icon

Let s deťmi so spoločnoťou Ryanair

7. okt 2025

Dobrý večer, zajtra letíme Ryanairom a pár vecí mi nie je jasných tak dúfam že tu nájdem odpoveď. Máme dve deti, jedno má rok a nemá vlastné sedadlo ale môže si na palubu vziať tzv. "baby bag" (45x35x20cm). Moja prvá otázka teda znie, či je jedno aký tvar bude táto taška mať. Viem že bežná taška na palube má byť taška na NTB alebo batoh ale keďže táto baby bag má povolenú väčšiu veľkosť ako klasická podpalubná batožina, tak by sme zobrali takú obdlžníkovú tašku do posiľňovne, takú čo sa drží v ruke... je to ok ak splním tie rozmery ? Tiež ma zaujíma či môžem mať v baby bagu termosku plnú zohriatej vody na mlieko, viem že je pre dieťa dovolené brať na palubu vodu aj jedlo ale neviem či tá voda smie byť v termoske. No a potom máme druhé dieťa, to má 3 roky a k letenke má nárok na 2 vybavenia zdarma, v popise píšu kočík/cestovná postieľka/autosedačka. My jej ale chceme zobrať nosič, lebo budeme chodiť po túrach a chceme jej zobrať stupienok ku kočíku ktorý berieme mladšiemu dieťaťu, bude to ok alebo to nezapadá do tejto kategórie ? Ďakujem veľmi pekne za odpovede ❤

autor
Autor odpoveď zmazal
kwakina
7. okt 2025

@anonym_autor Co sa tyka tej tasky, tiez som mala podobnu a bolo to okay. A voda v termoske moze byt 😉. S tym ostatnym neporadim.

any_soj
7. okt 2025

@anonym_autor taška ani pre dospelého nemusí byť taška na notebook alebo batoh. Je úplne jedno, aká je to taška, kľudne aj igelitka. Len musí zapasovat do otvoru 40x30x20. Majú tam také šablóny alebo ako to nazvať na to, v tých maximálnych rozmeroch. Čokoľvek, čo sa do toho zmestí, je ok. My napríklad máme tieto tašky z decathlonu pre každého z nás už roky. Je to presne ten rozmer. Teda teraz to zväčšili v Ryanair, doteraz bolo 40x25x20, čo tašky presne spĺňali. Takže samozrejme ich môžeme mať naďalej a napchať viac 🙂.
Deti majú v Ryanair dokonca povolený aj kufrík na kolieskach, na ktorom sa dá sedieť a odrážať sa, na štýl Trunki, hoci ten má väčšie rozmery ako je povolené (aj iné značky môžu byť, tie majú zas trošku iné rozmery) - to majú vyslovene v pravidlách.
https://www.decathlon.sk/p/324098-124233-sporto...

any_soj
7. okt 2025

@anonym_autor jaj a stupienok by som normálne pridala na kočík a neriešila, proste to patrí ku kočíku. Ale tým nosičom si nie som istá, kus pochybujem. To si zavolaj ráno na infolinku.

malaopicka
8. okt 2025

Taška je jedno aká, musí spĺňať parametre. Jedlo a pitie pre dieťa môžeš mať akékoľvek a v akomkoľvek množstve, oddelené zvlášť. A môžeš zobrať pre dieťa kľudne nosič, vajce, odrazadlo, kočík, je to jedno, len musia to byť len dva kusy, nie viac.

ukgirls
8. okt 2025

ja som mala tasku na kocik .. stupienok pripevneny ku kociku a nosic v tom .. nikdo nic nepovedal... ak nemas tasku dala by som pozor aby stupienok neodpafol-oni niesu 2x opatrny s vecami ... nosic zabal aby sa pri preprave nikde nezachytil a bude ok ..

ivec16
8. okt 2025

nosic som mala normalne zaveseny na sebe a v nom dieta, na kontrole sa da dole a potom cely cas na sebe ako bundu… ziadny problem.. ostatne uz asi zotpovedane

aliziana
8. okt 2025
@ivec16

nosic som mala normalne zaveseny na sebe a v nom dieta, na kontrole sa da dole a potom cely cas na sebe ako bundu… ziadny problem.. ostatne uz asi zotpovedane

@ivec16 to bude asi turistický nosič (keď majú chodiť po túrach)

ivec16
8. okt 2025
@aliziana

@ivec16 to bude asi turistický nosič (keď majú chodiť po túrach)

@aliziana aha to ma nenapadlo… my chodime len s ergo
aj po turach.. tak to potom neviem, to je dost velka vec

autor
8. okt 2025
@kwakina

@anonym_autor Co sa tyka tej tasky, tiez som mala podobnu a bolo to okay. A voda v termoske moze byt 😉. S tym ostatnym neporadim.

@kwakina super ďakujem🙂

autor
8. okt 2025
@any_soj

@anonym_autor taška ani pre dospelého nemusí byť taška na notebook alebo batoh. Je úplne jedno, aká je to taška, kľudne aj igelitka. Len musí zapasovat do otvoru 40x30x20. Majú tam také šablóny alebo ako to nazvať na to, v tých maximálnych rozmeroch. Čokoľvek, čo sa do toho zmestí, je ok. My napríklad máme tieto tašky z decathlonu pre každého z nás už roky. Je to presne ten rozmer. Teda teraz to zväčšili v Ryanair, doteraz bolo 40x25x20, čo tašky presne spĺňali. Takže samozrejme ich môžeme mať naďalej a napchať viac 🙂.
Deti majú v Ryanair dokonca povolený aj kufrík na kolieskach, na ktorom sa dá sedieť a odrážať sa, na štýl Trunki, hoci ten má väčšie rozmery ako je povolené (aj iné značky môžu byť, tie majú zas trošku iné rozmery) - to majú vyslovene v pravidlách.
https://www.decathlon.sk/p/324098-124233-sporto...

@any_soj ďakujem, tá taška vyzerá super bola som si ju kúpiť aj pre nás ďakujem za radu 😍

autor
8. okt 2025
@malaopicka

Taška je jedno aká, musí spĺňať parametre. Jedlo a pitie pre dieťa môžeš mať akékoľvek a v akomkoľvek množstve, oddelené zvlášť. A môžeš zobrať pre dieťa kľudne nosič, vajce, odrazadlo, kočík, je to jedno, len musia to byť len dva kusy, nie viac.

@malaopicka super, ďakujem 🙂)

autor
8. okt 2025
@ivec16

@aliziana aha to ma nenapadlo… my chodime len s ergo
aj po turach.. tak to potom neviem, to je dost velka vec

@ivec16 nosič máme klasický ergo 🙂

smajliica
8. okt 2025

Nosič normálny som nosila na sebe až do lietadla a dieťa v ňom. Nosič turistický môžeš mať ako detskú batožinu, aj s tým som už letela. Všetko ok.

any_soj
8. okt 2025
@anonym_autor

@ivec16 nosič máme klasický ergo 🙂

@anonym_autor ako sa letelo? 🙂 jaaaj ergo nosič, tak to jasné, ako písali, normálne na seba na pás, kľudne aj bez dieťaťa. Prepáč, myslela som turistický s tyčkami a sedačkou... A hej, tie tašky máme radi, balíme sa do nich aj keď ideme napriklad k starkym - že každý má svoju tašku, označili sme ich nasivkami zvonku, a potom aj na návšteve si už každý vie sám vyberať zo svojho...