Let na starý pas po svadbe
Ahojte ženy, aké máte skúsenosti s letom po svadbe na starý pas? Je to vôbec možné? Mám letieť do Japonska 10 dní po svadbe a nechce sa mi robiť expresný pas a meniť údaje na letenke za poplatky cca 400 eur. Ďakujem veľmi pekne!
Oficiálne je neplatný, neoficiálne stačí keď bude sedieť meno na letenke s pasom.
Však je neplatný, prúser ako svet,ak chces letieť musíš si dať spraviť nový
Ja som si menila priezvisko bez prechylovania - ova, stary pas som mala este platny a u seba, a novy sa mi prave na Sk vyrabal, s uz novym kratkym priezviskom. Do Mexika som teda letela na stary s - ova, a aj poistenie a letenku som mala na stare priezvisko. Ci to bolo spravne a bez problemu, ak by sa nieco zomlelo-netusim....
Ani len omylom by mi to nenapadlo riešiť. Doklady sedia s menom na letenke a to, že si sa vydala nemá kto odkiaľ vedieť.
nijako sa nedá zistiť, že si vydatá, normálne cestuj a doklady si zmeníš potom
Ja som tak šla asi týždeň po svadbe ešte s dokladom na pôvodné meno,keďže letenka bola tiež ešte na meno za slobodna. Svadobnu cestu sme si kúpili ešte pred sobášom
pri (po) sobasi si nemusis menit meno... iba ak chces... takze to Japnci asi nezistia ani... 🙂
Však je neplatný, prúser ako svet,ak chces letieť musíš si dať spraviť nový
@zuzubb007 aspon netrep hluposti....
@aqariusa ja by som to neriskovala a riešiť niekde v Japonsku neplatný pás môže byť celkom prúser
@aqariusa uplne v pohode. na letisku to nemaju ako zistit. ja som ako vydata cestovala so starym pasom, az kym mu neskoncila platnost. co bolo asi 6 rokov po svadbe.
letenky uz mas kupene? ak ano, predpokladam, ze priezvisko na letenke suhlasi s tym, co je momentalne uvedene v pase. A to je najdôlezitejsie, nie cislo pasu, ale meno a priezvisko. Toto musi sediet s letenkou. Cize ak by si menila pas na nove priezvisko, musis menit aj letenku.
A ano, ja som letela na svadobnu so starym pasom, lebo sme mali dovolenku kupenu s mojim rodnym priezviskom. A na letisku to nema kto zistit, ze si vydata, pokial tam nebudes mavat sobasnym listom. 😉😅
Uplne bez problemu. Rovnake meno na letenke ako v pase. To je podstatne. A komentare co budete riesit v Japonsku? V Japonsku maju pristup do systemu v SR ze uz nieste xx ale yyy...🤣🤣🤣
Kazdy mesiac rovnake otazky...
Priezvisko aj vsetky doklady som si menila skoro rok po svadbe a nebol nijaky problem ani poplatok. Aj mimo EU na svadobnu cestu som letela normalne s povodnym pasom aj menom.
Pas musi suhlasit s menom na letenke.
Kamoska sa vydavala v sobotu, v nedelu letela na svadobnu cestu mimo EU. Novy pas by cez vikend nevybavila za nijake peniaze. Ziaden pruser ako svet sa nekonal.
Tak si nechaj aj po svadbe svoje stare meno a nic nemusis menit
letenky uz mas kupene? ak ano, predpokladam, ze priezvisko na letenke suhlasi s tym, co je momentalne uvedene v pase. A to je najdôlezitejsie, nie cislo pasu, ale meno a priezvisko. Toto musi sediet s letenkou. Cize ak by si menila pas na nove priezvisko, musis menit aj letenku.
A ano, ja som letela na svadobnu so starym pasom, lebo sme mali dovolenku kupenu s mojim rodnym priezviskom. A na letisku to nema kto zistit, ze si vydata, pokial tam nebudes mavat sobasnym listom. 😉😅
@gab na staré meno mám letenku. Ďakujem baby!
ahoj
@aqariusa máme rovnaký plán po svadbe a letíme cez Čínu (China Eastern, kde už teraz pri bookovaní letenky požadujú ID pasu). Po svadbe budem meniť aj priezvisko.
Volala som na naše ministerstvo, kde mi povedali nasledovné: pas je platný aj na pôvodné priezvisko. Celý výlet teda zrealizovať pod aktuálnym pasom s aktuálnym priezviskom. Preistotu si zober kópiu sobášneho listu. Odporúčam si takéto veci preveriť na oficiálnych úradoch 🙂

@aqariusa pas je zmenou mena neplatný. Otázka je, či to má niekto na letisku šancu zistit.