Kam na trojtýždňovú dovolenku v Ázii?
Zvazujem cestu do Azie niekedy na jesen v tomto roku. Mate nejake odporucania na krajinu alebo konkretne miesto kde sa vam pacilo? Zvycajne chodim do Thajska ale uz by som sa pozrela aj niekam inam 😀 Malajzia sa mi celkom pozdava ale mam trochu obavy, ze sa mi v porovnani s Thajskom bude zdat nudna.
@anonym_autor Vietnam? Asi taká najjednoduchšia odpoveď... alebo Kambodža? Prípadne ak niečo iné, tak Nepál?
@anonym_fe1ab8 Vo Vietname sme uz tiez boli 🙈 V Kambodzi to teraz nie je velmi bezpecne, ci? A Nepal je asi skor na horsku turistiku, ze?
Suhlasim s malajziou - vsetko tam funguje ale je tam nuda (mozno vynimka nieco v Borneu splav/camping atd. V kambodzi je pokoj a v turistickych miestach uplne v pohode a vyborna destinacia na kulturnu navstevu. Ak chces prirodu bez kultury tak kuknut filipiny.
Laos si tiez kukni tie ich jaskyne su obrovske
Indoneziu moc neodporucam
A pozor - je dnes najvyhodnejsi cas v historii navstivit Japonsko lebo im oproti euru dost klesol yen
@anonym_fe1ab8 Vo Vietname sme uz tiez boli 🙈 V Kambodzi to teraz nie je velmi bezpecne, ci? A Nepal je asi skor na horsku turistiku, ze?
@anonym_autor ktorú časť Vietnamu ste prešli?
je tam lacno, požičať si motorky a spoznávať krajinu
Japonsko
@anonym_autor ktorú časť Vietnamu ste prešli?
je tam lacno, požičať si motorky a spoznávať krajinu
@martinmmartin Hej ta Malajzia sa mi zda dost nudna oproti Thajsku ale mozno som len dopredu predzaujata lebo ma tam nic konkretne nelaka 😀 Japonsko tiez zvazujeme ale to chce podstatne vyssi budget nez Malajzia a celkom ma odradza aj ten nekonecny let. Do Kambodze teraz asi nie kvoli tomu konfliktu a ten Laos mi nenapadol, spravim si nejaky research. Uprimne ma najviac laka znova to Thajsko ale asi je to skoda nepozriet sa aj inam ked som tak uz bola niekolkokrat.
@anonym_fa3d44 Boli sme na severe a v strede a bolo to tam hrozne 🙈 Prebookovali sme letenky aby sme mohli ist skor domov. Motorka vo Vietname to vobec a vsade mas problem dostat sa ako turista inak ako predrazenym celodennym vyletom.
Ja som bola Singapur-Borneo (malajska cast), a tam najprv niekolko dni v dzungli v hoteli na rieke Kinabatangan (Sukau rainforest lodge-ma znacku National geographic), kazde rano a vecer plavby v malych clnoch a pozorovanie fauny, bol to zazitok, divocina s patricnym pohodlim. Odtial sme leteli do Kota Kinabalu a lodou sme sa presunuli na ostrov Gaya do rezortu Bungaraya, na oddych (tiez ale divocina, opice, hady...). Naspat na par dni do Singapuru a domov. Dovolenka trvala nieco cez 2 tyzdne, ale mala som pocit, ze to bolo dlhsie, stale nove zazitky. Malajzia je velmi bezpecna, a Singapur samozrejme tiez
Nepál ❤️
Ako chodite do Thajska? Bez cestovky ci s cestovkou?
Ako chodite do Thajska? Bez cestovky ci s cestovkou?
@anonym_c5473e Bez cestovky, Thajsko je velmi friendly na cestovanie. Pokial nejdes zrovna na Vianoce, tak dokonca nemusis ani nic bookovat dopredu. Vsetko sa da vyriesit na mieste ovela efektivnejsie.
Nepál ❤️
@anonym_de6c93 Nejake konkretne miesta, ktore sa ti pacili?
boli sme na tripe - Kuala Lumpur, Lankawi, maljzia a potom Thajsko - Koh Lipe ostrov...minuly rok, februar
@anonym_de6c93 Nejake konkretne miesta, ktore sa ti pacili?
@anonym_autor kathmandu ako také, pokhara a obce na ceste k ABC (Annapurna base camp). Samozrejme aj iné menšie mestečka. Nepál je dokonalý aj so stravou.

@anonym_autor Vietnam? Asi taká najjednoduchšia odpoveď... alebo Kambodža? Prípadne ak niečo iné, tak Nepál?