icon

Možnosti zrušenia leteniek Ryanair pri chorobe

niqusqa2010
28. feb 2025

Ahojte prosim viete mi niekto pomoct ? Kupujem letenky prvy krat a chcela by som vediet ci je moznost zrusenia letenky v pripade choroby. Videla som aj poistenia ale citala som ze si za zrusenie pytaju 100 percent storno poplatok a teda nedostanem nic.

Pozerala som sa aj na poistenie storna normalne v poistovni chapem to tak ze tam treba v den leteniek riesit aj to poistenie storna ? A keby sa nieco stalo tak aspon cast dostanem naspat?

Ďakujem

demografka
28. feb 2025

ryanair to ma v podmienkach, ze mozes menit iba 24 ci 48 hodin, potom uz iba za vysoky poplatok... riesila som to minuly rok ked sa nam skoro zrusila cesta a letenky v cene 35e by som vedela prepisat meno (cize niekomu inemu posunut) za pribl 130e kus, cize nemozne... ako je to s poistenim neviem

muchotrafka298
28. feb 2025

Zisti si to vopred, nakolko Ryanair peniaze za letenky nevracia. Lacne letenky sa tam nechavaju prepadnut, kedze prepis stoji 130 EUR na osobu.

Ak mas uzatvorene cestovne poistenie, ktore pokryva aj storno, tak v pripade choroby (musis mat potvrdenie a tiez to musi spadat do zoznamu toho, co poistovna akceptuje), je moznost neskor si to uplatnit ako poistne plnenie. Kedze letenky Ryanair sa nedaju stornovat.

niqusqa2010
autor
28. feb 2025

No my dame za letenky 600 euro tak by som nerada aby to prepadlo cele

mk1111111111
28. feb 2025

Tak nekupit. Je to proste risk. Chces usetrit, tak je k tomu taketo riziko.

mk1111111111
28. feb 2025

Myslim, ze pelikan poskytuje poistenie na zmenu terminu. Ale, ake su podmienky neviem

katarinaba
28. feb 2025

@niqusqa2010 prejdi si poistovne a hladaj poistenie storna - tam mas aj podmienky. Ziadna letecka spolocnost ci cestovna kancelaria ti nevrati peniaze - jedine, ze to maju ako vyhodu, aj to do urciteho terminu, ktory chorobu tak ci tak nevyluci. Alebo ak si to zaplatis, co uz navysuje cenu letenky, ale je to v konecnom dosledku tiez iba poistenie.
V podstate nejde o to, aby ti vyssie spomenute spolocnosti nieco vratili, ale o to, ze ked sa nieco stane a nevratia ti peniaze, tak tieto peniaze ti "vrati" poistovna ako poistne plnenie. Vzdy to tak ide - ochories, nenastupis, poziadas o vycislenie storno poplatkov bud letecku spolocnost, alebo cestovku (moznu bude stacit faktura za letenky, to uz ti povie poistovna), od lekara vyziadas potvrdenie o chorobe a nemoznosti cestovat. To dorucis do poistovne, kde nahlasis poistnu udalost.
Daj si pozor aj na to, ze napr. poistovna uzna storno len dietatu + jednej dospelej osobe, ostatni su schopni cestovat, tak na nich sa to poistenie nemusi vztahovat. Alebo na konkretnu choru dospelu osobou.
Pripadne skus najst poistneho agenta.

niqusqa2010
autor
28. feb 2025

@katarinaba dakujem

sheila72
1. mar 2025

Tiež by som poradila poistenie storna napr Allianz ale je to ozaj ako tu bolo spomenuté len na osobu ktorá ochorie+spoluúčasť. No stále lepšie ako nič a nestojí to veľa. Prípadne priamo cez Ryanair, okrem iných príplatkov ponúkajú aj poistenie, pri lacných letenkách sa to neoplatí no pri drahších možno hej, zatiaľ som nevyužila.