icon

Kam do Slovinska?

petullka3
23. júl 2015

🙂

nair
23. júl 2015

Podľa toho, čo chcete vidieť.. Krásne je pobrežie, Portorož, Piran, Izola.. Potom jaskyne - Postojna, Škocjanska jama, vraj majú krásne krasové pohoria, ďalej Lipica - chov koní, oplatí sa zastaviť v Ljubljane.. A v neposlednom rade Julské Alpy - krásne vodopády, taktiež krasové tiesňavy, Bledské jazero + Bledský hrad + Bledský ostrov, Bohinjské jazero, Soča.. Nevidela som všetko z menovaného, preto sa tam ešte chystám niekedy vrátiť, Slovinsko je krásne 😉

ejkam
23. júl 2015

ahoj, my sme boli tiež v jaskyni Postojna a pri Bledskom a Bohinjskom jazere a je tam nádherne.

trogir
24. júl 2015

Bled je uzasny, ale odporucam Portorož.🌊

nika.r
28. máj 2017

@ejkam
@nair
@trogir baby, môžete mi niečo bližšie napísať o tom, ako to vyzerá v Triglavskom NP? Ideme s deťmi 9, 7 a 2. Nebol Bled prilis rusny? A čo ste konkretne v Blede robili? plavba na lodke, hrad? ja by som najradsej videla tie krasne modre jazierka a vodopády, len sa neviem nikde dopatrat konkretnych tras. Neboli ste niekto v tiesnave Vintgar a pri vodopáde šum? alebo vodopády savica? limitovat nas bude hlavne to dvojročne, vraj su na tch trasach aj drevene lavky a mostiky a strmsie useky.

Ospravedlnujem sa za mnozstvo otazok. dakujem uz vopred za info!

lusiena
26. sep 2017

@nika.r ahoj. Boli ste v Slovinsku? Čo ste všetko navštívili? Ďakujem za akékoľvek informácie... 🙂

nika.r
28. sep 2017

@lusiena ahoj! slovinsko ma tak očarilo, že by som ho chcela navštíviť aj budúci rok. Ale veľa Ti toho neporadím, prispôsobovali sme všetko deťom, nechceli sme sa nikde plašiť, takže napr. v Blede, kde sme boli 2. deň pobytu, sme celý deň chodili okolo jazera, deti hádzali kamienky, sledovali kačky, dali sme si tam zmrzku, bolo v ten deň 35 st., takže na žiadnu túru sa mi nikoho z rodiny nepodarilo presvedčiť 😉 akurát loďkou na ostrovček sme sa plavili.

prvý deň ešte po ceste zo Slovenska sme spali v Maribore, to je hraničné mesto, pekné staré censtrum s trhoviskom, kaviarničkami, majú tam veľký park s jazierkom, preliezkami.

prírodu a pokoj sme si užili neďaleko mestečka Škofja Loka. byvali sme na polosamote v kopcoch, úplne úžasný zážitok. tam sme sa prešli po okolitých lesoch a lúkach večer aj na druhý deň. ale vôbec Ti neviem povedať nejakú konkrétnu trasu. všetko to bolo také free, ako deti vládali a kam chceli ísť.

nika.r
28. sep 2017

@lusiena na tejto "polosamote" sme bývali

nika.r
28. sep 2017

@lusiena bled