icon

Oplatia sa turecké líry alebo eurá v Turecku?

24. máj 2024

Zdravím. Oplati sa rozmenit tu na sk turecké lir. alebo tam platiť eurami.. sú tam iné ceny keď platia lirami lebo v Egypte ľúbia navyšovat oveľa keď sa plati eurami...( pre prípad ze pôjdeme niekam na výlet ci na trhy )

tenerifka
24. máj 2024

Najdi si dopredu na internete zmenareñ niekde blizko tvojho hotela, precitaj si recenzie. Je ovela vyhodnejsie zamenit eura priamo na mieste. Dopredu sa spytaj na kurz, aj na to, ci si uctuju nieco extra, niektore zmenarne odr... aju nevedomych turistov

tenerifka
24. máj 2024

Hlavne nezamieñat ani na letisku, ani na recepcii hotela, kurz byva velmi nevyhodny

maria200981
24. máj 2024

ja zijem v TR - vsade sa da platit kartou takze za mna vela menit netreba - pouzivala by som kartu- kurz je tak nastaveny automaticky

tenerifka
24. máj 2024

@maria200981 aj na trhu,kde sa predava cinska smelina, zaplati kartou?

petamich
24. máj 2024

v zivote som si nemenila v turecku hotovost, vsade platim kartou alebo vo vynimocnych situaciach eurami

petamich
24. máj 2024

@tenerifka ano 🙂

maria200981
25. máj 2024

@tenerifka aj trhovnikov je uz coraz viac ktory maju aj platbu kartou, najma v turistickych rezortoch. Ako vravim zmenit mozno nieco na trh pre istotu ale ostatne obchody restiky vsetko by som riesila kartou

lakebabe
25. máj 2024

V Turecku vždy všade platim v eurách alebo karta minulý rok sme tam nakupovali vo veľkom a nic som nemenila všade sme mali ceny v eure