Lekár - pohotovosť v Chorvátsku
Ma niekto skúsenosť platí sa tam za vyšetrenie na pohotovosti? Koľko asi cca 10€ ako u nás? Či to potom cestovné poistenie prepláca či ako? Vôbec neviem
Cez europsku kartu poistenca mas aj v cudzine bezplatne vsetky ukony, ktore su hradene z verejneho zdravotnicstva danej krajiny. Vsetko ostatne platis v hotovosti a po navrate si to das preplatit. Ale ak mas cestovne poistenie, tak volaj na podporu, tam ti vsetko vysvetlia
@viestta čiže ako u nás? Napr ak dieťa ochote ..teplota,kašeľ tak vyšetria ,crp tak ako u nás ? S tou kartickou
nie ako u nas, ako v Chorvatsku
@viestta podobne🤣
Vysetria ako u nas, ale co z toho je platene z europskeho poistenia neviem. Teraz neviem ci si sa pytala co vysetria alebo co budes platit a co nie
Odkedy sa u nás platí na pohotovosti 10€? Pokiaľ viem, tak sa platí 2€.
ahoj, ak chces tak mi posli to cestovne poistenie a ti poviem, ze co a ako.. aj co to zahrnuje, pretoze nie vsetko zahrna europska karticka poistenca
to co ti nekryje karticka mala by si mat v komercnom cestovnom poisteni
@zuzka1117 u nás 10€ v Ke
@patka06 tak my vždy platime10€ áno predtým bolo 2€ a aj vtedy 10€ keď mali dieťa silnú alergickú reakciu na ryby čo sa chceli nechať na pozorovanie
Pohotovost alebo centralny pijem v nemocnici? Naposledy sme boli na Narodnej triede a platili sme 2€
Záleží asi aj od prevádzkovateľa pohotovosti - štandardný poplatok je 2 Eurá, ale môže pýtať aj tých 10 ak to má v cenníku.
Už viem urgent10€ pohotovosť 2€ sa plati
My sme minulý rok utekali v Chorvátsku na pohotovosť lebo syn si rozbil lakeť, bolo treba zasivat. Nezaujímalo ich nič či máme volake poistenie, všetko sme tam museli zaplatiť v hotovosti lekárovi na ruku. Dostali sme doklad o zaplatení s lekárskou správou. S týmto sme išli po návrate na Slovensko do poisťovne, kde sme mali uzavreté cestovné poistenie a všetko nám následne preplatili.
@nikpa a koľko ste platili?
Okolo 90€. Presne si už nepamätám.
V Chorvátsku sme platili 170e za vyšetrenie a predpísanie ATB. Žiadny preukaz ich nezaujímal ani cestovné poistenie. Na SK mi následne všetko preplatili v dôvere.
@jaga18 ok dik
@nikpa dik

Ak hovorime o cestovnom poisteni - Vacsinou hradis vsetko v hotovosti, blocky odkladas a po navrate das preplatit poistovni. Ak hovoris o europskej karticke, to netusim, ak treba, vsetko riesime cez cestovne poistenie.