icon

Má niekto zaplatenú dovolenku na jún?

lussyaweiss
29. mar 2020

Chcela by som sa opytat ci ma niekto zaplatenu dovolenku na jun a ako k Vam pristupuju cestovne agentury ci cakate do terminu alebo stornujete.

Strana
z5
cherrinka11
4. apr 2020

@simulienka255 ajoj,mozes prezradit ako sa vola cestovka,ktora vystornuje bez poplatku?Mali ste to tak v zmluve?Mali ste to poistene?My mame ist v juli ,ale dost velke storno pytaju.

simulienka255
5. apr 2020

@cherrinka11 my sme mali ubytko cez booking, uz od septembra 2019 s tym ze storno len s poplatkom 1250€🙈rezervovali sme lebo sme chceli ist, ale ja somto riesila uz od zaciatku marca, cestovka z chorv ma poziadala o platbu, tak som im napisala ci su ochotni pockat do aprila,vysvetlila situaciu, dva tyzdne na ziadala o storno bez poplatku nakolko sa pravdepodobne nebude dat cestovat. Vysvetlila som situaciu a v poho vystornovali.Akoze to vam cestovka nechce dat storno bez poplatku? Ved je na 90%iste ze nevycestujete😭Nemali ste storno poistene? a este som videla ze niekt cestovky idu davat poukazy namiesto vratenia penazi, to uz by aj to bolo lepsie.

cherrinka11
5. apr 2020

@simulienka255 ahoj,dakujem za tvoju odpoved.My mame ist autobusom 3.7 s Turancarom,velmi ,naozaj velmi sme sa tesili,dohodli sme sa tak so sestrou ,ze spravime mamine radost este tento rok,ma 69rokov,kedze je situacia nebezpecna a to najma pre mamu,kedze je rizikova,dnes uz viem,ze nepojdeme nikam.Koli mame som dala poistenue voci umrtiu,chorobe,je tam prevoz ,ale nie je tam toto napr..😯😢🙄
Plnu sumu by nam vratili cca 21 dni pred zacatim dovolenky.Juj ked mam z toho taky pocit,ze nedobry,ktovie ako bydu financne cestovky v juni na tom,ci cakat ci nie.Teraz strhnu 30%Viem,ze sa to robieva,ale boli to moje poskedne penuaze a teraz ani neviem ci nepridem o pracu..Nevuem co robit,ci to teraz zrusit a prist o 3stovky ci pockat.Kazdopadbe viem,ze urcite nikam teeaz v lete nepojdeme,a ti co tak zmyslaju ,nech sa nad tym zamyslia,mozno este ostrovy ,ktore su odrezane ale Europa?Zasa choroba bude len prenasat hore dole. Poukaz nechcem kedze toto ma naucilo uz nikdy dopredu nic nebudem objednavat.Co uz,nikto este pred dvoma nesiacmi netusil co pride..

maciatkolulu
5. apr 2020

Ja sa fakt úprimne zabávam...

@lussyaweiss leto je len raz😂😂😂😜, ôk...

@jaja20 fakt ti vadia kamionisti? Zásobovanie ti nič nehovorí? 😜😉 Každopádne, ja budem rada, keď sa život dá do leta aspoň ako tak do normálnu, ľudia budú môcť pracovať a deti ísť na ihrisko.... Fakt posledné, čo ma v tejto dobe mata a posledne po čom túžim je sedieť pri mori 10dni na all inclusive. Mne by stačil momentálne aj úplne obyčajný život.
@yanni a ako hovorí, vždy sa dá zabookovat na novo,

cherrinka11
5. apr 2020

@maciatkolulu presne tak,deti do juna doma,to uz o niecom svedci..Tiez si neviem predstavit,ze budem lezat na plazi plnej ludi s ruskom na tvari,budu ma v restauracii obsluhovat casnici s ruskom ,ale hlavne ze sme na dovolenke.Ti urcite za to nestoji.Nik nema carovnu gulu aby vedel co bude zajtra,kdezto este o dva mesiace ,ale sedliacky rozum mi hovori,sed doma ,ak toto vsetko ustane pojdes o rok a nie za kazdu cenu,mam znamu v cestovke a ta ma hlavu v s mutku,mozno bude fakt najlepsie zrusit to cim skor.

jaja20
5. apr 2020

@maciatkolulu Neviem tvoj vek,ale asi tebe nic nehovori to,ze kedysi sa trvanlive potraviny a celkovo aj ostatny tovar (nabytok a podobne... ) prepravovali po zeleznici vagonmi a odviezlo sa toho naraz ovela viac,ako teraz kamionmi a samozrejme,bolo to aj ekologickejsie. Nemusel sa koli konzervam vypravovat specialny kamion...tolko k tomu. A ak si si nevsimla,tato tema je o tom,kto MA ZAPLATENU DOVOLENKU NA JUN a ako to riesime s cestovnymi agenturami,takze ak ty k tejto veci nemas co napisat,tak tu laskavo nespamuj a svoje nazory si chod vyjadrovat na forum,kde sa pise o tom,ako ti koli korone chyba obycajny zivot. Dakujeme za pochopenie.To iste plati aj pre @cherrinka11.

cherrinka11
5. apr 2020

@jaja20 ak si si nevsimla tiez riesim dovolenku ktoru mam zaplatenu a neviem co s nou,ale prepac mam ju zaplatenu na jul,nie na jun..je to naozaj velky rozdiel,takze idem do svojej skupiny o Juli.Kto si chce posediet na plazi s ruskom na tvari a v hoteloch ich nosit tiez,tomu prajem peknu dovolenku.Na odlahlych ostrovoch mozno nie,ale v Europe v lete isto.Pekny den.

jaja20
5. apr 2020

@cherrinka11 My ideme na Kapverdy,a to je dost odlahly ostrov.Krasnu nedelu aj tebe 🙂

maciatkolulu
5. apr 2020

@jaja20 kamionistov si spomínala ty v tejto téme, dokonca aj opatrovateľky, takže predtým ako začneš poučovať ľudí, čo a ako a kde sa majú vyjadrovať skus si po sebe prečítať 😂😂, to ti odporúčam. A na tie kapverd sa dostaneš ako, predpokladám ze na bicy nie, ja sa modlím, aby sa letiska otvorili a bol normálny život, takže ja budem len rada, mam zábery z veľkého medzinárodného letiska, vyzerá to hrôzostrašné, je ľudí prázdne, všetko zatvorené, veľa ľudí nemá prácu, lietadlá sú odstavené, nám včera zomrel jeden človek z našej dediny, druhý je na intenzivke, fakt a úprimne sú mi momentálne plaze úplne u riti. A úprimne sa čudujem, že si reálne niekto myslí, že sadne do lietadla a pofr i v júni na dovolenku. Ten asi ešte nebol v blízkosti toho, čo sa reálne deje, asi si doma šije farebne rusko a teší sa aký je cool a robí selficka... Ale bodaj by to tak bolo a v júni sa veselo lietalo po svete...

jaja20
5. apr 2020

@maciatkolulu Ty si zrejme nepochopila,co som tymi kamionistami mienila - ze su vysoko rizikova skupina,a to v mnohych pripadoch uplne zbytocne,lebo vsetok tovar nie je nutne prevazat kamionmi...ale nevadi... To ale nic nemeni na tom,co som uz spominala,a to,ze ak budu v juni otvorene letiska a bude sa dat odletiet do nasej destinacie,tak urcite pojdeme.Je to nase rozhodnutie a ak niekto chce zostat doma,nech si kludne ostane.Ak sa este nebude dat lietat,pojdeme neskor alebo poukaz pouzijeme na buducorocnu dovolenku.Howgh.

jaja20
5. apr 2020

@maciatkolulu Btw,ten clovek z vasej dediny zomrel koli korone ? Lebo nikde som sa nedocitala,ze by sme mali nejaku obet virusu...

maminkasisa
5. apr 2020

@jaja20 a odkial letite? Nebojite sa, ze na tom letisku alebo v hoteli moze byt niekto, kto by bol nakazeny?

jaja20
5. apr 2020

@maminkasisa Mali by sme z Blavy,ak to teda bude mozne. Na letisku pouzijeme respiratory ( ak to bude prikazane ) a co sa tyka nakazy,ako som uz spominala predtym,nakazit sa mozeme kludne aj v obchode pri nakupe alebo ja konkretne aj v robote ( pracujem ako postarka ),takze paniku z toho urcite nerobim...

simulienka255
5. apr 2020

@cherrinka11 och to je hrozne:( posielam link https://esc-sr.sk/novinky/koronavirus-dovolenku... skuste postudovat mozno sa to bude dat zrusit. ked si date do googlu zrusenie dovolenky vyhodi na to vela odkazov, alebo skusit nakontaktovat priamo turancar uz musia davat vyjadrenia ako budu postupovat. Plus po pravde asi by som sa skusila spojit s nejakym pravnikom, sedenie u neho mozno 20-30€ a da vam odbornu pravnu radu, ako postupovat. Bohuzial toto je absolutne neperdevidana situacia a ani jedna cestovka urcite nema v podmienkach epidemiu, ze vam nevratia peniaze v takomto pripade. A keby sa s cestovkou dohodnut neda, asi by som to aj tak zrusila:( Je to dost penazi, a zvladt vo vasej situaci, ale vobec si nemyslim ze do leta sa situacia ukludni. mozno u nas ano ale nie v okolitych statoch. drzim palce aby sa vam to podarilo❤️

cherrinka11
5. apr 2020

@simulienka255 Dakuhem,vela ludi je v tejto situacii,su to vzdy iba peniaze,prvorade je zdravie,.Cestovka sa vyjadrila.Dala nam dve moznosti,bud poukaz ,co u nas nepripada do uvahy,alebo moznost storna co je 777euro z ceny😟😟😟,alebo pockat do juna a ak bude stale nebezpecne cestovat mali by vratit plnu sumu.Nik nevie co bude zajtra a uz vobec nie o dva mesiace.Cestovky sa tiez musia chranit a preto uoravuju zakon o poukazoch.

simulienka255
5. apr 2020

@cherrinka11 Boze to je neskutocne😭Kazdopadne dufam sa vam to podari tak vyriesit aby ste prisla o co najmenej penazi.drzim palce❤️

maminkasisa
5. apr 2020

@jaja20 prepac, ale to aj v lietadle a aj na plazi, alebo v hoteli budes mat respirator? Je situacia aka je, potom nedajboze pridu ludia z dovoleniek nakazeny a potom co?

jaja20
5. apr 2020

@maminkasisa To,ci bude situacia aka je teraz,este nikto nevie,dovtedy je este cas takmer 3 mesiace. Uz niekolkokrat som tu opisovala moznosti co urobime,ak nahodou neodletime na dovolenku toho 22.juna. Nechcem sa opakovat,ale v lietadle respirator budeme mat,ak to bude potrebne. Na plazi ani v hoteli nie. Samotne staty rozhodnu o tom,ci bude mozne odletiet z BA alebo pristat na Kapverdoch. Nakazeni nemusia byt len ludia,ktori boli 8 dni na dovolenke,ale ako som uz pisala vyssie,aj napr. tie opatrovatelky a kamionisti,ktori chodia do a zo zahranicia pravidelne. Vsetci,co prisli zo zahranicia,by mali byt povinne 2 tyzdne v karantene,ale poznam u nas kamionistov aj opatrovatelky,ktori normalne chodia medzi ludi. Sice s ruskom,ale chodia. Moja sestra prisla po pol roku z roboty vo Svajciarsku a povinne si karantenu odsedela sama doma.

cherrinka11
5. apr 2020

@simulienka255 dakujem

barbijessi
13. apr 2020

@lussyaweiss ano mame na jun

akinom0077
8. máj 2020

@lussyaweiss / ak budem zdrava, a ak otvoria hranice urcite pojdem na dovolenku.

Strana
z5