icon

Kréta 2015

lavyrle
10. dec 2014

Ahojte cestovatelky 🙂
po intenzivnom dumani, preluskani snad vsetkych recenzii sveta som sa rozhodla (muzik to nechal vylucne na mne), ze v lete 2015 vyrazime na Kretu. Nikdy sme tu neboli. Boli sme na Rhodose v Lindos Princess kde bolo uzasne a bola to asi nasa naj dovolenka 🙂 mame tri deticky, cize cela dovca je orientovana najma na ne. Minuly rok to bolo Turecko, uzasne sluzby, hotel, plaz avsak ja chcem aj vidiet krajinu, precestovat autom zakutia 🙂 myslim, ze na Krete je vela toho co sa da vidiet.
prosim radte - my budeme byvat v hoteli Mikri Poli (bol niekto???? ), juhozapad. Co si nenechat ujst? Dobre som vybrala destinaciu?
Z toho co citam je jasne, ze pojdeme na vylet lodou na ostrov Chrissi a nenechame si ujst plaz Elafonisi 😵

Strana
z8
giugia
31. máj 2016

@yidaky Ahoj .....rozhodla som sa pre Rodos Calypso beach jE 12km od letika a chcelA som nieco blizko.....uvidím ☺ v blizkosti je aquapark,luna park tak dúfam, že nesklame ☺

summerlili
31. máj 2016

@yidaky samozrejme Kreta, nas tohtorocny ciel ;).

sara2830
3. jún 2016

Baby,ktoré ste sčítané alebo cestujete, viete mi povedať, či sú na Krete oblasti bez vĺn? V CK mi tvrdia,že majubaj take hotely ,no neviem ,či to nieje len mar.ťah.Nerada by som počúvala 2,5 ročnú dcerku ako plzce ,že sa nemôže kúpiť.... Ďakujem.

horana
3. jún 2016

@sara2830 Vzdy to mas rusku ruletu, bez vln ti nezaruci na Krete nikto nic. Aj ked ti tu niektore napisu ze vtedy som bola tak a tam a nefukalo, tebe to neda prakticky nic, moze aj nemusi to tak vyjst aj vam. Je vsak pomerne vleka sanca ze pocasie bude dobre a vlny nebudu, ale akekolvek miesto je mozne ze skatka tade bude fukat vietor, ktoreho smer sa zvykne menit. A nikto nevie ci vam padne veterny den/dni ci taky tyzden ked vietor bude slaby.
Keby ste mali prenajate auto, mali by ste slobodu v tom, ze pri vasom ubytku nahodou fuka, prejdete si na naprotivnu stranu napr. po sirke alebo kraj ostrova (podla toho blizsie ktoreho by ste boli) a vzdy sa takto mobilne da najist miesto inak natocene moru nez tam kde ste ubytovani a tam fukat nebude.

sara2830
3. jún 2016

@horana my práve nemôžeme jazdiť auto,mala mi od 3 mes.place v aute preto chodime na dovolenky letecky,máme overenú Malorku,no chcela som vyskúšať niečo iné ale asi to nebudem riskovať,predsa je to aj bližšie...no ďakujem

summerlili
24. jún 2016

Vrátili ste sa už tento rok niekto z Kréty ? Carolina Mare ?

katinka69
25. jún 2016

My sme prave na Krete, hotel Lyttos Beach, odporucam vsetkymi desiatimi 😊😊. Krasny hotel, uzasna strava, nadherne prostredie, vsade zahrady, palmy, oleandre, kaktusy...bazeny s tobganmi a detske bazeny s atrakciami 😊. Pri mori troska fuka ale je to prijemne a su vlny 😊. Vyhoda ci nevyhoda je, ze je tu 99% cudzincov, asi sa na SK tento hotel nepredava. Kazdu minutu tessne nad hlavami pristavaju lietadla, nevadi hluk, skor je to ako zaujimavost 😊😊. Cena je sice vyssia ale oplati sa😊😊

nemezys
25. jún 2016

@summerlili vy kedy letite?

summerlili
25. jún 2016

@nemezys na konci jula v stredu, myslim,ze je to 27.7.. Preco?

nemezys
25. jún 2016

@summerlili iba tak ze kto bude mat skor info🙂 my ideme 9.7.

summerlili
26. jún 2016

@nemezys tak v takom prípade, po návrate poprosím o podrobné info.
Najmä ma zaujíma, keď sú to 4*, ako je to s vodou na pitie ráno do 10.00 keď neviem ako je to s AL. A výlety a pláž a izby. VŠETKO, prosím. 🙂

andys11
3. júl 2016

@katinka69 krásne fotky. My ideme do lyttos beach teraz v stredu. Mali ste prosim ta rodinnú izbu? Je to viac miestnosti, ci jedna? Dik velmi za pomoc

katinka69
3. júl 2016

@andys11 velmi ti asi nepomozem, ja som bola iba sama so synom a mali sme 2postellovu izbu, takze netusim ake su rodinne 😞...prajem krasny pobyt, je tam fakt super😉👍

andys11
4. júl 2016

@katinka69 dakujem aj tak, ze si zareagovala, teším sa tam, hádam aj odcestujeme. S deťmi nikdy nevieš.. Ale verím

summerlili
22. júl 2016

@nemezys Ahoj, prosím, ak ste už doma, napíšeš info ohľadom Carolina Mare na Kréte ?
Pláž, obuv do vody, výlety (najmä s Hydrotourom) a tak 🙂 .
ĎAKUJEM MOC 😉 !

nemezys
22. júl 2016

@summerlili ahoj plaz super aj kamene na brehu aj piesok pre deti super na chytanie rybiciek a krabov.obuv do mora je lepsie su tam obcas kamene na dne.v zatoke na lavo sa lepsie kupe.na vylete sme boli sami nue cez cestovku tue su drahe.jedlo vyborne vsetko vyborne

summerlili
22. júl 2016

@nemezys topánky do vody ste kupovali priamo v hoteli ? Nechce sa mi to teraz zháňať tu doma brať ich odtiaľto.
Ak môžem vedieť, kde ste boli na výlete ? A auto ste si odkiaľ brali ?
ĎAKUJEM !

nemezys
22. júl 2016

@summerlili zober si ich urcite to bude lacnejsie. Auyo sme mali oproti hotela z pozicovne bolo to lacnejsie ako v hoteli.na vylete sme boli iba v aquariu a dinoparku

adriana84
14. aug 2016

ahojte maminky,prosim Vas nebol z Vas niekto na Krete,hotel Dessole Dolphin Bay? My ideme po 7.rokoch dovoleniek stravenych v Turecku, prvy krat do Grecka...dost nas strasia,ze nebudeme spokojni,lebo Turecko nasadilo vysoku latku a bla bla bla...prosim,napiste mi Vase pocity..plus bola by som vdacna za info,ci v blizkosti hotela najdem nejaky obchodik ,kde kupim detske vyzivy pre najmladsiu dcerku...vopred velmi krasne dakujem za pripadne odpovede

jasmin99
15. aug 2016

@adriana84 ahoj 🙂 my ideme tiež do toho hotela 20.8., neviem ake to tam je, ale už viackrát sme boli v hoteloch siete Dessole a boli sme vždy spokojní, takže snáď to tak bude aj tentokrát. Pláž je blízko, to je super, vraj je pekná, ale v mori sú vraj väčšie vlny, strava je vraj vynikajúca, ale o tom nepochybujem 🙂 a čo sa týka obchodíkov, tak neviem ako je to v hoteli, ale viem, že blízko je mestečko Ammoudara, to je v podstate skoro v centre mestečka (aspoň to tak píšu), takže sa tam úplne v pohode dostaneš aj peši a tam 100% obchody sú...či už so suvenírmi, s oblečením, potraviny, lekáreň...asi toľko, viac Ti neviem poradiť, keďže ani ja som tam ešte nebola

jasmin99
15. aug 2016

@adriana84 vy idete kedy?

adriana84
15. aug 2016

@jasmin99 jeej dakujem krasne za infosky ♥ my ideme 24. z kosic

jasmin99
15. aug 2016

@adriana84 nie je za čo 🙂

jasmin99
16. aug 2016

My ideme zo Sliača 🙂

kacenka233
21. aug 2016

Rozmyslam nad Kretou alebo Mallorca chceme vycestovat uz v sobotu ale stale sa neviem rozhodnut.Chcelo by to rusnejsiu cast ale bez utecencov 😄😉

tyli
25. aug 2016

Ahojte, pred pár dňami sme sa vrátili z Kréty. Boli sme v Adelianos Kampos, hotel Katrin beach. celkovo hodnotím dovolenku na výbornú. hotel ponúka jednoduché ubytovanie, ale všetko je čisté. každý druhý deň nám menili ručníky a posteľné prádlo. strava bola veľmi chutná, výber slabší ako v 4* hoteloch, no nám úplne postačovala, syn ktorý je prieberčivý jedol aj za dvoch 😀 hotel je priamo pri pláži čo bolo super. pláž je piesková, no pri vstupe do vody miestami drobné kamienky, miestami aj väčšie, takže treba obuv do vody. 3 dni sme mali veľké vlny, nedalo sa kúpať, čas sme využili na výlety, ktorých je nespočetné množstvo. stredisko má veľa reštaurácií, obchodíkov, 2 minigolfy, takže o zábavu bolo postarané. stredisko sa nachádza cca 5km od mestečka Rethymno. Dá sa do mesta dostať miestnym autobusom, cena lístku je 1,60 eur. Ceny sú len o niečo vyššie ako u nás. napríklad Gyros stál 2,50 eur, ceny jedál v reštauráciách v rozpätí cca 6-10 eur . mnohé diskutujete o utečencoch, tých som tam vôbec nevidela.

Strana
z8