icon

Koľko peňazí potrebujem na cestu do Hurgady?

17. júl 2025

Ahoj. O týždeň letíme prvý krát do Hurgady. Koľko amerických dolárov si zameniť? Na víza som počítala 25/ osoba. Ďalej máme už zaplatený výlet na štvorkolkách, tam požadujú 7 dolárov za požičanie prilby a okuliarov. Takže to je 14. Koľko dávať na bakšiš ? Pri ubytovaní do pasu? Máme zarezervovanú deluxe izbu s výhľadom na more, tak neveim či ide ešte niečo lepšie dostať. Budem vďačná za každú radu

Strana
z2
klementinka58
17. júl 2025

stacia ti eura beru ich vsade boli sme 5x egypt

andaluzia12
17. júl 2025

Nemenili sme si.. pri tomto kurze sa ti to ani neoplatí …

chrobak7
17. júl 2025

@anonym_autor Zober 200 € v hotovosti, najlepšie v menších nomináloch (10 a 20 €, prípadne pár 5€ bankoviek) a platobnú kartu. A si vybavená.

autor
17. júl 2025

Takže doláre vôbec ? Vôbec neviem ani ako to chodi v takýchto krajinách. Za čo im všetko dávať peniaze

katarinaba
17. júl 2025

Beru eura, aj viza kupis v eurach. Ale ja si menim, lebo davam drobne dva tri dolare napr. upratovacovi a niest si tolko minci z domu, to sa mi nechce. Aj vela ludi, co mi pripravuju vylety chcu platbu v dolaroch. A nosit obe meny sa mi tiez nechce. A aj ti pracovnici tam maju radsej papierove ako mince.
Kazdopadne - baksis - uplne dobrovolne, davat nemusis. Peniaze do pasu - pri tej izbe by som ani len neuvazovala, ja davam 15 dolarov (ale tiez je otazne, ci by som nedostala tu konkretnu izbu aj bez toho 😀 ).
Na tie stvorkolky si vyziadaj sumu v eurach, ak sa chces vyhnut dolarom.
A kolko si chces zobrat? Ak mas AI tak aj nic. Ale urcite chces nejaky ten suvenir, takze podla toho, kolko si ochotna minut.
Ak budes mat eura, mozes zobrat pre istotu viac, ved to minut nemusis. Ak v okoli nemate nic, tak nehrozi ist do nakupaku a minat - ciez aj karta bude zbytocna. Ak budete kusok od Senzo mall - tak mozno aj tisicka ti bude malo - ak si nakupna maniacka.
Cize porozmyslaj co tam chces kupovat, na co minat, ci vobec minat.
Kartu mam so sebou vzdy, clovek nikdy nevie co sa moze stat a kreditka je istota. No nepouzivam, to by muselo ist o zdravie ci zivot.

vladuska20
17. júl 2025

My sme sice Tunisko,ale aj tu sa plati eurami normalne.Sami to prepocitaju z ich dinara na eura a uz nam povedia len sumu.Dnes sme platili za vylet lodou a stvorkolky 360eur,pri prichode 175eur,lebo nemali sme v cene ck vsetky poplatky.Ale zalezi kolko Vas je.Nas je 8,2 izby a zobrali sme so sebou 2500eur.

klementinka58
17. júl 2025

ak ides cez cestovku, viza vam nalepia hned po prilete je stanok kde ma cestovka oznacenie...baksis za upratovanie sme davali euro, dva nechali na umyvadle v kupelni to je take nepisane pravidlo. Vylety sme sli cez cestovku,ktora to zas organizuje s miestnou cestovkou, tam nic sme nedavali max soferovi pri odchode z vyletu mal tam taky kelimok v buse....Inak peniaze na nejake suveniry a pod ale treba zjednavat radikalne.....Pripadne nakupovat suveniry v obchodoch s fixnou cenou maju oznacenie....

prileteli sme rano o siestej izby boli oficialne od druhej. neoficialne ked turisti odisli po areali manzel vzal 20e pasy a siel na recepciu ci naozaj sa nenajde skor izba ze sme unaveni a ukazal 20e samozrejme sa izba vzdy nasla, ak za 20e sa nenasla pridal este 10e a izba bola hned 🙂 Myslim ze raz im stacilo ukazat len 10e a ostatne razy stacila dvacka

autor
17. júl 2025
@klementinka58

ak ides cez cestovku, viza vam nalepia hned po prilete je stanok kde ma cestovka oznacenie...baksis za upratovanie sme davali euro, dva nechali na umyvadle v kupelni to je take nepisane pravidlo. Vylety sme sli cez cestovku,ktora to zas organizuje s miestnou cestovkou, tam nic sme nedavali max soferovi pri odchode z vyletu mal tam taky kelimok v buse....Inak peniaze na nejake suveniry a pod ale treba zjednavat radikalne.....Pripadne nakupovat suveniry v obchodoch s fixnou cenou maju oznacenie....

prileteli sme rano o siestej izby boli oficialne od druhej. neoficialne ked turisti odisli po areali manzel vzal 20e pasy a siel na recepciu ci naozaj sa nenajde skor izba ze sme unaveni a ukazal 20e samozrejme sa izba vzdy nasla, ak za 20e sa nenasla pridal este 10e a izba bola hned 🙂 Myslim ze raz im stacilo ukazat len 10e a ostatne razy stacila dvacka

@klementinka58 no my práve budeme mať príchod okolo 3 hodiny ráno. Tano nevim čo

oliverceky
17. júl 2025
@vladuska20

My sme sice Tunisko,ale aj tu sa plati eurami normalne.Sami to prepocitaju z ich dinara na eura a uz nam povedia len sumu.Dnes sme platili za vylet lodou a stvorkolky 360eur,pri prichode 175eur,lebo nemali sme v cene ck vsetky poplatky.Ale zalezi kolko Vas je.Nas je 8,2 izby a zobrali sme so sebou 2500eur.

@vladuska20 čo nebolo v cene zájazdu?

klementinka58
17. júl 2025
@anonym_autor

@klementinka58 no my práve budeme mať príchod okolo 3 hodiny ráno. Tano nevim čo

@anonym_autor no nic polhodiny pockas vytiahnes peniaze a izba bude hned alebo sa budes riadit pokynmi cestovky a budes cakat do druhej poobede na izbu

anonym_5e9c21
17. júl 2025

@anonym_autor to idete s cestovkou ci bez? Ak s cestovlou, tak s akou, ze nemate viza vybavene?
Preboha ved normalna cestovka vsetko vybavi... prachy iba na mensi baksis upratovacom a na vylety ak treba...

vladuska20
17. júl 2025
@oliverceky

@vladuska20 čo nebolo v cene zájazdu?

@oliverceky pobytova taxa,to sme platili hned pri prichode.

autor
17. júl 2025
@anonym_5e9c21

@anonym_autor to idete s cestovkou ci bez? Ak s cestovlou, tak s akou, ze nemate viza vybavene?
Preboha ved normalna cestovka vsetko vybavi... prachy iba na mensi baksis upratovacom a na vylety ak treba...

@anonym_5e9c21 máme kúpené cez inviu ale je to česká blue style. Nechceli od nás ani čísla pasu ani nič

katty123456
17. júl 2025
@anonym_autor

Takže doláre vôbec ? Vôbec neviem ani ako to chodi v takýchto krajinách. Za čo im všetko dávať peniaze

@anonym_autor my sme doláre nemenili..veselo brali éčka,ale zas mali sme zazmluvnenu cesku ck lm Holiday,na privátne výlety a aj boli lacnejšie ako v našej hlavnej ck..baksis 0.50€_1€...

klementinka58
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5e9c21 máme kúpené cez inviu ale je to česká blue style. Nechceli od nás ani čísla pasu ani nič

@anonym_autor ved tami vam cisla pasu netreba viza su len nalepka... ktoru ti nalepia miestni egyptania po prilete pred colnou kontrolou budu mat stanok s nazvom ck a tam vam nalepia..uplna pohoda

autor
17. júl 2025
@klementinka58

@anonym_autor ved tami vam cisla pasu netreba viza su len nalepka... ktoru ti nalepia miestni egyptania po prilete pred colnou kontrolou budu mat stanok s nazvom ck a tam vam nalepia..uplna pohoda

@klementinka58 ale niesu k tomu žiadne informácie

klementinka58
17. júl 2025
@anonym_autor

@klementinka58 ale niesu k tomu žiadne informácie

@anonym_autor ake informacie potrebujes, pokyny ti ck posle tyzden pred odletom....

katty123456
17. júl 2025

@vladuska20 nezabudni že z tuniska sa diináre nesmú vyvážať tak sa snažte pominat pred odchodom

katarinaba
17. júl 2025
@klementinka58

@anonym_autor ake informacie potrebujes, pokyny ti ck posle tyzden pred odletom....

@klementinka58
@autor
ale pozor, viza nie su samozrejmostou. Je mozne si ich kupit v cestovke (spravidla su drahsie) alebo si ich kupujete sami priamo na letisku v Egypte, bud eur, alebo v usd. Takze ziadne take, ze ti ich nalepia na stanku CK. Tak to urobia len ked si si ich kupila so zajazdom.
Teraz si zober zlmuvu a tam si pozri, co si vsetko platila. Viza tak ako poistenie su volitelna cast zajazdu.
Ak viza kupene nemas, tak po prilete pojdes k stanku s nazvom BANK a tam si viza kupis, tam ti ich nalepia do pasu a potom ides na kontrolu, uz nemusis k stanku cestovky. Delegati cestoviek ti daju informacie az ked vyjdes z letiska (o autobuse, o schodzke na hoteli, o destinacii). Info pred odletom ti posle cestovka tyuden pred odletom, mozno skor.
Prezijete v pohode s eurami.
A nie som si ista, ale mari sa mi, ze pokial tvoj zajazd zacina napr. 28.7. o 23:45 (odlet) tak izba by mala byt k dispozicii este v tento den od 14tej. Cize ak priletite 29.7. o 3:00, tak izbu by ste mali mat hned. Ak by ste leteli 28.7. o 00:15, tak v ten isty den narok na izbu je od 14tej. Al to sa radsej opytat v cestovke, cez ktoru mas zajazd organizovany, ni v Invia - oni su len agentura, sprostredkovatel.
Nespoliehaj sa na peniaze v pase, uz som zazila total plny hotel, dodrziavali casy na minutu presne, ani last check outy neboli k dispozicii, lebo izby potrebovali.

slavomira236
17. júl 2025

@anonym_autor aj kartou zaplatis po obchodoch mormalne

slavomira236
17. júl 2025
@anonym_5e9c21

@anonym_5e9c21 ja nekupujem viza cez cestovky maco? Ked kupim sama stoja 25 dolarov alebo 23 eur . Cestovka pyta 32/33 eur

vladuska20
17. júl 2025
@katty123456

@vladuska20 nezabudni že z tuniska sa diináre nesmú vyvážať tak sa snažte pominat pred odchodom

@katty123456 este sme nic nemenili,vsetko v eurach platime.

anonym_5e9c21
17. júl 2025
@slavomira236

@anonym_5e9c21 ja nekupujem viza cez cestovky maco? Ked kupim sama stoja 25 dolarov alebo 23 eur . Cestovka pyta 32/33 eur

@slavomira236 pri 5000 eurovom zajazde to je snad jedno, hlavne nemusiet nic riesit

anonym_a65e98
17. júl 2025

@anonym_autor ja odporucam kartou kde sa da a egyptske libry vylety s eurami

slavomira236
17. júl 2025
@anonym_5e9c21

@slavomira236 pri 5000 eurovom zajazde to je snad jedno, hlavne nemusiet nic riesit

@anonym_5e9c21 ja som sa vybavila sama v tom stanku bank skor ako ti co mali kupene cez cestovku. A to som bola prvy krat egypt sama s 2 ma detmi. S tim vizom kupit tam starosti niesu 2 minuty mi to trvalo
Ako vies ze ide za 5000 eura na zajazd? Znama bola koniec juna za 1400 pte 2 doslelych a dieta napriklad

hellwant
18. júl 2025
@andaluzia12

Nemenili sme si.. pri tomto kurze sa ti to ani neoplatí …

@andaluzia12 ona nemeni dolare na eura. Opacne. Praveze sa to oplati. Ak bude nechavat baksis 1 ci 2 dolare, da menej v prepocte ako keby davala 1 ci 2 eura predsa logicky.Nie je to vela, ale ak jej ide o peniaze, tak ak das za den cca 10 dolarov v sprepitnom po 1 dolarovkach, usetris 1.4 eura ako keby si dala 10 eur v 1 či 2 eurovkach🙂 Ak jej urobia kurz 1 k 1 pri platbach za vylety, strati este viac ako ked si zmeni. A oni jej iste daju horsi kurz pri platbe za sluzby ako v zmenarni. Ale ako vravim nie je to vela, ale je to uz viditelnejsie ako ked bol dolar silnejsi.

yanabella
18. júl 2025
@klementinka58

@klementinka58 ja som nikdy nedavala do pasu eura. Ked sa nam izba nepacila tak sme to proste povedali a ukazali nam dalsie 3 na vyber a vybrali sme si. Ale v kaviarni, restike alebo ak nam niekto nosi batozinu tak sprepitne davame. To je asi skor take slovenske pravidlo ze mas dat do pasu peniaze ale v skutocnosti vobec nemusis.

klementinka58
18. júl 2025
@yanabella

@klementinka58 ja som nikdy nedavala do pasu eura. Ked sa nam izba nepacila tak sme to proste povedali a ukazali nam dalsie 3 na vyber a vybrali sme si. Ale v kaviarni, restike alebo ak nam niekto nosi batozinu tak sprepitne davame. To je asi skor take slovenske pravidlo ze mas dat do pasu peniaze ale v skutocnosti vobec nemusis.

@yanabella slovaci co nedali peniaze boli ubytovani o druhej poobede je to na kazdeho zvazeni a to mam pocestovane naozaj dost ale v tychto arabskych statoch to zabera..inde nedavam

katulienkax
18. júl 2025
@slavomira236

@slavomira236 viza nestoja 23 eur ale platili sme teraz na letisku priamo egyptanom 117 eur za 4 osoby. A dolare za viza vobec nechceli hoci sme mali. Za viza brali len eura. Inde za vylety beru aj dolarr ale preratavaju, takze narok iz dolarr nebudem brt vobec, lebo sa to moc neoplati, maximalne na sperpitne

slavomira236
18. júl 2025
@katulienkax

@slavomira236 viza nestoja 23 eur ale platili sme teraz na letisku priamo egyptanom 117 eur za 4 osoby. A dolare za viza vobec nechceli hoci sme mali. Za viza brali len eura. Inde za vylety beru aj dolarr ale preratavaju, takze narok iz dolarr nebudem brt vobec, lebo sa to moc neoplati, maximalne na sperpitne

@katulienkax napisala som priblizne podla kurzu..23-23,50 vzdy nestoja rovnako. Ja pisem o stanku Bank tam beru normalne dolare 25 alebo zaplatis v eurach podla kurzu

Strana
z2