icon

Pobyt v 4hviezdičkovom hotely a dress code na večeru

peptina
11. aug 2018

Ahojte vsetci Mam dilemu mame ist na pobyt do 4hviezdickoveho hotela a na veceru sa treba obliect v kode: smart cassual......akoze ako sa obliect??? Jasne ze nechodim v teplakoch do spolocnosti ale mam rada rifle. No tie asi nemozu byt. Skuste mi nieco vhodne poradiy. 🙂 vdaka

Strana
z5
terezka1947
13. aug 2018

no...ak sa este vieme,co dufam,ye vieme obliect do divadla,ci na svadbu....tak asi kvoli niecomu sa tam nejako primerane obliekame=tam urcite neriesime pohodlnost
minimalne na svadbu asi nijaka z nas este nesla v hocicom=ved je to jedno,netreba si vsimat inych,atd,atd
jednoducho tam nediskutujeme,ideme obleceni tak,ako sa na taku prilezitost patri
a preco je ti siahodlha diskusia o obleceni na veceru v lepsej restauracii?????
su veci,kt.by sme uz detom mali vstepovat
a ked uz oblecenie berieme stylom=neries,nepodstatne....co potom ine nazory?
dnesna doba je skvela v tom divnom a vselijako popretacanom duchu hesla" zi a nechaj zit"
ale nejako divne ho chapeme a prekrucame podla toho,co nam pasuje
veci treba pomenovat a pouzivat zdavy sedliacky rozum...nekracat ako ovce s davom=ked ostatni mozu,mozem aj ja....je ina doba,ci podobne vyhovorky
od napamati platia urcite zasady.....a ci sa nam to paci,ci nie....platit budu.

bosorkabb
13. aug 2018

@pininka keď myslíš. Ja ti to neberiem.

janulka1802
13. aug 2018

Minulý týždeň som sa vrátila z dovolenky. Bolo to na Slovensku. Priznám sa, že za celý týždeň som si všímala oblečenie hlavne žien a bola som ozaj rarita. Mala som totiž každý deň počas stolovania šaty a bola som jediná, pretože za šaty nepovažujem predĺžené tričko, ktoré vyzerá ako nočná košeľa. Nie som žiadna snobka, ale ja jednoducho šaty a sukne milujem a nosím takmer denne. Bolo mi z toho trochu smutno, že takmer všetky ženy mali na sebe tričká, kraťasy. Škoda, nechápem ten postoj, názor, až averziu voči šatám. A taktiež veľmi sa mi nepáčilo, keď muži chodili v tielkach. Proste sa to už ozaj nehodí.

eludka
13. aug 2018

@mircalla saty robia cloveka, a nic sa s tym neda robit ;)

eludka
13. aug 2018

@janulka1802 tragikomicke je, ze zeny nezvyknute na sukne, saty, ked si ich raz daju, chodia ako v brneni, nohy mierne od seba a knisu sa zo strany na stranu 🙂, pripadne krivaju na vysokych opatkoch... 🙂, elegancia dostava na frak - Lagerfeld by odpadol 🙂

lianka123
13. aug 2018

@peptina cauko. Smart casual- dziny mozes ale musivto v kombinacii vyzerat elegantne. Napr jeans plus lodicky plus blizka alebo tricko plus sako. Smart casual he trosku uvolnenejsi ako business casual. Ide v podstate o eleganciu ale nemusi to byt stroho businessove.

janulka1802
13. aug 2018

@eludka áno, to je pravda, nie sú zvyknuté. Ja sa zase neisto cítim v športovom, ak vyslovene neidem športovať. Pripadala by som si divne. Veď napr. na dostihy sa chodia dámy doslova predvádzať ako na mólo a mne sa to ľúbi. Ale je pravda, že sú všelijaké typy žien, niektoré šaty skutočne neznášajú, ale i napriek tomu etiketu by rešpektovať mali.

eludka
13. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl jasne, ked clovek nie je malomestiak alebo snob, tak neurcuje tym hodnotu ludi, ale pekne veci jednoducho ludi povznasaju, ci chces ci nechces, ako budes reagovat na cloveka v banke za prepazkou v tielku a kratasoch v sandaloch naboso a v tesilakoch v koseli, kravate, ponozkach 🙂

eludka
13. aug 2018

@janulka1802 je to o kultivovanosti cloveka, nie kazdej zene sa paci pozerat na chlpatu pansku hrud , alebo na velky vystrih inej panej, dnes som videla v potravinach pani cca 57 rokov v elastickych kratasoch a podprsenke, v telocvicni by som si ju ani nevsimla, ale tu ma skoro od tej hruzy otocilo, priserne cosi , ale zrejme bola so sebou spokojna...

janulka1802
13. aug 2018

@eludka juuuj na chlpatú hruď môjho manžela sa ľúbim pozerať donekonečna, ale určite nie pri jedení na spolusediaceho bŕŕŕ!!!

eludka
13. aug 2018

@janulka1802 o tom to je, mat mieru a odhad 🙂

mogaa
14. aug 2018

@mircalla a presne o tom to je - ži a nechaj žiť....ale zjavne si nepochopila o čom so písala

mirage
14. aug 2018

@bosorkabb Ale postoj " nepaci sa ti, pozeraj inam" nie je spravny..
Priklad: pridu v teplakoch na koniec sk.roka..Aj ked sme sli do divadla..Jeden student prisiel v totslnych roztrhanych dzinoch.Nie jemne natrhnutych- viem ze sa to teraz nosi..Ale toto boli gate na franforce. Tak sme rano cakali kym mu otec nedonesie normalne cierne rifle.
A aky predmet uci ucitelka tvojho syna? Na akom druhu strednej?

bosorkabb
14. aug 2018

@mirage syn je atypický autista a učiteľka teda vyučuje na speci škole.
A divadlo je niečo iné, tam by ma nenapadlo prísť v teplákoch,alebo rifliach. Na také príležitosti má syn zopár nohavíc.
Ale ja sa moc nezaujimam čo majú iný na sebe. Prečo aj. Nechcem aby niekto riešim mňa, takže ani ja neriešim iných.

mircalla
14. aug 2018

@mogaa Zi a nechaj zit v tomto pripade nesedi. Pokial niekto ignoruje zakladne normy a spolocenske pravdila, to nie je zit a nechaj zit. Vid prispevky vyssie.

peptina
autor
22. sep 2018

Uz som doma z pobytu a viete ako boli obleceni nq veceri kde bol urceny dress code? Kratasy, slapky a tielka povacsine

wewika1
22. sep 2018

@peptina prave citam diskusiu a aj som ti chcela napisat, ze do fis-u by som si naozaj vrasky nerobila😄resp okrem kempinski na strbskom by som si hlavu s dress code nerobila v ziadnom hotely v nasich tatrach😊

fokuska
22. sep 2018

@peptina To nieco vypoveda o tych ludoch.
Porusit dress code len preto, ze mi je to pohodlne a aj tak ho porusili aj ostatni je podla mna neslusne :-/

Strana
z5