icon

Platiť hotovosťou alebo kartou v USA?

7. aug 2025

Ahojte mamičky, ked ste išli do USA na dovolenku, čím ste tam prosim platili, resp. Akou formou?
Odporúčate platiť hotovosťou alebo bude mi tam platiť aj debetna klasická bankomatova karta?
Alebo taka revolut banka? Da sa používať aj ona v USA?
Dakujem krasne za každú radu a tip.

Ďalšia otázočka.
Letenky mam kúpené, poistenie vybavené, čo nám bude este treba vybaviť, poradíte mi?
Dakujem krasne.

Strana
z2
niekto2hy
8. aug 2025
@ukulela

Prešli sme za mesiac USA bez dolára.... všetko kartou. Na požičanie auta bolo treba kreditku. Ostatne som platila mojou debetnou. Ked sa terminál pýta na to, či platiť v E alebo $, tak potvrdiť doláre. ( netvrdím, že tak musíš urobiť, ale v pohode dá sa)
Treba si vybaviť medzinarodny vodičak. Fotka a krátka návšteva dopravného inšpektorátu.
My sme kupovali simky, AT&T, niečo ako mesačný kredit s neobmedzeným dátami aj minútami, tuším 40$. Vieš kúpiť aj dopredu esimku ... takže si premysli, čo sa ti hodí.

@ukulela ,,či platiť v E alebo $, tak potvrdiť doláre. ( netvrdím, že tak musíš urobiť, ale v pohode dá sa)" Vsade vo svete je potrebne platit v ,,miestnej mene". Zbytocne prist o peniaze nevyhodnou konverziou!!

ukulela
8. aug 2025
@niekto2hy

@ukulela ,,či platiť v E alebo $, tak potvrdiť doláre. ( netvrdím, že tak musíš urobiť, ale v pohode dá sa)" Vsade vo svete je potrebne platit v ,,miestnej mene". Zbytocne prist o peniaze nevyhodnou konverziou!!

@niekto2hy zátvorka sa vzťahuje na info, ze sa da obist aj uplne bez hotovosti.

anonym_8e4832
8. aug 2025

@anonym_autor v USA som sice nebola, pracovala som vsak v banke aj cestovnej agenture, zazila rozne pripady a teda co sa tyka karty - embosovanu kartu (vystúpene cisla) beru vo väčšine krajin sveta. Problémy byvaju skor s "klasickou plochou" kartou... Napriklad SLSP vydava k beznym účtom Visu Electron, co je vlastne "low-cost" karta od Visy (mne s nou neslo platit ani v Nemecku na vsetkych miestach 🫣🫣🫣), VUB ma/la taku Maestro (low-cost od MasterCard).
S klasickou Visou a MasterCard som nikde vo svete nemala problem.

anonym_5c3061
8. aug 2025

Chodím pravidelne do UAE mám platinovú Visu od TB a neplatím ňou tam nikdy .. berú si neskutočne poplatky. Platím cez Revolut. Tam je to bez poplatku.

Strana
z2