icon

Kapverdy - Sal alebo Boa Vista? Je to destinacia vhodná pre deti?

tatiana1980
14. júl 2018

Ahojte prosim vas bol niekto na Kapverdoch? Odporucateto pre 10 a 6 rocne dieta? Co je lepsie Sal alebo Boa Vista?

tatiana1980
autor
9. aug 2018

@martina642 dakujem 🙂

daduska272
9. aug 2018

@tatiana1980 My sme boli Riu Tuareg....hotel super..izby a jedlo....ale more/ocean hrozne...my sme v nom boli asi 2 krat inak bazeny....hned prvy krat ked sme sli do mora tak par salt a kotrmelcov vo vlnach a stacilo nam....potom este jedna utopena ceska a uz vobec more.....pre dospelych je tam ok ale pre deti nic moc....my sme boli na svadobnej ceste....sami mimo hotel sme sa nedostali...ani nic tam nebolo okolo....len na tie vylety sme boli...

carolenka
9. aug 2018

Bola som 2x na Boa Viste v hoteli Riu Touareg. Pozitiva: Blizko letiska, hotel na plazi, skromny, nevtieravy a vzdy usmiaty personal, vyborna strava... Negativa: velke vlny, preto s detmi by som volila ostrov Sal.

tatiana1980
autor
9. aug 2018

@carolenka my do tohto hotela nechveme ist, royal horizont uvazujeme

fidorka7
9. aug 2018

@tatiana1980 boli sme pred mesiacom, tento hotel, všetko super vrátane mora.. utopená češka??? asi nevedela plávať teda lebo my sme boli v mori nonstop.. do takých 50-60 metrov do mora stále dočiahneš, voda po prsia. Bazény tiež super, morská voda. Za mňa ale s deťmi moc nie, Dlhý let a pre deti málo atrakcií. Ideál dovolenka pre dvoch romantika alebo vypnúť od stresu mimo civilizácie.

tatiana1980
autor
10. aug 2018

Baby ako je to s kriminalitou ? Kradeze ? Alebo pohoda?

3m3chaela
10. aug 2018

@tatiana1980 myslim ze pohoda, aj delegatka nam povedala ze tam je velmi nizka kriminalita, my sme nemali ziadny problem..

martina642
13. aug 2018

@tatiana1980 aktuálne Boa Vista , Royal Horizon.. absolútne odporúčam, za mňa aj s deťmi, asi mám nenáročné dieťa, ale stačí jej to užasné more, nevie sa nabažiť vĺn, má masku čiže skáče do nich a užíva si tu s mojou 57 ročnou manou v nich šalejú.. bazén skvelý s morskou vodou, teplé všetko.. trochu pofukuje, je dosť pod mrakom, ale mne to vyhovuje, nemusím veľmi pečenie slnka, nepriek tomu sme opálené a natierame sa 50-tlou , animátori super, všetci milí.. poslednú noc pred odletom som takmer nespala vďaka veciam čo sú tu popísané, nič z toho sa mi nepotvrdilo, je tu kopa detí aj malých, ja tu zase nevidím tú romantiku 😀 😀 vidím skvelé teplé more a moje dieťa ktoré si to tu užíva, bez nej by som sem nešlav👍👍😀😀 tak už je na každom čo si z prečítaného vezme, všetci asi vnímame jednu vec rôzne, čo je asi prirodzené pochopiteľne 🙂

martina642
13. aug 2018
martina642
13. aug 2018

ešte jedna vec, hlavne rodiny s deťmi, deti majú víza na Kapverdy free, ale cestovka, samozrejme , vám ich naúčtuje, čiže ak idete sami a nechce sa vám čakať na ostrove na vybavenie, kúpte cez cestovku, ale ak idete s deťmi tak sa oplatí na mieste riešiť, ušetrili sme 37€ a trvalo to 10 minút.. lebo priamo na ostrove stoja 25€ , len zase je to rýchlejšie ak ich človek má, ale s deťmi to stojí zato, neviem do koľko rokov, dcéra má 9 a ešte boli zadarmo, len taká drobnosť pre ušetrenie napríklad na benzín- parkovné 🙂

martina642
13. aug 2018
tatiana1980
autor
13. aug 2018

@martina642 a kolko tam je teraz stupnov ?

lianka123
13. aug 2018

@tatiana1980 ahoj. Boa vista som bola dvakrat. Kriminalita v ramci rezortu nulova avsak nechodte sami mimo rezort iba v skupine. Mali sme incident a velmi neprijemny. Je tam velka chudoba. Inak bola som tam este bezdetna, s dietatom by som uz nesla. Let je 7hodin s medzipristatim na kanaroch a niekedy sa predlzi aj na 9hodin... ak ide vsetko fajn tak dovolenka je tam skvela ale vravim s detmi by som ja necestovala.

martina642
14. aug 2018

@tatiana1980 27-29 záleží od dňa, teplo trochu pofukuje, ja naozaj nerozumiem niektorým náorom.. my sme rozlietaní po celom “svete” , 11 jodín Koh Samui dcéra zvládla, bez mihnutia oka, Amerika 12 hodín úplna pohoda.. 7 hodin sme brali ako úplnú pohodičku, tablet, karty, hlavolamy osemsmerovky.. ani neviem ako boli sme tu, a žiadne medzipristátie na Kanároch, ak sa ide na Sal stojí sa na Boa Viste.. rozhnodnú sa musí každý za seba, ja som rada že som sa nedržala týchto komentárov z MK 🙂

lianka123
14. aug 2018

@martina642 dvojrocny ti nebude lustit osemsmerovky a skus mat na rukach 14kilove dieta 7hodin

tatiana1980
autor
14. aug 2018

@lianka123 s 2 rocnym by som tam nesla 😉

martina642
14. aug 2018

@lianka123 a kto sa pýtal na dvoj ročné dieťa ? pokiaľ čítam správne 5 a 10.. sú nak aj s deťmi do dvoch rokov a žiadny problém v lietadle 🙂

tin007
14. aug 2018

Boli sme pred 2 rokmi na konci augusta na Boa Vista a zhodli sme sa, ze uz by sme tam na dovolenku neisili. Boli sme v rezorte, kde okolo nic nebolo a vlny boli obcas take, ze tam nik nemohol ist a niekedy "miernejsie" ale tak, ze dospely to ako tak dali, ale deti nie. Takmer kazdy den bol uraz, kde dospeleho vlny otrieskali, plavcici uz to brali uplne s kludom a krokom chodili vytahovat ludi so zlomenou klucnou kostou (jeden Slovak, ktoremu sa to stalo druhy den), ci vyklbenym bedrom (to som videla). Nam vacsia vlna podrazila 4 rocnej dcere nohy a zacalo ju to stahovat do mora; skocila po nej pani, ktora bola blizko a vytiahla ju. :(

lianka123
15. aug 2018

@tin007 vsak prave. Ak sa bavime o boa vista tam si to clovek uzije v adults only, v mori sa moc neokupe. Let je katastrofa aj pre dospeleho nieto pre dieta.

lianka123
15. aug 2018

@tatiana1980 my teraz iba europa 😉 kapverdy sa oplatili 5/6 rokov dozadu. Teraz tam uz chodi velke mnozstvo ludi. Uz to nie je taka kvalitna dovolenka. Kedysi to bolo ako ist na opusteny ostrov. Teraz uz je tam veeela turistov. Ale vyskusaj.

dundulica
15. aug 2018

@tin007 my sme boli na Sale a tiež by som tam už nešla, vstup do Atlantiku skrz vlny a skaly takmer nemožný, kúpali sme sa väčšinou v bazéne, mimo rezortu neexistuje na ostrove NIČ, tuším ani jediný strom (Boa Vista je vraj zelenší ostrov), rezort je samozrejme luxusný, ale cestovať toľkú diaľku kvôli bazénom, no neviem...

tin007
15. aug 2018

My uz vieme, ze by sme neisli, pritom nam Boa Vistu odporucali znami, ktori tam chodia s detmi vo veku nasich.

tin007
15. aug 2018

Toto je fotka (uplne nahodou nafotena), ked vlna doslova niekolkokrat otocila a oplieskala o piesok turistu (skoncil s vyklbenym bedrom), nahodou som cvakla, az potom som pochopila co sa stalo. Ziadne velke vlny vtedy neboli, ale to silne virenie a tah spat do mora robia svoje (mne sa stalo, ze som zle odhadla vlnu a muz mi potom povedal, ze ked ma tocilo, tak mu nebolo vsetko jedno).

lianka123
16. aug 2018

to s tymi zlomenymi rukami satam deje casto. par kaskaderov tam ide napriek zltej vlajke a potom ich v lepsom pripade vytiahnu. na boa vista inak ziadna zelen nie je 🙂 je to vela hliny a pust. podla mna je to carovne miesto ked to clovek vidi prvykrat, krasne plaze, velke vlny, kde nic tu nic, ticho, dlhe prechadzky , ziadne poriadne cesty, letiskoako za Freda flinstona. proste nic na co sme zvyknuti a to sa mne pacilo. druhykrat to bolo ok ale uz som nebola taka ocarina. raz sa urcite vratim, lebo chcem vidiet, ci je tam niaky pokrok avsak teraz nie.

tatiana1980
autor
25. aug 2018

Ahojte takze boli sme a super. Zlta vlajka kazdy den ale tie vlny vobec neboli velke. Moja 5 rocna dcera sa v nich vysantila. Boli tam aj mensie deticky. Let sme zvladli na jednotku. Krasa je slaby vyraz. Letisko je typicke ostrovne malicke ale pekne. Strava ubytko super. Ocean teply. Som rada ze napriek negativam ktore tu boli spominame u nas neboli a bola to super dovolenka

martina642
25. aug 2018

@tatiana1980 AMEEEEEN !!! 😀 😀 😀 no vidíš my sme asi vyvolené bez dolámaných kostí a utopených spoludovolenkárov 😀

cicka33
23. okt 2018

fuuuuv tak my sme boli na sale a tam teda boli pekne vlny, a to sme boli traja dospeli plavci!! boli sme teraz na prelome august / september.. akoze skoro cely tyzden cervena resp zlta vlajka a tak nas pootacalo, ze sme pumpovali vodu a piesok z usi dva dni, segre a kamosovi vytrhlo aj plavacie okuliare, takze uz su asi na predaj dakde v Senegale 😃 a to sme tiez poculi , ze na boa vista su vacsie vlny, ale zase podla foto sa mi zda ze boa vista je krajsi co sa vyletov tyka, aj ta pust je zaujimava a je tam aj ta pekna oaza zelene, na sale nie je vobec vobec nic iba pustatina...

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/kapverdy-a-kuba-rady-a-skusenosti-2/

lenka1108
9. dec 2018

My mame skusenost s boa vistou a bola to ta najlepsia zimna dovolenka . Boli sme 6.1.2017 na tyzden bez deti. Lutovala som ze sme ich nezobrali. Boli sme v riu touareg a vsetko doslova vsetko bolo skvele. Dvoch nas vysli Kapverdy necelych 1700e .
Mali sme ist aj na vianoce 2017 ale kym sme rozhupali letenky na vianoce boli fuc na let z Prahy. Je tam nadherne , kupali sme sa aj ked bola cervena vyblaznili sme sa vo vlnach riadne 🙂 diky bohu nikomu sa nic nestalo. Hotel uplne top ,program nonstop, stvorkolky, lod... dufam ze sa tam vratime a uz aj s detmi.
Tento rok sme boli v Turecku. Luxusny hotel s aquaparkom dovolenka nas vysla skoro 5000e pre 4 osoby a uz do turecka nepojdem. Hlava na hlave sami rusi hrozne...
Kapverdy cez zimu by nas s detmi vysli 4000e vseho-vsudy. A to bola PANI dovolenka. Takze za mna urcite oddych a teplucko cez zimu na kapverdoch ako 45 stupnov cez leto v preplnenom turecku.

nelita02
21. feb 2023

Ahojte, prosim vas, ako je to s hmyzom? Vsade citam, ze treba silne repelenty kvoli komarom, stretli ste sa s nejakou malariou a pod.? Plati, ze navecer treba dlhe rukavy z nohavice kvoli komarom?

nelita02
21. feb 2023

Kolko vam trval let z BA? Dakujem