Odškodné za meškanie letu
Ahojte viete mi poradiť na koho sa obrátiť ak chcem odškodné za meškanie letu 4 hodiny nám meškalo lietadlo z Ba na Kretu. Mali sme aj cestovné poistenie. Dá sa riešiť meškanie aj priamo o leteckej spoločnosti a aj cez poisťovňu?ďakujem za rady.
@skusihu No u nás to trvá už viac ako 6 mesiacov... najskôr odpísali, že nemáme nárok, potom sa o pár mesiacov ozvali sami, či máme záujem, aby nás zastupovali... ale neriešim, nerobím si žiadne nádeje. Ak to vyjde, budú peniažky s ktorými som vôbec nepočítala, ak to nevyjde, nebudem sklamaná...
Ahojte,my sme mali meškanie takmer 5 hodín do burgasu. Písala som im niekoľkokrát,neodpísala ani raz. Písala som všetky ich emailové adresy. Už neviem,ako ďalej. Z dovolenky sme prvé dni prakticky nič nemali. Máte nejaké triky,ako by som si mohla vymôcť hoc len vouchery od nich?
@bounties
https://www.soi.sk/sk/prava-cestujucich/prava-c...
Mas tam postup
Ahojte, našla som tuto tému a chcem sa opýtať, my sme leteli s air China z Viedne do Pekingu a z Pekingu do Bangkoku. Z viedne nám let meškal ca 5 hodin, prípoj sme síce stihli ale aj tak si myslím že by sme mali mat nárok na odškodnenie za meskanie. Len neviem ako to riešit, s air china sa neviem nijak k tomu dopracovať kde by som mohla vypísať formular, ani len online check In mi cez ich aplikáciu nefungoval. Zvažujem refundio alebo nejakú inu stránku kde si to vezmú pod seba. Ma to význam ? Máte skúsenosti že to prebralo refundio a vrátili sa vám nejaké peniažky ? Ďakujem za odpovede
My sme isli cez claimcloud a síce nás riadne oholili na provízií, ale do polroka sme mali peniaze na ucte. Otec pri inom lete išiel na vlastnú past, lebo sa mu neccelo platit vysoke provizie a doteraz nedostal níc, ani mu neodpisuju. Normálne to dajte riesit takejto spolocnosti, lepsie dostat menej ako nič.
@michaela_890
@tramtada31 ďakujem krásne za odpoved ! Akú províziu si zobrali ? Museli ste platiť vopred alebo to stiahli až následne keď už bola vypočítaná suma odškodného ?
@michaela_890 neplatis nič dopredu. Napíšeš im podrobnosti, napisu ti, koľko dostanes penazi a aká je provízia (už si nepamatam, koľko to bolo. 40%?) a o toľko ti pošlú potom menej.
@michaela_890 pri lete z Viedne treba najprv reklamovat u leteckej spolocnosti, ak nepochodis (co asi nepochodis, oni skusaju....), tak cez obdobu SOI v Rakusku (baby co ziju v Rakusku urcite poradia). Formular byva jednoduchy a da sa vypisat aj v AJ, k tomu dolozis zamietnutie kompenzacie zo strany leteckej spolocnosti, kopie pasov, rezervaciu letenky, prip. Boarding pass (ja som nemala, ale 600 x 4 osoby som dostala aj tak naspat).
Cez tie firmy, co si beru provizie, je to uplne zbytocne, zvladnes to aj sama
@tenerifka ahoj, môžem sa prosím spýtať či vieš poradiť? Ake doklady môže letecká spoločnosť pýtať aby začali riešiť kompenzáciu? Od nás chcú kópie cestovných dokladov a rodné listy detí, čo mi príde nebezpečné takéto niečo posielať, ďalej samozrejme letenky a oficiálne potvrdenie bankových účtov všetkých pasažierov, aj napriek tomu, že deti sú maloleté 🙈
@vrculka1 riesis priamo so spolocnostou? Mne to Qatar airways zamietol, a potom som to podstupila na instituciu ochrany spotrebitela pre letecku dopravu, a to uz islo rychlo. Ja som vyplñala ich formular stiahnuty z netu a posielala vsetko normalne postou v obalke. Co si pamatam, posielala som fotokopie pasov, do formularu som pisala tiez cislo uctu (ved logika, niekam ti tu kompenzaciu musia poslat), vyplñala som detaily meskajuceho letu, prilozila potvrdenie rezervacie (dokonca som nemala uz palubne listky, ale nebol to problem). Rodne listy nebolo treba, ale tak kazda krajina ma asi ine poziadavky, ja v tom problem nevidim, mozno na Sk kedze vela deti nema OP, tak sa to overuje inak.
@tenerifka ďakujem, ja som číslo účtu uviedla a aj to, že sú maloleté a nemajú účet 🙂 letenky som im zaslala, formulár vyplnený, potvrdenie z letiska o meškaní letu, cestovné pasy majú v systéme a rodný list mi príde už cez, že aby si potvrdili či sme rodina, lebo bez toho nebudú pokračovať v riešení. Veď ale ja môžem zobrať na dovolenku kamoskine dieťa. Príde mi to len už vykrývanie sa aby nemuseli kompenzovať, lebo od augusta sa to tiahne

@kikusik23 Asi definitívne na to "hádžem bobka". Aspoň že tá dovolenka bola 🆗!