icon

Môžu aj ukrajinskí odídenci cestovať letecky po Európe?

sssilvia
2. mar 2023

Zdravím , zisťujem kolegyni. Už rok je na Slovensku, registrovaná ako odídenec, začlenila sa, pracuje a je vďačná za možnosť žiť u nás. Nevie zistiť informáciu, či by v prípade potreby mohla využiť leteckú dopravu a vycestovať takýmto spôsobom na pár dni niekam v rámci Európy. Ďakujem

Strana
z2
kluska
19. júl 2023

@kacusik69 ale maju zadarmo, sama to vidim, namiesto leteniek maju papieriky a vybavuju ich na kontrole neskutooooocne dlho, inak sa k nim pristupuje ako k normalnym cestujucim.

kluska
19. júl 2023

@yoxinka ale kazdy ukrajinec bez rozdielu dostane socialnu pomoc v krajine kde je utecencom. Ci ti co maju luxusne auta a ziju si pekny zivot, nepytaju peniaze, nic nedostanu? A cieze su to peniaze? nebudu to platit obcania tychto krajin? A este jedna otazka- kebyze ti za chrbtom padali bomby, chcela by si vratit do vojnovej zony na dovolenku?

kluska
19. júl 2023

@valeria_h myslim, ze uz nie je vela ludi co v dnesnej dobe podporuje ukrajincov a ti co ano, tak tym uz nic nepomoze.. apropo davali aj v telke slovenskej, ze v case vojny nie je mozne urcit ci ide o overene alebo neoverene informacie, na jednej a aj na druhej strane a v zapati davali ukrajinsku propagandu :D

poppy22
19. júl 2023

nechcem tuto temu rozduchavat-ale keby sme boli zapojeni do vojny aj my,nasi chlapci by museli rukovat-lebo uz davnejsie sa aj mamicky na mk vysmievaju,ze napr.chalani co nosia slim nohavice a chodia na kolobezkach su rozmaznanci,ktorym treba vojnu,aspon tu na vycviku...ale ze tu veselo pobehuju mladi ukrajinci,kori by podla tejto logiky mali branit svoju vlast-tak to im nevadi...zase raz dvojaky meter...inak pre autorku-aj ja som pocula,ze letecky nesmu-ale asi sa to uz zmenilo...

thoughtfulweirdo
19. júl 2023

No ja neviem dievčatá, a to mali utekať len bábušky so šatkami na hlave a malé deti? Bohatí mali zostať vo vojne, aby to vyzeralo podľa vašich predstáv? Lebo keď mám Mercedes, BMW alebo Chrysler a môžem večerať v drahom podniku, ani tá ruská raketa na mňa nemôže?

kluska
19. júl 2023

@thoughtfulweirdo ale sak v pohode, mozu aj bohati byt utecenci, ale tito by nemali dostavat socialnu pomoc ci? Inak info z banky, bola som nedavno si zalozit ucet na sk a tam mi povedali, ze vyber v bankomatu len 200 eura maximalne, ze to kvoli ukrajinco dali taky limit, lebo vyberali hlava nehlava z bankomatu ;) A ano, chlapi mali zostat vo svojej vlasti a bojovat ci? Ci iba v inych statoch sa hrdi ukrajinci a daju si oblecenie na seba modrozlte a vlajocku a doma su posrati?

valeria_h
20. júl 2023

@kluska Ja nechápem tých ľudí, že to nevidia. Že nevidia čo je to za parazitov. Nerátam tých, ktorá vojna naozaj zasiahla , ale čo je to za vojnu, keď tam cestujú na prázdniny?

yoxinka
20. júl 2023

@kluska
To plenum.sk a mix24.cz sú tak pochybné zdroje, že o informáciách, ktoré píšu je aj škoda sa vôbec baviť. Typický pochybný informačný portál s kopou bludov, ktorých úloha je jediná - vytvárať informačný chaos. Pokiaľ si schopná veriť takýmto informáciám, nemám sa s tebou absolútne o čom baviť, lebo rozumná racionálna debata nie je možná.

kluska
20. júl 2023

@yoxinka treba pozerat okolo seba a nekukat vecne markizu, jojku alebo jednotku, lebo tam davaju najvacsiu kopu bludov. pozdravujem ;)

yoxinka
20. júl 2023

@kluska
No, z tohto mraku ti nekvapne, lebo my doma nemáme TV už šiesty rok, takže ja ani markízu ani joj ani jednotku nekukám, ale OK.

valeria_h
20. júl 2023

@kluska Teraz bola nejaká reportérka v Kyjeve, že sa tam nič nedeje, bary a diskotéky plné, ľudia veselí, pracujú, žijú akoby nič..a jej príspevok odstránili, ktovie prečo 😁

kluska
20. júl 2023

@yoxinka chvalabohu :D

kluska
20. júl 2023

@valeria_h videla som teraz na fb, to stale je tam, ale tu to nebudem davat, lebo to budu pochybne zdroje a hoaxy ;)

valeria_h
20. júl 2023

@kluska Ale plné vlaky a vypredané na týždne dopredu... To je čo za vojna? Nechápem, že to ľudia nevidia.

valeria_h
20. júl 2023

@kluska To nerob lebo ťa MK zmaže 😸

kluska
20. júl 2023
Strana
z2