icon

Plač detí v noci na dovolenke

bambaleante
10. júl 2022

Chcem ísť na dovolenku do apartmánu s trojmesačnými dvojickami a dvojročnou dcérou, ale neviem sa zbaviť pocitu viny, že v noci budeme budiť všetkých susedov…
Dvojročná plače v noci, keď k nej nemozem prísť keď dojčím dvojičky. Tie placu len keď chcú papať, taký klasicky babatkovsky plac. Ten plac dvojročnej je horší…ale nie je to každú noc…
Viem že ľudia chodia s babatkami na dovolenky, tak neviem, moc to riešim? Je to prirodzené? Či radšej nejsť nikam?

hipuska
11. júl 2022

No, neviem prečo to riešis. Náš pravidelne v noci budili "párty susedia", ktorý vyhrávali do 2-3 v noci. My potom na opaltku ich, keďže naše deti vstávajú o 6tej ráno....🤷

mandzula
11. júl 2022

Kiezby vsetci, ktori maju male deti, mali v tomto tolko rozumu, ako ty (k tomu, ci s takymi malymi detmi na divolenku ist alebo nie, sa nevyjadrujem, to je tvoja vec) a brali ohlad na inych. Byvali sme sice v sukromi, no dvojposchodovom. Predposlednu noc sa nad nas nastahovala familia s detmi, ktore do noci a od 5 rano trieskali niecim o zem a nariekali, tak sme napriek zaplatenej noci odisli. Neviem si predstavit, ako by muz x hodin po prebdenej noci odsoferoval domov. Najdite si teda nieco, co je vyslovene urcene pre rodiny s detmi, nebudete si mat co zavidiet.🙂

queen_mary
11. júl 2022

Hej, super ze to riesia. Kazdopadne, mna by porazilo keby mam takych susedov na dovolenke, bez urazky 🙂

Je velmu dolezite, aby ste si vybrali ubytovanie, kde maju skor vilky/zruby, aby ste nemali koho moc rusit (a ani nikdo iny vas). Baby friendly prostredie, aby sa 2 rocna dcerka zabavila. A niektore hotely maju stravovaci kutik aj pre take male deti, kde maju rozne kasicky, pyre a podobne...

deedol
11. júl 2022

my sme sice s takym malym neboli, ale moj syn sa zas rano skoro budil - ked neboli dobre zavesy a rano bolo svetlo, tak pokojne aj o piatej. sice neplakal, ale nahlas rozpraval, smial sa atd. v hoteli som to vzdy spomenula uz pri rezervacii a ak mohli, dali nam izbu na konci chodby, dalej od ostatnych. a to sme boli v baby-friendly hoteli, konkretne v salamandre, cize takmer vsetci tam boli s detmi.

queen_mary
11. júl 2022

@deedol presne tak to robime aj my, lebo aj nas maly skoro vstava. Vzdy to napisem uz ked bookujeme izbu, ze chceme nejaku zadnu, tichu. Aby sme co najviac eliminovali moznost, ze niekto bude rusit nas a my niekoho.

bubinko1506
11. júl 2022

Chodime s dvojickami od ich 3 mesiacov na dovolenky - a hoci doma boli nespavci, na dovolenke sa upokojili a kludne spali, neboli uplakani. Aj jest im chutilo viac. Ubytovanie sme ale hladali na sukromi, kde sme nikoho nerusili. Za seba mozem povedat, ze najkludnejsie dovolenky s nimi boli dovtedy, kym nezacali chodit.

nikaeli
11. júl 2022

@andrejka1212 ... lebo aj tí ostatní, čo si zaplatia pobyt kdesi v rezorte, si zaslúžia dovolenku a oddych.. my ideme konečne na dovolenku po x.rokoch, pracujem s deťmi a nenormálne túžim po kľude.. a kebyže mám šťastie na susednú izbu s tromi uplakanými drobcami, tak ďakujem pekne 🤷🏻‍♀️

@bambaleante možno niekde na súkromie, resp. rezort s chatkami, kde máte možnosť stravy a zároveň nebudete nikoho rušiť?

andrejka1212
11. júl 2022

@nikaeli no to je fakt sranda, my chodime pomerne casto na pobyty a teda male deti tam mava kopec ludi okrem nas a este som sa nestretla s tym, ze by som v izbe pocula detsky plac. Asi mate ozaj len to stastie.

sono2
11. júl 2022

@bambaleante to je strašne veľa malých detí, neviem, ak máš okrem tej noci pomoc, šla by som.
Ináč asi nie.

jana_eyre_2
11. júl 2022

Ja som tiež taká že toto večne riešim, nech nikoho neotravujeme, nezavadziame.. túto moju vlastnosť niekedy nemám rada..

Môj posledný syn bol veľmi urevany, v noci to bolo tiež veselé.. ja som pre toto vždy nasla ubytovanie aby sme boli viac sami.. prva dovolenka bola rodinný dom, druhá síce byt, ale obrovský s hrubými stenami, v historickom dome.. pri mori prvý krát keď mal takmer 2r to sme si zajednali ten malý domček (neviem si spomenúť ako to nazvať, v cempe také sú 🤦‍♀️) mimo sezóny, takže tam nikto nebol.. až teraz keď sú veľkí a prespia celú noc chodíme aj do normálnych bytov.. to ich celý cas zase upozorňujem nech nedupocu.. my bývame totiž v dome.. sme teraz v Chorvátsku v apartmáne, pod nami našťastie nikto nebýva cez sezónu 😅

Len chcem podotknúť, že v noci sú moje deti ticho, avšak pod oknami nm tu bežné spievajú ozralovia čo sa vracajú z baru.. to by som radšej počúvala uplakané bábätká..😅

sono2
11. júl 2022

@nikaeli tak takí ako ty, neviem prečo nejdeš do adult hotela?

sojorez
11. júl 2022

@bambaleante
Dvojickovsky plac by som neriesila, nakojis a je klud, skor ako vyrazne place ta 2 rocna. Ci tak normalne a vie ju utisit manzel alebo ten vrieskavy nervny plac. Ta 2 rocna spava kde? Ze place, ked k nej v noci nemozes prist? Ci by jej plac nevyriesilo to, ze bude na dovci spat s Vami v izbe/ posteli/ vedla v cestovnej postielke...

nikaeli
11. júl 2022

@sono2 pretože mám tiež deti? 😉

1mina
11. júl 2022

ja mam podobnu dilemu ale so 4rocnou, a sice niekedy je to par tyzdnov ok, ale su dni ked v noci by nas isto aj osobne vystahovali :D nakoniec sme sa s muzom dohodli ze to poriesime formou chaty, respektive takeho nejakeho sukromneho ubytka, kde budeme ubytovany nanajvys my a pripadne nasi znamy ktory by chceli s nami ist a boli oboznameny s rizikami noci :D

bambaleante
autor
11. júl 2022

@sojorez spi v detskej a príde k nám do spálne často aj sama alebo ju muz vezme. Ja kojím tandem posediacky a niekedy spustí plac keď si k nej neľahnem. Ale niekedy nerieši, ľahne si a spi…takze aj ked bude spat s nami, neviem ovplyvniť či začne plakať alebo nie.
Babatka sa budia okolo 1-2 v noci a potom o 5-6 ráno čo je pravda že niektore deti o takom čase už vstávajú a tiež môžu rušiť okolie. Takze podľa mna nie sme na tom až tak zle, neplacu mi že dve hodiny vkuse… môže to byt max tých 20min čo nakojim, odgrgnem a ľahnem si naspäť k nej…

Chatky som tiež pozerala ale nenašla som taký rezort v takom termíne ako môžeme ísť… nehovoriac o tom že sú o dosť drahšie…

Chcela som týmto príspevkom zistiť rôzne názory, cieľ splnil a otvoril mi oči že sú aj iné druhy hluku ktoré vedia znepríjemniť dovolenku. Napr my vstávame o ôsmej tak tiež mi nebude príjemne ked vedľa budú od šiestej behať deti ale treba s tým rátať…
Myslím že v babyfriendly rezorte nič nepokazíme…

veselo_neveselo
11. júl 2022

Urcite chod, nenechaj sa tu odradit 🙂
Skus si este vymenit par slov s majitelmi apartmanu, ake maju skusenosti s placucimi detmi. Ale podla mna to prilis neries, ked to nie su celonocne hodinove revy, tak ked si aj poplace starsia pol hodinky, tak co, no. Vsetci to preziju, a kto sa v noci nevyspi, moze to dospat cez den. Plus este nevies, ci tam nebudu ini robit bordel vonku pri bbq, alebo na diskoteke, alebo len vracajuc sa z krciem, takze bud uuuplne v klude.

Aj preto sa na hoteloch davaju stuple do usi ako standardna vybava 🙂

lubina
11. júl 2022

@bambaleante to ta obdivujem, ze chces ist s tak maly mi detmi na dovolenku....ja by som si to asi neuzila, skor by som mala stres, ci pobalim vsetko, co treba pre deti.....ja by som nesla. Este deti maju cas, aj tak, oni z toho nic mat nebudu a ked budu vacsie, tak este bude moznosti ist spolu na dovolenku a uzit si to. Ved si napr predstav, ze co budes robit ak jedno ochorie, aj dalsie dve deti budes musiet drzat v izbe ☹....to len vyhodis peniaze za "kopec" stresu podla mna

macikovaiveta
11. júl 2022

@bambaleante nešla by som s takými malinkými deťmi to nie je dovolenka ale galeje , neužijeme si to a deti do 3 rokov z toho nič nemajú

matkahelka
11. júl 2022

@bambaleante nenechaj sa odradit, tu su zeny, co na dovolenky chodia az s predskolakmi. akoby bolo lepsie sediet stale len doma a byt vkuse v rutine. mna napriklad na dovolenkach nikdy detsky plac neotravoval, ale otravuje ma vrestanie deti co su v obdobi vzdoru a jacia ako bezprizorne, lebo nedostanu co chcu. a rovnako ma otravuje, ked tie deti o siedmej rano utekaju po chodbach hotela ako stado slonov. a rovnako ma otravuje ked poloopiti oteckovia o polnoci idu po chodbe s hlucnym smiechom.kazdeho z nas otravuje nieco ine, ale vramci vystupenia z dennej rutiny tych par dni vydrzime.

jana_eyre_2
11. júl 2022

@macikovaiveta lenže ľudia majú viac deti vo viacerých vekových kategóriách.. napríklad keď môj najmladší urevanec mal takmer 2roky, tak staršia dcéra mala takmer 5 a najstarší syn mal 6,5roka.. takže na dovolenku sme šli hlavne aj kvôli starším deťom.. vďaka častému cestovaniu, prispôsobovaniu sa naučili byť celkom flexibilné.. ja som si užila úplne každu dovolenku čo sme absolvovali či už to boli bábätká alebo nie.. (cestujeme s deťmi od pol roka druhej dcéry či už po Slovensku, alebo zahraniči) milujem zmenu a psychicky mi to vždy pomôže..

guiseppinka
11. júl 2022

@lubina ved pise, ze na slovensku. Nejde nikde letecky... A zase slovensko nie je take velke, aby si ho nevedela za par hodin prejst.

matkahelka
11. júl 2022

@lubina a preco ak dieta ochorie musi zostat v izbe? so soplavym dietatom sa neda ist na prechadzku? ved nie je vonku minus 20. ach boze zeny, vam tu poniektorym porodom asi odisiel aj kus zdraveho rozumu.

zanetakostolna
11. júl 2022

@bambaleante ahoj, podla mna treba ist. Je velke plus, ze myslis na druhych. Ale malokedy to clovek dostane aj spatne. Ja by som sa menej zamyslala a isla by som. Kazdy kto ma dieta to pochopi a ked nie, existuju stuple do usi 😀 to by sa mohol clovek zamyslat ci nerusi susedov, ked doma deti placu. Ja som bola so synom v zahranici minuly rok ked mal 1,5 roka a nikto nebral ohlad v bare, ze deti tu spia... tento rok sme dali 2krat SR a v oboch pripadoch na hotely velka ustretovost a syn patril medzi oblubencov, cely hotel ho poznal a prihovaral sa mu, aj ked obcas zaplakal. Je to normalne. Viac mysliet na seba a svoje tuzby. Ist a uzit si spolocne chvile s detmi a manzelom bez babky. Peknu dovolenku.

luciaaaaa
12. júl 2022

@bambaleante nevies, na akych ludi natrafis. My sme v chorvatsku so skoro 7mesacnou. V rezorte urcenom pre deti.za susedov mame dochodcovsky par, kt.tu prisiel namiesto ich dcery a vnucat. Ide ma z nich porazit. Kazdy den mi chodia vyklopkavat, nech nezapinam mixer, nech nebuchame kocikom o schody. Oni si tu prisli oddychnut, vyspat sa a nemozu spat, lebo ja robim malej prikrmy a pouzivam mixer. Vcera na mna uz pani nakricala, preco malu nekojim, ale citujem pcham do nej zeleninu. Alebo nech si kupim v obchode presnidavku. Lebo 2x denne po 2 minuty ide mixer, tak sa z toho idu zblaznit. A preco chodievame s kocikom po schodoch. Preco kocik nenechavame na prizemi a malu nenosime len na rukach, im ten buchot kocika o schody vadi a rusi ich. Oni sa pojdu stazovat na recepciu. Tak som jej povedala, ze kludne aj k chorvatskej prezidentke nech idu.
A na plazi sme sa zoznamili s rodinkou, maju 5mesacne dvojicky, v noci viackrat placu a papaju.a mamicka mi vcera povedala, ze ich suseda sa po 3dnoch ponukla, ze v noci pocuju, ze babatka placu, ze ak si chce cez den oddychnut, ci pospat, tak ze ona jej tie dvojicky kludne vezme pokocikovat (ta pani ma uz skolakov). Takze aj na tomto vidiet, ze su ludia a ludia. Niekomu nevadi nocny plac a niekomu vadi 2minutovy mixer.
Mne ani ako bezdetnej nevadil plac deti. Vadil a vadi mi hluk opilcov, co o polnoci vyspevuju a smeju sa akoby bol obed a nie polnoc. A vadil avadi mi presne takato bezohladnost, ze aj ked clovek nama dovod, ale bude sa stazovat a hladat problemy.

lubina
12. júl 2022

@matkahelka a kde som napisala, ze bude dieta soplate? Pri mori moze chytit hocico s cim sa nebude dat ist vonku ani ak bude 30 stupnov 😉 .... samozrejme to ci pojdu na dovolenku alebo nie je v konecnom dosledku aj tak na nej a jej partnerovi, ja som len napisala svoj nazor. Stale spominam na dovolenku, kde nasa mala dcera, vtedy trojrocna, vracala, mala hnacky.....veru som s nou nikam vonkuist nemohla ☹ ..... a to nehovorim, ak bude vracat babatko....

matkahelka
12. júl 2022

@lubina a kde pisala autorka, ze idu k moru? niekolkokrat uviedla, ze dovolenku planuju na Slovensku.
a mimochodom, my cestujeme od 9mes. starsej, dnes ma takmer 14 rokov, precestovali sme stvrtinu europy a kusisko sveta, lietame 3-4x rocne a - klop klop - som za tie roky nikdy nikde nevytiahla z domacej lekarnicky ani len panadol.

lubina
13. júl 2022

@matkahelka tiez vela cestujeme, kedze byvame v zahranici, od malinkeho babatka, od 3 mesiacov uz aj letecky, a uz je tiez teanagerka 😉. To nema ale nic spolocne s autorkou a jej otazkou. Proste dovolenka s tromi detmi ktore nemaju este ani dva roky by pre mna nebola oddychom....ale to si uz musi ona posudit, ci sa na to citi. Prajem vela pekny ciest, s vacsimi detmi je to uz super.

matkahelka
13. júl 2022

@lubina ja som sa predsa v prvom svojom komente vyjadrila k autorke a otazke 😉

bambaleante
autor
20. júl 2022

Ďakujem všetkým za príspevky, tak sme to nakoniec vyriešili ubytovaním v dreveničke v rezorte Liptovský dvor, majú na stránke že: Zariadenie priateľské k deťom a rodinám s 5. najvyšším stupňom priateľskosti – certifikát udelený Úniou materských zariadení.
Tak dvojročná si užije ihrisko, bazén, detský kútik…a my s partnerom na striedačku kocikovanie v prirode 🙂
Som názoru, že takéto maličké babatka sú spokojne tam kde je mamina (hlavne mamine prsia😁), takze vôbec si nemyslím, že si dovolenku neužijeme… o deti sa predsa už budem starať cely život, jasne že to nie je dovolenka ako za mladi bez deti…

matkahelka
20. júl 2022

@bambaleante Uzivajte! kedze uz mam aj starsie, aj babatko, konstatujem, ze cim mensie dieta, tym viac som si oddychla. Male das do kocika a ides kam chces, starsie uz vymysla, nudi sa, treba mu vymyslat program, stale ho mat na ociach. My sme sa vratili z Chorvatska a za mna velmi vydarena dovolenka, ovela viac s babatkom ako s 3-6 rocnym dietatom.