icon

Kam sa vybrať, keď netúžim len ležať na pláži?

Včera o 08:03

Dovolenka

Ahojte,
nikdy sme pri mori neboli-zacnem asi týmto.😊
Tento rok,sme sa rozhodli už niekam ísť,niekam letecky-nikdy sme neleteli😊
Našou prioritou bola rodina-dom atd.
Všetko je ako ma byt a nastal čas,niekam ísť,oddýchnuť si,spoznať nieco-zazit niečo.
Poradíte kde to naozaj stojí za to?Netúžim len ležať na piesočnatej plazí...chcem tiež niečo spoznavat-zazit kultúru danej krajiny,vidieť okolie atď.Cenovo-aby to nestalo majland🤣🙈
Ďakujem za rady-typy ...🙏

Strana
z3
anonym_ec00ac
Včera o 18:45
@anonym_7c5d44

@anonym_ec00ac ja ju stresujem? Ja sa jej pytam, ci si trufa. Ak ovlada jazyk, ok…
Ale nemyslim si, ze vlak a lietadlo (alebo vlakova stanica a letisko) su jedno a to iste…
Ale tiez nikde nevidim, kde by som ju stresovala 🤔

@anonym_7c5d44 "Trufas si?" znie dost odstrasujuco. Nepisala som stresujes ale strasis. Stale nechapem co konkretne sa ti na tom zda take narocne pretoze je to uplne porovnatelne s tym vlakom. Kupis online, dostavis sa pred odchodom a cestujes. V cielovej destinacii si moze prenajat auto(toto vie byt tricky) alebo sa prepravovat mhd ci uberom. Stale nechapem co je na tom take narocne ak sa bavime o dovolenke vo vyspelej krajine, nie na Sokotre.

anonym_7c5d44
Včera o 18:52
@anonym_ec00ac

@anonym_7c5d44 "Trufas si?" znie dost odstrasujuco. Nepisala som stresujes ale strasis. Stale nechapem co konkretne sa ti na tom zda take narocne pretoze je to uplne porovnatelne s tym vlakom. Kupis online, dostavis sa pred odchodom a cestujes. V cielovej destinacii si moze prenajat auto(toto vie byt tricky) alebo sa prepravovat mhd ci uberom. Stale nechapem co je na tom take narocne ak sa bavime o dovolenke vo vyspelej krajine, nie na Sokotre.

@anonym_ec00ac lebo nikde neboli este, ina krajina, ina mentalita, ine pravidla, iny jazyk… pozri, ja som lietala s rodicmi od malicka. Ale ked som po dlhom case mala ist s detmi-teda vtedy este s jednym, volila som na 1x cestovku (teraz chodime aj ja-napr.minulorocne turecko sme isli cez CK). A nie nebudem sa tvarit, ze to rovnake ako ked idem do Cicman 🤷‍♀️ pre niekoho, kto lieta a chodi kade tade uz roky, tak ano. Pre niekoho kto ide 1x lietadlom to take easy proste nebude. Ale jasne, mozem sa aj uplne mylit a vychadzat len som svojich pocitov.
Ja som sa len pytala, ci si na trufa, lebo ja som si teda netrafla. Bolo to proste istejsie a pohodlnejsie cez CK.
Ale ano, autorka to moze vnimat inak. Ja som sa len normalne spytala… nic tym sledovane nebolo

anonym_61c54f
Včera o 18:57

@anonym_autor Ako tu uz bolo viackrat spomenute, ked chcesd aj lezat na plazi aj nieco pochodit, tak odporucam Rodos. Krasne plaze, atrakcie v akvaparku, stare mesto Rodos s pamiatkami, Rodosky kolos, udolie motylov, carovny biely Lindos, raj surferov Prasonisi, moznost vyletov lodou okolo ostrova alebo len ciastocne po pobrezi, kaviarnicky, taverny, ani ten tyzden na to vsetko vam nebude stacit 😉 a este by som dodala, ze pokial ste doteraz nikde pri mori este neboli, odporucam ist cez overenu cestovku a nie na vlastnu päsť, najma ak mate deti a niektore maju aj animacne kluby pre deti, a nemusite nic riesit ako letenky, transfery a tak.

minenkaa
Včera o 19:10
@anonym_4075b0

@anonym_autor napis aku mas predstavu o cene ale hlavne ake mas skills sama si napr.pozicat auto,zorganizovat si itinerar,ako si na tom s jazykom...

@anonym_4075b0 veď v dnešnej dobe ak neovládas jazyk nie je vôbec problém

anonym_9e97a9
Včera o 20:10
@anonym_89941a

@anonym_9e97a9 tak, kazdy ma facku inu, teraz je cca 900 eur, to ni je vela, all inc., ostatne naviac je tam tiez za babku

@anonym_89941a aj s letenkou? Ak áno, tak áno, je to "za babku".

btus
Včera o 20:23
@anonym_ec00ac

@anonym_ec00ac óóó, tak Sokotra by bola super. tie dračie stromy vyzerajú úžasne. .-)

btus
Včera o 20:27
@minenkaa

@anonym_4075b0 veď v dnešnej dobe ak neovládas jazyk nie je vôbec problém

@minenkaa ja som sa pomocou google translatora dohovorila v Grécku s 85 ročnou mníškou.🙂 🙂🙂. Po angl viem len pár slov, som generácia, čo sa učila rusky, ale snažím sa. A ten translater v mobile je super vec. po grécky viem tak ďakujem a dobrý deň. 🙂 Ak niekto bude chcieť porozumieť, tak porozumie. 🙂

minenkaa
Včera o 20:28
@btus

@minenkaa ja som sa pomocou google translatora dohovorila v Grécku s 85 ročnou mníškou.🙂 🙂🙂. Po angl viem len pár slov, som generácia, čo sa učila rusky, ale snažím sa. A ten translater v mobile je super vec. po grécky viem tak ďakujem a dobrý deň. 🙂 Ak niekto bude chcieť porozumieť, tak porozumie. 🙂

@btus presne ,teraz keď ma každý mobil a internet je všade fakt nie je problém

btus
Včera o 20:31
@anonym_3e25c7

@anonym_autor svet je velky za mna nalepsie aj s 2 detmi ceny zahrnaju vsetky poplatky od ubytka, letenky, poistky, strava vonku, vylety, presuny po krajine, vrackove vsetko ale chodime pi vlastnej osi ziadne ck cena spolu nie na hlavu
Cierna hora road trip 3 tyz madarsko, srbsko, cierna hora cca 1500eur
Maroko 2 tyz cca 1500eur
Egypt 16 dni cca 1200eur
Planujeme road trip po indonezii v lete 30 dni rozpocet mam cca 3500eur
Staci si vybrat svet je velky viem si predstavit aj tripy ako madagaskar, kena, sri lanka, vietnam, cambodia, tibet za rovnaky rozpocetvako indonezia
Pripadne juzna amerika cestovanie napriec krajinou ked nie si viazana na treminy ck je super totalna sloboda ked sa ti niekde paci ostanes dlhsie ked nie presuvas sa dalej...

@anonym_3e25c7 ja mám kolegu z Madagaskaru a stále vraví: chodte tam na dovolenku, je to krásna krajina. No, lenže letenka je cca 1200E, takže asi tam nikdy nepôjdeme. 🙂

natalka13
Včera o 20:34

Ked prvykrat tak hocikam.
Toskansko, talianske jazera, ostrov Ischia a Neapol,
Sicilia je moja srdcovka, ale je velmi svojska nie kazdemu sadne.
Kalabria je lacna
Slovinsko krasne aj more aj hory jazera...
Malta tam mas co objavovat aj okupat sa da.
Grecko ale teda ceny minuly rok ma sokovali.
Polsko, doporucujem prvykrat kratky vylet napriklad Gdansk. Otukat sa v cestovani ubytovani.
Jazyk ovladate? Pozicat auto a uz len objavovat.

nin12345
Autor odpoveď zmazal
anonym_ee8c56
Včera o 21:23
@biba_18

keď budeš spoznávať a zažívať - asi na to netreba more 😒
ja rozmýšľam nad tými cenami ... v podstate asi turecko nie je drahé, len je to orient, predsa len ... ja mám ale turecko rada, poznám ale aj takých čo nie ...
ak by si mala ubytko s all incl. tak by to bolo jednoduchšie na vyberanie, v európe máš všade čo pozerať, len tie ceny, len tie ceny ...

Môžeš mi poradiť ohľadom Turecka?čo sa oplatí pozrieť,zjesť atď

biba_18
Včera o 21:43

@anonym_ee8c56 podľa toho ktorá oblasť, alanya napr. je veľké mesto, tam človek má čo obzerať, tam sa chodí pozerať na kleopatrinu pláž, na hrad nad mestom, je tam pekná výhliadka na mesto… potom po pobreží mestá kde je veľa pamiatok, side, manavgat, aspendos. akvadukty v tej oblasti, mešity, koloseum… dá sa ísť na safari do národného parku, dá sa ísť k priehrade pri manavgate, tam sú pekné kaňony, na dá sa ísť na more pozerať delfíny, do pamukkale na travertínové polia, viem že známi boli aj na raftingu v tej oblasti… a to píšem iba o tej oblasti na východ od antalye, kde je ešte zvyšok turecka…
my sme boli 2x a všetko toto sme pochodili, aj pri mori sme boli, aj po výletoch sme chodili a aj večer sme sa prechádzali po meste keď sme boli v oblasti avsallaru…

anonym_3e25c7
Včera o 21:54
@btus

@anonym_3e25c7 ja mám kolegu z Madagaskaru a stále vraví: chodte tam na dovolenku, je to krásna krajina. No, lenže letenka je cca 1200E, takže asi tam nikdy nepôjdeme. 🙂

@btus ano letenka stoji okolo 1000/1200eur ale za dalsich +/- 500eur tam mozes zit mesiac uplne v pohode aj so vsetkymi nakladmi na zivot pripadne aj lacnejsie neviem nebola som tam chystam sa mozno bud rok.. Takze za menej ako 2000eur mas dovolenku snov na mesiac ako vystrihnutu z national geographic a nie 2 tyz zatvorena v rezorte niekde v turecku ako som v nejakej diskusii tu na mk čítala co platia niektore baby za dovolenky v ck....

biba_18
Včera o 21:54

@anonym_ee8c56 ja som si v turecku zamilovala ružový džem - z ružových lupienkov, to niečo neskutočné pre mňa, potom mi nosili aj kolegovia ak išli a mali smolu že som sa dozvedela že idú 😂
turci majú neskutočné cukrovinky, všetko sladké, baklava, lokum, sladké sladké, milujú sladké…
jedlo klasika kebab, kofte - fašírky z masa, potom majú borek - také lístkové cesto so syrom výborné, hummus samozrejme, aj turecké raňajky je dobré vyskúšať v miestnej reštaurácii…
majú radi deti, k deťom sú mimoriadne milí, pokrikujú po nich, hladkajú po hlave, štipkajú po tvári, prihovárajú sa im, pre deti aj to je zážitok sám o sebe 😂

kulumulu123
Včera o 21:57
@btus

@btus presne ja som sa takto v pohode dohodla po arabsky v dedinach panu bohu za chrbtom kde ludia nevedeli po angl ani len to dakujem a dobry den...

anonym_61d75f
Včera o 22:51
@btus

@btus ja som na Cypre ani ten translator nevedela aktivovať 🤭😂. Som stará kofola, čo nevie jazyky, učili sme sa pred 45 r. ruštinu. Môj chlap ten ovláda akurát zahoráčtinu a niečo vybaviť nula bodov. A predsa som/ sme si trúfli ísť na vlastnú päsť v podstate. Letenky mi pomohol objednať synovec - mne sa nejako blokovala platba a objednávka. Cez nízkonákladovku nás letenky stali asi 350.
Ubytovanie cez booking, ale ani tam mi nesla platba 🤦🤦, tak som našla na fcb skupine mesta Pafos slovenku tam žijúcu a poradila. Pekný apartmánový areál, blízko pláže, po trase sme si vedeli nakúpiť v Lidli, jedli sme v restikach, bez problémov sme porozumeli menü. Po prvý x som z huby čašníkovi zahlásila " nou engliš, nou grekyš , ajm Slovakia", zasmial sa a už sme boli kamoši - porozumeli sme si pri výbere jedla. Ostatné dni ruky nohy a Google pomohol, a v arménskej reštike som vytiahla ruštinu z päty.
Južný Cyprus, konkrétne Pafos , sme boli veľmi spokojní, 10 dní komplet náklady 1 500 € na 10 dní . Sú tam krásne pláže, veľmi veľa historických a cirkevných pamiatok, lokalít, pre deti akvapark aj zoo super. Malé cestovky ponúkajú výlety do pohoria Trodos s pôvodnými dedinkami a turistikou, plavby loďou ku korytnačkam a prírodným atrakciám.

Strana
z3