Kempy a prázdninové komplexy v Taliansku
Ahojte. Chcela som sa spýtať na Vaše skúsenosti s kempami a prázdninovými komplexami na severe Talianska. Chcela by som objednať na leto nejaký MOBILHOUSE alebo niečo podobné... Hlavne aby mohli deti voľne behať, nie byť zatvorení na hoteli, samozrejme s bazénom. Existuje niečo také v chorvátsku? Poraďte dobrý kemp, prázdninový komplex. Za každú radu ďakujem
@cibka1 Nájdeš tam takmer všetko a pritom sa Ti nezakrúti hlava z toho, že na každom kroku Ťa niekto otravuje 🙂
Naše decká sa vždy najlepšie vyšantia vo vode a na pláži. Hneď za ňou je také ihrisko so zopár preliezkami a šmýkalkami - výhoda je, že tam nikdy nie je plno.
Vždy cez leto majú taký animačný program - každý večer sa koná niečo iné. Raz je to koncert, inokedy miestne trhy, potom zase vystúpenie šašov - program visí všade, Ty si len vyberieš, čo Ťa zaujíma.
Priamo v letovisku (čiže cca 200 metrov od pláže) si môžeš požičať také dvoj-bicykle a štvor-bicykle - šliapu všetci členovia rodiny a spoločne si zašportujú, len taký fukot 🙂 Naše decká vždy berieme povoziť sa na koníkoch (majú tam jazdecký klub a za nejakých 10 eur tuším nechajú bubákov povoziť sa na koníkoch dokola), vždy večer otvárajú dve detské centrá - jedno menšie s troma kolotočmi (toto je naša srdcovka), druhé väčšie s viacerými atrakciami - nafukovacie domy na skákanie, autíčka, atď). Večer jazdí po mestečku vláčik - šofér je vycvičený tak,že robí koniny, aby sa to deckám rátalo...
Letovisko je inak malinké - také "do vrecka" 🙂 Nie je prepchané ľuďmi a všade pohodlne prejdeš pešo. Na zmrzlinu, na pizzu, na nákup, na kávu, do obchodov, skrátka všade. Nakupovať "veľké nákupy" však chodíme autom do San Dona di Piave - asi 15 kilometrov od pobrežia. Tam máš obchoďák ako u nás, ktorý je už robený pre domácich a tie ceny sú tam veľmi v pohode - ľudia takisto.
Vzdialenosť ubytovania od pláže sa pohybuje od 50 metrov do cca 300 metrov 🙂 Všetko je skrátka nakope a nech už bývaš kdekoľvek, skôr ako sa spamätáš,si pešo rovno pri mori. Plus - ak máš rada prírodu, je tam ešte jeden superbonus: k moru sa ide cez taký borovicový lesík. Fantastický vzduch, skvele tieni a keď sa v mori močíš a oprieš zrak na koruny stromov - nádhera. Navyše keď sa nechceš ísť kúpať,môžeš sa ísť tým lesíkom poprechádzať, zabehať si, či zabicyklovať. Priamo v ňom sú aj apartmány na ubytovanie, ak by si chcela byvať "v lese" a nie pri mori 🙂
Ubytko ponúka viacero miestnych agentúr, určite treba ísť priamo cez ne, slovenskí sprostredkovatelia Ti podľa mňa neponúknu nič navyše. Komunikovali sme za tie roky asi s piatimi agentúrami, bývali sme cez dve, ale jednoznačne môžem odporučiť Mare Blu Eraclea (tu ich nájdeš: http://mareblueraclea.com/en). A to preto, že je to malá agentúra, kde obaja ľudia - Julia aj Massimo - sú veľmi priateľskí, nápomocní a ochotní. Nikdy sa nám nestalo, že by bol niečo problém, alebo by sa niečo nedalo. Navyše majú v ponuke tie najnovšie a tým pádom aj najkrajšie apartmány, ktoré sú plne vybavené: práčka, umývačka riadu, pohodlné postele, televízor - všetko na čo si spomenieš...
Taliansko je super !!!! chodíme každý rok, dobrý camp na severe je v Lignano Sabbiadoro, super pláž, v campe je bazén, cez deň aj večer animácie; ešte by som odporučila aj Lido di Estensi
@katkasofi tento rok chceme ist karavanom po taliansku, poradis nieco? chcela by som ist aj do toho kempu marina di venezia, ale potom nizsie, popri mori, kam sa oplati ist a kde vobec nemame zastavovat? urcite chcem sever prefrcat a stat az v tych benatkach aj to tak max. 2 noci a skor sa zdrzat niekde nizsie, tak aby tam boli aj nejake mestecka, aj super cyklocesty ako ma napr. san remo, tam to bolo super
@cibka1 fotky mame, ale iba s detmi a fotky s detmi ja nikdy nedavam na internet, to su podla mna sukromne data ....to je ina diskusia, nemam iba take fotky, ze som si len nieco odfotila....este som ti to skusala aj teraz hladat na nete, ale uz si to ozaj nepamatam, neporadim ti viac zial
DObrý deň, prosím Vás chcela by som opýtať, či má niekto skúsenosti s Lido di Spina - konkrétne camping Villaggio Marina. Vraj je tam stále veľa komárov, až neúnosne. Je to naozaj tak? A iníé skúsenosti?
Ďakujem veľľmi pekne!
Ahojte, poradíte mi niečo zaujímavé v Rosolina Mare? Stále zvažujem popri bežných apartmánoch Villaggio RM club ....Boli sme v Eraclea Mare, keď mala malá 2 roky a bolo to skvelé...takže sa pripájam k tomu, čo tu už padlo. Caorle je nádherné, ale pláž mi pripadala strašne mestská, Jesolo krásne, ale Eraclea je Eraclea 🙂
Ďakujem.
ahojte, na sever talianska chodíme uz niekolko rokov, odkedy mame deti tak do nenarocnych apartmanov pri mori. Este ako slobodni sme pochodili aj nejake tie kempy a radi by sme sa k tomu vratili. Pri nasich hyperaktivnych detoch (5 a 6 a ½ r) budeme mat este skoro 14rocneho pubertiaka. Hladame nieco kde sa tie deti prebavia, nielen mali ale aj ten starsi a nebudeme sa nudit ani my. Aj ked my vela nepotrebujeme, kusok piesku a more mi staci osobne 🙂... nemam rada obrovske komplexy, ale aby tam bola zabava, ale aj nieco ine nez len kemp, take stredne letovisko, aby sme sa vecer mali kam ist poprechadzat, nejaka promenada....
Boli sme uz v Lignane a Bibione, Caorle, Grado.
Ake je Eraclea Mare, Cavallini ci Jesolo? Ktory kemp by ste mi odporucili? Poznate PORTOFELICE?? Dakujem za vsetky tipy
@zula @katkasofi
Posielam link
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/hladame-rodinu-na-dovolenku-do-talianska/
Chodime tam každý rok a je tam perfektne.
My tam chodime už štvrtý rok, aj sme sa zo začiatku báli cesty ale chodime na noc a deti ju väčšinou prespia 🙂 Aj Vám peknú dovolenku Jani 🙂
@janula17 Ahoj, Eraclea je malinká dedinka, nedá sa porovnať s Lido, Lignano,...vďaka tomu je však všetko blízko ( more, obchody, promenáda...) a nie je to taká masovka. Ak chceš niečo rušnejšie, zvoľ radšej iné letovisko...v Lido je skvelá pláž, v Lignane kopec zábavy, Caorle historické mestečko...každé má do seba. Eraclea mi vyhovovala práve preto, že som nemusela naháňať 2- ročné dieťa pomedzi davy 🙂 ...sú tam asi 3 kolotoče, obchodíky rôzneho charakteru...klasika talianskeho severu v malom.

@zula super, a co aktivity? pre deti? kam ísť? čo robiť? aká je rušnosť letoviska? a vzdialenosť od pláže? kde si zohnala ubytko?