icon

Koľko kufrov na rodinnú dovolenku?

jespera
11. mar 2014

Maminy ktore mate skusenosti s leteckymi hotelovymi dovolenkami - ake kufre a kolko? klasicke latkove alebo polykarbonatove, 90l - 60l , stacia dve? (2dospele osoby +4r., + 2r. dieta). Nechcem zbytocne brat vela kufrov - predsa k tomu este dve deti - aby sme to ustriehli...predsa mame s manzelom len 4 ruky🙂 Dakujem

lilysk
11. mar 2014

No zalezi od toho kam idete 🙂 Ja som bola minuly rok s rodinou na dovolenke a kopec veci som bral auplne zbytocne aj tak som tam nakupila este za 1 kufor 🙂 Takze by som brala minimum a uprednostnujem latkove kufre -ani sama neviem preco 🙂
Ja som bola na 21 dni na Tenerife a vsetci sme mali v podstate 1 kufor -take kolesa do voy ,slapky -saticky som vsetko detom tam kupila -aj tak bolo vsade akurat sale ,takze za par eur som to mala a nemusela som sa s tym doma stresovat ci mam rukavniky a este to tam nosit 🙂 Naspat ,ale uz trebalo 🙂Tiez mam male deti 5 a 2 r.

manka
11. mar 2014

Fakt zavisi, ci idete len niekde do Europy, alebo budete mat aj spojovaci let..Ako mate zabezpeceny transfer z letiska a podobne veci... A od urovne hotela. V tych lepsich mas ciste uteraky kazdy den, vodu na izbe, kozmetiku, fen atd... My lietavame zaoceanske lety s 6 a 2 rocnymi. My mame kufre tvrde, lebo sme take dostali do daru. Su kvalitne, takze neprasknu, ale doskrabane boli uz po prvej ceste. S tym treba pocitat.. U latkoveho je rozdiel asi v tom, ze ti ho lahsie otvoria, zamok na zipse nepomoze, da sa to s perom.. Na letisku su dobre take voziky, tam nalozite vsetko, niekedy aj krpca na vrch a ide sa... no neviem, co este...

tova
11. mar 2014

nam stacili 2 stredne velke kufre na 1 tt, 2 dospely a 2 male deti. Veci som aj prala v hoteli, uplne nam to stacilo ,nic som nemusela dokupovat. Do lietadla kazdy moze mat aste kabelku, batoh, vzali sme jeden batoh na chrbat to sme aj pouzivali pocas tyzdna (v Disney) a jeden carry on kufor ten najmensi na palubu ktory sa dava nad hlavu tam som mala jedlo, hracky, a malovanky pre deti ktore pouzivali pocas letu, extra oblecenie pre deti (nikdy nevies ci velke kufre sa nestratia a tak mas aspon estra veci na prezlecenie pri sebe). Tiez som brala 2kociar a ten sme mali pri sebe non stop az po dvere lietadla a pri pristati hned vedla dveri lietadla takze, mala som na palube nad hlavou aj 2 podsedaky namiesto autosedaciek lebo sme poziciavali auto. to je zadarmo. Takze deti sedeli v 2 kociari, podsedaky boli zavesene v zadu na kociari nevytrcali, na pleciach som mala ruksak, pohoda tlacila som kociar oboma rukami , muz mal na starosti 2 kufre na jednom pri rucke mal polozeny maly carry on kufor = 2 ruky. Deti nam nepobehovali nikde. Mame latkove kufre su pohodlnejsie, ohybnejsie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
prasiatko30
11. mar 2014

Zalezi na viacero faktoroch - ja som napr minuly rok bola schopna zbalit 1 dospeleho cloveka a dve deti 4r 7r na mesiac prazdnin do jedneho velkeho kufra - nevazil viac ako 21kg do jedneho kufra toho do 10kg a do jedneho trochu mensieho ako ten palubny - dcera ma taky detsky a ten vazil do tych 7kg a ja som niesla ruksak s dokladmi, s jedlom na cestu, hrackami a elektronikou.a mali sme vsetko aj na plaz aj na sportovani aj ak by nahodou prsalo, bolo by zimsie ak by sa bolo treba slusnejsie obliect plus nejaka kozmetika - nie vsetka zubne kefky pasty a nejake kremy plus zakladna liekova lekarnicka - je pravdy ze sme mali moznost prania 🙂 ale v podstate nic nechybalo a sa mi zda ze sme nieco doniesli domov aj bez toho ze by sme to boli vytiahli z kufra - ono nizkonakladovky nas naucili balit sa ekonomicky 😀

To hej ak ideme autom tak to je uz bozie dopustenie to je vzdy plny kufor blbosti

dendy1
11. mar 2014

ou ou batožiny nie je nikdy dosť 😀 , ale väčšinou polovica vecí ide so mnou úplne zbytočne 😀 😀 Takže 2 veľké kufre musia stačiť pre 2dos+2 deti.

briketa
12. mar 2014

🙂 na letnu dovolenku neberiem ziadny velky kufor. Kazdy ma len maly carry on, co si berie na palubu. Vsetko ide tak omnoho rychlejsie a nic vam nestratia (bezne mi kufre nielen ze neprisli na dovolenkovu destinaciu, ale nasli sa az tri tyzdne po navarate domov!)

horana
12. mar 2014

Takze letecka dovca, predpokladam k moru, 2 dosp a 2 deti, u nas: 2 vacsie latkove kurfe a prirucny ruksak do lietadla + mm notebook. A cca 1/4 veci sa nakoniec nepouzije, ale aj tak to vzdy tak robim nakolko je to vzdy ina 1/4 😀 ...
Chodievame casto a len jediny raz sa nam stalo ze jeden kufor zostal nedoparenim na letisku vo Viedni, hned po prilete ako sme si to vsimli sa spisala reklamacia a doletel dalsim lietadlom, pracovnici nam to expresne priviezli na vlastne naklady do nasho apt. 1,5h cesty od letiska. Do par hodin tam skratka bol...

tenerifka
13. mar 2014

U vacsiny leteckych spolocnosti ma kufor obmedzenie do 23kg(ak sa nejedna o bussines clase), preto tie uplne velke mega kufre nie su velmi vhodne. My mame jeden velky plastovy a ten berieme, ak letime vsetci(cestujeme tak 3-krat do roka), a tam davam vyslovene len oblecenie, potom mam stredny latkovy(tam davam tazsie veci ako riflove veci,spodne pradlo, kozmetiku), a potom maly latkovy, kam davam tie najtazsie veci(topanky, potapacske okuliare....). Takisto je dobre napocitat si zhruba oblecenie na kazdy den + 1-2 kusy navyse, aby sa to zbytocne neprevazalo hore - dole bez vyuzutia.
Inak pri takmer 300 nalietanych hodinach so 16-imi leteckymi spolocnostami mi este ani raz kufor nestratili klop klop

moukuska
13. mar 2014

tolko kolko ti letecka spolocnost dovoli. zvycajne je limit batoziny max. 25 kg na osobu 😉