Lacné destinácie v Turecku
Ahojte asi blbosť pytat sa rok dopredu ale mame v plane ísť budúci rok na našu prvú dovolenku. Chceli by sme ísť do turecka. Dvaja dospelý a dve deti ( v tom čase 2 a 7 rokov).
Avšak hľadám cenovo lacnu destináciu. Do tých 2500€.
Aké casti by ste odporučili? A cestovku ? Robím si zatiaľ aspoň taký prehľad. A kedy sa najviac oplatí rezervovať niečo? Myslím tak ci bývajú v zime nejaké extra zľavy alebo tak
aj toto vyzera dobre, Side, All in, 2556 eur
https://www.tui.at/pauschalreisen/suchen/angebo...
@lianka123 3* v Turecku by som veru neriskovala…
Ludia vyberu lacne hoteli a potom nadavaju, ze do Turecka uz nikdy nepojdu…
Ja rozumiem, ze autorka ma nejaky rozpocet, ktory nepusti. Musi teda tomu prisposobit aj destinaciu potom
My sme boli v Miracle Resort minuly rok. Transfer z letiska bol cca 20 minút, takže super. Cez slovenské cestovky nás to vychádzalo 4400€ a cez nemecku stránku sme to našli za 2800 s odletom z Viedne.. Takže skus pozerať zahraničné cestovky a možno sa pošťastí 😊kupovali sme to v januári a leteli sme na konci júna.
@lianka123 3* v Turecku by som veru neriskovala…
Ludia vyberu lacne hoteli a potom nadavaju, ze do Turecka uz nikdy nepojdu…
Ja rozumiem, ze autorka ma nejaky rozpocet, ktory nepusti. Musi teda tomu prisposobit aj destinaciu potom
@anonym_f049a0 ona si pyta rady nie tvoje domienky. bola si v tom hoteli? precitaj si najorv recenzie, niekedy trojhviezdickovy hotel vie byt omnoho lepsia dovolenka ako 5* pobyt v kempinski
@anonym_f049a0 ona si pyta rady nie tvoje domienky. bola si v tom hoteli? precitaj si najorv recenzie, niekedy trojhviezdickovy hotel vie byt omnoho lepsia dovolenka ako 5* pobyt v kempinski
@lianka123 iste hlavne v Turecku… tak ako egypt, tunis ani turecko nie je destinacia, kde je rozumne navstevovat hoteli s menej ako 4*. Neviem preco si hned agresivna. To nie su moje domienky, ale postrehy ako cloveka, ktory bol v TR niekolkokrat 😉
@lianka123 a teda ja som radu dala. Nie za mna nie je rozumne riskovat 3* hoteli v turecku. Ci to nie je rada?
Dá sa nájsť do tej ceny slušný hotel, len sa treba v tom trochu pohrabať a čítať recenzie, pozrieť videá. A samozrejme sa dá ušetriť, ak si nevyberieš hotel priamo na pláži, ale napr. v druhom či treťom rade. My tak roky chodíme a ušetríme, prípadne sme o 3,4 dni dlhšie za tú cenu, čo niekto dal za hotel 2 min od pláže. Tieto hotely majú odvoz malým busíkom (shuttle)priamo na pláž, kmitajú takto hore dole dookola a ver, že niekedy si na pláži skôr, ako kým sa pomoceš po záhrade drahého hotela. Je to bezplatná hotelová doprava, berie aj kočíky atd...
NAšla som teraz napr. takýto typ hotela cenovo výhodný a dobrý hotel, boli sme v susednom hoteli 2x, tiež nás vozili na pláž. A tento hotel je fajn, mám prečítané recenzie a na prvé Turecko je to dobrý hotel, ak nepotrebujete luxus a obrovské aquaparky.
Je to hotel Side Crown Serenity v Gundogdu, čo je ešte pred vstupom do Side,takže z letiska ste tam do 50 min. Pozerám cez TUI, lbo s nimi jazdíme a veríme tejto ck najviac. Letí sa z VIedne, tiež nie sme z BA, musíme tam dlhšie cestovať, ale stojí nám to za to. Máme na výber cez TUI aj viac odletov ako od iných ck. Najlepšie v novembri, decembri si treba zarezervovať,kým sú zlľavy, občas sú aj bonusy.
No a napr. na toto leto mi ukazuje odlet 29.7. o 18:55 a domov 5.8. o 7:00 na 7 nocí, teda o noc viac ako chceš za cenu 2 204€. Ak si vyberieš lepší odlet,tak je za doplatok, napr. + 20€ a letíte 15:45 a ďalšie variácie existujú. Napr. ja by som si vybrala let tam 15:45 a domov 12:00 no a cena je vo vašom limite + 5, teda 2504€.
Pláž je v tomto hoteli krásna, pozri do môjho profilu celkom dole mám zábery z pláže sused. hotela Terrace Elite, bez filtrov fotené.
@baumka a ako to funguje ked hotel nieje priamo na plazi ale dajme tomu v tretej rade niekde. Pretoze hoteli priamo na plazi maju svoj plaz, tam svoj neaky bar kde sa da dat kava, drink... Ak ma dovezie neaky busik na plaz tak maju aj tie hotely mimo neake miesto vyhradene na plazi ,lehatka atd? Neaky maly bar? Diky
@baumka a ako to funguje ked hotel nieje priamo na plazi ale dajme tomu v tretej rade niekde. Pretoze hoteli priamo na plazi maju svoj plaz, tam svoj neaky bar kde sa da dat kava, drink... Ak ma dovezie neaky busik na plaz tak maju aj tie hotely mimo neake miesto vyhradene na plazi ,lehatka atd? Neaky maly bar? Diky
@martin8891 samozrejme, tie hotely majú svoje pláže, svoje bary, kde máš všetko, čo aj v tých "akože na pláži" hoteloch, teda aj jedlo, drinky, pivo, káva, snacky atd..., len si vyber minimálne 4hv. hotel. Lehátka máš v cene, wc a všetko. Väčšina hotelov má už v cene aj wifi na pláži. .
Aj tie drahé hotely niekedy bývajú preťaté promenádou cez ktorú prejdeš k hotelovej pláži, tak je to napr. v Evrenseki. My sme mali hotely v druhej rade, kde sme boli do 4-5 min. pešo na pláži, potom máš trošku viac vzdialené hotely, ale možno je to len 10-15 min pešo, ale tie už zvyknú ponúkať odvoz. Je to fakt pohodlné, človek spotený zo slnka, unavený z mora je dovezený priamo pred hotel, nemusí sa trepať s kočíkom, osuškami, kýblikmi a plačúcimi deťmi pešo, deti tieto busíky milujú.
@martin8891 samozrejme, tie hotely majú svoje pláže, svoje bary, kde máš všetko, čo aj v tých "akože na pláži" hoteloch, teda aj jedlo, drinky, pivo, káva, snacky atd..., len si vyber minimálne 4hv. hotel. Lehátka máš v cene, wc a všetko. Väčšina hotelov má už v cene aj wifi na pláži. .
Aj tie drahé hotely niekedy bývajú preťaté promenádou cez ktorú prejdeš k hotelovej pláži, tak je to napr. v Evrenseki. My sme mali hotely v druhej rade, kde sme boli do 4-5 min. pešo na pláži, potom máš trošku viac vzdialené hotely, ale možno je to len 10-15 min pešo, ale tie už zvyknú ponúkať odvoz. Je to fakt pohodlné, človek spotený zo slnka, unavený z mora je dovezený priamo pred hotel, nemusí sa trepať s kočíkom, osuškami, kýblikmi a plačúcimi deťmi pešo, deti tieto busíky milujú.
@baumka oki, dakujem za odpoved
@anonym_autor v takej cene sa dá slušná 4* v termíne okolo 10.6., čo by som vzhľadom na nízky vek detí aj doporučovaná. Najlepší výber hotelov v dobrej kvalite ma jednoznačne TUI
Ak si vyberieš Turecko, tak je pravda, že v Alanyi su najlacnejšie hotely, ale tam by som nešla kvôli deťom. Je to ďaleko, budete aj 2-3h v autobuse z letiska a čo je horšie, ta pláž nie je vždy vhodná pre deti. Niekde sú skryté kamene a bývajú obrovské vlny, aj dvojmetrového chlapa to zmetie. Predvčerom som videla video, kde chlap nadával, že šetrí na dovolenku a nemôže ísť ani do mora.
Vy s deťmi potrebujete istotu a preto v tej cene len oblasti Gundogdu, Colakli, Evrenseki, Kumkoy, Side, Avsalar. A v rámci šetrenia nie tie top drahé hotely priamo na pláži. My sme boli v hoteli, ktorý stál o dosť menej, bol v druhom rade, ale hotel priamo na pláži bol roztiahnutý až k budove nášho hotela, takže z tej časti hotela chodili ľudia na pláž rovnako daleko ako my,ale za podstatne vyššiu cenu.
@baumka o ktorom hoteli v 2 rade píšete?
@baumka o ktorom hoteli v 2 rade píšete?
@oliverceky my už nepotrebujeme hotely s veľkými tobogánmi pre dieťa, takže vyberám si menšie hotely. Ich je fakt dosť. Tak to bol Port Side-malý výborný hotel, dobre hodnotený, skôr nemecký. Boli sme tam 3x. Hned vedľa Royal Dragonu, na pláži sme boli pešo za 3min50´. Alebo 2x sme boli Terrace Elite- parádna pláž. Milujeme aj hotel Diamond Premium- top pláž(ale pre plavcov, lebo je tam hlbka a štrk), Alebo Side Crown Palace- 8 min. pešo, resp. sa dať odviezť, Luna Blanca, Side Premium- nádherná, top široká pláž- fakt super (5´pešo). A ešte je kopec tých hotelov. Side Royal Palace alebo Side Royal Style atď...Tam všade je pozvoľný vstup a jemný piesok.
@anonym_autor aspoň sa ozvi, napíš aspoň dík alebo Ď, na dvoch stranách ti tu radíme. 🙄
@anonym_autor mozno Fun & sun smart hane sun by ste sa zmestili - nam tam bolo super, boli sme cez fischer
@anonym_autor aspoň sa ozvi, napíš aspoň dík alebo Ď, na dvoch stranách ti tu radíme. 🙄
@baumka vieš čo vôbec som tu nebola. Až dnes večer sa kuknem na odpovede. Nie je všetko tak ako vyzerá. Viem podakovat
Ďakujem za všetky rady. Nakoniec som pozerala aj ten egypt a asi sa mi páči aj viac. Napríklad v Hurghade je blízko aj letisko ako kde cca 7km. Co je s malými deťmi asi naozaj výhoda.
Tak pravdepodobne naša cesta povedie práve tam. Nasla som aj fajn hotel s dobrými recenziami. Samozrejme je to skoro pozerať ale chcela som vedieť ako aký je výber a ako sa hýbu ceny.
A už uvidíme na jesen-zimu ake budú ponuky a za koľko

aj toto vyzera dobre, Side, All in, 2556 eur
https://www.tui.at/pauschalreisen/suchen/angebo...