Oplatí sa cestovať na Seychely?
Ahojte oplati sa ist na seyschely? Je potrebne ockovanie?
Vyslo vas draho na seyschely?
Ďakujem.
@belllinka 😨🙈😈
Seychelly su celkovo drahe, ale ked na to mate netreba vahat. Je to nadhera.
Oplati, letenky su aj teraz v akcii, nemusite do najdrahsieho hotela. Je to uzasne miesto. Keby som mala teraz na to cas, uz tu nie som
Oplati, mne sa este viac pacili ako Maldivy. Pochodli sme dva ostrovy.
@domi235
Ano oplati sa.
Ockovanie netreba.
Pre niekoho drahe, pre niekoho za hubicku.
Moze ta to aj s letenkou vyjst na 3000 eur na osobu na 2 tyzdne,ak budes byvat v nejakom hosteli na 1ostrove, dalej od plaze, stravovat sa v indickych vyvarovniach a presuvat sa busom.
Ale moze ta to vyjst ba 30 000, ak pojdes do pekneho hotela, vecerat budes v restauracii na brehu mora, sukromny taxi ta povozi po najjrajsich plazach, pojdes sa pozriet aj na ine ostrovy mimo Mahe a celkovo si doprajes.
Takze je to velmi relativbe, kde je ten tvoj prah “draho”
@domi235 kukni na insta janka travel hacker, akurát tam je a dava dobré storky
Oplatí😍 nás vyšli na 2 týždne cca 13000€. ale za mna osobne radsej Maledivy, dajú sa spojiť aj so zastávkou v Dubaji, odkiaľ sa dá letieť 😊 očkovanie nebolo treba ako už pisali baby vyššie.
Predstavy autorky o cene boli asi diamtrálne odlišné 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/dovolenka-od-16-7-2023-21-7-2023/
Hlavne si treba uvedomit, ze toto nie je lacna lowcost destinacia. Ani ked pojdes sama a najdes si niekde ubytko u domacich a letenky 35 hodin na ceste s 4 prestupmi. Jest tam budes v stankoch u miestnych a kupat sa s nimi na verejnej plazi.Tuto ides pre zazitok a ten treba zaplatit.
@sisisi1236 to je v poriadku, kazdy ide tak, ako uzna za vhodne. Ta suma tiez nebola uplne nizka co ste platili vy. Mnohi si myslia, ze tieto destinacie vyjdu na 200 EUR pre 4 osoby obrazne povedane.
bola som na Seycheloch a tie sumy ktoré tu niektore pisete su astronomické 🤯 Nas to vyslo vtedy na 2 osoby 2100€ ubytko + letenky 😉 Byvali sme v peknom apartmane neďaleko plaze Beau Vallon, kazdy den sme si robili vylety na ine miesta/plaze, za tie dva týždne sme presli cely ostrov, najkrajsia dovolenka v zivote ❤️
Koľko trvá let?
@sisisi1236 naozaj je tam tak krásne? Neviem sa rozhodnúť medzi Seychelmy alebo Thajskom.
@sisisi1236 asi chcu dobrovolne platit tisice 🤣 jasne ze sa da aj lacnejsie ale tiez nechapem ze aj za Maledivy su ochotni niektori platit 5000€ za tyzden ked tam vies ist ovela lscnejsie 🙂 a stale luxus…
@kaddy naozaj krasne ❤️☺️
@andrejkap123 boli sme aj na Maldivach 2 dosp.+2deti na 2 tyzdne a nevyslo nas to viac ako 3500€ 😉
@cafelatte uz si presne nepamätám ale cca 13-14 hod aj s prestupom?
@sisisi1236 Čo vlastne hladám sú krásne pláže,dobré jedlo,spoznávanie ostrova nevylihovať celý deň na pláži chcem vidieť preto som si myslela, že Thajsko je ideálna volba , len nemá také pekné pláže že vraj stáca to čaro , neviem preto sa neviem rozhodnúť
@andrejkap123 to nie je o tom, že niekto chce dobrovoľne platiť tisíce. To je o tom, že týždeň za 15 000 a týždeň za 3000 je sakramentský rozdiel v luxuse, ktorý si nevieš predstaviť. A ak na to niekto má, že si to zafinancuje z jednej výplaty, tak prečo by nemohol chcieť luxus na úplne inej úrovni. A nerozumiem, prečo to niekto hejtuje. Hlavne, ak tí, čo využívajú vysoký luxus nehejtujú tých, ktorý minú výrazne menej či tých, ktorý idú do stanu a varia si. To je slovenský národný šport asi.
@kaddy ak chceš spoznávať a chodiť, skôr ťa nadchne Thajsko, tam je toho veľa na pozeranie, chodenie, pritom sú tam aj krásne pláže, vieš nájsť aj krásne miesta, hoci mnohé sú už dosť turistami zničené, ale stále je tam dosť nádherných miest. Seyschely sú skôr taká oddychová vylihovacia dovolenka, tam toho toľko zaujímavého nepochodíš.
@melanta suhlasim do bodky s tebou, ze uzitie si dovolenky nie je zdaleka rovnake v lacnom ci drahom rezorte na Maldivoch ci inde. Ak sa ulakomia na nejaky hostel v obyvanom rezorte, nedaju si ani pivo, lebo ho miestni nesmu predavat, stravovanie je velmi obmedzene a zeny v plavkach sa tiez nemozu kupat na hocijakej plazi. Dakujem pekne za taku dovolenku, radsej zostat doma. A z osobnej skusenosti, ak porovnam ozajstny rezort 4* a 5*…..nie, tiez to nie je to iste. Ale ked si raz vyskusaju oboje, az potom mozu hodnotit
Boli sme na Seychelloch pred 2 rokmi aj s dvomi malymi detmi. Ak sledujes trochu ceny, mozes ist aj do Kempinsky hotela za cenu 3 hviezdickoveho hotela. My sme sa rozhodli ale vtedy pre lacnejsi hotel kvoli plazi. Tento konkretne Kempinsky Baie Lazare je na nadhernej plazi vo velkej zatoke uprostred nicoho. Tato plaz je na pozeranie skor ako na plavanie. A toto je zial na Seychelloch takmer vsade. Plaze su nadherne s mnozstvom paliem, ale su tam silne morske prudy, casto velke vlny a celkovo je more take nepokojne. My sme boli v Beau Vallon ubytovani, lebo to je asi najlepsia plaz na plavanie pre deti. More bolo pokojne, idealne na plavanie. Pozicali sme si auto a pobehali cely ostrov a takmer vsetky plaze. Na dalsie ostrovy sme nesli, pretoze podla roznych cestopisov a videii ziadne podobne plaze s pokojnym morom na Prasline a La Digue nie su. Mne sa Beau Vallon pacilo, pretoze kazdy den sme isli do inej restauracie. Jedlo bolo vyborne. Neznasam stravovanie all inclusive a celkovo stravovanie v jednom hoteli. Na Seychelly sme chceli ist aj tento rok, ale vzhladom na to, ze mame male babo sme sa rozhodli pre Maldivy. Na Seychelloch je aj v obdobi sucha nestale pocasie a tam sa neoplati zostat len na jednom mieste. S malym babom ale behat autom po tych uzkych cestach v horach sme nechceli, takze sme boli na Maldivach. Seychelly su bezpecna krajina s nizkou kriminalitou, je tam mnozstvo apartmanov na prenajom. Ja by som
pokojne isla s detmi do apartmanu. Mne to vyhovuje viac ako behat po obrovskom rezorte s 3 detmi na ranajky, atd. Okrem toho, moje deti si z toho mnozstva jedla nikdy nic nevyberu a skoncia na troche mlieka s cerealiami. Vecere si uz vobec nic nevedia vybrat. Na Maldivach sme boli pred dvomi mesiacmi v rezorte a buduci rok chceme tiez taku dlhsiu dovolenku stravit na Maldivach. Tam je vyhoda ta, ze byvas vo svojom domceku s terasou na plazi a cely den nemusis nic riesit. Jedlo si mozes objednat na izbu a nemusis nikam chodit. Pre nas ako 5clennu rodinu s vtedy 3-mesacnym babom to bol dokonaly oddych. Deti inam ist ani nechcu, este aj najmladsi si to uzival. A keby chcel niekto rypat, nie moje deti nevrestia v lietadle a uprimne som na tychto dlhych letoch nikdy nezazila, ze by tam nejake dieta vrieskalo.Na zaver pridavam foto z Beau Vallon.

Očkovanie nepotrebuješ žiadne. Draho nás to nevyšlo. Ale to je pohľad, ktorý záleží od príjmu. A či sa oplatí. Áno, my máme radi miesta ako Seychely, Maldivy, Tahiti a pod.