Kedy je správny čas na dovolenku bez detí?
Ahojte ,od koľkých rokov nechodili vaše deti s vami na dovolenku k moru ? Máme 15 ročne detí a zvažujeme ísť tento rok sami s mužom. Nakoľko ich to už nejako minulý rok nebavilo, prvé 3 dní sa kúpali v mori a potom ďalšie dni už boli radšej na izbe a večer sa išli sami prejsť. Mne syn aj povedal nech ideme bez nich ,no je mi to ľúto, že mi si budeme užívať a oni budu lem doma a flákať sa po vonku. Samozrejme ze budu v tom čase zo starými rodičmi. Ale na druhej strane ,načo pôjdu snami keď to má byť tak ze budu radšej na izbe a vyhodíme za to kopec peňazí. Co by ste robili vy ,na mojom mieste ?
Ja som ešte ako 19 ročná bola s rodičmi na ostrove Hvar a ako 20 ročná na ostrove Elba,bola s nami aj moja 25 ročná sestra,najlepšie obdobie na ktoré rada spomínam,vôbec som sa necítila stará.
nechajte ich doma :D uvidíte keď budú musieť sami zarábať Vás budú ešte prosiť aby ste ich zobrali a zaplatili
Ked nechcu chodit, nech si uziju kamosov doma. To je pre nich hodnotnejsie ako dovolenka v 5*hoteli s rodicmi. Ja som mala 16r ked som bola naposledy s rodicmi. Tiez som sa radsej flakala s partiou pod dohladom ineho rodinneho prislusnika. Teraz zas vlacim svoje deti s nami, ale zatial ich to bavi. Dokonca 13rocneho najviac. Ale my nechodime do hotelov, my sme viac dobrodruzo rodina.
my ideme s 15ročnou a 18ročným 🙂 a sú viac radi ako my 🙂
Pre mňa je dovolenka nie len more a oddych ,ale aj spoločné strávený cas.Ja som bola aj v 30 s rodičmi a co? Ved prázdniny trvajú 2 mesiace s kamarátmi a doma môžu byť dosť aj keď pôjdu na dovolenku.Ako nenutila by som, ale snažila sa spraviť taky program aky bude vyhovovať aj deťom aby mali chut ísť.
Mám 3 deti - 18,18 a 15...najstarší 18 už nechce ísť s nami - aj minulý rok išiel len preto, že išli s nami na chvíľu bratranci - oni si aj tak robia svoje...dlho spia, potom vylezu, omacaju sa v mori, znova zalezu a hlavne čakajú na večer, keď môžu vypadnúť do mesta...tento rok už povedal, že nejde..tak ideme s 2. Je mi to ľúto, ale treba si zvyknúť, kolega (26 ročný ) mi povedal, že mám počkať 2-3 roky a potom už zase budú chcieť chodiť s nami. Máme ešte naplánovaný Český Krumlov a tam už 15 - ročný povedal, že nechce ísť, že jeho pamiatky nebavia...
Môj ma 15. A mam pocit, že minulý rok v júni bol so mnou naposledy. Pritom sme boli u nás, vo svojom, čiže tu všetko pozná, ale chcel byť radšej s kamošmi na zlatých pieskoch... starší s nami bol ešte v októbri, to už mal 19.
Cez prázdniny nechodíme, tak môže už aj brigádovať a pošlem ho niekam na jazykový pobyt a my s mužom budeme môcť aspoň v kľude pracovať.
Nie ja som s mamou už tiež vtedy nechcela chodiť, vôbec mi neprekážalo ze ona si užíva, ani som to tak nebrala
Ďakujem vám za rady a skúsenosti...ideme bez deti 😀
k moru lezat ako deti do 10?
ale to uz ani my s muzom na take nechodime.
my sme s nimi chodili vela na poznavacky.
na jachtu. tam bola aj kupacka.
Ja som chodila s našimi dlho potom už aj s frajerom a dcéra má 18 r a ešte chce chodit dúfam, že to tak ešte bude dlho
Ak ich to s vami nebavi, niekde x rokov dozadu ste urobili chybu 🤷😔
Uz davno ste mali dovolenku planovat spolocne, robit co bavi vsetkych 4, spolu vytvorit itinerar, nechat mladych realizovat sa...
Ja dufam, ze moje decka budu chciet chodit so mnou vzdy ❤️ a vzdy si to uzijeme. neviem si predstavit, ze by boli na mobile na izbe zavreti 😱 a nasledne dalsi rok by som ich ani nevezala
@dkethe myslíš si ze sa da vždy prispôsobiť každému? Jedného baví to druhého to a ďalšieho to...proste majú svoj vek ...zo začiatku sú radi bavia sa a potom sa jednoducho nudia..
Naša bude mať 16 a už sa pýtala kde pôjdeme tento rok. Ale musi byť aguapark s veľa toboganmi a aby sa dalo snorchlovat. Mladšia bude mať 12 takže sa celkom spolu zabavia. Väčšinou ideme s kamarátmi alebo s nasimi
Mame to rovnako, mame tri deti 15, 13 a 11. Uz ich to nebavi a dovolenky spolu su skorej stres ako relax, lebo riesim krutenie ocami, vzdychanie, pistanie a mrncanie, neustale stazovanie ze preco zasa na plaz a nemozem ostat na izbe, povolis mi limit na mobilie a ake je heslo na wifi. Ja to cele vybavujem a som vzdy na prasky ze sa idem rozdat a snazim sa a nic z toho. Bola len otazka casu kedy to uz praskne. Ano zakladna chyba aj nasa je ze nemame partakov, na akomkolvek vylete kde boli aj iny ludia s nami a deti tak bolo dobre, ale letne dovolenky nevieme akosi zosuladit s nikym z nasho okolia, su to ludia ktory su na tom podstatne financne lepsie a v tomto ich proste nedosiahneme, a zasa oni nemaju zaujem ist ako my do stanu ci apartmanu a spoznavat ked idu na ultra Al dovolenku s naramkom. Zatial sme to riesili tak ze jedna dovolenka bola s detmi a dalsiu sme si dali s muzom sami, spravili sme to tak posledne tri roky, zatial bola vzdy aj ta vzdychacia dovolenka s pubertami ale tento rok uz najstarsi sam povedal ze nech ideme my a usetrime ze on radsej lyzuje a nech radsej ideme aj na lyzovacku poriadnu. Este sme sa nerozhodli ci ostavame v minulorocnom setupe ze jedna s nimi ale kratsia (tyzden) a jednu sami alebo uz len s detmi ktore chcu ist. Asi by som to na tvojom mieste nelutovala ist bez nich, kludne. Alebo podme spolu a nech vzdychaju spolu tie deti, my si dame vino 😂 srandujem
@natalka13 tak niektoré decká majú práve to radi. Môjho syna baví more viac ako hory, či behanie po pamiatkach. Bude mať 17, rozmýšľame, že by sme išli v lete do Európy - Španielsko, Francúzsko pobehať, nie ležať na pláži a syn nechce, v marci planujem dovolenku v rezorte, fakt len čisto relax, a to si syn nenechá ujsť, aj keby tam bol týždeň len so mnou…
@lusilla škoda ze si nenapísala skôr, išla by som a to víno si dala rada stebou 😅 dnes som nakoniec zarezervovala dovolenku bez deti 😁 uvidíme ako to bude ,,možno o rok budú chcieť ísť,,,každopádne konečne vypnem s mužom ..
Tiez som s rodicmi bola naposledy na dovolenke ked som mala 15. Potom uz chodili bez nas. Sestra mala iba 12 vtedy.
Moji maju 14.12,9 a 6 tento rok, takze to urobim asi tak, ze s dvoma starsimi pojdem na nejaku poznavacku - londyn pravdepodobne a k moru vezmem dvoch mensich iba. Ale ja som rozvedena a kazdorocne ich k moru berie aj ich otec, ktoreho partnerka ma tiez 14 rocneho syna, tak su velkaci jedna partia
@1ryba nebudem sa hadat, do puberty mam par rokov cas... Len vzdy myslim na to, ze co zasejem dnes, zoznem potom o x rokov.
Napr ked ma MK vysmieval, ze 2rocny syn si poprata, ze to mu isto nevydrzi. Dnes ma 8, a uz ani neviem co v tej izbe kde ma, tak to tam ma pod palcom 👌
No nie, nepovazujem za zdrave ze 15r nechce ist na dovcu s rodicmi, a ak, tak cumi na izbe do mobilu. Proste dufam, ze u nas to bude inak ❤️ ja uz teraz mam take plany na dovolenky o x rokov, ze by boli blbi aby nesli a neuzili si to 🤩

Syn bol s nami na poslednej v 17, teraz ma 19 a zvažuje ze pojde opat, 15 ročný ide s nami..chce teší sa a neviem si predstaviť ho nechať doma..