Kam sa vybrať, keď netúžim len ležať na pláži?
Dovolenka
Ahojte,
nikdy sme pri mori neboli-zacnem asi týmto.😊
Tento rok,sme sa rozhodli už niekam ísť,niekam letecky-nikdy sme neleteli😊
Našou prioritou bola rodina-dom atd.
Všetko je ako ma byt a nastal čas,niekam ísť,oddýchnuť si,spoznať nieco-zazit niečo.
Poradíte kde to naozaj stojí za to?Netúžim len ležať na piesočnatej plazí...chcem tiež niečo spoznavat-zazit kultúru danej krajiny,vidieť okolie atď.Cenovo-aby to nestalo majland🤣🙈
Ďakujem za rady-typy ...🙏
autorka - ty si mala takýto nadpis?? nebolo to len že dovolenka??
autorka - ty si mala takýto nadpis?? nebolo to len že dovolenka??
@biba_18 keby jej nadpis zmenili, asi by som bola dost rozculena, ze zmenili a napisali PRI MORE.
to kde sa takto rozpráva, že "pri more"? tiež mi to uši trhá ako slovenčinárke 🙂
@ciernysokol @zic mne sa zdá že to zmenili, lebo by som reagovala hneď v prvom príspevku ... len si nie som istá ... kss, pri more ... a to sa smejú z východniarov ...
@anonym_autor budeš sa čudovať ale keď idú ľudia k moru, vôbec to neznamená, že budú celý týždeň ležať na pláži…. Ist k moru je to všetko okolo… iná krajina, iná kultúra, iná kuchyňa, pozrieť si zaujímavosti v okoli, áno aj poležať si na pláži… každá nová krajina je zaujímavá a všade sa niečo nájde… dôležité je, čo zaujíma teba. Každopádne, odporúčam si prenajať auto. Mne sa veľmi páčilo napríklad na Tenerife, je tam veľa čo vidieť, ostrov je nádherný, ale aj Kréta.
Ist ku komu comu, k moru, lezat na kom na com, na plazi. ADMIN meniaci nadpisy, oprav to!
to kde sa takto rozpráva, že "pri more"? tiež mi to uši trhá ako slovenčinárke 🙂
@lienka175 v okoli Nitry - Zlatych Moraviec sa tak rozprava. Stretneme sa pri Tesco. Tu sa postav pri mna. Este maju ze "šialka" - to je šálka a kopec inych vtipnych "spisovnosti" ... a budu sa do krvi hadat, ze u nich sa rozprava najspisovnejsie z celeho Slovensko - fakt maju taku utkvelu predstavu.
A k teme: mne sa paci Rodos.
prvé čo mi napadlo aj cenovo ok by mohlo byť je Sicília - prenajmete si auto a môžete pochodiť niečo + zastaviť sa aj na plážach ( Palermo, Cefalu - mestečko + pláž) , Palermo mesto + hned je blízko pláž Mondello, opačným semrom napr. Trapani/ a Erice - skalné mesto , v tej časti zas pláť San Vito lo Capo, /Uolie chrámov - alebo tá druhá časť Sicílie - catania, taormína a td. ) - len takých miest je určite viac ostrovy Grécke určite aj Španielsko ...
Moja srdcovka je Grecko. Krasne more, priroda a vela pamiatok, napr Rhodos, Kreta alebo juzny Cyprus. V tychto lokalitach som sa nenudila ako napr v Turecku. Tu je to o rezortoch a dobrych sluzbach, ale da sa aj tu zazit prijemnu dovolenku a co to vidiet. T.r. ideme 1x na Mallorku, tak som sama zvedava, kto uz bol, vratil sa nadseny.
@la_dolce_vita vieš čo, v turecku sa dá práveže žiť mimo rezortov - len málokto sa aj odváži ...
kľudne by som začala Chorvátskom, má nádhernú prírodu ak chcete niečo vidieť odporúčam Plitvické jazerá, to je niečo nádherné a pláže si viete vybrať, pobrežie majú dlhé, alebo hneď vedľa Taliansko
Grecko Rhodos, ani ras sme nelezali na plazi
@la_dolce_vita vieš čo, v turecku sa dá práveže žiť mimo rezortov - len málokto sa aj odváži ...
@biba_18 ano, viem, sestra so svagrom su dobrodruhovia a chystaju sa do Turecka na turistiku po horach, oni takto byvakovali aj na Mallorke v horach, ale to uz musi byt skuseny cestovatel. Na zaciatok by som autorke poradila rezort a pozicat si auto alebo skuter, prip vylet cez cestovku, ja tak chodim a mam to aj s vykladom, hoci si priplatim.
@la_dolce_vita nemyslela som tak že hory, mimo turistických centier - ale aj pri pobreží. my sme boli na dovolenke so známymi - a my sme stále boli niekde v meste, aj po výletoch sme chodili - a oni furt len tam okolo hotela, lebo sa báli či čo ...
@ciernysokol @zic mne sa zdá že to zmenili, lebo by som reagovala hneď v prvom príspevku ... len si nie som istá ... kss, pri more ... a to sa smejú z východniarov ...
@biba_18 pri more a dva piva 🙂 🙂
K teme - 2 moznosti podla preferencii a financii...
1, all inclusive dovolenka podla vyberu a fakultativne vylety (kazda destinacia co poznam ponuka kde co... pamiatky, prirodu, zazitky
2, na vlastnu past - vybrat peclivo destinaciu a zvazit rizika (teda celu skalu rizik od osmeknutia pri cene pri neznalosti miestnej kultury / jazyka v exotickejsich destinaciach az po ovalenie po hlave a rozpredanie na organy... toto asi nehrozi vo vacsine Europy a severe Afriky ci blizkeho vychodu (civilizovaneho blizkeho vychodu)...
@la_dolce_vita nemyslela som tak že hory, mimo turistických centier - ale aj pri pobreží. my sme boli na dovolenke so známymi - a my sme stále boli niekde v meste, aj po výletoch sme chodili - a oni furt len tam okolo hotela, lebo sa báli či čo ...
@biba_18 chapem, to co pisem, je uz extrem. Da sa hocijako, len autorka asi nebude az tak zbehla.
@anonym_autor chorvátsko - brela
@anonym_autor mali lošinj v chorvátsku - ostrov vhodný na bicyklovanie, dlhé prechádzky, nádhera. odporúčam
Aby to nestalo majland? Stale nic nehovoriaca informacia. Chod do bulharska nemusis lezat mozes sa prechadzat. Alebo chod po zapadnej EU stale rozhoduje aspon cena do kolko sa chces zmestit
A keď si pri mori,to nemusis ležať na pláži ,je tam more
@anonym_autor daj ešte cenu a čas ,lebo leto nie je na objavovanie histórie a asi vsade sa dá chodiť na výlety,robia to aj cestovky a aj v meste nájdeš
@lienka175 v okoli Nitry - Zlatych Moraviec sa tak rozprava. Stretneme sa pri Tesco. Tu sa postav pri mna. Este maju ze "šialka" - to je šálka a kopec inych vtipnych "spisovnosti" ... a budu sa do krvi hadat, ze u nich sa rozprava najspisovnejsie z celeho Slovensko - fakt maju taku utkvelu predstavu.
A k teme: mne sa paci Rodos.
@aalt no ale rozpráva sa tam najspisovnejšie 😉 možno nie úplne, ale určite jeden z najspisovnejších regiónov. Je logické, že je tam pár špecifík (pri more, šialka) ale to je nič oproti przneniu slovenčiny záhoráčtinou či východniarčinou (bavíme sa o ľuďoch, ktorí rozprávajú špecificky tým dialektom, nie všeobecne o ľuďoch, ktorí tam žijú)
moznosti mas vela, napr Sardinia, Sicilia, Spanielsko, atd ale v lete si to neviem predstavit na spoznavanie pri 40tich stupnoch
my sme boli v Spanielsku - Andaluzia v maji, leteli do Malagy, pozicali auto a behali po okoli, je tam vela miest na spoznavanie a pozeranie, aj kupat sa dalo....ale uz vtedy bolo dost teplo, slnko prazilo a isto bolo vyse 30, ale nejak sme to dali...8dni cca do 2000E pre 4roch
@biba_18 Turecko je top destinacia na aktivnu dovolenku. Nadherne more, plaze, turistika, historia, jedlo.
@anonym_autor na kazdej dovolenke sa da aj chodit a nelezat len na plazi. Ak ides cez leto do horucav cez den toho vela nenachidis az ky veceru. Ci sme boli v bulharsku na cypre,egypte alebo turecku..vsade sme si pozreli pamiatky v okoli chidilu na prechadzky ,chodili busom taxikom ... Boli na lodnych vyletoch a to chodim sama s detmi. My vyberame all koli tomu ze idem sama deti mensie chcem mat vsetko zabezpecene.

keď budeš spoznávať a zažívať - asi na to netreba more 😒
ja rozmýšľam nad tými cenami ... v podstate asi turecko nie je drahé, len je to orient, predsa len ... ja mám ale turecko rada, poznám ale aj takých čo nie ...
ak by si mala ubytko s all incl. tak by to bolo jednoduchšie na vyberanie, v európe máš všade čo pozerať, len tie ceny, len tie ceny ...