Let z Viedne v roku 2021
Viete mi niekto poradiť s akými dokumentami sa dá dnes(február 2021) cestovať zo Slovenska na Viedenské letisko a odtiaľ ďalej lietadlom? Podľa stránky rakúskeho veľvyslanectva treba mať PCR alebo antigénový test. A tu je moja otázka. To im teda bude stačiť sms správa o negatívnom antigénovom teste? Som registrovaná, čiže mám virtuálny covid pas.
A čo v prípade, keď potrebujem na letisku prespať(v tranzitnej zóne tam hotel nemá zatiaľ zákaz prevádzky)? Neviem sa dopátrať k aktuálnych informáciám a na veľvyslanectvo som sa nedovolala ☹
Negatívny pcr test kontrolujú na check ine a aj pri prílete ako človek výstupi z lietadla stoja policajti ako revízori v metre a kontrolujú znovu ten test. Na ďalší deň mi volal niekto z úradu, či mám test a aký bol jeho výsledok. Toto bolo Portugalsko, Nemecko 3 dni dozadu, ale inde to bude podobne. Bez testu si človek teraz veľmi nepocestuje... Pravidlá sa líšia, ale toto už je skoro rovnaké v EÚ
....ako je to mozne.... Ked sa vracias napriklad z Malediv a letis do Viedne... nepotrebujes test..... Ak das prehlasenie, ze len tranzitujes... a ides na SVK. Na SVK musis nastupit do karanteny...a na 5den treba PCR. / ani to ta nikto nekontroluje, ci tak urobis...je to na smiech / Je absurdne... ako mozu nastupit do lietadla ludia, ktori nemaju urobeny test... ZIADNY TEST, stravia v klimatizacii 10hodin letu a vratia sa do Viedne . A potom bez kontroly pridu na Slovensko. Akoze potom sa necudujme, ze to tak vsetko je...........
A len tak pre zaujímavosť a informáciu. Hotel na letisku vo Viedni je normálne v prevádzke pre tranzit.
@vulka dobry den, ja som pred 5dnami cestoval na viedenske letisko a na hraniciach iba chceli vidiet letenku a to je vsetko... uplne bez problem a bez nejakych dalsich otazok na pustili... vobec nepytali ani test... jedine co chceli vidiet letenku
@matejmravec Vďaka za správu. Mňa sa to týka budúci táýždeň, tak uvidím aké zmeny nastanú kvôli korone a obmedzeniach na hraniciach.
Všade potrebuješ PCR antigen je s prepáčením úplne hovno.... Ak pokiaľ nejdeš babke do vedľajšej dediny
Tak píšem správu o ceste z Bratislavy do Viedne a odtiaľ do Madridu tento týždeň.
Z Blavy autobus(3 pasažieri a šofér). Na hranici PCR ani iný test nechcel vidieť nik. Chceli len pas. Netreba formulár, ktorý nájdete na stránke Rakúskeho veľvyslanectva.
Na letisku v tranzitnom hoteli(ktorý je normálne v prevádzke - na izbe rýchlovarná kanvica a kávovar a ak chcete jedlo vám donesú do izby) nechcel PCR ani iný test vidieť nikto(len podpísať papier, že tam prenocujem a idem na letisko a odletím).
Pri vstupe do lietadla vo Viedni nechcel nikto vidieť PCR ani iný test.
Po prílete do Madridu nechcel nikto vidieť PCR ani iný test len QR kód(týkajúci sa toho, čo treba robiť v Španielsku-španielske nariadenie).
Takže tým nechcem nabádať, aby niekto cestoval bez testu, ale len popisujem ako reálne cesta prebehla a aké papiere asi budú od vás chcieť v prípade cesty.

@sarianna zalezi od leteckej spolocnosti a zaroven od statu. Ja som sa stretla s tym, ze kazdy akceptoval iba pcr test. Jedna letecka spolocnost nechcela testy, ale po pristati stat vyzadoval. Druha letecka spolocnost chcela testy pred checkinom (pcr alebo antigen)+ prihlasenie na vstup do krajiny, po pristati krajina iba pcr test. Pri prestupe jedna krajina pozadovala pcr test- kto ho nemal, musel si dat spravit a potom sup na hotel, dokedy neboli vysledky, a az tak sa dalo pokracovat v ceste (a bolo jedno, ze si mala o hodinu prestupovy let- nemas test, tak smola....)