icon

Kam na trojtýždňovú dovolenku v Ázii?

5. jan 2026

Zvazujem cestu do Azie niekedy na jesen v tomto roku. Mate nejake odporucania na krajinu alebo konkretne miesto kde sa vam pacilo? Zvycajne chodim do Thajska ale uz by som sa pozrela aj niekam inam 😀 Malajzia sa mi celkom pozdava ale mam trochu obavy, ze sa mi v porovnani s Thajskom bude zdat nudna.

anonym_fe1ab8
5. jan 2026

@anonym_autor Vietnam? Asi taká najjednoduchšia odpoveď... alebo Kambodža? Prípadne ak niečo iné, tak Nepál?

autor
5. jan 2026
@anonym_fe1ab8

@anonym_autor Vietnam? Asi taká najjednoduchšia odpoveď... alebo Kambodža? Prípadne ak niečo iné, tak Nepál?

@anonym_fe1ab8 Vo Vietname sme uz tiez boli 🙈 V Kambodzi to teraz nie je velmi bezpecne, ci? A Nepal je asi skor na horsku turistiku, ze?

martinmmartin
5. jan 2026

Suhlasim s malajziou - vsetko tam funguje ale je tam nuda (mozno vynimka nieco v Borneu splav/camping atd. V kambodzi je pokoj a v turistickych miestach uplne v pohode a vyborna destinacia na kulturnu navstevu. Ak chces prirodu bez kultury tak kuknut filipiny.
Laos si tiez kukni tie ich jaskyne su obrovske
Indoneziu moc neodporucam
A pozor - je dnes najvyhodnejsi cas v historii navstivit Japonsko lebo im oproti euru dost klesol yen

anonym_fa3d44
5. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_fe1ab8 Vo Vietname sme uz tiez boli 🙈 V Kambodzi to teraz nie je velmi bezpecne, ci? A Nepal je asi skor na horsku turistiku, ze?

@anonym_autor ktorú časť Vietnamu ste prešli?
je tam lacno, požičať si motorky a spoznávať krajinu

danica2711
5. jan 2026

Japonsko

autor
5. jan 2026
@anonym_fa3d44

@anonym_autor ktorú časť Vietnamu ste prešli?
je tam lacno, požičať si motorky a spoznávať krajinu

@martinmmartin Hej ta Malajzia sa mi zda dost nudna oproti Thajsku ale mozno som len dopredu predzaujata lebo ma tam nic konkretne nelaka 😀 Japonsko tiez zvazujeme ale to chce podstatne vyssi budget nez Malajzia a celkom ma odradza aj ten nekonecny let. Do Kambodze teraz asi nie kvoli tomu konfliktu a ten Laos mi nenapadol, spravim si nejaky research. Uprimne ma najviac laka znova to Thajsko ale asi je to skoda nepozriet sa aj inam ked som tak uz bola niekolkokrat.
@anonym_fa3d44 Boli sme na severe a v strede a bolo to tam hrozne 🙈 Prebookovali sme letenky aby sme mohli ist skor domov. Motorka vo Vietname to vobec a vsade mas problem dostat sa ako turista inak ako predrazenym celodennym vyletom.

tenerifka
5. jan 2026

Ja som bola Singapur-Borneo (malajska cast), a tam najprv niekolko dni v dzungli v hoteli na rieke Kinabatangan (Sukau rainforest lodge-ma znacku National geographic), kazde rano a vecer plavby v malych clnoch a pozorovanie fauny, bol to zazitok, divocina s patricnym pohodlim. Odtial sme leteli do Kota Kinabalu a lodou sme sa presunuli na ostrov Gaya do rezortu Bungaraya, na oddych (tiez ale divocina, opice, hady...). Naspat na par dni do Singapuru a domov. Dovolenka trvala nieco cez 2 tyzdne, ale mala som pocit, ze to bolo dlhsie, stale nove zazitky. Malajzia je velmi bezpecna, a Singapur samozrejme tiez

anonym_de6c93
6. jan 2026

Nepál ❤️

anonym_c5473e
6. jan 2026

Ako chodite do Thajska? Bez cestovky ci s cestovkou?

autor
6. jan 2026
@anonym_c5473e

Ako chodite do Thajska? Bez cestovky ci s cestovkou?

@anonym_c5473e Bez cestovky, Thajsko je velmi friendly na cestovanie. Pokial nejdes zrovna na Vianoce, tak dokonca nemusis ani nic bookovat dopredu. Vsetko sa da vyriesit na mieste ovela efektivnejsie.

autor
6. jan 2026
@anonym_de6c93

Nepál ❤️

@anonym_de6c93 Nejake konkretne miesta, ktore sa ti pacili?

birika
6. jan 2026

boli sme na tripe - Kuala Lumpur, Lankawi, maljzia a potom Thajsko - Koh Lipe ostrov...minuly rok, februar

anonym_de6c93
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_de6c93 Nejake konkretne miesta, ktore sa ti pacili?

@anonym_autor kathmandu ako také, pokhara a obce na ceste k ABC (Annapurna base camp). Samozrejme aj iné menšie mestečka. Nepál je dokonalý aj so stravou.