icon

Kempy a prázdninové komplexy v Taliansku

cibka1
9. jan 2015

Ahojte. Chcela som sa spýtať na Vaše skúsenosti s kempami a prázdninovými komplexami na severe Talianska. Chcela by som objednať na leto nejaký MOBILHOUSE alebo niečo podobné... Hlavne aby mohli deti voľne behať, nie byť zatvorení na hoteli, samozrejme s bazénom. Existuje niečo také v chorvátsku? Poraďte dobrý kemp, prázdninový komplex. Za každú radu ďakujem

katkasofi
10. jan 2015

@rena40 pozrela som trasu tarvisio ferrara 28,40 . Ale neviem presne kde bude východ z diaľnice...
Ja som nahodila konkrétne ferraru, môže byť aj iný východ z autostrady..

modrajedobra
10. jan 2015

@cibka1 V Taliansku sa najviac chodí na Adriatickú riviéru. Apartmány Vianello poskytujú ubytovanie v apartmánoch pre 2-6 osôb, každý apartmán má kompletne vybavenú kuchyňu, mikrovlnnú rúru, trezor, TV so satelitom (vačšinou aj slovenský televízny program), je vybavený posteľnou bielizňou a uterákmi. V apartmánoch je klimatizácia (za poplatok). Areál tvorí hotelová a apartmánová časť (pozostávajúca z dvoch budov), dva bazény so sladkou vodou (detský a pre dospelých), slnečná terasa so slnečníkmi a ležadlami, ktoré využívajú hostia z hotela i apartmánov. Stravovanie je buď vo vlastnej r=žii, alebo sa dá zakúpiť polpenzia.
Viac info: http://www.andromedatour.sk/detail-zajazdu/apar...

rena40
10. jan 2015

@katkasofi
...takže strava v hoteloch asi nie je bohviečo...?

katkasofi
10. jan 2015

@rena40 ale dá sa, len mne všade chýbali raňajky naslano a nie všade je ten ich jedálniček na vyber z jedál v angličtine. Ja taliansky viem ale mm napríklad nie.... Kuchyňu majú Taliani a Francúzi podľa mňa najlepšiu na svete 😍

rena40
10. jan 2015

@katkasofi
tak to my sladké vôbec nemusíme :(...tak asi znova do Chorvátska 😝

katkasofi
10. jan 2015

@rena40 sladké myslím croissant a podobne. A na vyber balené sucháre a tak.... Aspoň tam kde som bola ja. Nikde neboli rozšírené kontinentálne raňajky - salámy, vajíčka, párky....😒 Ale no to je o zistení, my vačšinou v Taliansku ideme mimo cestoviek, možno v hoteloch ktoré ponúkajú hotely cez cestovky sú rozšírené kont. raňajky v ponuke neviem, ja som vždy vyberala v Taliansku hotely podľa našich požiadaviek a vytelefonovavala som si tam pobyt...

rena40
10. jan 2015

@katkasofi
tam uvádzaju ranajky bufet a večere výber...

cibka1
autor
17. jan 2015

@rena40 Taliansko má svoje čaro, pre mňa je krajšie a lepšie ako chorvátsko.

cibka1
autor
17. jan 2015

@radka1992 ďakujem

cibka1
autor
17. jan 2015

@lubina ahoj a kde konkretne boli tie domčeky? Ako sa volali? Spomenieš si?

katinka71
17. jan 2015

my chodime do Cervie nad Riminy do hotelov hned na plazi,minuly rok sme boli v Lignane ale neocarilo nas takze znova Cervia v septembri

modrajedobra
18. jan 2015

Ak môžem poradiť, tak hotel Lungomare v Taliansku, stredisko Cervia, výborná poloha c v prvej rade hotelov , v blízkosti hotela termálne kúpele a najväčší zábavný park v Taliansku - Mirabilandia cca 15 km od strediska, delfináriá aj s rôznymi atrakciami sú v susedných mestách Rimini a Riccione.
Ubytovanie:dvojlôžkové izby s možnosťou jednej alebo dvoch prísteliek , kúpeľňa ,sušič na vlasy ,SAT TV ,ventilátor ,telefón , balkón s výhľadom na okolie alebo bočnou orientáciou na more
Strava: light all inclusive, 3 chodové bufetové stoly, nápoje zdarma
Pláž:súkromná piesočnatá pláž, pozvoľný vstup do mora ,vhodná pre deti i neplavcov ,od hotela oddelená pobrežnou komunikáciou,plážový servis zdarma (1 slnečník a 2 stoličky/ izba) ,vodné športy za poplatok.
Konečná cena pre 2+1, izba na morskú stranu v termíne od 25.7.-1.8. 2 015: 1 025€
Viac info: http://www.andromedatour.sk/detail-zajazdu/lung...

rena40
18. jan 2015

kočky,aké býva počasie začiatkom júla...oblasť Emilia Romagna ?

bubka19
18. jan 2015

Baia Domizia....🙂

katinka71
18. jan 2015

@modrajedobra v Lungomare a na tej istej ulici v Bristole sme boli tiez,najviac nam vyhovuje cervia ako som pisala vcera

katinka71
18. jan 2015

@rena40 no minuly rok bolo zaciatkom jula otrasne pocasie asi vsade,boli sme uz aj na prelome september,oktober v Emilia Romagna a pocasie super aj syn mal v tedy 14 mes a stale bol vo vode,tento rok pojdeme prvy septembrovy tyzden tam

rena40
19. jan 2015

@katinka71
minulé leto bolo teda "vydarené " 😝 ...chcela som skôr termín OD 10.7: ale bohužail už nie je,iba od 5.7. len mám obavy,či už bude teplo 😒
Ešte sa Ťa spýtam,ako dlho Vám trvá cesta,pozerala som,že Cervia je trocha nižšie ako Lido Delle Nazioni...
dík za odpoved 🙂

katinka71
19. jan 2015

@rena40 Medzi Lido Delle Nazioni a Cerviou je 67 km hodina cesty,my to mame naskok do talianska 5 hodin cesty za domom sa napojime na dialnicu na Veronu ,casto chodime aj na vikendove pobyty uz v koncom maja je tam teplo, ked bude normalne leto tak v juli je tam horuce a voda je dlho po kolena ohrieva sa rychlo,

arasidka11
20. jan 2015

@katkasofi prosím ťa poznáš aj druhú stranu talianska toskánsko? aké sú pláže tam?

katkasofi
20. jan 2015

@arasidka11 tam je určite krajšie ako v oblasti ktoré sa tu spomínajú. Doporučujem Viareggio..krásne pláže, rušnejši večerný život. Blízko je Pisa...

arasidka11
21. jan 2015

@katkasofi ´dakujem, a odporúčaš ísť len tak na blink, že sa niečo nájde, alebo cez CK, alebo si mám nájsť teraz nejaké ubytko cez internet. a strava je aká v tal. drahá? či si máme hľadať hotel alebo sa prestravovať po reštikách

katkasofi
21. jan 2015

@arasidka11 strava keď by si si varila v apartmáne vyjde tak ako u nás, až na mäso. To je tam drahé. Reštiky sú tiež drahé dosť. Ja si myslím že sa viac oplatí asi polpenzia. Lebo Taliani si napríklad účtujú bežne v reštaurácii coperto čo znamená chlieb, parmezán, dochucovadlá a to bolo kedysi cez 2 Eura určite v závislosti od druhu reštaurakčného zariadenia. Myslím že polpenzia stačí, keď tak naobed pizza na kúsky (al taglio). My sme mali aj all influsive ale to nie je bohviečo....uz som o tom myslím písala predtým..

arasidka11
6. feb 2015

@katkasofi máš aj nejaká konkretny typ na ubytko v tej destinácii? link, kde by som si to pozrela, a treba si nájsť hotel pred odchodom, alebo aj tam priamo sa dá, to nevieš?

cibka1
autor
7. feb 2015

@lubina dakujem a ako sa tie domčeky volali?

lubina
7. feb 2015

Uz si ani nepamatam, ci to vobec malo nejake specificke meno,jednoducho sme to nasli pod Le Caorle...asi som ti velmi nepomohla, ale uz je to cez tri roky, uz sme boli potom aj inde na dovolenke, co su cerstvejsie spomienky...ale to Le Caorle bolo ozaj super pre male deti

lubina
7. feb 2015

@cibka1 Uz si ani nepamatam, ci to vobec malo nejake specificke meno,jednoducho sme to nasli pod Le Caorle...asi som ti velmi nepomohla, ale uz je to cez tri roky, uz sme boli potom aj inde na dovolenke, co su cerstvejsie spomienky...ale to Le Caorle bolo ozaj super pre male deti

cibka1
autor
7. feb 2015

@lubina a čo pláže a celkovo veľkosť letoviska? Je to tam trošku "rušné"?

zula
7. feb 2015

Sever Talianska je podľa mojich skúseností na dovolenku s deťmi ako stvorený - je to blízko (z Bratislavy sme tam asi za 6 hodín), prostredie je čarovné, ľudia milujú deti, dovolenkárov vidia radi, skrátka super.

Pred rokmi sme objavili pre nás ideálne drobné mestečko - stredisko. Hľadali sme niečo, kde by bol pokoj na oddych pre nás a zároveň aby sa decká mohli vyjašiť. Medzi Caorle a Lido di Jesolo sme objavili Eraclea Mare a odvtedy naň nedám dopustiť 🙂

Ubytovanie finančne veľmi výhodné (chodíme do apartmánu, konkrétne tu: http://mareblueraclea.com/en/rents/ - za tie roky sme sa s Massimom a Juliou, ktorí to tam vedú už dobre zoznámili, jazdíme k ním ako k rodine 🙂 )

strava nás stojí podobne ako na Slovensku, akurát je chutnejšia (napríklad za takú pizzu pre dvoch dospelých a dve decká platíme zvyčajne okolo 15-18 eur - berieme si ju so sebou)

more je ideálne (neviem ako ostatní, ale my sme skrátka na špinavé more nenatrafili... domáci hovorili, že tak 20-25 rokov dozadu to bolo o inom, ale teraz majú všade Mare Blue vlajočky - čistota vody je skrátka veľmi fajn)

plno možností na výlety do okolia (Benátky, Caorle, Gulliverlandia - zábavný park pre decká), Portogruaro - vykopávky z antiky + super veľký nákupný dom....)

skrátka my sa do Eraclea Mare veľmi tešíme už od decembra - a to sa tam chystáme ôsmy rok po sebe 🙂

keby ste chceli vedieť viac, kuknite pokojne na stránku http://eracleamare.sk, alebo mi napíšte správu - rád poradím, lebo o poklady sa treba deliť 🙂

lubina
8. feb 2015

@cibka1 my sme malli domcek ozaj velmi blizko k plazi, z balkona sme videli plaz, cca 200-300 m. Cele letovisko bolo dost velke, ale boli tam rozne objekty, okrem tychto nasich domcekov, ktore boli aj oplotene a mali aj vlastny bazen, tam boli aj akoby apartmanove domy, kde bolo niekolko partmanov spolu v jednom vchode. Ti v nich byvajuci to mali k moru dalej, ale bol tam taky vlacik, co premaval permanentne a vozil ludi na plaz a z plaze, alebo sa len ta povozit po celom letovisku. Vedla nasich domcekob bol aj hotel, ti tiez mali aj vlastny bazen a areal hotela bol tiez oploteny. Inak pre deti mali animacie, obrovske ihrisko, dali sa pozicat bicykle, kde si mohol clovek posadit deti dopredu na take, akoby starodavne sedacky a ist sa povozit , to bolo velmi super, malo to aj striesku, ozaj parada. A do mesta to bolo asi nejakych 15 min. autom.Ale boli sme len raz, lebo v areali boli aj restiky, aj potraviny, v podstate vsetko co potrebujes pre deti sa dalo kupit tam. No a kedze sme boli s malou tak nejake pozeranie pamiatok este neprichadzalo do uvahy.

cibka1
autor
8. feb 2015

@lubina škoda,že si nespomínaš, ako sa volali...