Nepríjemné skúsenosti z dovoleniek
Poďme zaspomínať čo sa Vám nepríjemné prihodilo na dovolenke. Keď ste sa už naozaj báli a možno aj modlili, aby to dobre dopadlo.
Keď ste boli zúfalý a možno máte s toho dodnes traumu, alebo ste sa snažili to vytesnať s hlavy.
Ja napríklad som zažila takú búrku v Taliansku, že som sa bála veľmi ako sa dostaneme na hotel do bezpečia autom.
Zbehlo sa to strašne rýchlo, pár mrakov a za pár minút obrovská búrka, prietrž mračien...NIKDY som sa nebála viac o deti, muža ako vtedy. Ale traumu s toho nemám.
Dovolenka na Malte, 20 hodinovy odklad letu, kvoli oprave lietadla. Dopadlo to super, ubytovali nas v luxusnom hoteli v hlavnom meste. Predlzena dovolenka o jeden den a este nam vratili dost velky obnos za meskanie.
Dovolenka na Malte, 20 hodinovy odklad letu, kvoli oprave lietadla. Dopadlo to super, ubytovali nas v luxusnom hoteli v hlavnom meste. Predlzena dovolenka o jeden den a este nam vratili dost velky obnos za meskanie.
@veronika150999 To ste dopadli super. Sestra vlani, keď sa vracali z Nepálu, tak v Indii na letisku 22 hodín bez hotela, von ich nepustili , lebo nemali platné víza, či čo, ale zohnali v tej hale na pár hodín aspoň takú otvorenú bunku s posteľou.
V 17tich rokoch, dovolenka so zájazdom rodičmi a sestrou v Chorvátsku. Ja a rodičia hnačky a grcacky, 15rocna sestra si ráno dávala preventívne poldecak, a nič sa jej nestalo
Sardínia, výlet do malého mestečka peso po rýchlostnej ceste, zlá odbočka rovno k psíkovi, ktorý má vyhnal a obkuskaval mi pritom lýtka a členky, 15 hodinová cesta do Plzne, pomaly 2hodiny čakania nadránom v Prahe- bol november, začínalo mrznut, ja v teniskách a prechodnej bunde, do toho flekujuce auto s chlapíkom za volantom( zmizol, keď sa objavili okoloidúci ľudia) atď
Mám dva také búrkové zážitky z dovoleniek, jedna veľmi nepríjemná spomienka zo Šíravy, boli sme tam v tom čase na dovolenke a naši doteraz spomínajú:
https://dennikn.sk/2979265/vysoke-vlny-potapali...
https://www.youtube.com/watch?v=Axtgc-C8RB8Druhá je tiež zo Šíravy, ale táto je pre mňa skôr z kategórie "fascinujúce", lebo práve odvtedy milujem búrky, ale samozrejme obdivujem z bezpečia.. práve sme doopekali, keď sme zdvihli hlavy a mama zavelila, že všetci do chaty, ale hneď. Nad nami boli také mračná, aké som odvtedy ni predtým nikdy nevidela: akoby premietali nad nami oblohu na páse, čierne hrubé pásiky pretínali jedovato tamovomodrú oblohu, a veľmi rýchlo.. spomínam si, že v pozadí v rádiu hrala pesnička od Sting - Desert rose. Stále mám zimomriavky. Potom to už išlo rýchlo, obrovská prietrž, vietor, hromy, blesky... v kempe sme mali známych s deťmi, oni si stihli jak tak pobaliť stan, stihli prísť za nami a prespali u nás na chate - autom by sa domov nedostali, nemali by šancu.
No kde zacat.
Soferoval som v Rumunsku v burke kde som nevidel na 2 metre a doslova mi odletel stierac.
Znova Rumunsko, v noci o 2:30 nas zobudili varovne spravy na mobil s najvyssou vystrahou na extremne burky a zaplavy v nasej oblasti, zbalil som zenu a 1,5 rocne dieta, vyrazili sme uprostred noci a doslova sme tej burke usli. Pocas jazdy som doslova videl, ako je burka tesne za nami. Ked som potom nasiel fotky tych znicenych aut a zaplavenych dedin, no katastrofa. Bol som rad ze sa to podarilo.
Na hranici HU-RO sme sli cez maly prechod, rano ho otvarali a zasekla sa im rampa, po 0,5 hodine colnik doslova rampu vylomil a zahodil do travy aby nas pustil.
Ale najvacsi trapas sa mi stal v Talianskom Toskansku. Este pred cestou sa ma zena pyta ci mam uterak, ja ze ano mam. Prideme na plaz a rozkladame sa a ja zistim, ze jediny moj uterak na plaz sice existuje, ale ma rozmer 20x10 cm. Zobral som si k moru uterak na tvar 😂
@1kubo1 Tak ten koniec po tom všetkom aj pobavil 😀 To bolo už úplne nič oproti tomu čo si písal. Tak to stali asi naozaj pri Vás všetci anjeli strážny.Ja by som umrela od strachu. Ale našťastie to dopadlo dobre a už nech sa Vám nič také neprihodí.Mna teda napadlo tiež ako sme v Sofii v noci zablúdili trochu, lebo išla obrovská búrka a muž zle odbočil v noci. Pamätám prvý krát sa musel aj pýtať na benzínke ako sa dostaneme na diaľnicu. Lebo to ešte podľa mapy sme cestovali. A sto krát sme boli po celom svete a iba podľa mapy a vtedy sbe sa krútili dookola. Burka nakoniec nebola hrozná a všetko dopadlo ok.
Ojojoj, toho by bolo...
Také, keď ozaj išlo o život: pri nádychovom potápaní na Malte v dosť silnom vlnobití (myslel som si: a čo? veď osem metrov pod hladinou už vlny nebudú) ma spodný prúd zarazil do úzkej skalnej pukliny.
Žralok na Maldivách.
Jazda na koni v blate a klzkých skalách počas búrky v karibskej džungli. Kto nezažil - nevie čo je adrenalín.
Tropický cyklón na Mauriciu.
@orisker No ale toto..ty si poriadne odvážna žena. Klobúk dole, že tak riskuješ.Ja by som dostala asi infarkt.
Dávaj na seba pozor.😉
@veronika150999 Tak tomu sa hovorí šťastie v nešťastí.🤗
@veronika150999 Ale napadlo ma, že aj my sme dobre obišli raz keď sme boli na koncerte v Belehrade.
Niečo bolo zle na našom ubytovaní čo ,sme mali jednu noc rezervovanú. Tuším niečo z vodou bolo na hoteli a poskytli nám náhradné a v luxusnom hoteli (oproti pôvodnému).
A vždy sme sa potom natom bavili, ze sme spali v zlatých posteliach haha Tak môže človek občas aj dobre s toho vykorčulovať.
V 17tich rokoch, dovolenka so zájazdom rodičmi a sestrou v Chorvátsku. Ja a rodičia hnačky a grcacky, 15rocna sestra si ráno dávala preventívne poldecak, a nič sa jej nestalo
Sardínia, výlet do malého mestečka peso po rýchlostnej ceste, zlá odbočka rovno k psíkovi, ktorý má vyhnal a obkuskaval mi pritom lýtka a členky, 15 hodinová cesta do Plzne, pomaly 2hodiny čakania nadránom v Prahe- bol november, začínalo mrznut, ja v teniskách a prechodnej bunde, do toho flekujuce auto s chlapíkom za volantom( zmizol, keď sa objavili okoloidúci ľudia) atď
@dankabg No teda..zážitky máš bohaté. Ale hlavné je,že dobre dopadli a je načo spomínať..no nie..?
Mám dva také búrkové zážitky z dovoleniek, jedna veľmi nepríjemná spomienka zo Šíravy, boli sme tam v tom čase na dovolenke a naši doteraz spomínajú:
https://dennikn.sk/2979265/vysoke-vlny-potapali...
Druhá je tiež zo Šíravy, ale táto je pre mňa skôr z kategórie "fascinujúce", lebo práve odvtedy milujem búrky, ale samozrejme obdivujem z bezpečia.. práve sme doopekali, keď sme zdvihli hlavy a mama zavelila, že všetci do chaty, ale hneď. Nad nami boli také mračná, aké som odvtedy ni predtým nikdy nevidela: akoby premietali nad nami oblohu na páse, čierne hrubé pásiky pretínali jedovato tamovomodrú oblohu, a veľmi rýchlo.. spomínam si, že v pozadí v rádiu hrala pesnička od Sting - Desert rose. Stále mám zimomriavky. Potom to už išlo rýchlo, obrovská prietrž, vietor, hromy, blesky... v kempe sme mali známych s deťmi, oni si stihli jak tak pobaliť stan, stihli prísť za nami a prespali u nás na chate - autom by sa domov nedostali, nemali by šancu.
@oblecenie99 Úplne zimomriavky brr..ja mám strašný rešpekt pred búrkami. Tie búrky sú už hrozne nebezpečné a iné ako boli dakedy. Preto ja nikdy, ale že nikdy by som nechcela mať ubytovanie blízko pri mori. Hneď na pláži.
Mne sa často snívali také katastrofické sny ,že veľké vlny a že všetko zmiatlo .Asi tie katastrofické filmy. Proste des,panika...
Najhorsi zazitok bol, ked mi 4-rocne dieta nadranom stuhlo v rukach, vykrutilo hlavicku, prevratilo oci a prestalo reagovat, dokonca som mala pocit, ze aj tazko dycha. Pocurala sa a bola pri vedomi, ale absolutne mimo. Hodila som si na hole telo saty, len tak, bez podprsenky a bosa som s nou, tiez holou (tak spala, bez pyzamka) letela par poschodi do hotelovej haly, ze je tam doktor-nuz, o piatej rano nebol. Uplne spanikarenu ma nasiel upratovac, zavolal manazera a ten zachranku. Kym dosli, uz to stuhnutie trosku povolilo, po par minutach sa na mna dokazala pozriet, po dalsej dobe povedala mama. Vzali nas do nemocnice, nakoniec povedali, ze to bol krc z horucky (mala teplotu asi 37,4 🙄), dali antibiotika a lieky od teploty a nic viac sa do konca dovolenky nestalo. Na Slovensku sme boli hned u lekarky, poslala nas na neurologiu a ake prekvapenie-on to bol vlastne epilepticky zachvat. Doteraz sa lieci. Bol to jeden z najhorsich zazitkov v mojom zivote. Je to moje predcasniatko, ledva po porode prezilo, uz som ho povazovala za zdrave a vypiplane a zrazu mi nereaguje. Myslela som, ze sa jej nieco stalo s mozgom a uz nikdy nebude v poriadku... Myslim, ze toto je pre mna trauma ktora sa vyrovna, mozno aj predci traumu z jej porodu a to su v mojom inak bezproblemovom zivote doteraz najvacsie traumy...
Ja som sa , tiež v Taliansku, topila v mori.Prezila som to.Jedina fóbia,co mi ostala,je,ze do vody hlbšej ako po kolená nejdem.Napriek tomu túto dovolenku považujem za dobrú...
@veronika150999 To ste dopadli super. Sestra vlani, keď sa vracali z Nepálu, tak v Indii na letisku 22 hodín bez hotela, von ich nepustili , lebo nemali platné víza, či čo, ale zohnali v tej hale na pár hodín aspoň takú otvorenú bunku s posteľou.
@andrejka2424 aj nas nechali najprv hodinu sediet v lietadle a potom 3 hodiny na letisku, kym nam nasli ubytovanie. Malta je mala, cestujucich z lietadla rozhadzali do hotelov po celom ostrove. Nastastie moji chalani uz boli velki, na 2.stupni na ZŠ a vsetko sme zvladli s usmevom.
@autorka, určite áno 😄 len chuderu kamarátku, ktorá na mňa v tej Plzni čakala, zbili a mala z toho riadne dlho traumu...môj andelicek straznicek má skrátka už mnoho mnoho ráz ochranil
@dankabg Preboha to muselo byť strašné...tiež by som mala traumu.A ako dopadla dostala sa s toho?
Najhorsi zazitok bol, ked mi 4-rocne dieta nadranom stuhlo v rukach, vykrutilo hlavicku, prevratilo oci a prestalo reagovat, dokonca som mala pocit, ze aj tazko dycha. Pocurala sa a bola pri vedomi, ale absolutne mimo. Hodila som si na hole telo saty, len tak, bez podprsenky a bosa som s nou, tiez holou (tak spala, bez pyzamka) letela par poschodi do hotelovej haly, ze je tam doktor-nuz, o piatej rano nebol. Uplne spanikarenu ma nasiel upratovac, zavolal manazera a ten zachranku. Kym dosli, uz to stuhnutie trosku povolilo, po par minutach sa na mna dokazala pozriet, po dalsej dobe povedala mama. Vzali nas do nemocnice, nakoniec povedali, ze to bol krc z horucky (mala teplotu asi 37,4 🙄), dali antibiotika a lieky od teploty a nic viac sa do konca dovolenky nestalo. Na Slovensku sme boli hned u lekarky, poslala nas na neurologiu a ake prekvapenie-on to bol vlastne epilepticky zachvat. Doteraz sa lieci. Bol to jeden z najhorsich zazitkov v mojom zivote. Je to moje predcasniatko, ledva po porode prezilo, uz som ho povazovala za zdrave a vypiplane a zrazu mi nereaguje. Myslela som, ze sa jej nieco stalo s mozgom a uz nikdy nebude v poriadku... Myslim, ze toto je pre mna trauma ktora sa vyrovna, mozno aj predci traumu z jej porodu a to su v mojom inak bezproblemovom zivote doteraz najvacsie traumy...
@ena1903 Panebože to je strašné 😱😪 Ja by som umrela od strachu. Chúďatko. Viem si úplne predstaviť váš strach ,obavy a bezmocnosť a v neznámom cudzom prostredí ..o to horšie! o to to bolo muselo byť desivejsie.Dufam chrobáčik sa má lepšie. My sme tiež zažili s deťmi, teda s tým starším stresy ,ale to bolo aspoň doma. Predsa ešte to zdravotníctvo máme na inej úrovni ako niekde v iných štátoch.To je trauma na celý život.😪😪 Veď práve keď to horkoťažko človek vypiple a potom sa také stane..prajem Vám len veľa zdravička.🙏🙏
Ja som sa , tiež v Taliansku, topila v mori.Prezila som to.Jedina fóbia,co mi ostala,je,ze do vody hlbšej ako po kolená nejdem.Napriek tomu túto dovolenku považujem za dobrú...
@viera012345 Joj msja som aj ja hrozný zážitok ale našťastie mi to nezanechalo traumy ,ale tiež do hlbokej nepôjdem a už vobec nie na nafukovačke!
@dankabg Preboha to muselo byť strašné...tiež by som mala traumu.A ako dopadla dostala sa s toho?
@anonym, no...niekoľko mesiacov sa z toho spamätávala...bohužiaľ, ona má šťastie byť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste
A ja presne naopak. Vždy mi niekto pomohol a nikdy sa mi nic vážne nestalo...uvidíme dokedy.
Keď sa moje deti v Tunisku vozili na nafukovačke a more bolo pokojné a zrazu začalo fúkať a ideti nafukovačka zacala unášať na šíre more a plavčíci skákali do člnu a utekali ich ratovať
@anonym, no...niekoľko mesiacov sa z toho spamätávala...bohužiaľ, ona má šťastie byť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste
A ja presne naopak. Vždy mi niekto pomohol a nikdy sa mi nic vážne nestalo...uvidíme dokedy.
@dankabg Chúďa..smoliarka.Tak nech ti to tak ostane .
Keď sa moje deti v Tunisku vozili na nafukovačke a more bolo pokojné a zrazu začalo fúkať a ideti nafukovačka zacala unášať na šíre more a plavčíci skákali do člnu a utekali ich ratovať
@malina12 No ja by som sa zbláznila od strachu a asi skakala za nimi .Chvalabohu, že to dopadlo dobre. To isté som zažila aj ja presne! Akurát, že nikto nezarmoval plavčíka a nebolo mi všetko jedno. Také myšlienky som mala, že sa domov živá nedostanem. Ani neviem akým zazrokom6sa mi podarilo doplávať na plytčinu.Keby sa mi tam prepichla nafukovačka,alebo ju odfúklo sa utopím. Plávať viem ,ale nie som vôbec zdatný plavec a najradšej som tsm.kde dočiahnem na dno.
@anonym_autor mám toho viac ale napríklad min.leto 2024 sme boli na pláži v Baška Voda a veľmi rýchlo prišla od mora búrka. Najprv sme videli v diaľke mraky ale urobili sme 2 fotky a začali baliť ale to boli minúty a taký vietor, že 4r.Dcéra plakala a otočím sa na Syna a vidím ako asi ledva meter od Neho Ho minula hrdzavá tyč zo slnečníka a letela ďalšie metre ďalej. Kašlala som na veci brala Deti, Muž Syna a Ja Malú ktorej sa vyzula sandálka hrozne plakala a bosé sme bežali a veci okolo Nás lietali. Voda sa liala akoby na Vás každú sekundu vyliala celé vedro vody, že až som mala problém sa chvíľu nadýchnuť. Celý čas som bola neskutočne koncentrovaná a myslela len na Deti a vravela že vedierko Zas kúpime len nech bežia. Našli sme otvor v skalnej stene takú akoby jaskynku kde sme sa ukryli ale Ja som trčala von takže voda po mne liala ale aspoň schovaní pred vetrom. Za možno 20min bolo po všetkom. Vtedy som vyobíjmala Deti a rozplakala sa. Bolo to tak strašné. Náhle a tak silné, že by som to nikdy nečakala. Odvtedy keď ide búrka pracem sa z pláže ešte keď je ďaleko.
ja toho mam viacej. Na krete pred par rokmi dcera bola este malicka, stratila som jej pas. Na tu noc nikdy nezabudnem, nemohla som vobec spat, ale nic sa uz nedalo robit, musela som cakat do rana. nastastie sa nasiel na letisku. Tento rok sme mali celkom peklickovu dovolenku na sardinii - najprv sestra stratila penazenku, ta sa nasla. Potom decka z bazena dostali skarede az do krvi odreniny, zrejme prilis prechlorovany bazen. Potom pocasie nic moc a na zaver uz na letisku sme zistili, ze jeden pas je v podpalubnej batozine :D ale napokon to dobre dopadlo.
1. Dovolenka v Podhájskej vtedy keď v Česku udrelo tornádo,tam bola pekelná búrka, skoro nič sme nespali.
2. Dovolenka v Maďarsku všade mravce v ubytovaní,v posteliach,na zemi v umývadle z odtoku liezli von,a aby nebolo toho málo ešte obe detská dostali hnačku.

Ojojoj, toho by bolo...
Také, keď ozaj išlo o život: pri nádychovom potápaní na Malte v dosť silnom vlnobití (myslel som si: a čo? veď osem metrov pod hladinou už vlny nebudú) ma spodný prúd zarazil do úzkej skalnej pukliny.
Žralok na Maldivách.
Jazda na koni v blate a klzkých skalách počas búrky v karibskej džungli. Kto nezažil - nevie čo je adrenalín.
Tropický cyklón na Mauriciu.