Let lietadlom a močový katéter
Ideme na dovolenku letecky. Budem letieť prvý raz, a používam močové katétre, cievkujem sa šesť krát denne. Ideme na 8 dní, tak budem potrebovať cca s rezervou 60 cievok katétrov. Má niekto skúsenosť s lietaním a prepravou zdravotníckej pomôcky katétre? Ako to prebieha na letisku s katétrami v batožine?
neviem, ci sa to tyka aj katetrov, ale prave vcera predo mnou mala pani vsetky zdravotne pomôcky v malom prirucnom umelom kufriku (cca 40x40x30 cm) , ktory pred osobnou kontrolou pred policajtkou (no nazvime ju policajtka) otvorila, ukazala co sa tam nachadza, tie, co boli s kovovymi castami vlozili do sivych prepraviek a preniesla cez rámový detektor kovov kadial chodia ludia.
Tieto zdravotne pomôcky vôbec nesli cez ten pasovy röntgen tzv. screener.
ale mozno ma niekto inu skusenost.
A este je mozno dobre mat potvrdenie od lekara, ze to potrebujes, pre kazdy pripad.
@gab ďakujem uvidim ako to prejde
Neviem kam idete ale ucite mať dáke potvrdenie od lekára že to musíš mať pri sebe. To máš takú poistku keby náhodou.
Mám správu od lekára aj preloženú. Uvidím, či to bude OK.

neviem, ci sa to tyka aj katetrov, ale prave vcera predo mnou mala pani vsetky zdravotne pomôcky v malom prirucnom umelom kufriku (cca 40x40x30 cm) , ktory pred osobnou kontrolou pred policajtkou (no nazvime ju policajtka) otvorila, ukazala co sa tam nachadza, tie, co boli s kovovymi castami vlozili do sivych prepraviek a preniesla cez rámový detektor kovov kadial chodia ludia.
Tieto zdravotne pomôcky vôbec nesli cez ten pasovy röntgen tzv. screener.
ale mozno ma niekto inu skusenost.
A este je mozno dobre mat potvrdenie od lekara, ze to potrebujes, pre kazdy pripad.
https://www.coloplast.sk/mocovy-mechur/zivot-s-...