icon

Odškodné za meškanie letu

kikusik23
4. júl 2023

Ahojte viete mi poradiť na koho sa obrátiť ak chcem odškodné za meškanie letu 4 hodiny nám meškalo lietadlo z Ba na Kretu. Mali sme aj cestovné poistenie. Dá sa riešiť meškanie aj priamo o leteckej spoločnosti a aj cez poisťovňu?ďakujem za rady.

Strana
z3
tenerifka
11. apr 2025

@vrculka1 ano, oni sa budu branit zubami nechtami, zazila som to. Tie rodne listy by mali byt ok, nic sa nestane. Vela ludi po zamietnuti skloni hlavu, ale netreba sa bat, oni len skusaju. Pozri si presne, na aku kompenzaciu mas narok. Ja som dostala naspqt tu najvyssiu 600 x 4 osoby= 2400, presne tolko aj stali povodne spiatocne letenky, takze cesta nakoniec bola kvoli parhodinovemu meskaniu zdarma

tenerifka
11. apr 2025

@vrculka1 nezijem na Sk, ale urcite je iny sposob, ako vymahacska spolocnost (to by bolo az ako uplne posledna moznost), napr. SOI, teda ak by letecka spolocnost reklamaciu zamietla.

vrculka1
11. apr 2025

@tenerifka my máme nárok na 4x400, ešte včera som písala na SOI tak som zvedavá, v cestovke, ktorou sme išli, radia, že rodné listy nemáme posielať. Za mňa to tiež v poriadku nie je, veď k čomu potrebujú RL, to, že deti s nami boli, majú v systéme, majú letenky, majú cestovné pasy, ktorými sme sa preukázali, je robená rezervácia a všetko a v dnešnej dobe aby som niekomu poskytla kópie cestovných pasov s rodnými listami. Aj čísla účtov majú a zase žiadajú aj oficiálne potvrdenie z banky, proste vymýšľajú ako sa dá

bounties
19. apr 2025

@vrculka1 komu ste písali? Na letisko? Ja som písala bulharskými aerolíniám niekoľkokrát,vôbec mi neodpísali. Odškodnila nás nakoniec poisťovňa,ale aj tak si myslím,že to zo strany letiska bolo nefér. Mohli aspoň odpísať

vrculka1
19. apr 2025

@bounties písala som leteckej spoločnosti, tiež dlho neodpisovali, až keď som pohrozilaz že sťažnosť posuniem príslušným inštitúciám, tak hneď odpísali, ale teraz sú zase ticho 🙈

janka95
11. sep 2025
@vrculka1

@bounties písala som leteckej spoločnosti, tiež dlho neodpisovali, až keď som pohrozilaz že sťažnosť posuniem príslušným inštitúciám, tak hneď odpísali, ale teraz sú zase ticho 🙈

@vrculka1 ahoj ako ste prosím ťa dopadli? My sme mali meškanie 18 hodín, strávili sme na letisku s 9 ročným chlapcom 22 hodín to bola nočná mora.

Strana
z3