Kréta 2015
Ahojte cestovatelky 🙂
po intenzivnom dumani, preluskani snad vsetkych recenzii sveta som sa rozhodla (muzik to nechal vylucne na mne), ze v lete 2015 vyrazime na Kretu. Nikdy sme tu neboli. Boli sme na Rhodose v Lindos Princess kde bolo uzasne a bola to asi nasa naj dovolenka 🙂 mame tri deticky, cize cela dovca je orientovana najma na ne. Minuly rok to bolo Turecko, uzasne sluzby, hotel, plaz avsak ja chcem aj vidiet krajinu, precestovat autom zakutia 🙂 myslim, ze na Krete je vela toho co sa da vidiet.
prosim radte - my budeme byvat v hoteli Mikri Poli (bol niekto???? ), juhozapad. Co si nenechat ujst? Dobre som vybrala destinaciu?
Z toho co citam je jasne, ze pojdeme na vylet lodou na ostrov Chrissi a nenechame si ujst plaz Elafonisi 😵
@yidaky samozrejme Kreta, nas tohtorocny ciel ;).
Baby,ktoré ste sčítané alebo cestujete, viete mi povedať, či sú na Krete oblasti bez vĺn? V CK mi tvrdia,že majubaj take hotely ,no neviem ,či to nieje len mar.ťah.Nerada by som počúvala 2,5 ročnú dcerku ako plzce ,že sa nemôže kúpiť.... Ďakujem.
@sara2830 Vzdy to mas rusku ruletu, bez vln ti nezaruci na Krete nikto nic. Aj ked ti tu niektore napisu ze vtedy som bola tak a tam a nefukalo, tebe to neda prakticky nic, moze aj nemusi to tak vyjst aj vam. Je vsak pomerne vleka sanca ze pocasie bude dobre a vlny nebudu, ale akekolvek miesto je mozne ze skatka tade bude fukat vietor, ktoreho smer sa zvykne menit. A nikto nevie ci vam padne veterny den/dni ci taky tyzden ked vietor bude slaby.
Keby ste mali prenajate auto, mali by ste slobodu v tom, ze pri vasom ubytku nahodou fuka, prejdete si na naprotivnu stranu napr. po sirke alebo kraj ostrova (podla toho blizsie ktoreho by ste boli) a vzdy sa takto mobilne da najist miesto inak natocene moru nez tam kde ste ubytovani a tam fukat nebude.
Vrátili ste sa už tento rok niekto z Kréty ? Carolina Mare ?
My sme prave na Krete, hotel Lyttos Beach, odporucam vsetkymi desiatimi 😊😊. Krasny hotel, uzasna strava, nadherne prostredie, vsade zahrady, palmy, oleandre, kaktusy...bazeny s tobganmi a detske bazeny s atrakciami 😊. Pri mori troska fuka ale je to prijemne a su vlny 😊. Vyhoda ci nevyhoda je, ze je tu 99% cudzincov, asi sa na SK tento hotel nepredava. Kazdu minutu tessne nad hlavami pristavaju lietadla, nevadi hluk, skor je to ako zaujimavost 😊😊. Cena je sice vyssia ale oplati sa😊😊
@summerlili vy kedy letite?
@nemezys na konci jula v stredu, myslim,ze je to 27.7.. Preco?
@summerlili iba tak ze kto bude mat skor info🙂 my ideme 9.7.
@nemezys tak v takom prípade, po návrate poprosím o podrobné info.
Najmä ma zaujíma, keď sú to 4*, ako je to s vodou na pitie ráno do 10.00 keď neviem ako je to s AL. A výlety a pláž a izby. VŠETKO, prosím. 🙂
@nemezys Ahoj, prosím, ak ste už doma, napíšeš info ohľadom Carolina Mare na Kréte ?
Pláž, obuv do vody, výlety (najmä s Hydrotourom) a tak 🙂 .
ĎAKUJEM MOC 😉 !
@summerlili ahoj plaz super aj kamene na brehu aj piesok pre deti super na chytanie rybiciek a krabov.obuv do mora je lepsie su tam obcas kamene na dne.v zatoke na lavo sa lepsie kupe.na vylete sme boli sami nue cez cestovku tue su drahe.jedlo vyborne vsetko vyborne
@nemezys topánky do vody ste kupovali priamo v hoteli ? Nechce sa mi to teraz zháňať tu doma brať ich odtiaľto.
Ak môžem vedieť, kde ste boli na výlete ? A auto ste si odkiaľ brali ?
ĎAKUJEM !
@summerlili zober si ich urcite to bude lacnejsie. Auyo sme mali oproti hotela z pozicovne bolo to lacnejsie ako v hoteli.na vylete sme boli iba v aquariu a dinoparku
ahojte maminky,prosim Vas nebol z Vas niekto na Krete,hotel Dessole Dolphin Bay? My ideme po 7.rokoch dovoleniek stravenych v Turecku, prvy krat do Grecka...dost nas strasia,ze nebudeme spokojni,lebo Turecko nasadilo vysoku latku a bla bla bla...prosim,napiste mi Vase pocity..plus bola by som vdacna za info,ci v blizkosti hotela najdem nejaky obchodik ,kde kupim detske vyzivy pre najmladsiu dcerku...vopred velmi krasne dakujem za pripadne odpovede
@adriana84 ahoj 🙂 my ideme tiež do toho hotela 20.8., neviem ake to tam je, ale už viackrát sme boli v hoteloch siete Dessole a boli sme vždy spokojní, takže snáď to tak bude aj tentokrát. Pláž je blízko, to je super, vraj je pekná, ale v mori sú vraj väčšie vlny, strava je vraj vynikajúca, ale o tom nepochybujem 🙂 a čo sa týka obchodíkov, tak neviem ako je to v hoteli, ale viem, že blízko je mestečko Ammoudara, to je v podstate skoro v centre mestečka (aspoň to tak píšu), takže sa tam úplne v pohode dostaneš aj peši a tam 100% obchody sú...či už so suvenírmi, s oblečením, potraviny, lekáreň...asi toľko, viac Ti neviem poradiť, keďže ani ja som tam ešte nebola
My ideme zo Sliača 🙂
Rozmyslam nad Kretou alebo Mallorca chceme vycestovat uz v sobotu ale stale sa neviem rozhodnut.Chcelo by to rusnejsiu cast ale bez utecencov 😄😉
Ahojte, pred pár dňami sme sa vrátili z Kréty. Boli sme v Adelianos Kampos, hotel Katrin beach. celkovo hodnotím dovolenku na výbornú. hotel ponúka jednoduché ubytovanie, ale všetko je čisté. každý druhý deň nám menili ručníky a posteľné prádlo. strava bola veľmi chutná, výber slabší ako v 4* hoteloch, no nám úplne postačovala, syn ktorý je prieberčivý jedol aj za dvoch 😀 hotel je priamo pri pláži čo bolo super. pláž je piesková, no pri vstupe do vody miestami drobné kamienky, miestami aj väčšie, takže treba obuv do vody. 3 dni sme mali veľké vlny, nedalo sa kúpať, čas sme využili na výlety, ktorých je nespočetné množstvo. stredisko má veľa reštaurácií, obchodíkov, 2 minigolfy, takže o zábavu bolo postarané. stredisko sa nachádza cca 5km od mestečka Rethymno. Dá sa do mesta dostať miestnym autobusom, cena lístku je 1,60 eur. Ceny sú len o niečo vyššie ako u nás. napríklad Gyros stál 2,50 eur, ceny jedál v reštauráciách v rozpätí cca 6-10 eur . mnohé diskutujete o utečencoch, tých som tam vôbec nevidela.

@yidaky Ahoj .....rozhodla som sa pre Rodos Calypso beach jE 12km od letika a chcelA som nieco blizko.....uvidím ☺ v blizkosti je aquapark,luna park tak dúfam, že nesklame ☺