icon

Letná dovolenka v Chorvátsku

obcansr
26. feb 2013

Ahojte žienky viem že je to možno skoro ale rada by som vedela ak chodíte na dovolenku do chorvátska kde sa vám najviac páči. Hladám nejaké super miesto pre nás. Viete niektorá odporučit 🙂)

lopieta
26. jún 2013

@audiova viac sa oplati platit kratou myto a to nielen kvoli kurzu ale aj zapcham. Minuly rok sme isli z chorvatska 3km zapcha bola pri myte kde sa plati hotovostou ked sme odbocili skor na platbu kartou presli sme bez zdrzania.

stanislavao
26. jún 2013

@obcansr ja som si oblubila tucepi. je to dole na makarskej. a co urcite neodporucam, je sever - crikvenica, selce. mne osobne sa tam nepaci. krasne je aj na istrii, rovinj, porec, pula, rabac.

stanislavao
26. jún 2013

@alenockap raz sme sa nabalili zdomu a vsetko ostalo nedotknute. a odvtedy neberieme nic. na cestu kavu a nejake pecivo. tam mate cerstve uzasne pecivo od vymyslu sveta, su tam supermarkety, ako u nas lidl, tesco, kde si kupite vsetko, co aj tu. ceny su podla mna porovnatelne. jedlo v restike vychadza drahsie, ako u nas, ale to sa neda ist okolo tych voni a jest potom pasteku z domu. cize moja rada znie, neberte si nic. len minimum, co zjete po ceste.

matkalepisova
26. jún 2013

jednoznačne Maraska Riviera je síce ďalej ale oplatí sa tam ísť
krásny prístav, krásne more, krásne prostredie ubytovanie samozrejme len s klímou. Ceny majú od 8€ až po ... podľa toho aký veľký luxus chceš. Zabavia sa dospelý aj deti 🙂

audiova
26. jún 2013

@lopieta díki.tak skúsime kartu 🙂

obcansr
autor
26. jún 2013

@audiova ale aj preto sa oplatí platit kartou lebo ked davate eura vždy vas okašlu , lepšie je bud kuny alebo karta

obcansr
autor
26. jún 2013

@stanislavao tam sme boli ešte 2003 chceli sme ist teraz ale sme nezohnali ubytko tak ideme ešte nižšie do Podgory, v nedelu vyrážame tak uvidíme 🙂)

andrea77
26. jún 2013

@ivulik413 ahoj, môžem sa spýtať,kde presne ste boli?

fanka33
26. jún 2013

@janulka65 my odchadzame teraz v sobotu do Biogradu. Uz sa velmi tesime. nejake tipy mate? Myslite ze by sa dalo po ceste tam pozriet Plitvicke jazera a potom pokracovat do Biogradu? Zvladneme to?

lucina1100
27. jún 2013

@lucinka1104 ahoj, makarska je velka a extremne preplnena mi sme tam boli minuly rok 3 dni, lebo sme boli donuteny a povedala som nikdy viac, ale mi sme 5 km od centra Makarske Riviery na Baske Vode ona je vlastne pred tou makarskou a to je sto a jedno.

lucina1100
27. jún 2013

@fanka33 jasne ze zvladnete ich cesty su perfektne tie dalnice aj maderske cestu su kvalitne nemate sa coho bat a miesto mineralok a sladkych vod si zoberte vela sirupu a robte si sirupove vody je to najlepsie

lucinka1104
27. jún 2013

@lucina1100 však ja som bola na V Baška Polje Makarská sa mi nepáči

lucina1100
27. jún 2013

@alenockap ahoj, hlavne si zober na ranajky aby ste mali co jest: maslo, sunku, dzem, syr, zeleninku, vajicka, pomazanku, oastiku to je zaklad celej dovolenky. Dalej si neber ziadne pecivo, bo tam na kazdom kroku mas pekarne s cerstvym podotykam fantastickym pecivkom od vymyslu sveta takze zo sebou nic s peciva neber neoplati sa ti to my sme takuto chybu urobili prvy krat ked sme sli do chorvatska a vsetko sme vyhodili. Na Baske Vode strava funguje je tak ze tam sa normalne v restikach robia denne menu aj vecerne menu takze to je v pohode a cenovo tiez mi sme sa normalne cudovali ake to bolo lacne na to ze sme v chorvatsku pri mory. Ale ja si vzdy zoberem buchty na pare na rychlu veceru, zemiacky pecene, palacinky, zeleninkovu polievku a rezne a syr si doma obalim vsetko na komplet a tam len vyprazim so zemiackami a mam dalsiu rychlu veceru bez starosti a roboty, dalej sa najeme vonku, alebo este aj cestoviny si robime ja spegety a manzel kolienka s vajcom. Dalej si kupime zo 6 ks rozneho sirupu a pijeme len vody zo sirupom bo sladena voda ked je tepla je zla a navyse ked tam niesu bublinky sa to neda pit a navyse aj usetrime aj peniaze aj miesto v aute ked nebereme tolko vody. A este si berem z domu cerstvu zeleninu na jedenie aj varenia aj ovocie a dam si to do chladnicku a v chorvatsku mi to vydrzi vzdy tych 10 dni minimalne cerstve, lebo ovocie je dost drahe v chorvatsku a na plazi si to ziada osviezujuce ovocie si dat. Keby daco kludne sa pytajte rada poradim, lebo viem ake to ist tam a mat dobte rady zo sebou.

alenockap
27. jún 2013

Ahoj, no my tento rok asi nepojdeme na dovču, ja som bola len zvedavá aké sú v Chorvátsku ceny, lebo si myslím že je drahé, a dosť. Včera som akurát videla že akcia apartmán 40e, ale na OSOBU!! skoro som odpadla, my chodíme do Bulharska, vlani sme boli autom a dvojročným synom, našli sme novučný apartmán za 30e pre všetkých! V strede sezony: Všetko kuchynka, telka s dom.kinom,kávovar,spálna so šatníkom a klimatizované...cesta tam super, manžel sám odšoféroval, jedli sme v reštikách okrem ranajok. Ceny v reštikách oveľa lacnejšie ako tu,takže nebolo o čom premýšľať. Inak ja sa divím,že všetci slováci chodia len do Chorvátska,ked Bulharsko je pomerne taká istá cesta, záleží podľa toho kam idete, ale s cenami sa to nedá porovnať. Určite by som chcela ísť aj do Chorvátska pozrieť,je tam pekná príroda,len tie sklanaté pláže ma dosť odrádzajú,lebo byť celý den pri vode v topánkach.. ☹ Dúfam,že ma tu hned neukamenujete , toto je moj názor

stanafran
27. jún 2013

My sa vraciame na ostrov Pag - ten môžem odporučiť. Tu teraz majú zaujímavú ponuku last minute Chorvátsko - aj na Pag: http://www.novalja.sk/chorvatsko/slevy/last-min...

lolonka
27. jún 2013

@alenockap ...do Bulharska chodíte na blink?..alebo ako s ubytovaním?..je tam teplé more?..a koľko vám trvá cesta?

kampeska
27. jún 2013

@sepelka

ahoj mozem poprosit o ten kontakt? dakujeeeeeem

alenockap
27. jún 2013

@lolonka ahoj, áno boli sme tam 4 krát na blint, vlani sme boli tiež, z Brezna sma vyrazili o 04.30hod a prišli sme do Pomoria , dorazili sme tam okolo polnoci, 1.00hod, ale dosť sme stáli na hraniciach, aj na parkoviskách,chceli sme si kus pospať na jednom parkovisku,ale chodili kamiony tak sa nedalo, a manželovi sa nechcelo,tak sme šli ďalej. Cesta úplne super,na jednotku s hviezdičkou,pre syna sme mali aj dvd prehrávač požičaný,že ked bude zlý,ale nič, super,ani sme ho nezapli...Beznín všade lacnejší ako u nás, aj plyn- máme auto na plyn. Teraz je to tam kus pomenené, veľa hotelov stavajú,chodili sme a hľadali ubytko, možte si vybrať kde a za koľko chcete,nové,staršie,podľa toho je aj cena, my sme našli super ubytko, kus od mesta,kus od mora, všade blízko,akože super...Teraz ubytko tam nájdeš aj cez tie ich kancelárie,prídeš tam, a povieš čo chceš,oni ti ukážu,ale zohnať nieje problém. More je teplé,samozrejme že ked je na mori búrka sa ochladí,ale to je všade.

lolonka
27. jún 2013

@alenockap ...a akou rečou sa tam dá dohovoriť?

alenockap
27. jún 2013

@lolonka hociako 😀 slovensky,poľsky,anglicky,nemecky,rusky...ja niesom na jazyky,a dohovorili sme sa, oni sa znažia,takže sa dá, aj rukami nohami ako ja 😀 len si treba zvyknúť,že ked kývajú hlavičkou že nie-je to áno,opačne ako u nás, ale niektorí bulhari sú naučený po našom,že áno je áno..

obcansr
autor
27. jún 2013

@alenockap no neviem kde si hladala ale to bola cena 40e za celý app na noc to už v nejakom super luxusnom hoteli by bola cena 40e noc , ja som už tolko pozrela ubytka ale nikde nebolo 40e na osobu noc, tak si to pozri , v chorvátsku su vačšinou kamienkové pláže ale čim vyššie tak aj kamenové, nam kamienky vyhovujú viac ako piesok ten nam vadí a je aj čistejšie more, odporúčam čím nižšie krajšie a čistejšie more aj krajšie pláže 🙂

obcansr
autor
27. jún 2013

@lucina1100 makarska je pekná ale je tam strašne vela ludí , lepšie je ist niekde na začiatok alebo koniec makarskej tam je fajn, ale Baška Voda je super🙂

maca_p
27. jún 2013

@fanka33 my sme isli do plitvic po ceste domov, tam sme boli popoludnie a na noc sme tahali domov,

cutty
27. jún 2013

@lucina1100 Prosim ta mozes mi povedat nieco blizsie o tej Baske Vode? My sa chystame tohto roku do Chorvatska, este nemame vybrane ze kam ale urcite niekde juznejsie a ta Baska Voda sa mi celkom pozdava, väcsinou kazdy chvali v recenziach 🙂 Chcem sa ale opytat, lebo chceme ist niekam kde je zivo, promenada, stanky, pekne plaze, ruch. Je to tak aj v Baske ? Ako je to tam so stalostou pocasia, ci je teple more...proste vsetky postrehy

andrea77
27. jún 2013

@ivulik413 môžem sa spýtťa, kde ste boli na Rabe a či ste boli spokojní?
Ja som našla toto: Tur. Stredisko San Marino, Hotely Plaža A Veli Mel, len neviem, aké sú na to referencie....
ada

obcansr
autor
27. jún 2013

@cutty my sme boli minulý rok v Baška Vode je to tam ozaj super, len ak ideš na blind vačšinou ubytka ak ovšem nájdeš bližšie ku moru stoja od 20-25e na noc, už vyšie su lacnejšie ale to si trocha a zašlapete , je tam pekne aj večer dá sa poprechádzat , je tam živo aj atrakcie su tam , stanky proste živo. No my sme mali super počasie 38až 40 stupnou ale toho roku je to s počkom oničom , uvidíme v nedelu vyrážame do Podgory tak som zvedavá ako bude, ale Bašku Vodu určite odporúčam🙂

sepelka
28. jún 2013

@kampeska http://www.chorvatskoapartmany.sk/apartmany-buc... alebo na facebooku Apartmani Buca Biograd

obcansr
autor
28. jún 2013

Ahojte ideme v nedelu do Podgory do app Lampič ak chcete tak si pozrite ne nete je to pre 8 ludí a ma ešte volné na termín1.8-11.8, 25.8-2.9 ak by mal niekto záujem ak to už nemá obsadené ale na stránke to mal ešte volné Direct-Croatia.com

alenockap
29. jún 2013

@lucina1100 a ešte sa chcem opýtať,ked si balíte stravu z domu,koľko vás vyjde cca celá dovolenka? cesta,ubytovanie a tak.. a koľko dáte cca za stravu tu?

lucina1100
30. jún 2013

@alenockap alenocka ahoj, takze nafta nas vinde 150 eur tam aj spet, ale manzel robi dobru spotrebu nejdeme viac ako 110km/h. Potom vam treba dialnicnu na slovensku, dialnicnu v madarsku bud 10 eur / 10dnova, alebo 16eur / mesacna a mytne v chorvatsku stoji 62 eur tam aj spet az na makarsku. Apartman mame za 40 eur / den a doma vzdy menim 200 eur na kuny a to sme v chorvatsku vzdy 13-14 dni a staci nam tych 200 eur a to vzdy stoho posporim aj na to mytne cestou spet na slovensko. A netreba zabudnut na cestovne poistenie, ale to ma manzel v zivotnej poistke a to plati pre celu rodinu a vela ludi otom nevie, ze nieco take tam maju ako moj manzel. Takze si to viete vyratat. A stravu berem z domu to co mam v spajzy a v mraziaku. Kupim len sunku, syr, maslo mam v mraziaku kupujem vzdy ked su akcie, dzem mam domaci, vajicka kupim, cerstvu zeleninku aby sme mali ku ranajkam a ovocie kupim dynu a hrozno aby sme tam drahe nekupovali. Aj varenie prisposobujem tomu co dom dal snazim sa mat doma z kazdeho roska trosku. a varim raz zemiacky pecene, potom palacinky, potom z domu berem rezne a tam len vyprazim a ktomu zemiacky, potom spagety, buchty na pare jedny, zeleninove rizoto a jedavame aj vonku, lebo ako som pisala tam su obedove menu aj vecerne menu a to stoji fakt par korun nato, ze sme pri mory. A mi si zmyslime, ze ideme na basku vodu ja v stredu vsetko pobalim a vo stvrtok vecer ideme a vzdy stojime v Banskej Bystrici a tam kupim sunku aj syr a vlozim do chladnicky. A najlepsie sa chodi vo stvrtok vecer a v piatok rano ste tam a mate cely vikend pred sebou a sme tam az do utorka stredy vychadza to tych 13-14 dni ako som pisala. A u toho domaceho kde sme nam vzdy dve noci da gratis, pretoze sa knemu vraciame kazdy rok a mi sme s manzelom len dvaja, ale mame az prenajaty 4 apartman a ten stoji 60 eur, ale kedze sme len dvaja tak nam ho dava za 40 eur na noc co je super. keby daco len sa kludne opytaj. S pozdravom Lucia