Marsa Alam v Egypte
Ahojte,zdravím všetkých 🙂 20.5 letíme prvý krát do Egypta konkrétne Marsha Alam hotel Pickalbatros Sea Word. Chcem sa spýtať čo všetko sa nachádza v blízkosti hotela ?aké sú nákupné možnosti, aká je cena zlata?
Kde je najlepšie kúpiť zlate šperky? A hlavne ma zaujíma teplota v koncom mája ala tam je. Ideme s 8 ročnou dcérkou ktorá je atypička takže mam aj strach z toho tepla.
Prosím poraďte mi, poprosím typy,rady od tých ktoré ste tam boli videli a zažili ste Egypt v tomto mesiaci ..
Ďakujem za každé info ❤️
Hlavne pozor na "Faraónovú pomstu". Kamoška s rodinou si odtiaľ priviezla minulý rok to.
Marsa alam je to naj z Egypta podľa mna, to ste dobre vybrali (teda ak sa nebojite mora a chcete šnorchlovať, najkrajsi podmorský svet, aký som kde videla)..tento hotel nepoznam a šperky som nekupovala, ale teploty budú dost..ja som bola tak v prvej polke mája a mali sme pár dni už aj výstrahy pred vysokými teplotami cca 38 ale bežne bolo tých 33-34..ale tam to tak nevnímáš, lebo pofukuje vetrík, ale prave preto netreba zabúdať na opalovak a byt najmä pod slnečníkom a na slnku je veľmi prijemne tak pred vecerou..treba rátať s tým ale, že tam svitá skoro a aj skoro zapadá slnko..uzite si dovolenku😉hneď by som isla..a problém so žalúdkom som nemala ani raz (3x som bola) a ani som o nikom v hoteli nepocula, ale pit len balenú vodu (pozor aj na ľad-radšej bez ladu, aj keď už vraj robia ľad z filtrovanej),aj zuby si v tom umývať radšej, aj keď ja som sa sem tam pozabudla a vypláchla usta s tou z vodovodu a nič sa nestalo
Marsa alam je to naj z Egypta podľa mna, to ste dobre vybrali (teda ak sa nebojite mora a chcete šnorchlovať, najkrajsi podmorský svet, aký som kde videla)..tento hotel nepoznam a šperky som nekupovala, ale teploty budú dost..ja som bola tak v prvej polke mája a mali sme pár dni už aj výstrahy pred vysokými teplotami cca 38 ale bežne bolo tých 33-34..ale tam to tak nevnímáš, lebo pofukuje vetrík, ale prave preto netreba zabúdať na opalovak a byt najmä pod slnečníkom a na slnku je veľmi prijemne tak pred vecerou..treba rátať s tým ale, že tam svitá skoro a aj skoro zapadá slnko..uzite si dovolenku😉hneď by som isla..a problém so žalúdkom som nemala ani raz (3x som bola) a ani som o nikom v hoteli nepocula, ale pit len balenú vodu (pozor aj na ľad-radšej bez ladu, aj keď už vraj robia ľad z filtrovanej),aj zuby si v tom umývať radšej, aj keď ja som sa sem tam pozabudla a vypláchla usta s tou z vodovodu a nič sa nestalo
@pl2y Ďakujem krásne za tvoje poznatky, snáď nechytíme faraóna a všetko bude bez problémov.. 🤩
Ahoj, Egypt milujeme, Marsa Alam je topka.to šnorchlovanie ,užas
Priamo v tomto hoteli sme neboli.
Faraóna sme nemali ani raz, aj ľad už robia z balenej vody.aj zmrzliny.
Určite pozrieť 5*****,ale myslím ,že v Marsa nie je problém.su tam nové hotely
Šperky ani iné nákupy sme nikdy neabsolvovali.
My sme ležiace vorvane rezortove 😁😁
Milujeme Marsa Alam
Po navrate poprosim podrobnu recenziu. My ideme do toho hotela v juli. Po xy rokoch Turecka sme sa rozhodli pre Egypt. Krasnu dovolenku prajem.
Po navrate poprosim podrobnu recenziu. My ideme do toho hotela v juli. Po xy rokoch Turecka sme sa rozhodli pre Egypt. Krasnu dovolenku prajem.
@jenn7 Ďakujem pekne určite napíšem 🙂
Na kolko dni idete?
Určite ochranný faktor 50, zvykne fúkať silný vietor, more je teplé, ale sú miestami silné prúdy. Faraonová pomsta je väčšinou v dôsledku zlého pitného režimu studené nápoje, klimatizácia, strava jedzte len toľko ako doma. Taktiež ochrana hlavy čiapka alebo šatka, bude teplo, opálite sa aj v tieni.
Určite ochranný faktor 50, zvykne fúkať silný vietor, more je teplé, ale sú miestami silné prúdy. Faraonová pomsta je väčšinou v dôsledku zlého pitného režimu studené nápoje, klimatizácia, strava jedzte len toľko ako doma. Taktiež ochrana hlavy čiapka alebo šatka, bude teplo, opálite sa aj v tieni.
@building Ďakujem pekne. ..sú konkrétne ovocie alebo zelenina ktorej sa radšej vyhnúť?
Ahoj,.my sme boli minulu rok v Marsa Alam, ale iny hotel. Pickalbatros bola jedna zo zastavok cestou z letiska, kde vylozili dovolenkujucich. Urcite budete mat moznost vyletov, medzi nimi je moznost ist na nakupy do Port Galib. Osobne ale odporucam radsej kupovat cestou domov na letisku v Dutty Free. My sme zlato nepozerali, len bezne veci, ako magnetky, dalte, tricka, kozmetiku s tavim mliekom. Na letisku vacsi vyber a aj ceny boli lepsie (aspon teda oproti tomu, co sme kupili v Port Galib) .
Kľudne ochutnajte všetko, avšak s mierou. Hlavne pri All inclusive je veľa lákadiel. Čo sa týka nákupov nás zaujali osušky a tričká, suveníry z minulých období skončili ako nepotrebné haraburdy. Vietor ktorý fúka robí horúčavu o niečo znesiteľnejšiu.
Ahoj,.my sme boli minulu rok v Marsa Alam, ale iny hotel. Pickalbatros bola jedna zo zastavok cestou z letiska, kde vylozili dovolenkujucich. Urcite budete mat moznost vyletov, medzi nimi je moznost ist na nakupy do Port Galib. Osobne ale odporucam radsej kupovat cestou domov na letisku v Dutty Free. My sme zlato nepozerali, len bezne veci, ako magnetky, dalte, tricka, kozmetiku s tavim mliekom. Na letisku vacsi vyber a aj ceny boli lepsie (aspon teda oproti tomu, co sme kupili v Port Galib) .
@macinko321 dobrý deň. Mohla by som sa prosím vás opýtať v ktorom hotely ste boli? Ďakujem
@macinko321 dobrý deň. Mohla by som sa prosím vás opýtať v ktorom hotely ste boli? Ďakujem
@lusy26 cely den som rozmyslala, ako sa ten hotel vola 😁 - Royal Brayka
@lusy26 cely den som rozmyslala, ako sa ten hotel vola 😁 - Royal Brayka
@macinko321 boli ste spokojný so všetkým? 🙂
Ahoj, Egypt milujeme, Marsa Alam je topka.to šnorchlovanie ,užas
Priamo v tomto hoteli sme neboli.
Faraóna sme nemali ani raz, aj ľad už robia z balenej vody.aj zmrzliny.
Určite pozrieť 5*****,ale myslím ,že v Marsa nie je problém.su tam nové hotely
Šperky ani iné nákupy sme nikdy neabsolvovali.
My sme ležiace vorvane rezortove 😁😁
Milujeme Marsa Alam
@pe_mi dobrý deň....viete poradiť aj dobré hotely,v ktorých ste boli?
Baby a ktorý hotel tam odporucate? My tam chceme ísť tento rok. Cez víkend chceme objednať dovolenku. Deti máme dievcata15 a 12 rokov. V Egypte sne ešte neboli Do teraz sme mali ako prioritu tobogany preto sme boli väčšinou v Turecku ale teraz by sme chceli už aj viac snorchlovat
@pe_mi dobrý deň....viete poradiť aj dobré hotely,v ktorých ste boli?
@lusy26 dobrý deň, my sme boli opakovane v Sataya Resort , perfektný hotel .rodinné izby, vždy voľné lehátka ,prístup z móla.
Krásne šnorchlovanie ,výlety loďou, štvorkolky.
Prístup do mora je ale cez koraly , niekomu môže prekážať .
Nám nie , jedlo perfektne
@lusy26 dobrý deň, my sme boli opakovane v Sataya Resort , perfektný hotel .rodinné izby, vždy voľné lehátka ,prístup z móla.
Krásne šnorchlovanie ,výlety loďou, štvorkolky.
Prístup do mora je ale cez koraly , niekomu môže prekážať .
Nám nie , jedlo perfektne
@pe_mi ďakujem pekne za tip...pozriem naňho....že hneď pri vstupe do mora sa ide cez korály? No nám by s manželom možno ani nevadilo,len neviem ako 7 ročná dcéra...ale pozriem naňho...ďakujem.
Máte ešte nejaké tipy na dobré hotely v Egypte?
@pe_mi ďakujem pekne za tip...pozriem naňho....že hneď pri vstupe do mora sa ide cez korály? No nám by s manželom možno ani nevadilo,len neviem ako 7 ročná dcéra...ale pozriem naňho...ďakujem.
@lusy26 ďalej nemám typy ,my sme dokola chodili sem 😃 dcérke topánočky do vody a deti to mali veľmi radi.mame 5 ročnú a 10 ročného, v tej dobe.
A hrala sa dcéra v plytkej vode pri koraloch s kyblikom.
Baby a ktorý hotel tam odporucate? My tam chceme ísť tento rok. Cez víkend chceme objednať dovolenku. Deti máme dievcata15 a 12 rokov. V Egypte sne ešte neboli Do teraz sme mali ako prioritu tobogany preto sme boli väčšinou v Turecku ale teraz by sme chceli už aj viac snorchlovat
@memma ak aj snorchlovat, tak odporucam Royal Brayka. Patri k nemu asi najkrajsi utes na snorchlovamie v Egypte. Z dvoch tyzdnov asi 5krat tam aj delfiny boli. Korytnacky obcas. Vela tych Dory a Nemov. A vselico dalsie.
@macinko321 boli ste spokojný so všetkým? 🙂
@lusy26 my nie sme nejak narocni dovolenkujuci. Ubytko pekne, na matracoch sa perfektne spalo, klima fungovala. Strava super. A hlavne domaci vsetci velmi prijemni. Starali sa dobre.
@lusy26 ak si chcete uzit aj snorchlovanie a dcera more, tak bud Royal Brayka (utes, snorchlovanie), bazen s toboganmi, alebo susedny hotel Brayka Bay, vhodnejsia plaz pre deti, pozvolny vstup do mora. Su to hnes vedla susediace hotely, prejdete v pohode od jednej plaze k druhej.
nemate nahodou skusenosti s hotelom PICKALBATROS PORTOFINO VILLAGGIO ?
Nech ma niekto opraví ak sa mýlim ale na nákup zlata si si nevybrala dobrú destináciu. V blízkosti hotela je len druhý hotel (viď fotka). Mesto El Quesir je asi 18km, mesto Porth Ghalib je asi 60km. Takže nákupné možnosti v okolí (rozumej pešo) sú 0. Marsa Alam je všeobecne z turistického pohľadu malá alebo skôr "riedka" oblasť. Za bránou hotela Ťa čaka púšť a odpadky, nie promenáda lemovaná palmami. Teraz sme sa vrátili z Marsa Alam, bola to naša druhá dovolenka v tejto oblasti ale rozhodne nie pre nákupné možnosti. V hoteli sme mali nákupnú pasáž ale keďže vedeli, že za bránami hotela je len púšť, celý boli nenormálne vysoké. Bolo tam aj klenotnictvo. Manžel chcel dcére kúpiť nejaký šperk (retiazku a prívesok). Ceny aj po zjednani boli vysoké.
Autorka ako bolo na dovolenke? Netrpezlivo cakam na recenzie🤭

Skús skupinu na fb Aktuálne v Egypte poradia