icon

KAPVERDY A KUBA - rady a skúsenosti

cicka33
22. aug 2018

Caute, vedeli by ste mi poradit nejake recenzie ohladne Kapverdov? Pocula som, že su tam velke vlny, ze sa neda kupat, ak, tak kde presne ste boli, da sa tam chodit po okoli? Znama vravela, ze tam bola dost pustatina, ze nebolo moc kam sa pozriet.

Co sa tyka Kuby, mate skusenost s dovolenkou, ked ste solo platili letenky a solo ubytko + strava? Cez co ste hladali, prip. viete dat daky napad, s cim mate dobru skusenost? Chceli by sme vyskusat daku exotiku, ale za dobru cenu.

Dakujem, privitam nazory, aj foto potesia! 🙂 🙂

Strana
z2
alis110
22. aug 2018

Ahoj, my sme boli na Kapverdských v septembri a bolo tam úúúúžasne, počasie super, oceán relatívne kľudný. Boli sme na ostrove Sal, Hotel Oasis Salinas Sea a naozaj sme sa mali ako prasiatka...jedlo skvelé,personál ústretoví a všade samí slováci a česi 🙂 asi 5 minút pešo bolo malé mestečko, kde bol každú nedeľu kostolík, kde spieval detský gospel - odporúčam. taktiež tam boli rôzne kluby, diskotéky, takže my sme sa nenudili a našli sme sa tam aj veľmi dobrá partička.
ak by si mala akékoľvek otázky kľudne píš rada pomôžem, poprípade pošlem foto... aspoň pre predstavu 🙂

novana
22. aug 2018

@cicka33, máš pravdu, bola som na Kapverdoch dvakrát. Pekné hotely, príjemný a skromný personál, vynikajúca strava i animátori, večerný program a to je všetko. S výletmi a nákupmi nepočítaj, nie je kde. Keď už, tak na Sal, pretože na Boa Viste sa nedá v mori plávať kvôli veľkým vlnám.

cicka33
autor
22. aug 2018

@alis110 dakujem pekne.. no ako som uz tu pisala, ideme 3 dospeli a nejdeme nam ani o ozieracky atd... skor aby bolo jkam po vyletoch chodit.. zaujimave miesta z hladiska prirody, resp historie (aj ked viem ze toto asi tazko), ale odradza ma ta pustatina co viaceri pisu.. a velke vlny tiez.

novana
22. aug 2018

@cicka33, na "výlety" jedine štvorkolkou po pláži.

z1984
22. aug 2018

@novana my sme sa kupali v pohode aj tam bolo vela deti

z1984
22. aug 2018

@cicka33 ze vraj v sal je hotel na hoteli a neda sa ist na nejake vylety ale to som len pocula od tych co boli aj aj

cicka33
autor
22. aug 2018

no dobre pojdeme na Liptov :D

z1984
22. aug 2018

@cicka33 niektori chvalia grecko. Ale tam by som uz nikdy nesla. Na vylety bohate ale co sa tyka sluzieb umna nie. Co mam svagra tak on zas dava dobrodruzne cesty ako je borneo alebo juhoafricka. Skus kuk takyto smer

sisaka
22. aug 2018

@cicka33 súhlasím viac menej ako písal @majkeel o Kube, záleží, ake ste dobrodružné povahy a čo ste ochotní obetovať. Jedine, čo nesúhlasím sú tie výlety z AI rezortov, da sa zaplatiť kadečo a vidieť z Kuby kadečo a nemusí to dokonca byt zájazd s 30 účastníkmi. My sme mali jeden výlet - tam bolo snorklovanie, off road na autách, starý kostol, rieka na motorových člnoch (každá rodina išla na svojom), plantáž. Druhy výlet sme si zajednali súkromný - išli sme do Havany - krásnym starým americkým autom, vlastný šofér a sprievodca. Zastávky kde sme chceli, po ceste, aj v Havane, prešli sme najznámejšie miesta v Havane, najedli sa v dobrej restike, sprievodca kopec povysvetloval, poukazoval... Do Havany by som sa určite rada vrátila, je tam čo vidieť a kľudne sa tam da aj na vlastnú päsť. V tom čase sme mali malé dieťa, tak na iných výletoch sme neboli, ale v ponuke ich bolo viac. Čo sa týka rezortov zväčša je problém natrafiť na rezort s dobrou stravou, my sme so stravou neboli spokojní, takze zatiaľ som nenašla chuť sa tam vrátiť + my dosť vadí ta cela komunistická atmosféra. Ak chcete veľa vidieť tak potom odporúčam skôr Mexiko, da sa ísť aj na vlastnú päsť, i keď v niektorých oblastiach to zhladiska bezpečnosti nie je ideálne. Krajina je ale vyspelejšia ako Kuba, či Dominikanska (tam je tiež čo vidieť) cesty sú na slušnej úrovni a možnosti ubytovania mimo rezortov veľa.

blontimka
22. aug 2018

Ja som bola na kapverdach.. pláž najkrajšia na akej som bola.... ALE BORDEL.... vsade túlavé psiska, mačky si tam do piesku zahrabavali ....... keď človek vyšiel z rezortu BORDEL...A su rasisti.... v obch9de nikde ceny...určujú podľa farby pleti.
Doniesli sme si odtiaľ kampilu - hnačky týždeň vkuse. Na boa viste sa zevraj pristava odhadom pilota....
Za mňa kapverdy nikdy viac. Choďte do dominikánskej za tie prachy

novana
22. aug 2018

@blontimka, v ktorom hoteli si bola? Ja som sa pred našim s bordelom nestretla, ani v obchode s rasizmom.

blontimka
23. aug 2018

@novana ja som prešla celý ostrov.
Hotel ok, ale bordel a pri boli po celom ostrove. Nie v hoteli. V oceáne sa kopali kone a psikovia tam robili obe potreby. Hnus
V miestnom obchode si videla cenovky?

cicka33
autor
31. aug 2018

Prosim vas,to aj vy ste tu mali tolko slovákov?? Ja som v soku z toho , ze na afrických ostrovoch si budem pripadat ako na makarskej v Chorvátsku, tak to ma dorazilo. Cernosi na nas hovoria slovensky.

z1984
31. aug 2018

@cicka33 takze nakoniec predsa kapverdy😄 ano vela sttasne vela ale to bolo super . A kde byvate ?

cicka33
autor
31. aug 2018

@z1984 mne sa to vobec nepaci.. vsak Kapverdy som ani doposiaľ nevnímala ako daku castu dovolenkovú destinaciu, iba minulý rok som to zacala registrovat..to odkedy je z toho druhe Chorvátsko? Sme v Oasis Atlantico Bellorizonte v Sale

cicka33
autor
31. aug 2018

@cicka33 vlny ozaj obrovske, takato momentka sa nam podarila...btw..clovek prezil v pohode 🙂

zuzpar
31. aug 2018

@cicka33 Fotka sa ozaj podarila, vlny su vraj uplne o niecom inom ako v mori 🙂

z1984
31. aug 2018

@cicka33 no my sme take nemali. My sme boli inde

cicka33
autor
Autor odpoveď zmazal
cicka33
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzka70
23. okt 2018

Ahojte, my sme boli na Kapverdách, na ostrove Sal v hoteli Oasis Salinas Sea v juli roku 2017.
Hotel bol slabší, jedlo nám velmi nechutilo... ale plaz a more nadhera! v juli neboli velke vlny, skor dost pokojne more sme vychytali. V okoli naozaj nie je toho vela na pozeranie, cista pustatina. Na oddych je skvele miesto, ale uz by sme sa nevratili.
Sice som este na Kube nebola, ale z mojho okolia uz viaceri, a velmi si to chvalili 🙂
Osobne odporucam Thajsko, na vlastnu past. Letenky su drahsie, ale ubytko a jedlo je lacne.
Peknu dovolenku prajem 🙂

cicka33
autor
23. okt 2018

@zuzka70 dakujeme :D ale uz sme "po"! uvedena foto je odtial... taktiez zdielam Tvoj nazor, bolo to ok, no my sme to more vychytali teda pekne divoke... nas "potrieskalo" po hladine.

cicka33
autor
23. okt 2018

@cicka33 my sme boli v bellarizonte-vedla vasho 🙂 ale nam jedlo chutilo velmi-sme na rybky

Strana
z2