icon

Maldivy v 5. mesiaci tehotenstva

23. sep 2023

Ahojte.
je tu niekto kto tak bol ?
Máme zájazd už kúpený, no zostala som tehotná.. (stornovať sa nedá).
Dr tvrdí že pokiaľ nebudem mať rizikové, a dám si pozor, tak by to malo byť ok - let aj pobyt.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
pribinak
23. sep 2023

Bola som tehotná na leteckej dovolenke ale nie tak dlhy let
Za mna je to príliš ďaleko

obleckodogymu
23. sep 2023

Ja som tiež tehotná letela, síce len asi 2.5hod let to bol ale nemala som absolútne žiadny problém 😊 všetci v okolí mi tvrdili že to není bezpečné, našťastie môj doktor mal iný názor a nakoľko som mala bezproblémové tehotenstvo aj zdrav. Stav, išla som a teším sa,že som bola 😊to som bola po 20tt ak sa dobre pamätám.

zuzanka.zuzu
23. sep 2023

CHOĎ! lebo po pôrode by som tak dlhú trasu ja osobne neabsolvovala s novorodencom (i keď z USA do číny či európy alebo indie lietajú detičky po pár týždňoch - to sú tie čo sa tam narodili len kvôli občianstvu) čiže najskôr sa bude dať tak cca s polročným 😉

zuzanka.zuzu
23. sep 2023

@obleckodogymu 2,5h let je nič, to je kúsok... kde ste boli? v turecku?

maros313
Odpoveď bola odstránená
gab
23. sep 2023

pokial budes ok, preco nie. Hlavne nezabudnut na kompresorove pancuchy, pitny rezim , v lietadle si kus pochodit, myslim, ze po zvazeni s lekarom môzes dostat fraxiparin.
kuk sem: https://www.instagram.com/p/CvKuJ7ttnLg/?hl=de

martinka13
23. sep 2023

Je to veľmi individuálne. Sú ženy, ktoré idú bez problémov. Ja osobne by som nešla. Veľmi ďaleko.

pribinak
23. sep 2023

Je to viac ako 11 hodín letu, toto treba zvážiť a keď sa budeš vracať spat tak budeš zas vo vyššom štádiu tehotenstva

To sa nedá porovnávať s letom keď ideš na dovcu do Turecka alebo Egypta

elenkaba
23. sep 2023

Ja som mala rovnaku dilemu a podobnu otazku na zaciatku tohto roka- boli tam viacere odpovede, aj ze by sli ze ak je to nerizokove normalne tehotenstvo a ja sa na to citim, a tiez opacne ze by urcite nesli, ze si to budem potom vycitat. Nakoniec sme boli a potom som pisala tento koment- baby, tak nakoniec sme boli, aktualne bol cca 14tt, vsetko dopadlo dobre, ziadne problemy neboli. Kedze mam uz 7 rocnu starsiu dceru, tak pre mna bolo ovela horsie cestovat s malym dietatom ako tehotna, u nas sa dcerou nedalo do 3 rokov vobec, to by bolo ako za trest, za vsetko revala a vecne nespokojna a do 5 rokov iba kratke lety a europske destinacie. Ale jasne, treba dat na svoje pocity a tiez odporucenie lekara, ja som mala proste pocit, ze to bude fajn. Som rada, ze sme boli, more bolo prekrasne a celkovo bolo vyborne. Ja som bola ale nastavena, ze ked sa ma nieco pokaslat, tak sa pokasle aj doma, aj ked to ma dobre dopadnut, tak dopadne...a jednalo sa o druhe tehotenstvo, pri prvom neviem ci by som sa odvazila.

guudy
23. sep 2023

Ak nemas rizikove tehotenstvo, kludne chod. Nie je to ziadny problem. Tvoj doktor pozna tvoj zdravotny stav, povedal by ti, keby mal pochybnosti. Polovica tehotenstva je idealny cas na let….uzite si dovolenku😊.

vero96
23. sep 2023

Boli sme v 7mom, všetko okej 🙂

miadi
23. sep 2023

Let nie je vobec problem. Lietala som tehotna viac x na dovolenky az do 34-35tt uplne v pohode . Kratke lety ale aj dlhe cez ocean . Problem by mohol byt v tom ak ides na ostrov kde su len rezorti a Keby sa nieco stalo nemocnica je daleko a Musis sa tam dostat lodou Alebo lietadlom . Ak je pohotovost tak ide o čas vacsinou na pevnine si v nemocnici za par minut z ostrova trva cesta dlhsie. . Cize nejake riziko tam je ale je vacsia pravdepodobnost ze to bude ok,

brnacik
23. sep 2023

My sme mali tiež tu dilemu. Tiež som bola v 5.mesiaci. Nakoniec sme nešli. Nie kvôli letu. To nejako prežiješ. Ale pre mna to bolo viac negativ ako pozitív. Napríklad zdravotná starostlivosť. Zober si, že sa nedajbože daco stane. Ste na ostrove. Najbližšia nemocnica o xy ostrovov ďalej. Da sa tam dopraviť letecky (čo bude príšerne drahé) alebo rychloclnmi (čo bude príšerne nepohodlne). Neviem, aka je tak zdravotná starostlivosť v nemocniciach… a aké zdravotne poistenie by ste si museli platiť. Ďalej sú to ostrovy s najkrajším oceánom a podmorským svetom. Keď sme tam boli my a snorchlovali sme, zakaždým sme videli spústu rýb (a áno, aj žralokov). Síce sa nikdy nič nestalo, no s bruškom by som sa kustik bala. Plus jedlo je tam iné a piť aj tak nemôžeš 😂

Škoda, že to nemôžete stornovať. Ale ja by som možno volila európske krajiny 🙂

tenerifka
23. sep 2023

Nic sa ti nestane, ak mas rezort 4* a vyssie a neletis ako socka niekam na lokalny ostrov, Maldivske rezorty su sterilne nadherne zlate klietky, kde sa budes citit ako kralovna, vsetko jedlo aj pitie je kontrolovane, vily sa upratuju 2 alebo 3-krat za deñ, splnia ti vsetko, co ti vidia na ociach......je to miesto, kam sa budem vzdy rada vracat

tenerifka
23. sep 2023

inak ja som poslednykrat na Madivoch uraz-porezala som si nohu pri snorchlovani o koral, do 10 minut bola pri mne sestricka, dala prvu pomoc.....kedze nasa vila bola dost daleko od restauracie, dali mi k dispozicii zamestnanca, ktory ma odtlacil na invalidnom voziku (hrozne, viem😂) do restiky aj naspat. Trikrat denne mi to sestricka chodila prevazovat a aj mi merala teplotu, pri zvyseni by bol okamzity prevoz na kliniku. Na treti deñ to uz nastastie bolo tak dobre, ze mi povolili kupanie, ale nesmela som (logicky) stupat na piesok. Mala som kompletne cestovne poistenie, ale vobec som ho nevyuzila, kedze po mne nic nechceli, bol to rezort Coco palm dhuni kolhu

maminkadeticiek
23. sep 2023

Vravis ze sa neda stornovat tak naco sa pytas ked vysvetlujes ze tam aj tak musis ist?

tenerifka
23. sep 2023

a let zvladnes uplne v pohode, nohy hore a oddychovat.....pozrela by som moznost dopaltit business class-aspoñ pre teba, manzel nech vydrzi😎

oliverceky
23. sep 2023

Prečo sa nedá stornovať?

guudy
23. sep 2023

@tenerifka suhlasim s business class, na dlhe lety je to na nezaplatenie…😊

obleckodogymu
23. sep 2023

@zuzanka.zuzu na Mallorce

patta89
23. sep 2023

Ja by som urcite isla....ja som bola v 3 mesiaci na dovolenke Kuala Lumpur, Singapur, Bali, Katar...vsetko v priebehu 16 dni - 6 letov a v pohode...teraz v 2 tehotenstve som bola v Dominikanskej republike a letela som 14 hod (do Kanady-> Dom.rep) a v 24 tyzdni na Cyprus...a stale bolo vsetko ok...nikdy som si tazku hlavu nerobila, ze som tehotna...ved tehotenstvo nie je choroba a ked je vsetko ok a nemas tazkosti, tak to nie je problem 🙂

alexandra383
23. sep 2023

Ja som bola v 5. mesiaci v USA + stredna Amerika cize dlhy let, uplne vsetko bolo ok. Lekar nemal absolutne ziadne namietky, a to som bola v krajinach, kde je zika. Praveze v tom case som sa aj ja citila fyzicky super a denne sme nachodili aj 20km.

lalenka33
23. sep 2023

Jedna kočka z IG je aktuálne v Dallase a odtiaľ idú na Floridu. Je až sa nemýlim v 7 mesiaci.