Kedy je ideálny čas na dovolenku v Mexiku?
Ahojte, chystá sa niekto na zimnú dovolenku do Mexica? Tento rok sa bude dať letieť z Bratislavy. Zaujíma ma, kedy je najlepší čas tam ísť na dovolenku. Zvažujem začiatok decembra.
Ja som tam lietala na business tripy. Hlavne sa daj ockovat proti žltačke, tam ju ma vysoke % populacie. A pocasie tam bude asi ako tu teraz, ale je tam ina vlhkosť, takze sa človek až tak nepoti. Čo sa týka bezpečnosti, je tam vysoka kriminalita, ale ja som napriklad aj v noci išla do 7-eleven a nestalo sa mi nič, ale bola som v businessovom meste, v inych je to iné, často som od kolegov počúvala storky o vraždách ich rodinných prislusnikov pri krádeži auta a pod. takže treba takúto krajinu navštevovať s veľkým rešpektom a po nociach sa netúlať sama mestom. Ale je to krásna krajina 🙂
my tam tiež chodíme iba v zimných mesiacoch.Myslím čo sa kúpania týka.Ale do miest ako mexico city a tak popozerať to hocikedy aj cez rok
@tramtada31 ja si myslím, že sa chystá na klasickú dovolenku do rezortu, takže všetky obavy z vysokej
kriminality, krádeže auta, či iných veci odpadávajú.
Ak pôjde v zimných mesiacoch, pri mori bude príjemných 28 stupňov, takže žiaden hic, akurát voda bude chladnejšia, hlavne január, február
@veer939 začiatok decembra by mal byť ok, voda sa len začína ochladzovať, počasie by malo byť tiež ok, je to už koniec hurikánovej sezóny. Problém môže byť s riasami, neodporúčam ísť v lete - hurikánové obdobie, premnožené riasy, dážď.
Čo sa týka očkovania proti žltačke - rezorty 4-5* sú na slušnej úrovni, nepoznám nikoho, kto sa koli Mexiku dával očkovať, ale pre pokoj mysle samozrejme neuškodí…
@veer939 My sme boli v tej Dominikánskej v hoteli Viva Wyndham Dominicus a boli sme spokojní, preto som chcela aj v Mexiku rovnaký.
Pre nás je vždy dôležitá krásna piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a pešia dostupnosť do blízkeho mesta, preto vyberám také hotely, ktoré toto spĺňajú.
@jaja20 my sme boli celkom spokojní, ale boli tam aj veci, ktoré neboli úplne naj.
Skúsim stručne zhodnotiť
Ubytovanie - len ok, izby sú už staré, chystajú sa renovovať, kúpeľňa nič moc, neboli na nej dvere a sprcha mala priesvitné sklo, takže ľudia hlavne s deťmi z toho nadšení neboli. Ja som bola len so synom, teenagerom, tak sme sa vedeli zariadiť. Wifi signal na izbe biedny, my používame telefóny na dovolenke minimálne, tak až tak nevadilo.
Strava - bufet - na to, že ide o malý rezort tak celkom ok, ale sme zvyknutí na väčší vyber jedál. Čašnici neusadzali, dalo sa sadnúť kdekoľvek (to sme ešte nezažili), obsluhovali zväčša celkom rýchlo.
A la carte reštaurácie boli bez rezervácii, čo nám vyhovovalo, jedlo ok, ale nič špeciálne.
Pláž - krásna, more tiež, keď sme odchádzali začali sa objavovať riasy, takže sme to ešte celkom stihli. Vstup do mora ale rozhodne nie je pozvoľný, takže nič moc pre rodiny s menšími deťmi.
Bazény - keďže ide o maly rezort tak dosť malé, v hlavnom sme ani neboli lebo bol vždy plný, boli sme vždy na plaži alebo pri “tichom” bazéne, tam sa dalo aj zaplávať, niekedy tam však boli rodiny s malými deťmi a ignorovali účel bazénu. Detský bazén, myslím že tam bola nejaká šmýkačka, nič moc, uplne mini a v porovnani s inými rezortmi fakt bieda.
Prostredie bolo udržiavané, žijú tam opice, takže o zábavu po ceste na pláž bolo vždy postarané.
Bary boli super, obsluha rýchla a drinky viac menej konzistentné.
Rezort je v uzavretej, straženej komunite, takže dá sa pohybovať bez obáv aj mimo rezortu, v blízkosti je menšie nákupné centrum s obchodíkmi a kúsok je centrum Playa del Carmen. Boli sme pešo, myslím, že nejakých 20 minút.
Ak ťa niečo konkrétne zaujima kľudne sa spýtaj
Mne sa páči z výberu Barceló Maya Grand resort.
A kedy plánujete ísť v decembri? Ja sa tiež obávam tých rias.
@veer939 do ktorej časti chcete ísť? My sme boli v sekcii Colonial. Centrálne umiestnená, cely komplex je krásny, krásne pláže, ak si dobre pamätám miestami kamene pri vstupe do mora. Sekcia Palace bola najlepšia na snorklovanie. V našej sekcii bol veľký waterpark, ale len pre menšie deti, tak do cca 8 max 10 rokov, veľké bazény Bol tam aj minigolf, delfinarium, menšie nákupné centrum, tenisové kurty, Ping pong….myslím že tam bol aj bowling… rozhodne sme sa tam nenudili. Nevýhoda - veľké množstvo ľudí - takže čakanie pri baroch na drinky, vyber jedla v našej sekcii v bufetoch bol nič moc, chodili sme sa na raňajky a večeru najesť do Caribe sekcie, obed sme mávali v bufetovej reštaurácií na plaži. Toto je jediné miesto, kde za x rokov, čo chodíme do Mexika zjedol syn niečo pokazené (myslím, že to bolo nejaké mäso, práve z obedového bufetu) a jeden deň mal hnačku. Ubytovanie bolo celkom pekné (ak si dobre pamätám, boli sme ešte pred covidom), akurát asi nepouživali bavlnené postelne prádlo, lebo sme mali pocit, že spíme v igelite. Nad týmto rezortom som na jar vážne uvažovala, ale na tripadvisor je strašne veľa sťažnosti na jedlo a jeho kvalitu, tak sme to nakoniec zamietli. Ak vám to finančne vyjde odporúčam sekciu Palace, tam je to ževraj lepšie… nebyť toho jedla tak fakt super rezort…

@veer939 Ahoj,my sa chystáme v tiež v decembri 🙂
Minulý rok sme takto boli s Fischerom v Dominikánskej republike a bolo super 👍