Kočík na palube lietadla
Ahojte. Nemáme ešte kúpené letenky ale bude to bud spoločnosť wizzair alebo rayenair. Kočík mame malý športový bugaboo butterfly, ktorý spĺňa rozmery na palubu. Nemáme naňho ale cestovnú tašku preto ma zaujíma ci ho bez tašky vezmú normlane do lietadla alebo kvôli tej taške ho otrieskaju dole v podpalubí?
v ryanaire som videla zložené športové kočíky bez akéhokoľvek obalu
Nie, bez tašky nemôžeš mať kočík na palube. Musíš si nejakú dokúpiť.
@malaopicka my sme leteli etihad a normálne som mala kocik na palube a este aj bez tasky
wizzair a ryanair ti s najväčšou pravdepodobnosťou kočík šupnú do podpalubia, tak si na neho dokúp radšej nejaký obal
@anonym_autor kocik sme brali s austrianom, obal sme si urobili z hrubeho igelitu. Do igelitu sme balili aj podsedaky do auta, vtedy sme leteli s ryanair. Ziadny specialny obal sme k nicomu nedokupovali.
@malaopicka my sme leteli etihad a normálne som mala kocik na palube a este aj bez tasky
@lasona etihad je niečo iné, bežné nizkonakladovky, na ktoré sa autorka pýtala, ti kočík nezoberú bez nejakej tašky/obalu.
na kocik musi byt obal a v pripade Ryanair/Wizzair musi byt zakupene priority (kocik potom nahradza kufor!) - musi sa samozrejme zmestit do sizera 55/40/20 cm
@anonym_autor neviem, kde si prisla na to, ze v podpalubi kociky otrieskaju. teraz sme sa vratili z dovolenky, tam aj spat letelo 6-7 kocikov, vsetko v podpalubi (s taskou a sj bez), vsetky v poho prezili.
@anonym_autor neviem, kde si prisla na to, ze v podpalubi kociky otrieskaju. teraz sme sa vratili z dovolenky, tam aj spat letelo 6-7 kocikov, vsetko v podpalubi (s taskou a sj bez), vsetky v poho prezili.
@princezna_bosorka
Áno, otrieskajú. Šli sme už xkrát kočíkom, a áno, vždy na ňom nieco bolo, aj ked mal obal. Lebo sa ten obal záhadne otvoril. Škrabance, odlupnuté z madla (a to mal ten kočík len 1 týždeň!). Posledný rok používame uz len kočík schválený na palubu lietadla, nedávame dole, ide hore s nami. Raz už bol pokus, že ho chceli dat dole, ale bolo im vysvetlené, že nie, lebo je to cabine size. Máme ho v taške na kočík. Na ten potom nalepia štítok.
A videli sme na letisku, ako dávajú kočíky na pásy po prílete, ďakujem, stačilo. Známi, ktorí tam mali takisto kočík, tiež len pozerali.

Nie, bez tašky nemôžeš mať kočík na palube. Musíš si nejakú dokúpiť.