icon

Kedy je správny čas na dovolenku bez detí?

27. jan 2025

Ahojte ,od koľkých rokov nechodili vaše deti s vami na dovolenku k moru ? Máme 15 ročne detí a zvažujeme ísť tento rok sami s mužom. Nakoľko ich to už nejako minulý rok nebavilo, prvé 3 dní sa kúpali v mori a potom ďalšie dni už boli radšej na izbe a večer sa išli sami prejsť. Mne syn aj povedal nech ideme bez nich ,no je mi to ľúto, že mi si budeme užívať a oni budu lem doma a flákať sa po vonku. Samozrejme ze budu v tom čase zo starými rodičmi. Ale na druhej strane ,načo pôjdu snami keď to má byť tak ze budu radšej na izbe a vyhodíme za to kopec peňazí. Co by ste robili vy ,na mojom mieste ?

Strana
z2
cafelatte
28. jan 2025

Syn bol s nami na poslednej v 17, teraz ma 19 a zvažuje ze pojde opat, 15 ročný ide s nami..chce teší sa a neviem si predstaviť ho nechať doma..

tretiedieta
28. jan 2025

Ja som ešte ako 19 ročná bola s rodičmi na ostrove Hvar a ako 20 ročná na ostrove Elba,bola s nami aj moja 25 ročná sestra,najlepšie obdobie na ktoré rada spomínam,vôbec som sa necítila stará.

tina1549
30. jan 2025

nechajte ich doma :D uvidíte keď budú musieť sami zarábať Vás budú ešte prosiť aby ste ich zobrali a zaplatili

cimage
30. jan 2025

Ked nechcu chodit, nech si uziju kamosov doma. To je pre nich hodnotnejsie ako dovolenka v 5*hoteli s rodicmi. Ja som mala 16r ked som bola naposledy s rodicmi. Tiez som sa radsej flakala s partiou pod dohladom ineho rodinneho prislusnika. Teraz zas vlacim svoje deti s nami, ale zatial ich to bavi. Dokonca 13rocneho najviac. Ale my nechodime do hotelov, my sme viac dobrodruzo rodina.

majkakys
30. jan 2025

my ideme s 15ročnou a 18ročným 🙂 a sú viac radi ako my 🙂

sidicek
30. jan 2025

Pre mňa je dovolenka nie len more a oddych ,ale aj spoločné strávený cas.Ja som bola aj v 30 s rodičmi a co? Ved prázdniny trvajú 2 mesiace s kamarátmi a doma môžu byť dosť aj keď pôjdu na dovolenku.Ako nenutila by som, ale snažila sa spraviť taky program aky bude vyhovovať aj deťom aby mali chut ísť.

mima595
30. jan 2025

Mám 3 deti - 18,18 a 15...najstarší 18 už nechce ísť s nami - aj minulý rok išiel len preto, že išli s nami na chvíľu bratranci - oni si aj tak robia svoje...dlho spia, potom vylezu, omacaju sa v mori, znova zalezu a hlavne čakajú na večer, keď môžu vypadnúť do mesta...tento rok už povedal, že nejde..tak ideme s 2. Je mi to ľúto, ale treba si zvyknúť, kolega (26 ročný ) mi povedal, že mám počkať 2-3 roky a potom už zase budú chcieť chodiť s nami. Máme ešte naplánovaný Český Krumlov a tam už 15 - ročný povedal, že nechce ísť, že jeho pamiatky nebavia...

tilly
30. jan 2025

Môj ma 15. A mam pocit, že minulý rok v júni bol so mnou naposledy. Pritom sme boli u nás, vo svojom, čiže tu všetko pozná, ale chcel byť radšej s kamošmi na zlatých pieskoch... starší s nami bol ešte v októbri, to už mal 19.
Cez prázdniny nechodíme, tak môže už aj brigádovať a pošlem ho niekam na jazykový pobyt a my s mužom budeme môcť aspoň v kľude pracovať.

nikha2809
30. jan 2025

Nie ja som s mamou už tiež vtedy nechcela chodiť, vôbec mi neprekážalo ze ona si užíva, ani som to tak nebrala

autor
30. jan 2025

Ďakujem vám za rady a skúsenosti...ideme bez deti 😀

natalka13
30. jan 2025

k moru lezat ako deti do 10?
ale to uz ani my s muzom na take nechodime.

my sme s nimi chodili vela na poznavacky.
na jachtu. tam bola aj kupacka.

luccija
30. jan 2025

Ja som chodila s našimi dlho potom už aj s frajerom a dcéra má 18 r a ešte chce chodit dúfam, že to tak ešte bude dlho

dkethe
30. jan 2025

Ak ich to s vami nebavi, niekde x rokov dozadu ste urobili chybu 🤷😔
Uz davno ste mali dovolenku planovat spolocne, robit co bavi vsetkych 4, spolu vytvorit itinerar, nechat mladych realizovat sa...
Ja dufam, ze moje decka budu chciet chodit so mnou vzdy ❤️ a vzdy si to uzijeme. neviem si predstavit, ze by boli na mobile na izbe zavreti 😱 a nasledne dalsi rok by som ich ani nevezala

autor
30. jan 2025

@dkethe myslíš si ze sa da vždy prispôsobiť každému? Jedného baví to druhého to a ďalšieho to...proste majú svoj vek ...zo začiatku sú radi bavia sa a potom sa jednoducho nudia..

memma
30. jan 2025

Naša bude mať 16 a už sa pýtala kde pôjdeme tento rok. Ale musi byť aguapark s veľa toboganmi a aby sa dalo snorchlovat. Mladšia bude mať 12 takže sa celkom spolu zabavia. Väčšinou ideme s kamarátmi alebo s nasimi

tilly
30. jan 2025

@dkethe to sa nedá aplikovať na všetkých. My radi necháme decká, aby sa vyblaznili, nech vymyslia, kam chcú ísť. U staršieho to išlo, ale mladší chce byť s kamošmi. Takže bud ho nechám doma, alebo zoberiem kamošov so sebou

lusilla
30. jan 2025

Mame to rovnako, mame tri deti 15, 13 a 11. Uz ich to nebavi a dovolenky spolu su skorej stres ako relax, lebo riesim krutenie ocami, vzdychanie, pistanie a mrncanie, neustale stazovanie ze preco zasa na plaz a nemozem ostat na izbe, povolis mi limit na mobilie a ake je heslo na wifi. Ja to cele vybavujem a som vzdy na prasky ze sa idem rozdat a snazim sa a nic z toho. Bola len otazka casu kedy to uz praskne. Ano zakladna chyba aj nasa je ze nemame partakov, na akomkolvek vylete kde boli aj iny ludia s nami a deti tak bolo dobre, ale letne dovolenky nevieme akosi zosuladit s nikym z nasho okolia, su to ludia ktory su na tom podstatne financne lepsie a v tomto ich proste nedosiahneme, a zasa oni nemaju zaujem ist ako my do stanu ci apartmanu a spoznavat ked idu na ultra Al dovolenku s naramkom. Zatial sme to riesili tak ze jedna dovolenka bola s detmi a dalsiu sme si dali s muzom sami, spravili sme to tak posledne tri roky, zatial bola vzdy aj ta vzdychacia dovolenka s pubertami ale tento rok uz najstarsi sam povedal ze nech ideme my a usetrime ze on radsej lyzuje a nech radsej ideme aj na lyzovacku poriadnu. Este sme sa nerozhodli ci ostavame v minulorocnom setupe ze jedna s nimi ale kratsia (tyzden) a jednu sami alebo uz len s detmi ktore chcu ist. Asi by som to na tvojom mieste nelutovala ist bez nich, kludne. Alebo podme spolu a nech vzdychaju spolu tie deti, my si dame vino 😂 srandujem

sisaka
30. jan 2025

@natalka13 tak niektoré decká majú práve to radi. Môjho syna baví more viac ako hory, či behanie po pamiatkach. Bude mať 17, rozmýšľame, že by sme išli v lete do Európy - Španielsko, Francúzsko pobehať, nie ležať na pláži a syn nechce, v marci planujem dovolenku v rezorte, fakt len čisto relax, a to si syn nenechá ujsť, aj keby tam bol týždeň len so mnou…

autor
30. jan 2025

@lusilla škoda ze si nenapísala skôr, išla by som a to víno si dala rada stebou 😅 dnes som nakoniec zarezervovala dovolenku bez deti 😁 uvidíme ako to bude ,,možno o rok budú chcieť ísť,,,každopádne konečne vypnem s mužom ..

natalka13
30. jan 2025

@sisaka autorka sa pyta, ci ich nechat doma, kedze sa pri mori nudia. Tak nech skusi poznavacku.🙈

sisaka
30. jan 2025

@natalka13 ja viem čítať, neodpisovala som autorke, reagujem na tvoj príspevok, že …”k moru ležať ako deti do 10 rokov” k moru chodia “ležať” aj starší, do rezortov cez jarné prázdniny ide polovica amerických vysokoškolákov, nemajú ani 5 rokov ani 50.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
soldi
30. jan 2025

Tiez som s rodicmi bola naposledy na dovolenke ked som mala 15. Potom uz chodili bez nas. Sestra mala iba 12 vtedy.
Moji maju 14.12,9 a 6 tento rok, takze to urobim asi tak, ze s dvoma starsimi pojdem na nejaku poznavacku - londyn pravdepodobne a k moru vezmem dvoch mensich iba. Ale ja som rozvedena a kazdorocne ich k moru berie aj ich otec, ktoreho partnerka ma tiez 14 rocneho syna, tak su velkaci jedna partia

dkethe
30. jan 2025

@1ryba nebudem sa hadat, do puberty mam par rokov cas... Len vzdy myslim na to, ze co zasejem dnes, zoznem potom o x rokov.
Napr ked ma MK vysmieval, ze 2rocny syn si poprata, ze to mu isto nevydrzi. Dnes ma 8, a uz ani neviem co v tej izbe kde ma, tak to tam ma pod palcom 👌

No nie, nepovazujem za zdrave ze 15r nechce ist na dovcu s rodicmi, a ak, tak cumi na izbe do mobilu. Proste dufam, ze u nas to bude inak ❤️ ja uz teraz mam take plany na dovolenky o x rokov, ze by boli blbi aby nesli a neuzili si to 🤩

1ryba
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2