Nekompletné služvy hotela kvôli Covid19
Mame zaplateny hotel so službami ako wellness a fitnes a tieto sluzby nie je možné kvôli Covid19 využívať. Nejedna sa o porusenie zmluvy o sluzbach? Navyse nas nikto na to neupozornil.
Je zaujímavé, že keď som pred pár mesiacmi písala, že sú od veci tie všelijaké nariadenia, väčšina sa na mňa vrhla, ako spolu to dame a Rusko a tak, tie ruská väčšina nosí úplne od veci atď. Ja som len za to, aby sa neobmedzivali služby a nezarvaralo sa.
@hettinka 06:32
V rakúskej obci St. Wolfgang im Salzkammergut, sa koronavírusom nakazilo 62 zamestnancov hotelov. Na výsledky testov čaká ešte 38 osôb. Celkovo bolo vykonaných 1183 testov.
V Kosove bol protest, kde množstvo majiteľov podnikov vyjadrilo nesúhlas s koronavírusovými obmedzeniami. Ľudia žiadali o predĺženie otváracích hodín a väčšiu pomoc v
lády pre podnikateľov.
06:10
V Antverpách začal platiť nočný zákaz vychádzania. Dôvodom je, že nárast počtu prípadov nákazy novým druhom koronavírusu.
Karanténa bude v Británii povinná aj pri návrate z Baleár a Kanárskych ostrovov. Aktuálnymi ohniskami nákazy novým koronavírusom sú španielske regióny Katalánsko a Aragónsko.
lBegičania budú musieť od stredy do konca augusta obmedziť na najviac päť ľudí počet svojich sociálnych kontaktov, s ktorými sa stretávajú mimo domova. Doteraz mali okrem rodinných príslušníkov povolený kontakt s 15 osobami. Dôvodom zmien je nárast prípadov nákazy koronavírusom.
Cestujúci, ktorí do Fínska prichádzajú z Rakúska, Slovinska či Švajčiarska, musia odteraz po návrate podstúpiť 14-dňovú domácu karanténu. Dôvodom je skutočnosť, že v uvedených krajinách narastá počet osôb nakazených koronavírusom
Zotavovanie leteckej dopravy z a do Paríža z následkov koronavírusu môže trvať až 7 rokov, varoval Augustin de Romanet, šéf firmy APD prevádzkujúcej parížske letiská. Koronavírus spôsobil najhorší pokles leteckej dopravy za 50 rokov a návrat na úrovne spred koronakrízy bude len postupný, tvrdí de Romanet.
Ty si fakt myslíš, že to cestovanie je fajn, prázdne plaze a tak.... Ja nie. A reálne čakám na to, kedy sa zatvoria opäť hranice. A teraz už s radosťou.... A opäť píšem, nie kvôli chorobe, ale kvôli ekonomike. A naozaj rakúsko a Sk sa nedá porovnať, akokoľvek, tu sa to rieši aspoň trochu logicky a systematicky, lebo reálne nútiť nosiť trojročné deti ruská, čo si ich chytajú, dávajú dole, je viac na škodu ako úžitok. A nosiť ruská pod nosom ako to ma väčšina na sk je úplne zbytočné, ale tak hlavne, že ju ma👍
@maciatkolulu kedze mam rodinu v Spanielsku, tiez ma to zaujima, nevybrali sme si vsak SP ako destinaciu tohtorocnej dovolenky. Vyse 50% ludi s koronou v novej vlne je bez priznakov, 0.8% z 25600 pripadov zomrelo.
@mirage to všetko ôk, absolútne sa nebojím choroby, ale toho šialenstva okolo, zatváranie prevádzok, kopec ludi bez práce, automaticky to bude mať vplyv na všetkých, na ceny atď... Ale zjavne to nezmeníme. My sme boli na welnes, čo nás vyšiel rovnako ako by nás vyšlo more. Bolo malo ludi, oddýchli sme si a teraz sme doma, chodíme sa kúpať s kamarátmi, chodíme na výlety a tak, finančné opäť náročnejšie, lebo sa mina🙏, celkovo ja osobne nevidím u nás teraz rozdiel oproti minulému roku, lebo pri mori sme boli na konci zimy a leto trávili tiež takto. Akurát, je všade extrémne malo ludi, co mi vyhovuje, len keby nešlo o rucanie ekonomiky. Lebo aj to, že je malo ludi na kúpaliskách, v hoteloch a tak je pre prevádzky, ktoré sú v mínuse devastacne
@maciatkolulu už nebude celoplošné zatváranie, určite nie kvôli dovolenkárom, keď, tak len lokálne. Verím, že bude dobre. Leto je vždy finančne náročné, výlety, dovolenky, deti doma, opekačky atď.. To je normálne.
@maciatkolulu a čo teraz ja s tým. Bude zo stúpať a klesať, kým to postupne neprekoname skoro všetci a zvykneme si na to ako na chrípku, hepatitídu, boreliózy, AIDS a tisíce iných chorôb, proste bude tu ďalšia choroba. Lekári sa to naučia liečiť, úmrtnosť klesne. Donekonečna sa obmedzovať nebudeme...
A áno, nebezpečnejšie ako choroba samotna je mediálne šialenstvo okolo toho a to, že niektorým ľuďom z toho regulárne šibe a všetko im to veria.
@maciatkolulu vidis, my sme podporili slovensku CK a chorvátsky hotel. Ľudia by mali začať žiť a točiť ekonomiku, inak pomru od hladu a nie od sopla a kašľa.

@hettinka inak ja som tu citala temy, kde si ty reagovala velmi negativne a zloprajne. Ja tu vela citam a menej prispievam, ale pamatam si to - nieco o babe co sa pytala na poistenie po skonceni VS a potom davnejsie tema o postavach a chudnuti. To len tak, mimochodom.
Ale v tejto teme s tebou suhlasim. Sice my sme boli letecky, ale vsetko ok.