Let Viedeň - Paríž cez Ryanair
Pekný deň prajem,
v novembri sa chystame na predlzeny víkend do paríža s Ryanair a samozrejme to je na letisko Beuavais. Robím si starosti o cestu späť. Počula som že na tom letisku bývajú veľmi dlhé rady a bývajú tam problemy. Aké ste mali vy skúsenosti z odletom z tohto letiska? Taktiež vec je že lietadlo do viedne odlieta 8:25 a autobusy zo saint denis idu bud o 3:30 s príchodom 4:45 čo sa mi zdá skoro alebo 5:30 s príchodom 6:45 čo sa bojím aby nebolo neskoro. Poprípade ak niekto letel takto skoro ráno bolo letisko prázdnejšie ako cez deň? Rozhodujem sa aky autobus zvoliť aby nebol problem so zmeškanim ale ani sme tam nečakali 4 a viac hodin ešte ak by meškalo lietadlo. Ďakujem za každú odpoved.
Ja som letela z Beauvais, na letisku to bolo v pohode, rady boli na ten shuttle bus z Paríža. Ja som letela tiež ráno, asi 8.10,z Paríža som šla busom o 5.00. Tam išlo po sebe viac busov a rad tam bol obrovský.
Ja by som išla s príchodom 4:45 nikdy nevieš čo sa môže stať - nám sa tohto roku stala čelná zrážka na ceste na letisko našťastie všetci boli v poriadku s ľahšími zraneniami ale meškanie na letisko sme mali... nehovoriac o tom, že už nespočet ráz sa mi tiež stalo, že autobus vynechal alebo meškal a to aj z počiatočnej zastávky, pokazil sa... sú to bežné veci, ktoré treba zohľadniť, že sa môžu stať a bez toho aby som mala v zálohe jeden spoj pre každý prípad s ktorým ltt stíham nikdy nejdem... Ak by som uvažovala nad tým 6:45 už by som bola v strese... A ak máte odlet 8:25, nástup sa zvyčajne končí už o 8:00, plus cesta z autobusu cez kontrolu ku bráne tiež zaberie nejaký čas.
Z inej zastávky nejde lepší bus? My sme íšli z La Defence. Inak ja mám Letisko Beauvais rada, mne vyhovujú malé letiská. Nikdy nebol žiadny problém.
@didika022 letisko Beuavais bolo v pohode. Nie je veľke, síce sme čakali na lietadlo ale nebola to chyba letiska. Popravde tir časy autobusov som neriešila, nejak to automaticky šlo..a ano na ne sú rady ale nič strašné.
Len keď som si to doma po prichode kus preratala rovnako by ma vyšlo a ušetrila by som čas ist z letiska čo je hneď pri Pariži. To čo som ušetrila na letenke som zaplatila za ustobus 😄
Podľa mňa ti úplne v kľude stačí ísť tým busom o 5:30, smerom z mesta von tak skoro ráno nebude veľká zápcha a letisko je vcelku bezproblémové (teda ak sa niečo výnimočné nestane). Ak náhodou ideš bez podpalubnej batožiny, tak určite nepotrebuješ byť na letisku skôr ako hodinu a pol pred odletom (ja si to vyrátavam obvykle na hodinu a nikdy som nezmeškala let). Inak, lístky na ten shuttle bus sa dajú kúpiť vopred online, ja som tak kupovala na jar.
My sme šli autobusom tak, aby sme mali príchod 2 hodiny pred odletom a nakoniec sme tam čakali aj tak 4 hodiny, lebo nám meškalo lietadlo 😅😅 autobusy chodia na čas, nestalo sa mi, že by sme mali omeškaný príchod, takže sa nemusíte ničoho báť.

https://www.modrykonik.sk/group/8892/ - možno tu odpovedia