icon

Kde v Chorvátsku zažiť nádherný západ slnka?

27. feb 2024

Dcéra vždy túžila vidieť more a keď sa dostala do nemocnice tak som jej vravievala, nech poslúcha lekárov a sestričky, nech sa rýchlo uzdraví a potom pôjdeme k moru a spolu si pozrieme západ slnka.
Teraz nastal čas splniť jej toto prianie. Mám v pláne dovolenku v Chorvátsku, ďalej by som sa bála ísť. Miesto skadiaľ by sme v prípade potreby vedeli prísť rýchlo domov.
Kde v Chorvátsku sa vám najviac páčil západ slnka?

jaond19
28. feb 2024

Najzápadnejší cíp Chorvátska, pri majáku v Savudriji. Hore na Istrii. Alebo Umag, Poreč, Rovinj, Pula.... neviem si vybrat kde to bolo (pre nas) krajsie.

gabu_lienka
28. feb 2024

V Zadare pri morskom orgáne to bol zazitok 👌

autor
28. feb 2024

@jaja20 kašovitú

kaajuiaatko
28. feb 2024

My sme boli minulý rok na ostrove Vir, západ slnka sme boli pozrieť z opačnej strany ostrova na 2 miestach, pri majáku a na cípe ostrova, výhľad krásny. Táto fotka je robená pri majáku. Je to kúsok od Zadaru, ako spomína @jana_eyre_2 . Boli sme pozrieť západ slnka aj tam, za nás tam bolo moc rušno keďže je to veľké mesto, ale krásne.

fido69
28. feb 2024

More je magické. Je to zdroj života na našej planéte. Pokiaľ máš možnosť, tak choďte pred sezónou v júni, keď sú ceny ešte priaznivé. Ale podľa dnešného počasia, keď tu naokolo všetko kvitne, tak v pohode aj v máji. V Chorvatsku je približne rovnaké počasie ako u nás.
Chorvatsko je krasne aj na jar cez Veľkú noc. Doporučujem vtedy navštíviť národné parky Plitvické jazerá, Paklenica, Krka,... a aj diaľnice sú pre sezónou lacnejšie.
Ak máte maly rozpočet, tak si nakúpte v supermarkete (napr. chorvátsky Kaufland alebo Lidl) a uvaríte si sami.
Držím vám palce. 😉

jana_eyre_2
28. feb 2024

Inak v zadare je aj detská nemocnica, čo som ja považovala za plus.. držím palce nech sa vám dovolenka vydarí..

jaja20
28. feb 2024

@jana_eyre_2 Samozrejme. Napísala som svoj názor a skúsenosti. Cestujem do zahraničia na dovolenky už vyše 30 rokov, takže mám čo porovnávať.
Ak chce ísť vyslovene do Chorvátska kôli západu slnka, odporúčala som jej hneď na začiatku Zadar 🙂

jana_eyre_2
28. feb 2024

@jaja20 tvoj názor ti vôbec neberiem, ale autorka má jednoducho iny.. myslím že väčšina dospelých ľudí nad 40rokov cestuje do zahraničia už dlhé roky.. ja síce cestujem len 20rokov, ale tiež viem zhodnotiť, že mne all-inclusive nevyhovovalo, mám rada dovolenky vo vlastnej réžii a určite to nevychádza viac..

jaja20
28. feb 2024

@jana_eyre_2 Autorka má tiež asi nad 40 rokov,a očividne necestuje do zahraničia dlhé roky...
Ale na margo toho, čo som písala - normálna dovolenka s rozmanitým jedlom v niekoľkých chodoch, nealko aj alko drinky, snacky, dezerty, zmrzlina/nanuky a podobne určite vyjde v konečnom dôsledku viac,ako keď máš zaplatený AI. Je o tom veľa príspevkov v skupinách o cestovaní tu na Koníkovi.
Autorke prajem, nech si ten západ slnka užijú 🙂

autor
28. feb 2024

@jaja20 áno mám bližšie k 50ako k 40 moje deti nikdy neboli tak ďaleko v zahraničí nemajú ani pasy, nikdy sme neleteli.( Preto sa tu pýtam.) Nie že by sa nám nechcelo ale pre nás je oveľa dôležitejšie zdravie dcéry ako letecká dovolenky All inclusive na nejakom vzdialenom ostrove.

jaja20
28. feb 2024

Ale veď ja nepíšem o dovolenke na nejakom exotickom ostrove,ale v Chorvátsku 🙂 Aj tam sú hotely so službami all inclusive. Ja som ti odpovedala na otázku, či je tam draho. Áno,je,preto si veľa ľudí berie so sebou pol kufra auta potravín z domu a tam si dokúpia len pečivo a zeleninu. A niektorí si dokonca ešte aj tú zeleninu berú z vlastnej záhrady.

autor
28. feb 2024

@jaja20 poznám ľudí pre ktorých je to hanba, ale tiež tak robím

jaja20
28. feb 2024

Prepáč autorka,ale na jednej strane píšeš,že deti ešte nikdy neboli na dovolenke ani len v Chorvátsku,a na druhej strane,že berieš na dovolenky zeleninu z vlastnej záhrady...akosi to nesedí... Ale nevadí,prajem vám teda príjemnú dovolenku.

autor
28. feb 2024

@jaja20 nám je dovolenka aj týždeň na strýkovej chatke pri rybníku

jaja20
28. feb 2024

Tak keď pôjdete do toho Chorvátska,pridaj sem potom recenziu,ako sa vám páčilo. Aj fotky potešia.

aurinia
5. mar 2024

Vsade je krasne. Zadar morske orgulje. Skus pogooglit

lucinda010
5. mar 2024

Zadar

ela_79
Autor odpoveď zmazal
katik80
5. mar 2024

Mandre

matkahelka
5. mar 2024

v gradaci. pre mna celkovo chorvatsko je pravym chorvatskom az dole na juhu, kde z jednej strany je more a z druhej biokovo.

ela_79
5. mar 2024

V detských častiach AI zvyknu byt mixéry, v tej časti vieš vybrat aj nesolenu varenú zeleninu, ryžu a podobne, rozpis alergénov je samozrejmosťou ( v tomto smere naj skusenost s Tureckom, služby a pomer kvalita/cena, ak je dieta pod 12 tak to naozaj vychádza lepsie ako chorvatsko a čas straveny na ceste tiež lepší). V Chorvatsku naj západ pre mňa bol Milna Hvar.

fantaghiro21
5. mar 2024

@jaja20 prave na mk su zeny,co maju navareme 3 hlavne jedla za 20 minut...a to nie ziadne cestoviny.aspon tak sa v niektorych diskuskach prezentovali.takym vonkoncim nemoze prekazat,ze zabiju 20 minut denne varenim....

igiana
5. mar 2024

Našou srdcovkou je Mandre, je na ostrove Pag (prides naň normálne autom po moste). Je tam krásna promenada popri mori a aj západy slnka. Na foto sú práve oblaky, inú foto v mobile nemám

tesari
5. mar 2024

Za mna Primosten

aurinia
5. mar 2024

Zadar Morske orgulje i pozdrav suncu. Fotky sú z netu. Ale aj tak všade je krásne v Chorvátsku.

aurinia
Autor odpoveď zmazal
smiling89
5. mar 2024

Zadar. My chodime do Bibinje pri Zadare a tam zapada krasne do mora pocas jula. Koncom augusta uz zapadalo za ostrov. Plus Bibinje nie je drahe, na druhej strane pre niektorych nudne mestecko, ale da sa prejst do Sukosanu, navstivit Zadar a spominany organ... Nas pobyt vysiel posledne dva roky 900-1100 eur. Ale mame male deti a nepistia za vsetkym, strava kombinacia varenia, grilovania na dvore a restauracii, dopriali sme si aj zmrzku, drink na plazi... Je tam viacero moznosti ubytovania doslova 0m od plaze, co je velmi pohodlne...kludne mi napis 🙂

fantaghiro21
5. mar 2024

Zuljana-Peljesac
Chodime kazdy rok,mam milion zapadov odfotenych
Niektore z r 2009,takze nie moc kvalitne🙂

natalka13
5. mar 2024

Ja som prave hladala hotel Sibenik Primosten nieco okoko, nie priamo pri mori ani bazen nemusi mat a som v soku z cien.
Pre dvoch s ranajkami pod 200e skoro nic.
Ceny vyssie ako v mnohych metropolach v EU.

natalka13
5. mar 2024

Zapad slnka mas skoro vsade. Mozno nie z ubytka ale vsade najdes miestecko.
Hladaj app bez stravy blizko plaze. V HR navaris v pohode, maju co sa potravin tyka ozaj dobry vyber v obchodoch a nemusi to byt draha dovolenka. Ceny zmrzliny kavy ako u nas.