Máte skúsenosti s cestovnou agentúrou Invia?
Máte skúsenosti s Inviou? Išli ste s ňou už na dovolenku?
Inviu rozhodne neodporúčam. Nám sa stalo toto: dcerka a zať ma pozvali na dovolenku do Spanielska, mali by sme ísť všetci traja. Nakoľko zať je vo vyššej manažerskej pozícíí v jednej nadnárodnej korporácií, vybaviť mu dvojtýždňovú dovolenku stálo dosť námahy. dva týždne pred odletom nám oznámili, že sa zmenil termín dovolenky, máme sa odletieť o dva dní skôr a tie plus dva dní máme okamžite doplatiť.(cca dvesto eur na osobu). zať, bárjako sa snažil, nevedel k tomu prispôsobiť dovolenku, ešte mal kvôli tomu aj nepríjemnosti. dovolenku sme samozrejme zrušili. ešte ma dva dní bombardovali, že zaťa a jeho manželku chápu, ale ja nemám dôvod, prečo stornovať dovolenku. viackrát som musela vysvetlovat JA, že bud ideme ako rodina, bud nijak. ok. takže máme napísať žiadost (!) o stornovaní dovolenky a o vrátenie penazí. nepáčilo sa nám to, ale budiš, poslali sme a vybookovali sme inú dovolenku na tom istom mieste sami, s letenkou, hotelom.. to bolo v septembri 2022. dcere a zaťovi v decembri(!) vrátili peniaze, moju čiastku dodnes nie, že vraj ja som nemala dôvod dovolenku stornovať. asi čaká nás právnické riešenie.
18.7.2023 sme mali zaujem o dovolenku v Turecku ktoru poriadala nemecka FTI cestovka v ponuke invie.
Absolutne tychto babrakov nedoporucujem !!! , takto mi este ziadna cestovna agentura nepokazila dovolenku ako tito, no neskutocne nervy nam narobili.
Opisem: v druhej polovici Jula 2023 som objavil na Invia.sk dovolenku v Turecku ktora sa nam pozdavala ( takto neskoro preto lebo som mal zdravotne problemy ), oslovil som ich, dohodli sme zmluvu a zaplatili cca 4000€.
Zhruba po hodinke-dvoch mi zavolali spät ze zo strany nemeckej cestovky nam to bolo zrusene ( pravdepodobne oblubeny hotel nemcov ) a ze ci nam najdu nieco podobne takze som suhlasil. Do druheho dna vecera neprisla ziadna ponuka tak som poziadal o storno a vratenie penazi, lebo o par dni nam mala zacat dovolenka a medzi tym som objavil ine ponuky od inej agentury. Peniaze prisli az cca o 5 dni co znamenalo ze nam to uz absolutne nevyhovovalo a nemali sme ako zaplatit nahradny zajazd, takze sme nikam nesli a hnijeme doma. Neskutocne nieco, naco ponukaju nemecku cestovku ktora Vas moze vykopnut ? na tuto otazku mi nevedeli ani odpovedat !!!
Ahojte! Keďže na ich stránke sú zobrazené iba falošné pozitívne recenzie od vymyslených zákazníkov, tak som sa rozhodla napísať sem recenziu, našu negatívnu skúsenosť s nimi. Dúfam, že sa im už nikoho nepodarí oklamať tak, ako oklamali nás. Chceli sme zakupiť cez nich All inclusive zájazd do Dubaja ale potrebovali sme lietať cez deň kvôli synovi a so spoločnosťou Emirates aby sme mali pohodlie. Boli sme ochotný zato aj zaplatiť viac. Napísali sme im mail, kde sme zvýraznili aj to, že nechceme lietať s FlyDubai iba s Emirates. Samozrejme povedali, že nie je problém a dostali sme ponuku so stravou all inclusive do hotelu Movenpick, so spoločnosťou Emirates s letmy cez deň. Cena zájazdu bola veľmi vysoká, 6300€ sme zaplatili a očakávali sme aj relevantné služby. Na hoteli sme ale zistili, že síce my sme v ponuke mali stravu all inclusive ale realne to je iba plná penzia, kde máme na výber iba z 3 hlavných jedál aj na obed, a z tých istých 3 jedál aj na veceru. Velmi sme boli sklamaný, že nám takúto stravu ´vybavili´ a takto nás oklamali. Samozrejme sme nechceli jest stale dookola tie iste jedla cely tyžden, tak sme chodili inde najest sa. Ďalšie prekvapenie nás čakalo 48 hodín pred očakávaním odletom, keď sme nevedeli urobiť check-in na lietadlo Emirates, ktorý mal lietať o 10:40. Delegát nám následne oznámil, že my lietame s FlyDubai v noci a nie s Emirates doobeda. Ukázali sme mu ponuku, ktorú sme zaplatili, boli tam rozpísané letové časy ale povedal, že je to len zle napísané. Zamestnankyna Invií.sk nás oklamala, len aby nám zájazd predala! Napísali do ponuky lety s Emirates a s all inclusive stravou ale realne sme nemali ani all inclusive ani let s Emirates.Urobila dosolva podvod. Zaplatili sme tisícku viac za let s Emirates cez deń a namiesto toho sme museli cestovať s nizkonakladovym, nepohodlnym lietadlom v noci. Na našu reklamáciu iba toľko napísali, že oni nezodpovedajú za prípadné spory medzi klientmi a cestovnymi agentkami. Vôbec žiadnu zodpovednosť za ich zamestnancov neberú. Davajte si pozor a necestujte s nimi ak nechcete prísť o peniaze! Nenechajte sa oklamať tak, ako sa im podarilo oklamať nás.
Prosím, dobre si rozmyslite, či chcete cestovať na zájazd sprostredkovaný INVIOU. Za mňa (a všetkých mojich príbuzných a známych, ktorých budem varovať) už nikdy viac...Už minulý rok mi zasvietila kontrolka, keď si do podmienok zájazdu zadáte len priame lety a potom Vám 2 dni pred odletom oznámia, že namiesto podľa zmluvy plánovaných 2.5 hodín poletíte 5 hodín, lebo Vaše lietadlo pošlú ešte vyzdvihnúť zopár Nemcov do Drážďan...A viete, čo bolo vtipné? Reakcia pani z INVIE, že však vlastne to je priamy let, lebo napriek medzipristátiu nemusíme opustiť lietadlo. Ok, nepríjemné (hlavne ak sa v lietadle necítite úplne komfortne), ale môže sa stať, poviete si...To, čo však táto spoločnosť predviedla tento rok, je jedna veľká hanba a zavádzanie klientov...Na internetovej stránke ponuka, ktorá Vás zaujme. Organizujúca cestovná kancelária žiadny nováčik na trhu (TUI), známa hotelová sieť, takže nešlo o zájazd za „päť euro“. Pošlú Vám cenovú ponuku z INVIE, spýtate sa, prečo je vyššia, ako je uvedené na ich webovej stránke a v čom je teda rozdiel, na čo slečna/pani odvetí, že „systém nepustí“...Neriešili sme to ďalej, akceptovali sme teda „systém“, podpísali zmluvu s INVIOU a zaplatili zálohu. Následne na to telefonát z INVIE, že uvedená suma už v podpísanej zmluve vlastne už neplatí a navyšuje sa o pár stoviek...Dôvody PREČO boli (naučené) ale opäť až úsmevné, ani ich tu nejdem uvádzať. Keďže sme však v rodine už boli „nastavení“ na konkrétny termín a destináciu s hotelom, ešte aj toto sme boli schopní akceptovať a obratom sme uhradili navýšenie zálohy a podpísali už druhú zmluvu s INVIOU. A neuveríte čo nasledovalo (aj my sme si mysleli, že to musí byť vtip), opakovaný scenár, opätovné navýšenie ceny o ďalších pár stoviek a požiadavka o ďalšiu platbu...s tým, že samozrejme nedokážu garantovať, že uvedená už opakovane navýšená suma je už konečne definitívna...Ak mám za seba charakterizovať INVIU, tak ide o spoločnosť, ktorá je neprofesionálna, zavádzajúca, nespoľahlivá s nehoráznymi spôsobmi voči svojim klientom. V živote som nenapísala žiadnu negatívnu recenziu, toto je moja prvá (a to už nie som najmladšia). Nič iné si však INVIA nezaslúži...Ak môžete, zďaleka sa tejto spoločnosti vyhnite.
Ahojte, chcem sa s Vami podeliť o moju poslednú skúsenosť s touto cestovnou agentúrou. Sprostredkovali nám dovolenku v nemeckej cestovke FTI, ktorá 3.6.2024 vyhlásila úpadok. Nanešťastie v rovnaký deň sme vykonali doplatkovú platbu za zájazd v celkovej hodnote 1750 €, ktorú nám potvrdila INVIA ako prijatú 4.6.2024, t.j. deň po vyhlásení insolventnosti partnerskej CK FTI v Nemecku. Dali sme trestné oznámenie pre podozrenie zo sprenevery, lebo absolútne nič neoprávňovalo INVIU odosielať peniaze na skrachovaný účet do Nemecka s vedomím, že sa pobyt neuskutoční, keďže zmluvný doplatok FTI bol plánovaný najneskôr 18. augusta. Celková škoda je vyše 3000 € a ide to na súd. INVIA samozrejme nekomunikuje a stavia sa na zadné. Vyhovára sa, že nemôžu hýbať s účtom, ktorý je v insolvencii. Lenže v insolvencii je nemcký účet FTI, nie slovenský v ČSOB, cez ktorý INVIA.SK prevádzkuje aj naďalej všetky svoje ostatné aktivity.
Keď je všetko ako má byť, bez komplikácii, je to v poriadku. No vtedy INVIU ani nepotrebujete a viete si kúpiť vždy radšej priamo v CK vašu vysnenú dovolenku. Dajte si na ňu pozor, ak nechcete prísť o peniaze......
No ja mam uplne zlu skusenost s Invia. Zaciatkom jula 2025 sme si zarezervovali a samozrejme na velke naliehanie zaplatili plnu sumu. Lebo ved ked nazaplatime, tak by nam moholi izbu uz zarezervovat ini turisti. objednavali sme izby dve. O dva tyzdne potom, dva tyzdne pred odletom, vecer o pol 8 telefonat z Ciech, ze dovolenku v hoteli zarezervovanu nemame! A ze nam daju 80 Eur a iny hotel ako nahradu! Iny hotel znamenal o jednu hviezdu horsi a s recenziami, ktore neboli zrovna pochvalne. Tak sme to samozrejme nechceli prijat, ze nech nam daju ponuku na nieco ine, ale adekvatne tomu, co sme si uz pred dvomi tyzdnami zaplatili. Tak nam ponukli dva hotely. Jeden celkom fajn a druhy ten isty, co sme objednali ako prvy, ale o 600,- Eur drahsi, zjavne cez inu CK. Tak sme si vybrali ten prvy, len ze tam treba (samozrejme rychlo, rychlo!) doplatit 40,- Eur. A ze vseko je ok, dve izby mame. Na dalsi den zase fajny telefonat, ze izby nemame! Tak este sme tomu dali sancu a akceptovali hotel ten povodny, s tym, ze nech sa snazia urobit cenu taku, aby bola co najviac podobna tej povodnej. Tak sme sa dohodli, izby boli zarezervovane, poslali zmluvu, cena bola mierne vyssia. No potom sme si vsimli, ze odlety by boli ine, ako v tom prvom pripade! odlet takmer o polnoci a prilet skoro rano. Takze cena vyssia a pobyt kratsi!! Takze sme to zrusili uplne! Ceresna na torte - urgovali sme, nech nam vratia peniaze okamzite, asi tak rychlo, ako sme my museli zaplatit. V piatok pred 14:00 tuto informaciu dostali a v pondelok este peniaze na ucte neboli. Vystriedali si nas cca 10ti zamestnanci, namiesto toho, aby nas riesil jeden. Podavali si nas ako horuci zemiak, vrcholom bolo, ked si zamestnankyna dohodla so mnou telefonat o 17,00 a potom som sa dozvedela, ze pracovna doba jej skoncila 16:30! V skratke - tolko neprofesionality, babractva, ignorancie, co sme si zazili, by zabilo aj kona. S INVIOU NIKDY VIAC!!! Invia - zléskúsenosti, zlá dovolenka. A ten ich slogan - Kúpte si dovolenku a vyhráte! No tak to sme teda vyhrali! Stres, nervy a veľmi, veľmi zlý pocit.
Týchto sprostredkovateľov by mali zakázať.
@cukero, to si píš, že áno! dnes nám došli peniaze od nich! CHVALA BOHU!!! to sme sa už museli vyhrážať advokátom. Je dobrá stránka (www.zkazenadovolena.cz), kde chlapík pomáha takto obabraným ľuďom, tak by som do toho normálne šla, keďže porušili ich vlastné obchodné podmienky. Ale toho sú si asi vedomí, tak rýchlo vrátili. FUJ, FUJ a este raz INVIA FUJ!
@vikkkkkky6, NECHOD CEZ NICH! mame zlu skusenost, a nielen my, pohladaj si po nete, maju kvantum zlych recenzii, ludia aj o peniaze prisli!
@cukero napríklad airstop je tiež sprostredkovateľ, ale dvakrát sme cez nich boli a 1x nám to nevyšlo ale hneď vrátili celú zaplatenú sumu bez problémov, takže nie je sprostredkovateľ ako sprostredkovateľ
@cukero napríklad airstop je tiež sprostredkovateľ, ale dvakrát sme cez nich boli a 1x nám to nevyšlo ale hneď vrátili celú zaplatenú sumu bez problémov, takže nie je sprostredkovateľ ako sprostredkovateľ
@kris_tin257 Mal som na mysli priamo Inviu.

Nikdy viac, Invia predáva dovolenky hala bala to znamená že môže dôjsť k over booking..prídete na miesto a povedia Vám že nemajú voľnú izbu..posielali ľudí rad za radom do horšieho hotela s argumentom že veď tiež je to päť hviezdičkový hotel..lenže zabudli že ak dôjde k takejto situácii tak povinnosťou je nahradiť plny hotel lepším nadstandartom a nikdy nie horším..keď voláte spat do Invia že nastal problém a vaša zaplatená dovolenka v ultra all inclusive hotely ktorý, je priamo na plazi padla o dve triedy nižšie, odporučia Vám tel číslo tj. Hot linku kde sa Vám spustí automat..alebo povedia že to riešia a zavolajú spat, no samozrejme žiadny tel sa z ich strany nekonal. Čiže úplne dali ruky prec a mohli sme si to riešiť sami..takze takáto super je Invia..🙈🙉