icon

Krásna exotika pre 2,5 ročné dieťa

sanny2993
20. máj 2022

Ahojte. Poraďte z vašich skúsenosti ktorá pekna destinacia sa vam osvedčila na miesto dovolenky s 2,5 rocnym dietatkom. Podmienkou je let max 4 hodiny a žiadne povinne očkovania (malaria atď).

Strana
z2
laurita285
20. máj 2022

Kanáre sú exotika ako vyšitá, klokany, papagáje obrovské, super top azúrová voda 😀 😀

jasminkaj
20. máj 2022

@sanny2993 boli sme na Kanárskych ostrovoch viackrát (let trvá 4,5-5 hodín). Neviem prečo baby vyššie píšu, že to nie je pre deti.. Naopak, napríklad Tenerife úplne ideálne 🙂 Odporúčam mesto na severe Puerto de la Cruz.. v centre mesta sú "bazény" so slanou morskou vodou Lago de Martinaez, deti si to iste užijú.. Veterno proste pri mori býva, s tým nič nenarobíš, ale teploty sú tak vysoké, že vietor je skôr plusom 🙏 A napríklad taký Loro Parque (niečo ako ZOO, ale naozaj špičková), Jungle Park alebo vodný svet Siam Park budú pre deti nezabudnuteľné ❤

sanny2993
autor
20. máj 2022

@jasminkaj viešco ja uz tuto diskusiu citam len ockom lebo sa mi potvrdilo aj v tejto diskusii aj na celom koňovi ze 80% zien na konovi su len vybite sliepky ktore potrebuju ludi urazat, dokazovat si, podpichovat a vysmievat sa, najlepsie anonymne.

sanny2993
autor
20. máj 2022

@jasminkaj ale screen tvojej spravy si spravím a budem sa inšpirovať 🥰 za mňa su Kabarske ostrovi pekne EXOTICKÉ miesto.

jasminkaj
20. máj 2022

@sanny2993 super, skvelá voľba, teším sa.. Ak sa rozhodneš pre Tenerife, napíš mi súkromnú správu, pošlem ti viac info aj fotky 😉 Pekný deň

sanny2993
autor
20. máj 2022

@jasminkaj pisem 🙂🙂🙂

jaja20
20. máj 2022

Exotika sú podľa mňa Kapverdy,ale let z BA trvá cca 6-7 hodín.

lucik194
20. máj 2022

@bluka2 kanarske uz davno neplatia tie ceny..... ceny ako vsade inde v spanielsku

kris_tin257
20. máj 2022

V rámci času čo píšeš sme sa akurát vrátili z Egypta - Hurghada, máme 2,5 ročného syna a pre nás najhoršia dovolenka. Pred mesiacom sme boli v Dubaji to bol úplný opak Egypta tam sa určite ešte vrátim, služby hotel prostredie stokrát lepšie ako Egypt. Do Dubaja sa dlhšie letí ale zo skúseností určite lepšie ako Egypt 😊

sanny2993
autor
21. máj 2022

@kris_tin257 a v Dubaji človek tu exotiku aj najde? Nieke to skôr futuristicke moderne mesto? Čo pekne sa da v okoli obzrieť? 🙂🙂 Pripadne kde ste presne byvali a ako ste travili dni? 😍😅

lavender273
21. máj 2022

Ja len k nazvu ze 'krasna exotika pre 2.5r dieta' tak ja neviem ako tvoje ale moja bola stastna aj na balkone s hadicou a lavorom. 2.5r dietatu to tak moze byt jedno ci exotika alebo neexotika, ci?
A poradit ti neviem do 4h letu, jedine Fiji ale to je viac ako 4h letu. 🤔

bluka2
21. máj 2022

@lucik194 ok, tak môže byť, nemám úplne najnovšie info

bluka2
21. máj 2022

@kris_tin257 v Dubaji pred pár dňami veru nebolo najlepšie na svete, kvalita vzduchu najhoršia na svete, nebezpečna... US AQI nad 500, hazardous...
A čo bolo teda zle v Egypte?

bluka2
21. máj 2022

Podľa mňa nič horšie pre malé dieťa, ktorému sa vyvíjajú pľúca

sanny2993
autor
21. máj 2022

@lavender273 😄😄 no dobre je to skrytý názov pre misiu rodičia si chcú dopriať ale beru aj dieťatko 😅😅😅🥰

huginko
21. máj 2022

@sanny2993 kanarske ostrovy exotikou rozhodne nie su

kris_tin257
21. máj 2022

@bluka2 ok každopádne teraz už ani nie je vhodná teplota ani v Dubaji a už ani v Egypte pre malé dieťa, tých 38 stupňov čo sme teraz mali v hurghade už bolo viac ako dosť čiže tieto destinácie by som už aj tak odložila až na jeseň/zimu 😊 teraz jun-september radšej európske destinácie aj tam bude dosť teplo.
Fu Egypt okrem faraonovej pomsty ktorá muža na tri dni odpálila, egyptská mentalita teda nie je nič pre nás, more sme videli až o 16tej popoludní a z hotela sa nedalo ani pohnúť ani na vedľajšiu pláž nás nepustili. Bazény studené wifi žiadna a to sme boli v 5* hoteli

kris_tin257
21. máj 2022

@sanny2993 my sme bývali v Riu Dubai je to umelo vytvorený ostrov kde sú len dva hotely, dá sa tam veľa vidieť samozrejme s malým sme boli v Dubai Mall v obrovskom akváriu to sa mu veľmi páčilo doteraz hovorí o zubatych žralokoch a rybkach 😊 po meste sme nechodili v Dubaji sme boli ešte ako slobodní na poznavackach čiže to máme pochodene malého by sme tým netrápili, akurát keď spal sme si sadli k Dubai fountain na kávu. Boli sme pozrieť na expe doobeda si tam Maly pobehal cez obed spal to sme si pobehali my a zas poobede si pobehal on rôzne detské aktivity 😊 boli sme pozrieť ťavy a arabský večer to ešte boli ako tak prijateľné teploty. Je tam čo robiť závisí čo chcete vidieť, v Dubai Mall sme boli ešte v detskej sekcii v zrkadlovom bludisku napríklad alebo v obchode kde bola Marvel sekcia to sa mu páčilo

oliverceky
21. máj 2022

@kris_tin257 čo bolo na arabskom večeri?

kris_tin257
21. máj 2022

@oliverceky sedelo sa na kobercoch vankúšoch malý ležal pri nás bolo nejaké pohostenie a v stredu bolo menšie pódium kde tancovali ich tance a robili show

oliverceky
21. máj 2022

@kris_tin257 kde ste si to zabezpečili/ kúpili?

missdiva
21. máj 2022

@oliverceky na to vazne nechodte, viete zazit krajsie autentickejsie veci v dubaji. My sme ten arabsky vecer mali sucastou jazdenia jeepmi po pusti a navstevy tavej farmy ako veceru v pusti. k tomuto to bolo fajn ale iba na to samotne by som nesla aj ked sa to asi da, bolo to take umele-turisticke, ako animacny program.

missdiva
21. máj 2022

@kris_tin257 a myslim, ze tie teploty su individualne. My sme boli viackrat v uae v lete a bolo to vpohode, jasne bolo teplo ale aj tak sme boli vacsinu casu v aquaparkoch alebo v bazene. S klobukom a slapkami, idealne trickom vo vode uplne zvladnutelne.
Ale beriem, ze kazdy ma iny stupen tolerancie tepla.

yoxinka
21. máj 2022

@sanny2993
Kanáske ostrovy sú 5,5 hodiny (Tenerife, Lanzarote). Neviem, ako si ty predstavuješ exotiku, ale kanáre sú veterné a obklopené studeným oceánom. Boli sme, je to tam nádhera a radi sa vraciame, ale rozhodne by som to neoznačila za nejakú mega exotiku. Pre mňa je exotika pacifik, Maledivy a podobne 🙂

kris_tin257
22. máj 2022

@oliverceky na hoteli sú knihy od rôznych CK s ponukanymi výletmi prešli sme si ich a po dohode s daným delegátom sme išli na to cez tui reisen, my sme si ten výlet trochu upravili pôvodne sa malo chodiť na jeepoch (uz sme tak boli a z hľadiska bezpečnosti to nie je úplne ok pre malé dieťa, oni to robia zážitkovo adrenalinovo) a ešte niečo tam malo byť neviem my sme sa dohodli že nás doviezli priamo tam kde mal byť ten arabský večer tam boli aj ťavy malý pokukal ťavy a potom mu ti domáci tam ukazovali v stanoch a pristreskoch kopec veci, skúšali mu šatky na hlavu ukazovali mu ako robia so svojimi nástrojmi a podobne malý sa prehral kým prišli ostatní a potom už bola večera a program

sanny2993
autor
22. máj 2022

@yoxinka hladam prístupnú exotiku kvôli drobcovi, v najbližších rokoch sa chystáme do Dominikanskej do Punta Cany ale to s 2 rocnym naozaj nedame 🙂 takže zatiaľ nejaké alternativy

yoxinka
22. máj 2022

@sanny2993
Tak ako Tenerife je nádherný ostrov a je tam na malom kúštičku zeme všetko. More, hory, mesačnú krajinu … My sme ho prechodili krížom krážom, vyšľapali sme s mužom na Pico del Teide, boli sme v Loro Parku (zvieratká), Siam parku (aquapark), autom sme ho pobehali zhora dole/zľava doprava a je tam fakt super! Len tvoja podmienka bola do 4hodín a Kanáre nie sú do 4hodín a ani nejaká mega exotika to nie je. Ale inak, veľmi odporúčam! 😉

Strana
z2