icon

Oplatí sa výlet do Čiech a Poľska?

Včera o 19:47

Dobrý večer ženy. Ktoré máte skúsenosti a viete poradiť,oplatí sa ísť na výlet,do aquaparku , zoologickej, predĺžený víkend do CZ,resp PL keďže to máme za rohom? Je tam ten pomer ceny a služieb lepší ako tu na SK?
Lebo tu na Slovensku už odmietame podporovať cestovný ruch. Tiež máte pocit,že ako.sa schválil štátom príspevok na dovolenku na Slovensku,tak podnikatelia automaticky o to zdvihli ceny?

anonym_16e08f
Včera o 19:54

Je to tu strašne drahé na to ze tu ani poriadne nie je čo vidieť, my chodíme do Maďarska zas to mame bližšie my. Lacnejšie oveľa a zároveň viac veci sa dá prejsť vidieť zažiť atď

marca12
Včera o 20:00

@anonym_autor Chodime do Polska. To sa neda porovnavat sluzby tam a u nas. Teraz v zime sme boli po dlhom case na vikend na Slovensku,ale tak skoro zase nepojdeme. Polsko kdekolvek si vyberies,budes spokojna.

anonym_907391
Včera o 20:11

@anonym_autor fajn tak podporuj cestovny ruch a ekonomiku CZ a PL 🤦‍♀️

anonym_d038d2
Včera o 20:19
@anonym_907391

@anonym_907391 kupuješ na Temu, Aliexpress, Shein?
Podporuješ čínsku ekonomiku a nie Slovenskú.

nekonecna_katastrofa
Včera o 20:23

@anonym_autor Slovensko máme pochodené krížom-krážom, môj manžel chcel stále podporovať našu krajinu, ale už aj on má nervy na tie ceny a služby. My sme začali chodiť do Česka, zatiaľ sme pochodili východ - Moravu, okolie Zlína, Brna, Valašsko...A keď sme prerátali, vyšlo nám to lacnejšie než Slovensko. Aj služby lepšie. Tento rok sa zas chystáme. My chodíme najmä za pamiatkami, múzeami, zámkami...ja mám pocit, že tam je v každej dedine, mestečku niečo krásne. Samozrejme, sú aj tam drahšie/lacnejšie lokality.

anonym_43c624
Včera o 20:39
@nekonecna_katastrofa

@anonym_autor Slovensko máme pochodené krížom-krážom, môj manžel chcel stále podporovať našu krajinu, ale už aj on má nervy na tie ceny a služby. My sme začali chodiť do Česka, zatiaľ sme pochodili východ - Moravu, okolie Zlína, Brna, Valašsko...A keď sme prerátali, vyšlo nám to lacnejšie než Slovensko. Aj služby lepšie. Tento rok sa zas chystáme. My chodíme najmä za pamiatkami, múzeami, zámkami...ja mám pocit, že tam je v každej dedine, mestečku niečo krásne. Samozrejme, sú aj tam drahšie/lacnejšie lokality.

@nekonecna_katastrofa my rovnako, týždňový pobyt v Prahe, hotel 5 min pešo od Václaváku nás vyšiel lacnejšie, než pobyt v podobnom hoteli kdekoľvek na Slovensku.

anonym_907391
Včera o 20:44
@anonym_d038d2

@anonym_d038d2 nie, nekupujem tam

barka1
Včera o 20:48

Ano, kamaratka bola s rodinou skoro týzden v Českom Krumlove, co je po Prahe druhé najnavstevovanejsie mesto v ČR a vraj tam bolo lacnejsie než doma.

bolarazjedna
Včera o 22:53

Lednice, Valtice, Mikulov, Hodonin - všetko na jednom mieste a prekrásne miesta, v Hodonín je zoo.... My sme sa ubytovali v Holíči, lebo vďaka rekreačné u príspevku to bolo lacnejšie u nás ako v CZ a potom sme autom navštívili každý deň ine z vyššie uvedených miest, užili sme české jedlá.

mirage
Dnes o 05:15
@anonym_43c624

@nekonecna_katastrofa my rovnako, týždňový pobyt v Prahe, hotel 5 min pešo od Václaváku nás vyšiel lacnejšie, než pobyt v podobnom hoteli kdekoľvek na Slovensku.

@anonym_43c624 ktory hotel?

martinkatinka
Dnes o 06:24

Ano, my to mame blizko a chodime Cechy a Polsko. Ceny su nizsie. Najma ca so tyka vstupov. Ale aj sluzby su lacnejsie. A rovno tam aj nakupime, ked sme tam.

autor
Dnes o 06:52
@anonym_d038d2

@anonym_d038d2
Prepáč,ale hádam nechceš porovnávať somariny za pár centov vs obed za 20+ eur.
A áno,mile radi podporíme cestovný ruch v PL alebo CZ,keď mi ten istý rezeň urobia namiesto 15€ za 10€. 👍

ivicatolic
Dnes o 07:48

@anonym_autor presne tak, podporuj radšej Čechov....u nich uvidíš za tú cenu vždy viac a majú krajšie zámky a hrady 👍👍👍

lusilla
Dnes o 08:38

Ano chodime radsej mimo SR, sme 5 clenna rodina a slovensko je masaker. Vyclenila som si urcite veci ktore chcem detom ukazat na slovensku ale inak nie. Objavili sme polsko ktore je neporovnatelne sluzbami, gastrom, pamiatkami, infrastrukturou. S detmi odporucam Wroclav, nadherne mesto, pridete si na svoje dospeli aj deti. Krasna zoo, v meste hladanie krasnalov, vystup na veze, paradne jedlo, hydropolis, architektura, historia. Gdansk a okolie ako Sopot, Malbork, muzeum druhej svetovej vojny, jantar, vojnova lod, plavba po kanaloch, perfektne jedlo. Zakopane v zime ci v lete, v zime sme boli v bludiku, v tej zoo vedla, na Gubalovke, v lete v termalnych kupeloch. Solna jaskyna Wieliczka. Tiez sme zacali viac chodit do ciech v com chceme tento rok pokracovat. Plus sme objavili slovinsko, krajita 4 hodinky cesty od nas a teda odpalilo nam dekel, priroda, mesta jedna nadhera, to je na xy dovoleniek, ubytovanie nas teraz pri lyziarskom stredisku vyjde menej na dve rodiny ako tu ubytovanie a skipassy na tri dni pre jednu rodinu.
A teda nie nemrzi ma ze nepodporujem slovenku ekonomiku, slovenska ekonomika sa musi najpr uvedomit - myslim tym slovenskych podnikatelov, plus slovensku vladu. Kym im to budeme tolerovat a im z toho nieco potecie tak dovtedy to budu robit, Ja ich v tom ale nehodlam podporovat.

lucik194
Dnes o 08:40

my PL nie, ale zato ČR áno

viktoriaandrascik
Dnes o 08:51

My chodíme do PL (keďže to máme z Martina na skok) a zatiaľ sme boli vždy spokojný čo sa týka pomeru služieb a cien.

akvi
Dnes o 08:59

@anonym_autor jednoznačne áno, aj CZ aj PL nás v službách už veľmi dávno "prešťali". My chodíme vlastne viac menej už len tam a to nebývame ani pri hraniciach a teda cestu tam máme dosť dlhú. Ale stojí to zato. V PL som sa ja úplne zamilovala do severu - Gdansk a okolie, to je za mňa topka, aj keď to je dosť ďaleko a treba tam ísť aspoň na týždeň, ale určite mimo sezóny. V ČR je všade niečo, či Morava alebo naposledy sme boli Krumlov a okolie, to bola úplná pecka.
Ono aby som nekrivdila našim podnikateľom v službách, keďže sama v nich robím, tak bohužiaľ, u nás je až absurdné, že koľko zaplatíme na daniach a odvodoch, aj takých, ktoré si bežný turista neuvedomuje. Ako je normálne, aby sme napríklad v našom "provinčnom mestecku" mali daň z ubytovania vyššiu, ako v Prahe? Na prvý pohľad je to zanedbateľna suma, ale keď ju človek dá x4 osoby, x6 dní, tak zrazu je to riadna položka. A samozrejme, služby žiadne, atrakcie úplná bieda, nie je tu čo robiť. Ale dane a parkovné a pod. vyberáme ako vo veľkomeste.

marca12
Dnes o 09:07
@anonym_907391

@anonym_907391 Ja by som velmi rada podporila slovensku trh. Ale svoje tazko zarobene peniaze si uzijem tam,kde za to dostanem adekvatne sluzby.

anonym_43c624
Dnes o 10:29
@mirage

@anonym_43c624 ktory hotel?

@mirage hotel Archibald City

papaya308
Dnes o 10:34

My sme v Čechách veľmi často. Ako bolo spomínané vyššie, v každej dedine je niečo. Reštaurácia, značené turist.chodniky, atrakcie, rodinné vstupné no my sa na nich nechytame ani z ďaleka, tu každú atrakciu dáme do povedomia možno šialeným parkovným

zunaf
Dnes o 12:16

Určite. Aj v Čechách aj v Poľsku vidno, ako to vyzerá, keď peniaze určené na rozvoj turizmu, služieb a pod. idú tam, kde sú určené a nie na súkromné rezidencie, kvázipenzióny a do vreciek oligarchov. My často chodíme do Poľska, gastro a možnosti výletov sú neporovnateľné. Dedina, v ktorej sme v lete boli niekoľkokrát má 3,5 tis. obyvateľov a je tam nádherný park, kúpalisko, senzorické záhrady, biblické záhrady, obrovské ihrisko, pumptrack,... A aspoň nejaká zaujímavosť je fakt v každej dedine. Moravu máme ďalej, ale aj tam sa chystáme, hlavne do Zlína a Olomouce.

anonym_128528
Dnes o 21:00

@anonym_autor ja nepodporujem Česko ani Poľsko. V oboch krajinách mi prídu tí ľudia divní a či majú tieto krajiny čo ponúknuť, to je už diskutabilné.

sorciera24
Dnes o 21:06

My chodime casto PL, nasa srdcovka,obcas aj CR, ale Polsko za posledne roky preskocilo nasu krajinu milovymi krokmi.to len prejdes hranice a vidis. Ceny su neporovnatelne s nasimi,dostanes viac a hlavne nik nebude nafukane a zduti na teba pozerat ako tu....na SR uz vlastne ani nechodime, oproti PL nam nema co ponuknut....