Môže v Maďarsku sedieť dieťa vpredu v autosedačke?
Ahojte. Viete poradiť? Môžeme cez Maďarsko cestovať so starším v sedačke vpredu a mladší so mnou v sedačke vzadu? Všetci traja sa nezmestime, resp je to nepohodlné a mladší potrebuje intenzívny servis. Neviem tento konkrétny nájsť na nete.
Vcera to bolo v správach na joj, skus pozrieť ich stranku
@tosomja a co konkrétne? Sedačka s väčším dieťaťom vpredu v hu?
@maciatkolulu ano, bolo to o tom v ktorej krajine akú sedačku a ci môže sedieť v predu atd. Bolo tam aj Maďarsko, len si nepamätám co konkretne
@tosomja aha, ôk, dakujem
@tosomja podsedak je v AT zakazany
Áno môže, my sme boli od min týždňa do štvrtku v chorvátsku a šli sme cez Maďarsko. Ja v zadu s mladšími a najstarší 8r v predu v sedačke a všetko ok prechádzali sme cez hranice takže keby sa to nemohlo isto niečo povedia
@fkata tak to je ôk 3mesacny je vo vajíčku, to je povolené😉jednalo sa tu o staršie dieťa a autosedacku pre väčšie dieta
@maciatkolulu, podsedak v Rakúsku zakázaný NIE JE. Ani podľa najnovších predpisov nie, normálne sa predáva.
@zabka1987
@maciatkolulu Môj už má 2,5 a je to povolené. Bežne chodíme cez HU aj do BA a aj RS, aj na nákupy.
Diky, baby. Pomohli ste aj info o Chorvátsku.

Podla zakona sa nemoze, zistovali sme pred cestou do HR
https://www.autonavigator.hu/cikkek/segitunk-el...
Tu sú aktuálne informácie. Dieťa vpredu môže cestovať, buď v protismere s deaktivovaným airbagom, alebo v smere do výšky 150 cm s použitím autosedačky.
Vzadu sa používa autosedačka do 135 cm.

@ukulela zákon neviem, ale ja som tak išla... Malému bolo zle, bola som sama v aute, dala som ho dopredu. V AT viem, že sa môže, ved choďte a keby niečo sa narvete dozadu, pripadne, keď je to dlhá cesta a malý zaspí sa presťahuje dopredu