné destinácie ale zase kopec ľudí ti povie, že tam chodí pravidelne a nemajú problém 🤷

yellow28
15. júl 2025

@anonym_autor v Turecku som bola 8x a nikdy sme nemali problem...pozajtra letime do Egypta a to mam trosku obavy...

isis234
15. júl 2025
@yellow28

@anonym_autor v Turecku som bola 8x a nikdy sme nemali problem...pozajtra letime do Egypta a to mam trosku obavy...

@yellow28 nemajte obavy, Myslite na niečo pekné. To si pritiahnete.
@autorka. neužívala som probiotiká. V pohode. Pila som len balenú vodu. Zuby umývala z vodovodu- nepila som ju. Tam je ovocie, zelenina čistá. Bez obáv.
Ľad v nápojoch sme nepili. Radšej sme si dali namiešať limetku.
Zobrali sme i Nikolas vodku, ak by náhodou bolo niekomu zle.. Zbytočne. Všetko OK. Strava výborná. 1*. Aby sme ju neniesli domov. posledný deň bola rozlúčka. V Tunise som ju darovala animátorom.
Krásnu dovolenku prajem

marianarem
15. júl 2025

@anonym_autor Mne Turecko prislo vzdy ako hygienicky bezpecna krajina, nikdy som si tam nejako specialne nedavala pozor, okrem pitia vody, to som pila balenu. Inak nic. A teda nebola som v rezortoch, ale v lacnych hoteloch na roznych miestach po krajine.

didian
16. júl 2025

6 rokov po sebe Turecko zuby sme si umyvali pod tecucou vodou,dieta to iste ,ovocie zelenina nikdy sme neriesili,lebo v jedalni to umyli,vodu sme pili len balenu.Nebolo mi zle z vody,ale jedla po prvej zlej skysenosti som si davala pozor co s cim miesam,kombinujem ,jedla som v malych mnozstvach a to chodime do hotela s 5*, ale crevne problemy som mala aj v BG,podla mna je to aj o tom aky " tuhy korienok" ma dotknuta osoba

slavomira236
16. júl 2025
@yellow28

@yellow28 my sme boli egypt teraz jun prvy krat tiez som sa kusok bala. Mozno tuzden brali deto probiotika doma potom uz nie. Vodu pili bez ladu ja aj s ladom sem tam drink. Jedlu sme vsetko zaradom. Ja som sa parkrat zabudla a zuby umyla vodou s vodovodu a ziaden problem nebol. Aj v hurgade v restauracii v centre sme jedli a nic.

dianaaaaa
17. júl 2025

Do Turecka lietanie 3-4x do roka už 16 rokov a problém s vodou ani s jedlom sme NIKDY NEMALI.
Normálne jeme všetko ,zuby si umývame pod tečúcou vodou z umývadla...
Stali sa nie raz,že sme ju aj pili.... Netreba robiť z komára somára....