icon

Od akého veku zobrať dieťa na ľadovec?

tilly
5. dec 2013

Ahojte, od kedy je vhodne zobrat dieta na ladovec na dovcu? Ide o hotel priamo hore, da sa tam dostat len lanovkou, ktora o stvrtej konci a potom co??? Hotel je pre lyziarov, ziadny detsky kutik ani nic... boli ste? Nasi sa celkom vedia spravat na dovolenkach, cestujeme pomerne casto...
Starsi bude cely den lyzovat, vecer bude KO, ale mensi (4) polyzuje max hodinku...

tenerifka
5. dec 2013

@tilly Moj skromny nazor je, ze dieta sa bude citit dobre tam kde aj vy-jeho rodicia.
Na kolko dni by ste isli?
Mensi sa moze okrem lyzovania aj sankovat, ale urcite nevydrzi cely den vonku, tak by ste mali ist s predstavou, ze mu budete musiet na striedacku s manzelom venovat cas aj vnutri, zahrat sa, cez den si lahnut a odpocinut. Nevadi, ze tam nie je detsky kutik, vecer sa moze zabavit aj so starsim bratom. Hlavne zobrat oblubene hracky.
Pises, ze tvoje deti su zvyknute cestovat(ani my sme tie nase odmalicka nesetrili a vlacili ich hore-dole a su tu a uplne v pohode 😀), tak to je velke plus, ale byt len na svahu a v hoteli viac ako 4 dni by bolo vela aj pre mna, ja by som to na tvojom mieste skombinovala s pobytom v nejakom lyziarskom stredisku, kde je viacej moznosti zabavy, prechadzok ci vyletov

sisaka
5. dec 2013

@tilly suhlasim s
@tenerifka ak je to par dni (nejake 3 si este viem predstavit) tak v pohode, ak nejaky tyzden, to by nebavilo ani mna 😀 Zalezi ako ste zvyknuty travit zimne dovolenky, moje decka napr. cakaju, ze bude aj nieco ine ako lyzovacka (rozne sportove, ci ine volno casove activity, restiky, obchody ...). ja by som sa na jednej chate, odrezanej od sveta asi nudila, sami s manzelom by nebol problem 😀, ale s detmi...... 😝

radlinka
6. dec 2013

@tilly ahooj, no to je na vas ako si to zariadite. My sme sice vzdy byvali v dolinach a dedinkach a na ladovec chodili lyzovat na otocku. Hore lanovkou a spat dole a domov. Ked sme sli 1x mal maly 9 mesiacov, bolo nadherne jarne pocasicko a dole +17 hore drkotali zubami ale v zavetri super. Ja som s nim vsak nevysla lanovkou, ostali sme dole a oddychovali. Potom som skusila o rok neskor ked mal uz 1.5 roka vyssie a v pohode to zvladol. Pocasie sme sice nevystihli lebo strasne fukalo, ale svietilo slniecko. Pacilo sa mu ist hlavne lanovkou a vacsinu casu sme travili vo vnutri a pozerali na ludi ako lyzuju a na sniezik, kedze pocasie bolo hrozne premenlive. Ono je to dost tazke vystihnut, preto vzdy volime alternativu v nejakej lyziarskej dedinke, resp. mestecku a hlavne rodinnu destinaciu. Tiez sme boli vo Finsku a presne takto ako pises to tam fungovalo do super hotelov. Lanovkou hore alebo dole ale zase tocili do noci, takze oni nemali problem si zajst na nocnu jazdu aj do mesta. hmmm
Podla mna sa budete musiet prisposobit a zobrat si nejake hracky a hry pre mensieho a nieco vymysliet ako vecernu aktivitu. Ak budete mat nejaky dobry bazen alebo saunu, tak je to super vyuzit. Ty sa mozes napriklad vymenit s manzelom a mozes lyzovat so starsim a on sa zatial bude venovat mladsiemu a takto to zorganizovat. Osobne by som volila lyziarsku destinaciu niekde v udoli, kde nie je problem dostat sa aj vo vecernych hodinach a na ladovec by som vybehla lanovkou hocikedy. Dolezite je aby ste si to vsetci uzili a vychutnali a hlavne oddychli. My sa tiez chystame a volime Tyrolske Alpy z dovodu rodinnych destinacii a super slnecnych svahov. Nielenze budeme striedat lyzovanie, ale maly si vychutna zjazd na sankach po drahe alebo vylet s kocikom do horskej chaty po peknej asfaltovej cesticke. Uz to tam mame zabehnute, tak vieme co ocakavat. Peknu dovolenku xxx

tilly
autor
6. dec 2013

@radlinka
@sisaka
@tenerifka baby dakujem, chodievame na lyzovacky min dva krat do roka, ale vzdy byvame niekde v dedinke... cize nejake aktivity okrem lyzovania zvladame aj ine aktivity... ideme na 4 noci a vobec sa mi nechce...

radlinka
6. dec 2013

@tilly neni zac, ved je to kratky pobyt, deti su uz velke tak v pohode, da sa to uzit. Po veceroch vymyslite nejaku aktivitu a snad si aj dobre oddychnete. Urcite by som sla, na par dni na ladovci uplna pohodicka 😉

tilly
autor
6. dec 2013

@radlinka uz to mame asi mesiac zaplatene, len tak sa mi tam nechce ist... rozmyslam, ze poslem deda a ja s malym zostanem doma... starsi sa strasne tesi, on je nezmar, je schopny lyzovat cely den, mladsi je princatko, trosku ho ofukne a mozme ist dnu...

tilly
autor
6. dec 2013

@radlinka ja uz starsiemu na lyziach nestacim... on si so mnou nezalyzuje, som na neho moc pomala 😀 ... je tam aj bazen aj wellness...

radlinka
6. dec 2013

@tilly jeej no tak hor sa do toho, ja som sice vyrastala na lyziach, ale ked nestacis s lyzovanim, tak sup do welness a relaxovat. Voda a sneh su najvacsia radost pre deti 😉 Nebojkaj bude dobre, postavite si snehuliakov, spustite sa par krat dole svahom a vychutnate horucu coko, pripadne nejaku horsku dobrotu a uzijete si tak, ze si nakoniec povies ze by si zostala aj dlhsie 😉 Ja by som na par dni hned isla, ale my odchadzame tesne po sviatkoch, tak mame este casu. 🙂 A kde to vlastne idete...aspon mi hod do IP nech mam nabuduce prehlad o niecom zaujimavom 😉

tilly
autor
6. dec 2013

Hotel sa vola grawand a ten ladovec schnalstahl (gletcher)
Stale nie som presvedcena... tak nejak by mi asi pred vianocami bolo lepsie doma si vsetko pripravit...

tenerifka
6. dec 2013

@tilly Len chod, len ako tam dorazite, vsetky obavy z teba spadnu, je to len par dni, kedy nemusis varit a starat sa o trivialne veci okolo domacnosti. Nie je nic lepsie ako ist par dni pred Vianocami na dovolenku, ja som tak bola pred 3-mi rokmi na Slovensku(vianocne trhy, kopec snehu....), a pred 2-ma rokmi v tropoch(teplucke more, biele kokosove plaze...), a po obidva razy som si to nadmieru uzila a s o to vacsou radostou som sa potom tesila na Vianoce, je to zmena.......

horana
7. dec 2013

No su dva typy malych deti: jednym sa sneh paci, druhe ho nemusia. Niektoremu dietatu ked staci hodka, dve a koniec, nevidim zmysel trepat sa s nim niekde kde sa bude nudit vacsinu dna.
Takto dieta sa bohato vyzije na miestnom mini kopceku za domom, netreba mu kvoli tomu zimnu dovolenku na ladovci.
Myslim ze ked dieta nie je vyslovene nadsenec, tak mladsie ako 6r (cca) by som toto vypustila. Mensie deti vybaju casto znudene so zimy ako takej, s toho ako su naobliekane, z toho ze pohyb v takomto zimnom prostredi ich unavuje...vyrastie z toho to je jasne, ale naco to silit zbytocne skoro?
Aspon usetrite viac na leto a budete si moct dopriat lepsiu pri mori, tam sa to naopak paci drvivej vacsine deti 🙂

Ja by som svoje prve dieta takto kludne vzala, on to miloval, druhu uz teda ani omylom a to uz ma skoro 6.

tilly
autor
9. dec 2013

@tenerifka my sme chodili kazdy rok na predvianocne lyzovacky, vypadli sme z toho najvacsieho stresu + vianoce mimo domu s celou rodinou... ale tento rok sme chceli byt na vianoce doma, tak aspon tu lyzovacku pred vianocami... inak pred dvomi rokmi som bola tiez v teple pred vianocami a super, najlepsie som znasala zimu, ja ju moc nemusim 😀

@horana no, nase mladsie princatko, ked trosku ofukne, uz jaci... on je totalne letny typ... jemu nevadi, ked sa poti, nevadi mu slnko, ale zima je pre neho peklo.. asi je po mne 😀 😀

dik za rady, nakoniec sme sa rozhodli, ze ja s krpatym zostanem doma a chlapi si urobia pansku jazdu, zoberu deda, pojdu tri generacie, perfektne sa vylyzuju... potom pojdeme este na dve lyzovacky, ale take, ze budeme v schladmingu niekde v dedine a tam sa prestriedame medzi deckami...
vcera sme boli na stuhlecku, nebola este spustena ta detska arena a bolo to na prd, s muzom sme sa snazili nejak navnadit princatko a vacsi bol potom trosku stranou, co ma mrzelo... potom som zobrala princatko dole do auta a bol klud, len zas drahe listky a ja som bola pri aute...