Lacné destinácie v Turecku
Ahojte asi blbosť pytat sa rok dopredu ale mame v plane ísť budúci rok na našu prvú dovolenku. Chceli by sme ísť do turecka. Dvaja dospelý a dve deti ( v tom čase 2 a 7 rokov).
Avšak hľadám cenovo lacnu destináciu. Do tých 2500€.
Aké casti by ste odporučili? A cestovku ? Robím si zatiaľ aspoň taký prehľad. A kedy sa najviac oplatí rezervovať niečo? Myslím tak ci bývajú v zime nejaké extra zľavy alebo tak
Viem ze cena je dosť nízka ale vraj sa dá nájsť aj v takejto kategórii.
@anonym_autor skúste Bodrum je lacnejší alebo potom ďaleko transfer - Tůrkler až ku Alanyi. Ja by som tak veľmi na hoteloch nešetrila, kľudne aj v Turecku zo stravy môžte chytiť 💩. Od Tůrkler sú kamenisté pláže, niektoré majú len móla. Za takúto cenu máte 5* hotely v oveľa vyššej úrovni v Egypte.
Boli sme v Side oblast Colakli, hotel Sůral píše, že 5* ale bol tak na 4*, hotel starsi ale pláž bola krásna. Cena pre 4 - 2 dosp 2 deti bola na 12dni do 3000. Minulý rok.
Ale už by som šla radšej do Egypta do lepšieho hotela ako Turecko za tú cenu a v horšom.
Súhlasím s komentárom vyššie.
Nie z vlastnej skúsenosti, ale zo skúsenosti kamošky, ktorej sme to hovorili ale nepočúvala nás.
Tiež mala " veľmi " obmedzený rozpočet a chcela Turecko, lebo počula že Turecko je istota kvality atď a i keď v nižšej sume.
A boli veľmi, veľmi sklamaní.
Rok na to skúsili Egypt v podobnej sume ako za Turecko ( myslím že o 100 € viac ich to vyšlo ako Turecko ) a boli nadšení.
V Egypte boli zas minulý rok, a idú aj tento rok a stále s cca rovnakým rozpočtom
Pouvažuj.
@anonym_autor skúste Bodrum je lacnejší alebo potom ďaleko transfer - Tůrkler až ku Alanyi. Ja by som tak veľmi na hoteloch nešetrila, kľudne aj v Turecku zo stravy môžte chytiť 💩. Od Tůrkler sú kamenisté pláže, niektoré majú len móla. Za takúto cenu máte 5* hotely v oveľa vyššej úrovni v Egypte.
Boli sme v Side oblast Colakli, hotel Sůral píše, že 5* ale bol tak na 4*, hotel starsi ale pláž bola krásna. Cena pre 4 - 2 dosp 2 deti bola na 12dni do 3000. Minulý rok.
Ale už by som šla radšej do Egypta do lepšieho hotela ako Turecko za tú cenu a v horšom.
@summer138 tak sračku chytíš určite skôr v Egypte, ako v Turecku
@anonym_autor no my ideme prvy krat turecko a podla mna 5*hotely to je dost drahe teda..ak chcete peknu piesocnatu plaz pre deti pozvolny vstu tak pozeraj evrenseki side
nee Bordum uz nie. Z vlastnej skusenosti neskutocny vietor v egejskom zalive, nedalo sa to vydrzat. Zapalene obe oci. Vsetko tam lietalo a vraj je to tam normalne. Chodte do Antalye a najlepsie ist v juni vtedy to mate ovela lacnejsie. Najlepsie kupovat cca november.
nee Bordum uz nie. Z vlastnej skusenosti neskutocny vietor v egejskom zalive, nedalo sa to vydrzat. Zapalene obe oci. Vsetko tam lietalo a vraj je to tam normalne. Chodte do Antalye a najlepsie ist v juni vtedy to mate ovela lacnejsie. Najlepsie kupovat cca november.
@lindayaaa Antalya je drahá, neexistuje, aby 2+2 dali do 2500 eur
@anonym_autor a ak cez cestovku skuste hydrotour. Najlepsie sa opytat priamo tam u nich aj teraz. Myslim ze vam rok dopredu vedia dat super cenu. Na jun pretoze jun sa este ako tak da . Jul je sezona to byva raz tak drahsie. Turecko je super destinacia este som nepocula nikoho ze by mal crevne problemy. Zato v Egypte vsetci. Vzdy som mala dobre skusenosti a to som narocny zakaznik. A ak chcete nieco v septembri poradila by som Cyprus. More totalne vyhriate krasny piesocek pre deti super. Minule sme boli napr v Kaya Artemis.
@anonym_autor a ak cez cestovku skuste hydrotour. Najlepsie sa opytat priamo tam u nich aj teraz. Myslim ze vam rok dopredu vedia dat super cenu. Na jun pretoze jun sa este ako tak da . Jul je sezona to byva raz tak drahsie. Turecko je super destinacia este som nepocula nikoho ze by mal crevne problemy. Zato v Egypte vsetci. Vzdy som mala dobre skusenosti a to som narocny zakaznik. A ak chcete nieco v septembri poradila by som Cyprus. More totalne vyhriate krasny piesocek pre deti super. Minule sme boli napr v Kaya Artemis.
@lindayaaa
Rok dopredu ? 🤣 si robíš srandu, že ?
A všetci v Egypte mali 💩 ?
Za 20 rokov čo tam chodím som ju ešte nemala.
@anonym_5ea90c rok dopredu? Ved v novembri ponukali do napri aspendosu na jun na osobu 600€ . Teraz ked sa pozriete v sezone tak je to 1400€ osoba
@lindayaaa teraz CK nepredávajú zájazdy na budúcu letnú sezónu a first minute nie je záruka super ceny ako to popisuješ, detto Cyprus nie je vôbec lacný
Urcite nie 7dni/6 noci. Lacnejsi budes mat klasicky 8-dnovy cez CK, lebo tam letis charterom. V Alanyi, pripadne v Bodrume by to slo, v Side pomenej. Lara a Belek urcite nie.
Za mna bez sance v takej sume v kvalitnom hoteli 🤷♀️
@summer138 ja som bol tiez v surali. Bol starsi ale podla mna super plaz vela lehatiek, ziadne tlacenice, zradlo super. Akurat taky skromnejsi program na vecer. Ale zopakoval by som. Nemam vela pochodene turecko a egypt vobec tak nemozem porovnavat moc. Ale ako taka lacnejsia dovolenka fajn
Ak sa bavime o roku 2026. Kupit letenky cez wizzair ( budapest - antalya) cena cca osoba 130€ spiatocna.
T.j cca 520€ ostava vam cca 2000€ na tyzden to zozeniete.
Ak sa bavime o roku 2026. Kupit letenky cez wizzair ( budapest - antalya) cena cca osoba 130€ spiatocna.
T.j cca 520€ ostava vam cca 2000€ na tyzden to zozeniete.
@alkoholik este si neratal transfer do hotela, to je je jedna cesta napr. do Side 60 eur, takze plus 120 a este cesta do Budapesti 2x.
@lindayaaa tak urcite sa mylis v cenach Turecka za jun a jul. Vobec nie je raz tak drahy jul, ako jun. Blbost.
@summer138 tak sračku chytíš určite skôr v Egypte, ako v Turecku
@belllinka to nie úplne pravda v Hight Class v Egypte 4200 eur luxusný Xanadu Makadi Bay s odletom Košice na 12 dní, 2 deti (obe nad 2 roky platia, 2 dosp.) V Turecku takýto hotel na 12 dni od 5500 a vyššie a to vo First Minute! 40% cena dole.
A už sa ani nejdem baviť, že sme mali zaplatenú lacnejšiu izbu a dali nám drahšiu rodinnú izbu s výhľadom na more - zadarmo. Čo v Turecku predtým nehrozilo. Ani za “všimné” v pase.
@summer138 ja som bol tiez v surali. Bol starsi ale podla mna super plaz vela lehatiek, ziadne tlacenice, zradlo super. Akurat taky skromnejsi program na vecer. Ale zopakoval by som. Nemam vela pochodene turecko a egypt vobec tak nemozem porovnavat moc. Ale ako taka lacnejsia dovolenka fajn
@anonym_5d0cbf jedlo u nás v Süral nebolo v poriadku, boli sme minulý rok - kuracie maso často nedopečené pri kosti surové, žilnaté prišlo mi to ako odpad z kurčaťa,
so stravou sa to ani len v Egypte nedalo porovnať - výber drinkov, drinky ktoré chutili ako to čo mali byť, čerstvé 100% vyštavene džúsy, kaddayif baklava koláče každý večer, vlastná pekáreň, sushi priamo pred nami robené každý večer. Žiadne nosenie osušiek - ženy nič nemôžu robiť, všetko im nosia na pláž osušky donesie, vystrie pripraví lehátka, drinky donesú priamo k bazénu a na pláž, top servis aj v upratovaní. Absolútne žiadne problémy a to som denne vypila aj 10 ľadových nápojov. Deti skúsili ľad a nič, bublinky nič, zmrzlina denne, všetko samozrejme robené varené pripravované z pitnej vody balenej. Deti si aj logli z bazéna pri potápaní a nič a sme mali 2 ročného a 4 ročného.
@anonym_5d0cbf jedlo u nás v Süral nebolo v poriadku, boli sme minulý rok - kuracie maso často nedopečené pri kosti surové, žilnaté prišlo mi to ako odpad z kurčaťa,
so stravou sa to ani len v Egypte nedalo porovnať - výber drinkov, drinky ktoré chutili ako to čo mali byť, čerstvé 100% vyštavene džúsy, kaddayif baklava koláče každý večer, vlastná pekáreň, sushi priamo pred nami robené každý večer. Žiadne nosenie osušiek - ženy nič nemôžu robiť, všetko im nosia na pláž osušky donesie, vystrie pripraví lehátka, drinky donesú priamo k bazénu a na pláž, top servis aj v upratovaní. Absolútne žiadne problémy a to som denne vypila aj 10 ľadových nápojov. Deti skúsili ľad a nič, bublinky nič, zmrzlina denne, všetko samozrejme robené varené pripravované z pitnej vody balenej. Deti si aj logli z bazéna pri potápaní a nič a sme mali 2 ročného a 4 ročného.
@summer138 tak sa tam asi pokazili v tom surali. My sme mali jedlo topkove, zakusky vsetko. Aj upratovanie bolo vzdy dokladne hmm. A kde v egypte si bola ak to nieje tajomstvo?
@lindayaaa tak urcite sa mylis v cenach Turecka za jun a jul. Vobec nie je raz tak drahy jul, ako jun. Blbost.
@oli18 je drahsi júl, od polovice júna ceny stúpajú od 150eur na osobu a júl 200eur na osobu, ceny koncom augusta opäť klesajú a v septembri idú nižšie o 150-200eur. Krásne to vždy vidíš v cenových rozpätiach first minute. A na druhej strane je problém dostať sa na Last minute s 2 a 3 deťmi. S jedným dieťaťom izbu trafíš - 2 lôžková s prístelkou, ale rodinné izby už sú zajednávané vo first minute.
Dá sa nájsť do tej ceny slušný hotel, len sa treba v tom trochu pohrabať a čítať recenzie, pozrieť videá. A samozrejme sa dá ušetriť, ak si nevyberieš hotel priamo na pláži, ale napr. v druhom či treťom rade. My tak roky chodíme a ušetríme, prípadne sme o 3,4 dni dlhšie za tú cenu, čo niekto dal za hotel 2 min od pláže. Tieto hotely majú odvoz malým busíkom (shuttle)priamo na pláž, kmitajú takto hore dole dookola a ver, že niekedy si na pláži skôr, ako kým sa pomoceš po záhrade drahého hotela. Je to bezplatná hotelová doprava, berie aj kočíky atd...
NAšla som teraz napr. takýto typ hotela cenovo výhodný a dobrý hotel, boli sme v susednom hoteli 2x, tiež nás vozili na pláž. A tento hotel je fajn, mám prečítané recenzie a na prvé Turecko je to dobrý hotel, ak nepotrebujete luxus a obrovské aquaparky.
Je to hotel Side Crown Serenity v Gundogdu, čo je ešte pred vstupom do Side,takže z letiska ste tam do 50 min. Pozerám cez TUI, lbo s nimi jazdíme a veríme tejto ck najviac. Letí sa z VIedne, tiež nie sme z BA, musíme tam dlhšie cestovať, ale stojí nám to za to. Máme na výber cez TUI aj viac odletov ako od iných ck. Najlepšie v novembri, decembri si treba zarezervovať,kým sú zlľavy, občas sú aj bonusy.
No a napr. na toto leto mi ukazuje odlet 29.7. o 18:55 a domov 5.8. o 7:00 na 7 nocí, teda o noc viac ako chceš za cenu 2 204€. Ak si vyberieš lepší odlet,tak je za doplatok, napr. + 20€ a letíte 15:45 a ďalšie variácie existujú. Napr. ja by som si vybrala let tam 15:45 a domov 12:00 no a cena je vo vašom limite + 5, teda 2504€.
Pláž je v tomto hoteli krásna, pozri do môjho profilu celkom dole mám zábery z pláže sused. hotela Terrace Elite, bez filtrov fotené.
Ak si vyberieš Turecko, tak je pravda, že v Alanyi su najlacnejšie hotely, ale tam by som nešla kvôli deťom. Je to ďaleko, budete aj 2-3h v autobuse z letiska a čo je horšie, ta pláž nie je vždy vhodná pre deti. Niekde sú skryté kamene a bývajú obrovské vlny, aj dvojmetrového chlapa to zmetie. Predvčerom som videla video, kde chlap nadával, že šetrí na dovolenku a nemôže ísť ani do mora.
Vy s deťmi potrebujete istotu a preto v tej cene len oblasti Gundogdu, Colakli, Evrenseki, Kumkoy, Side, Avsalar. A v rámci šetrenia nie tie top drahé hotely priamo na pláži. My sme boli v hoteli, ktorý stál o dosť menej, bol v druhom rade, ale hotel priamo na pláži bol roztiahnutý až k budove nášho hotela, takže z tej časti hotela chodili ľudia na pláž rovnako daleko ako my,ale za podstatne vyššiu cenu.
paci sa:
priamy let, od 1.7, all inclusive, 2+2, dobre recenzie, s transfermi, 2380eur
https://www.tui.at/pauschalreisen/suchen/angebo...

Ešte som zabudla ze na 7dni/6noci.