Odporúčania na dovolenku v Palerme
Ahojte boli ste niekto ? 🙂 Odporucte mi prosim nieco fakt pekne aj so 4 rocnym synom o rok 🙂 cena do 3,500€ 2 dospely + syn dakujem
@anonym_autor A ako zvládate horúčavy, pretože pre mňa tam bolo príliš horúco, aj keď som na to zvyknutý, z Catanie a Palerma som bol veľmi sklamaný, uprednostnil som Syrakúzy a Ragusu.
@albertto dakujem pekne za radu a plaže tam hodnotis ako? Piesok ? Teploty tak normalne do tych 33 ok ale pri mori to clovek vnima inak (lepsie)
@albertto dakujem pekne za radu a plaže tam hodnotis ako? Piesok ? Teploty tak normalne do tych 33 ok ale pri mori to clovek vnima inak (lepsie)
@anonym_autor Som cestovateľ, nie turista. To znamená, že som nikdy necestoval do žiadnej krajiny len preto, aby som ležal na pláži.
Vždy to bolo spoznávanie pamiatok v kombinácii s relaxom.
A nikdy som sa neponáhľal – pamiatky som si prezeral v pokoji. To znamená, že ak mi trvalo 5 dní, aby som si prezrel palác v Caserte a jeho jedinečné krásne fontány a Neapol, zostal som tam aspoň 5 dní a neprezrel som si všetko za 3 dni.
A ešte jedna vec – Nemci kedysi povedali, že utrácať peniaze je umenie. Celý život som cestoval aspoň trikrát ročne a snažil som sa svoje peniaze na cestách dobre minúť a byť s tým spokojný. V Taliansku napríklad zjem čerstvý a veľmi dobrý koláč v mieste, ktoré poznám, len 5 km od slávneho pobrežia Amalfi, a zaplatím zaň 2 eurá.
Ten istý koláč na pobreží Amalfi stojí 8,5 eura.
Vždy som cestoval a žil v slušných podmienkach, žiadne hostely ani poschodové postele. Ale žiť na danom mieste nie je všetko – na Sicílii sme boli niekoľkokrát. Raz sme prešli celý ostrov od Catanie po Trapani. Nebolo to vôbec lacné – ovocie a zelenina boli oveľa drahšie ako v severnej Itálii.
V noci bolo neuveriteľne horúco, nemohla som spať kvôli teplu, pretože neznášam klimatizáciu. Ľudia tam sú zvyknutí v noci kričať, celú noc rozprávali a kričali pred hotelom, pre nich je to normálne, a čo je horšie, nefungoval ani jeden bankomat, všetky boli pokazené. Snažili sme sa nájsť fungujúci v rôznych mestách. Catania – staré mesto je plné černochov – tak černochov
)toľko čiernych domov, bezhlavých pamiatok, pretože, ako nám povedala polícia, zlodeji ich odrezali a predali na čiernom trhu Američanom.
Najhoršie je nedostatok vody v Catanii, keďže bola k dispozícii len dve hodiny denne. Palermo má 10 zaujímavých pláží, najkrajšia je Mondello, pretože je blízko centra. Ale teplota piesku často dosahuje 50 stupňov. Samozrejme, potrebujete špeciálnu obuv. Teplota vody v auguste je okolo 30 stupňov, dnes je 28 stupňov. Pekne som si oddýchol v Trapani, pretože tam je krásny park, a odtiaľ som sa trajektom dostal do Tunisu. Mám dobrého priateľa, ktorý žije na severe a je z Palerma. .Nechce sa tam vrátiť, ale ak jej objasníš svoje otázky, odpovie. Okrem toho, ako vieš, je tam silná mafia, ale voľným okom je neviditeľná.
@anonym_autor Už mám zoznam hotelov, ktoré mi poslala kamarátka, 4 a 3 hviezdičky a ceny. Ale ona, rovnako ako ja, odporúča Syrakúzy.

@anonym_autor A ako zvládate horúčavy, pretože pre mňa tam bolo príliš horúco, aj keď som na to zvyknutý, z Catanie a Palerma som bol veľmi sklamaný, uprednostnil som Syrakúzy a Ragusu.